Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
Aktív témák
-
kymco
veterán
Jézus azt mondja, hogy Ábrahám, Izsák és Jákob Istene, az élők Istene, nem a halottaké.
Vagy a halál után ítélet következik.... ami nem a halottak felett törénik feltehetőleg.
Én sem hiszek a testtől független lélekben, nem hiszek a lélek hallhatatlanságában, hanem Krisztustól kapott örök életben hiszek, ami legyőzte a halált is. Mert aki hisz Krisztusban, ha meghal is él.
Egyébként a gazdag és a Lázár történetében Lázár Ábrahámkebelén pihenve akat segíteni a mélységben szenvedő gazdagnak, és bár halottak voltak mindketten, nem ért véget élettörténetük..... Lázár hol volt ebben a történetben? Istenhez közeli helyen..... a gazdag ember pedig Istentől elszakított helyen....
János 14-ben Jézus mondja: ''az én Atyám házában sok hajlék van.....elmegyek helyet készíteni számotokra'' És ez után következett a passió.... Jézus halála és feltámadása..... nem a templomra gondolt hajlékként.
A Lázár feltámasztásának lényegére pedig maga Jézus válaszol a történetben....
Jézusnak hatalma van a halál felett is: ''Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él'' -
kymco
veterán
Az, hogy vannak olyan lelkészek, akik a háborút támogatták, vagy magával ragadta őket a háborús propaganda nem jelent többet, mint hogy ők is emberből voltak. Neked is vannak rossz meglátásaid, téves döntéseid szégyenteljes cselekedeteid.... Ha úgy gondolod, hogy nincsenek, hazudsz magadnak, vagy nekünk.
Ne törjünk pálcát olyan emberek felett, amiket csak történelem könyveken keresztül ismerünk....Tudod: Ne ítélj, hogy ne ítéltess.Nem véletlen, hogy az ítéletet még Dávid is Isten kezébe tette, ahelyett, hogy maga lett volna az ítéletvégrehajtó.
Ne ítélj meg egy egész egyházat egy-kettő-10 lelkésze alapjn.....
Én pld azt tudom, hogy a ref. egyház számos lelkésze állított ki zsidóknak hamis papirokat , hogy megmeneküljenek a gázkamrától...., vagy éppen a saját lakásában bújtatott el családokat az életét kockáztatva.....
A Református Egyház hivatalosan, és nem hivatalosan is a háborúk ellen van. A háború egyetlen formája elfogadott: a haza védelme, a családf védelme, a saját élet védelme.
Jézus soha nem akart minket kiemelni a világból. Részei vagyunk az államnak, ezért a hívő ember is politizálhat, a döntéseiért Isten előtt ad majd számot. A lelkész is tagja a társadalomnak, lehet politikai tényező.... más kérdés, hogy mi lesz a gyülekezetével....
A politika nem feltétlenül az ördögtől való disznóság. Jó esetben a politika felelős a hétköznapjaink feltételeiért, és ebbe van beleszólásunk. Jézus nem a politikától távolodott el, hanem attól hogy benne a politikai, harcos Messiást lássák, és a római-zsidó viszony kapcsán pedig a törénet egészét idézve kiderülne a szövegkörnyezetből, hogy egy farizeusi csapdát került ki zseniálisan Jézus.....
Ha Jézus el akart volna különülni a világtól, nem lett volna emberré..... -
kymco
veterán
Van aki igen, van aki nem. Ha a te mintavételed arról szól, hogy igazold az állításod, képoes leszel rá, mert találsz példát. De egyrészt nem általánosíthatsz, mert név szerint magyar és német lelkészekről is tudok, akik a háború, kommunizmus, nácizmus ellen szólaltak fel és bötönbe kerültek, vagy meghaltak..... van a mintavételnek másik oldala is.
Továbbá a fegyvereket megáldó hódító háborús szándékok nem igazán igazolhatóak a Biblia alapján. -
Yaye
őstag
Ne vonj le messzemenő következtetéseket egy fordításból! Régen a ''lélek'' szót ''ember'' illetve ''fő'' értelemben is használták, mint ahogy ma is azt mondjuk hogy egy település hány ''lelket számlál''. A magyar bibliafordításban mindegyik értelmében ezerszer megtalálható. Az Ezékiel féle idézeted különösen mellé ment: az a vérbosszú ellen szól, hogy az emberek ne bűnhődjenek rokonaik bűnéért, hanem csak azt büntessék (öljék meg) aki a bűnt elkövette. A lélek itt abszolúte ''ember'' értelemeben használatos.
És egy pár hely, ahol a lélek örök életéről, üdvösségről és kárhozatról esik szó, valamint arról hogy a test nem él lélek nélkül, csak úgy nagyhirtelen, válogatás nélkül, vegyesen, ahogy kiköpte a kereső:
'' Mert a sadduczeusok azt mondják, hogy nincs feltámadás, sem angyal, sem lélek; a farizeusok pedig mind a kettőt vallják.''
'' Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, a melyben élő lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész.''
'' És meghallgatta az Úr Illés szavát, és megtért a gyermekbe a lélek, és megélede.''
'' Pedig a lélek az az emberben és a Mindenható lehellése, a mi értelmet ad néki!''
'' És a por földdé lenne, mint azelőtt volt; a lélek pedig megtérne Istenhez, a ki adta volt azt.''
''Ezt mondja az Úr Isten: A négy szelek felől jőjj elő lélek, és lehelj ezekbe a megölettekbe, hogy megéledjenek!''
'' A lélek az, a mi megelevenít, a test nem használ semmit''
''Bizony, bizony mondom néktek, hogy a ki az én beszédemet hallja és hisz annak, a ki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.''
'' Bizony, bizony mondom néktek: A ki én bennem hisz, örök élete van annak.''
'' És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.''
'' De a ki a Szent Lélek ellen szól káromlást, nem nyer bocsánatot soha, hanem örök kárhozatra méltó;''
'' Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.''
'' És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.''
'' Mert a miképen holt a test lélek nélkül, akképen holt a hit is cselekedetek nélkül.''
'' Elérvén hitetek czélját, a lélek idvességét.''
Pufók angyalkákról persze nincs szó, sem lantot pengető, felhőkről lábat lógató lelkekről, de azt többek között ezért is nem vette gondolkodó ember soha komolyan, maximum az ikonográfiában jelent meg mint vizualizációs technika.
(Amúgy időről időre előjön, hogy ír-e valamit a biblia vagy sem: www.netbiblia.hu
Egyszerű és használható, van keresője is.) -
Den
veterán
Aktív témák
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jogász topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motoros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest