- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dryman
őstag
Vegyetek Corsair tápot kilóra!
Teljes csalódás számomra ez a márka, a napokban volt egy-két javítanivalóm belőlük.
A Gaming Seria híres arról hogy nem kapcsol be a táp, pedig úgy néz ki minden rendben van az áramkörökkel
csak az a fránya túlbonyolított vezérlés érzékelői okoznak hibát...értelmetlen hozzáfogni a javításának.
A CX sorozatról köztudottan ha C akkor az kondenzátorcserés, feltéve ha az aktív PFC nem robban fel előtte...
A drágább HX sorozat már jobb, itt egy jóval magasabb árért lehet megtapasztalni ugyanazt a szopást, amit az előző kettőnél, itt azonban minden mindennel zárlatban van, így a javítási valószínűség is meghiúsult....
Már csak az a kérdés hogy maguktól mennek tönkre, mert ilyen silány minőségűek, vagy esetlegesen egy hálózati 230V-os megfutás vágja haza őket??? Túlfesz-levezetőnek és védelemnek első osztályú termék, csak kicsit húzós áron védi meg a gép belsejét! -
Dryman
őstag
Nem is szólva az esetleges prémiumokról, vagy nevezzük 13. és 14. havi fizetésnek, vagy a szép összegeket magába foglaló kafetériáról.
-
Dryman
őstag
válasz
golya32 #30989 üzenetére
Mennék én magam is ilyesmi pozícióba, mert ideje lenne váltanom....
De, ..... és itt van a kutya elásva....
ki az aki meg is tudna fizetni, normálisan bejelentve úgy hogy értelme is legyen a váltásnak....nettó 280000Ft fizetés esetén a bruttó fizu 421000Ft, a munkaadói összköltség pedig 520000Ft/hó
ne értsd félre, nem a munkaadói oldalról akartam közelíteni, de egy munkavégzésre önállóan is képes mérnök
reális bére a régióban ennyi a legfrissebb piackutatások szerint. lásd HVG....
megköszönve ezt a csodálatos négykarikás gyáregységnek, ahol a mérnökök fizetését figyelembe véve meg is határoztak egy alsó átlagot....na ezekhez a fizetésekhez kellene igazodni a vállalkozó részéről is hogy versenyképes legyen a munkaerő-piacon, ha teszemazt egy jó kollégára akar szert tenni.
Valljuk be, még ez az alsó határ is necces egy magyar tőkéjű vállalkozás számára. -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #30985 üzenetére
Xiaomi Miband 2-öt próbálgattam a napokban...
Hát csak azt nem tudja ez a kis karperec hogy mikor áll fel a ......
persze lehetne rá külön app és akkor nem a kezemen hordanám...
bőven elegendő a lépésszámláló/távolságbecslő része, kiegészülve a pulzusméréssel és alvás-monitorozással...nálam 18 napig megy töltés nélkül ez a kis karperec...
alapvető tudása: idő és dátum kijelzés, akksiállapot mutatása, lépésszám, távolság, pulzus, elégetett kalória mutatása. telefonos applikációjával de akár az nélkül is jól használható.
7-11eFt árban beszerezhetőHa az okosórában kikapcsolod a folyamatos bluetooth-os szinkronizálást, akkor bármilyen kihangosítót használhatsz mellette!
Ugye az evidens hogy egy időben csak egy bluetooth-os kapcsolatot tud fogadni a telefonod...bár huawei p9-nél láttam olyat, hogy a párosított eszközöknek meg lehetett szabni hogy melyik legyen az elsődleges...azaz prioritási sorrendet lehetett az eszközöknek adni. -
Dryman
őstag
Nem éppen hardver, de hátha...
TORO öntözőrendszerek DDC vezérlőjének javítását vállalom!
"szagszerviz" által megállapított "zárlatos" ezért dobd ki a szemétbe javaslattal kaptam vissza a javításra küldött darabot, vegyél helyette másikat 45000-ért szlogennel....anyátok picsája...hát nekifogtam!
Írtam a "szagszerviznek" hogy nem adtam fel és állításukkal ellentétben mégis sikerült megjavítani....
mit gondoltok, mi volt a válasz?
"Egy ilyen eszköznél mérlegelni kell a ráfordított időt és ha az esetükben többet mutat nettó 15000Ft mérnökóradíjnál, akkor az eszközt nem is javítják" azért mert a tulaj úgysem fizet ki 30000-et egy 45000Ft-ért kapható eszköz javításáért.
összességében 375Ft-nyi alkatrész kellett a javításhoz, és 2-3 nekifutás így kapcsolási rajzok nélkül. -
Dryman
őstag
Megint van egy eladnivalóm:
Phenom II X4 B50 processzoros ketyere!Gigabyte GA-770TA-UD3 alaplap UCC funkcióval
Memória: 4GB DDR 1333MHz
Processzor: Phenom II X2 550 @ Phenom II X4 B50 (4x3,1GHz)
Procihűtő: Cooler Master hőcsöves csodálatosság
HDD.160GB, ODD: kártyaolvasóval rendelkező DVD-s cucc.
VGA: Gigabyte Radeon HD6670 1GB (Dsub/HDMI/DVI)
FSP 300W tápegység, Asus Vento ATX ház
Ára: 30000Ft -
Dryman
őstag
"A képet a thermaltake oldaláról vettem."
hogyé adták, engedtek egy kicsit alkudni? -
Dryman
őstag
Lenne egy eladó asztali gépem. Asus FM2+ alaplap, benne egy A10 7800 APU (4x3,9GHz) a maga kis integrált Radeon R7 vga-jával, 4GB 1600MHz Ram, 500GB hibátlan HDD, DVD, HKC 550-es táp, fekete microatx házban. Érdeklődés privátban. A proci 5000 pont felett teljesit, ez i3 4330 huzott proci tusának felel meg....
-
Dryman
őstag
Hátha olvassa Buga Laci is.....úgy emlékszem neki volt egy régebbi másodlagos kisebb hangosítási cucca is.
Olvass visszább és keresd meg privátban Buga urat, hátha tud segíteni....kiskeverő vagy előerősítő végerősítő és hangfalak kellenek neked, azaz egy komplett kis hangosítás.
Az egyik volt munkatársam is hangosít a saját cuccával, lehet ott is akadna valami kölcsönzési lehetőség.....
írjál rám privátban a napokban hogy ne felejtsem el megszerezni a telefonszámát.
Nem igérem biztosra hogy kölcsönad cuccot, de egy telefont megér! -
Dryman
őstag
Haló-haló!
Radeon HD6670 1GB-os VGA-t keresnék egy FM1 APU Dual Graphics kipróbálásához.
Továbbá keresnék 1000Ft nagyságrendben működőképes sata DVD írót, írókat.
Akinek esetlegesen akadna 160GB-os kék WD winchestere eladó, az se tartsa magában!Üdv!
Laci -
Dryman
őstag
válasz
frankstork #30857 üzenetére
E12 és E24-es sorozat azonnalra a somogyi elektronikában szokott lenni, bár ez a bolt sem a régi mostanában...Ha azonallra kell és nem gáz az hogy csak közelitö értékü, akkor impulzus a régi tejivo melett....Ha ráérösen rendelgetni szeretnél, akkor meg a Simon Pisti S.I.ker BT. Tihanyi u. 70 a ledes bolt bal sarka...
több elektronikai boltról nem tudok Győrben.
-
Dryman
őstag
Lenne egy komplett AMD-s FM2+ gépem eladó:
Asus A88XM-A alaplap 5x védelemmel ellátva, HDMI, Dsub, DVI videókimenetekkel, 4 memória slottal.
Processzor: AMD APU A10 7800, alap órajel 3,5GHz, turbó órajel 3,9GHz/ mag, Integrált videokártya: Radeon R7 graphics
Memória: 1db 4GB-os 1600MHz-es Kingston Ram
VGA: Asus Cucore HD5770 DDR5/1GB 128bit
Processzorhűtő. Artic Freezer 7 Pro
HDD:500GB, 520Watt HKC tápegység, DVD író
megkímélt szép fekete mikroatx számítógépház
elején E-SATA csatalakozóval.
Ára.: 50000Ft -
Dryman
őstag
válasz
tserrof77 #30844 üzenetére
Nem tudjuk a Maxtor hdd előéletét, az is lehet hogy valami rack-es múltja van és az usb-s csatlakozás bizonytalansága okán került bele valami turpiszság.....
Dokibácsi, a legfrissebb HD Sentinelt használtad? mert régebbinél előfordul az ilyen SMART félreértelmezés, de az új még azt is megmondja hogy piszkálták-e a SMART értékeit a disknek....
utálják is az új HD Sentinált jónéhányan mert azt is közli ha adathibák voltak az adott csatalakozófelületen vagy kábelen....ugye ez is kérdéses hogy mitől lehetséges, mégsem jó szájízzel veszem meg azt a hdd-t ahol előfordultak adathibák, de ugyanez a disk 100/100-as a régi HDS szerint....
SMART fülön milyen besárgult értéket mutat a HDS? -
Dryman
őstag
válasz
Kis Joe #30810 üzenetére
Abby Finerider 9.0 starter...
ezt használom mindenhová ahol a win7 támogatás sincs meg a scannernek...
OCR-es programocska, szövegfelismeréssel, táblázatból kinyert adatokkal is akár....de alapból a normál scan funkciókkal is bőven elég...
Letölteni elég necces, én egy wifis patronos epson-hoz kaptam ajándék szoftverként.Az elbaszott HP-s multis vonal ugye az uneverzális win7 driverrel csak nyomtatni tud, ezzel meg szépen lehet használni a scannerét is.
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Eladósorban a család jó állapotú, de használtas ASUS notebookja.
ASUS K53U barna színű notebook
AMD® APU E-450 processzor
AMD M780G lapkakészlet
4GB DDR3 1333MHz
15.6" képátlójú, 16:9 HD (1366x768) LED-háttérvilágítású fényes kijelző
AMD Radeon® HD 6320 integrált APU VGA
320GB hibátlan HDD
Super-Multi DVD
4 -in-1 kártyaolvasó ( SD/ MS/ MS Pro/ MMC)
Akkumulátor 1,5-2 órát bír.
Említendő hiányossága, webcamera a kezdetektől fogva nem működik
Természetesen adapterével és kábeleivel kerül eladásra.
Mivel nem egy erőgép, így érdeklődéseteket privátban várom ármegjelöléssel! -
Dryman
őstag
Coyot! írtam privátot!
Üdv! -
Dryman
őstag
válasz
golya32 #30733 üzenetére
hajó-hanemjó
ezek szerint mégis jársz oda, ha ilyen tapasztalataid vannak.
nekem a Sarokház a best még mindig!
valaki meg a tényői fogadóra esküszik, nem írok nevet mert nekem meg ez a nemgyerebe...
voltam egy esküvőn Sokorópátkán, tetszett a hely és jól is főznek!
Izlések és pofonok.... -
Dryman
őstag
Valaki!!!!
Adott egy hardver, fut rajta jó kis ESXI....ebben berendezve 3 egyforma 1TB-os disk....telepítve windows server 2003 R2 virtuális gép amin windows alól szoftveres raid 5-ös kötetek vannak....
Úgy néz ki a középső disk kezdi megadni magát, és kezd szétesni a raid5 kötetek redundanciája.
Feladat a következő ESXI-ben VMware kliensből lebonyolítani egy hdd cserét mindennemű beállításokkal, ezt a hdd-t kiajánlani az érintett virtuális gépnek, majd a windows lemezkezelőjében megjelenő még nem dinamikus disk-et ujraépíteni...van rajta raid 5, raid 1, és sima simpla volume is...
Valaki csinált már ilyet??? mert én széttárt kezekkel letolt gatyával bámulok az ég felé várva az égiek segedelmét..... -
Dryman
őstag
T10 helyzetjelző izzókat vennék, érdemes ezeket led-esre cserélni?
Létezik led-es bolt Győrben ahol kaphatok is ilyen izzót????
Rendelni a világvégéről ez esetben nem szeretnék, de ha nem lesz más..... -
Dryman
őstag
válasz
Joker88 #30662 üzenetére
sima egyszerű polírozás pl. tesco parkoló a benzinkút mögötti részen találod a sátrát a jóembernek...
sima egyszerű polír 2000Ft, ez esetben polirozza a karcokat a lámpa lakkozásán.....
teljes polírt csak a telephelyen vállal és autó otthagyós dolog.....ez esetben lecsiszolja a lakkot, majd felpolírozza a műanyagot, aztán lakkozza és újrapolírozza... ez 10000Ft-os ár.
a nap uv-ja miatti lesárgult beégett lakkot a lámpatest felső részén csakis a lakk lecsiszolásával lehet orvosolni, ilyenkor belecsiszol a műanyagba, és az matt felületű lesz, majd ezt felpolirozza és jöhet rá az új uv- védős lakkréteg, amit elkészülte után vagy políroz vagy nem, ez meg attól függ mennyire egyenletesen tudja felhordani a felületre.... -
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
Ma este ezt a prémium söröcskét sikerült megkóstolnom:
A Szent András Sörfőzde egyszerre két új sörrel fedi fel a titkot: mi van a Nyúlon Innen – Nyúlon Túl? Hát a SÖR, vagyis a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl. Az ország –talán- első valódi Red IPA típusú sörei a –fűszerekben itthon legszakértőbb- Fűszerésszel együttműködésben készültek el. A két limitált kiadású tavaszi főzetünk célja, hogy a sör a húsvéti menüsor méltó kísérője lehessen - díszdobozba csomagolva pedig a locsolásért járó különleges jutalom a piros tojás mellé vagy akár helyette is. A Nyúlon Innenbe a Fűszerész legjobb minőségű selim-és kubebaborsait valamint babérlevelét tettük, a Nyúlon Túlt pedig némi jázminnal bolondítottuk meg. Ma már fogható, kóstolható csapról is Békészentandráson és az Ogre Bácsiban és előbb utóbb más helyeken is! képek holnap....
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #30651 üzenetére
Köszi az ötletet, ezzel is próbálkozom majd....
Alapjában az ADSL2+ szolgáltatás feltöltési mizériájával van gond....
addig nem volt vele bajom amíg nem cserélték le a Bajcsy-Zilinszky utcában lévő
Telekom központban lévő jó öreg Ericson DSLAM-okat.
Lett is helyette valami förtelem HUAWEI multidata fostalicska....
igaz ez már ADSL2+ tud de csak alig elfogadható kompromisszumokkal.
Váltanom kellene szolgáltatót, de meg vagyok kötve a céges domainnal és levelezéssel....ÁÁÁÁÁ.....nincs kiút...maradnom kell a Trénél.... -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Elegem lett a céges telekomos netes problémákból, így kellene valami amivel bizonyítani lehet egy hálózatanalizis erejéig hogy a trékom a hunyó!
Arra gondoltam hogy van 2 db olyan sim kártyám, amit a telefonközpontban használok, de a szolgáltató jóvoltából hiába beszédcélú a sim-ek felhasználása, mégiscsak van rajtuk 1-1GB-nyi adatelőfizetés.
Egy ilyen 1GB adattal rendelkező SIM kártyát szeretnék felhasználni arra a célra hogy egy tartósabb mérés erejéig ez legyen a céges internet alapja.
Szükségem lenne egy olyan 3G routerre ami fogadni tud egy normál méretű SIM-et!
Tudna valaki kölcsönözni egy ilyen eszközt???
Újat vásárolni nem szeretnék, ugyanis ez csak egy teszt erejéig kellene!Az alapvető probléma ez hogy van egy ADSL2+ szolgáltatásunk itt a cégnél ami mindenféle router és egyéb hálózatos aktív eszköz nélkül, azaz csak egy pc-t rádugva és ppoe behívást alkalmazva produkál egy 8, 65MBit/sec letöltés, és egy 0,51Mbit/sec feltöltési sebességet.
Jobb sajnos nem lehet mert olyan messzire vagyunk a telekom központtól mint batyus zsidó Jeruzselemtől....
A Net általában hozza is ezt a méréseknek megfelelő állapotot, de ha teszemazt elindítok egy nagyobb levélcsatolmány elküldését, vagy csak egyszerűen feltöltök valamit a googledrive-ra, vagy bárhová máshová, akkor a hálózat belassul....pingelve egy teszemazt www.blikk.hu-t normál esetben a késleltetés 26-30ms, ha zajlik a háttérben egy feltöltés azon az 512Kbit-es lehetőségen akkor ez az időzítés 800ms, de sok esetben 2500ms körüli értékre ugrik fel sok esetben a nem érkezett válasz az adott csomagra hibaüzenettel.....
Azt gondoltam, belső céges probléma, ezért is próbáltam pusztán egy az egy gépet feltenni erre a netre, és lám a probléma a k. trékom szolgáltatásában van!!....persze mit sem tehet a juzer ugyanis a szolgáltató ígyis teljesíti a minimális szerződési követelményeket! Hát tele van a hócipőm velük!!!Szívesen várok javaslatokat, megoldási lehetőségeket...
Ja és nincs semmi más infrastruktura, csak az adott rézérpár..... -
Dryman
őstag
válasz
bundilolo #30613 üzenetére
Még az Opeles időszakom volt amikor a tárgyalt körforgalomban hibáztam a rendőr szerint.
Azért írtam le, mert hivatalosan ezt próbálta bizonygatni a szerv a 30000-es csekket lobogtatva...
esetemben kitereltem egy autót aki be akart kanyarodni elém, az a szerencsétlen meg a kis koccanástól annyira megijedt, hogy ballra rántotta a kormányt és összetört egy legszélső sávban haladót is....
én okoztam a balesetet, viszont nekem nem tört össze a kocsim...na első sárvédő polírozással megúsztam....
Csak hogy tiszta legyen én a kék vonalon haladtam az ifjúság körút felirat alatt....a delikvens meg jött a piros vonalon, csak nem ment ki a Szigethyre hanem tovább akart kanyarodni ballra....
Sokáig tanakodtam miért is büntettek meg anno. A rendőr elmondása szerint a büntetés valamilyen szinten jogos, a közlekedési helyzet és a burkolati jelek értelmezése viszont pillanatfüggő. Elmondható hogy a legbiztonságosabb a legszélső sáv, de azzal max 180 fokot tudsz menni, azaz egyenesen át, a többi meg kész lutri....
Nem is beszélve arról mikor kihajtasz egy ilyen kereszteződésből....akkor mit is jelzel valójában a villogóddal? A legszélső sávban azt hogy jobbra kihajtok belőle, mert máshová nem mehetek.... a másik két sávban a kihajtási folyamatot jelzed, vagy akár azt is hogy rögtön a kihajtás után sávot akarsz váltaniMiért is kell kifelé indexelni ha kötelező haladási irányok vannak??? Van még azért tisztáznivaló akkor ez most körforgalom vagy nem is körforgalom.....
-
Dryman
őstag
A saját káromon tanultam meg, pontosabban fogadtam el azt a körülményt, miszerint volt oka közlekedési birságot kiszabni rám...Lehet erösködni meg lehet felháborodni, de kérdezem én, pont te vagy meglepödve aki saját szemmel tapasztalta hogy elékanyarodik egy rendörautó...a rendör is hibázhat, de miért tett volna ilyet, ha az ö olvasatukbam ezt meg lehet tenni....Jó lenne tudni hogy egy közlekedési szakértö mit mondana akár egy rendöri állitással szemben...légy előrelátó és közlekedj ugy hogy ne gyurjanak el egy ilyen szituációban....ja és ne huzd fel magad ások hülyeségén
-
Dryman
őstag
Ez esetben fáradjál be a jardhoz és fizesd be légy olyan kedves önhatalmulag a továbbképzési dijadat...ugyanezt a szituációt biráltam, és meg lettem győzve hogy mivel ez egy speciális helyzet, igen is behajthat eléd balról, mert a záróvonalon jobb oldalról van szaggatott vonal...és mivel ez az utolsó érvényes utburkolati jel, ezért fizettem én is 30000-et... valami olyasmi is van még a dologban, hogy hol kezdödik valójában a keresztezödés ebben a spec esetben...ez pedig a villanyrendör alatti vastag vonal...ami elött van felfestve a kötelezö haladási irány utburkolati jel...de ezt ugye hogyan sem kell figyelembe venni???? Táblákra azt mondta a rendör...milyen szinü a tábla??? zöld, akkor az tájékoztató tábla nem pedig a kötelezö haladási irányt szabja meg..ahhoz kék tábla kell megfelelö nyilazással....Hidd el ez a jobbkezes dolog nagyon sok embernek nem passzol, de mindig is annak lesz elsöbbsége akinek megadják....
-
Dryman
őstag
kisalföld.hu-n még videó is volt róla hogyan használd és ne akard kiterelni a külsö sávban körbehaladót ha te ki akarsz hajtani belöle a belsö sávból...megteheted csak nézzél el jobbra érkezik-e melletted valaki jobbról, mert ez estben el kell engedned és csak utána folytathatod az ö sávjának ketesztezésével történö kihajtásod...azért elgondolkodtato hogy ki az aki háborog másokon
-
Dryman
őstag
körgeometriás csomóponti kereszteződés a hivatalos neve....a rendőr meg jól elmondja a tutit ha teszemazt a belső sávból ki akarsz hajtani valamelyik kijáraton....de hát ugye el kellene engedned a külső sávban akár körbe-körbe haladót, mondván ő megy egyenesen "körbe"..
te pedig csak keresztezed az utját....mivel ő érkezik neked jobbról neki van elsöbbsége...és valóban....ezért vannak felfestve azok a fránya szaggatot vonalak a zárovonal jobb oldalán...tessék már jobban megnézni és értelmezni...aztán nem meglepödni ha a jard eléd kanyarodik jobbról..mert mindenféleképp neki lesz igaza...ez nem körforgalom, csak addig amig behajtasz, aztán már körgeometriás csomóponti keresztezödés. Ezt nem észosztásként irtam, hanem sajnos volt egy élményem benne ahol én huztam a rövidebbet...aztán jött a szolgálunk és védünk autóval két önjelölt oktató és elmagyarázta 30000-ért hol hibáztam.... -
Dryman
őstag
Olcsó táp nálam azt jelenti hogy nem veszem meg a csiribiri árú 650W-os Corsair-t vagy a 800W-os Zalman-t, csak azért hogy véresszemű szomszéd Pistikének elmondhassam a tutit.
Van néhány jó teljesítménybecslő oldal, ami alapján egy új, olcsóbb árú (10eFt) értékű 450W FSP táp ugyanolyan jól megteszi mint a csiribiri 600W-os csodák...
Tudva azt hogy a gép összteljesítménye max 300W, minek bele a "nagy" táp????
ja tudom, majd ha cseréli a gép belsejét a juzer vagy a vga-t nagyobbra....na addig pont jó lesz a nálam fényévekkel többre becsült FSP a többi szarnál..... -
Dryman
őstag
válasz
bugalaszlo #30589 üzenetére
100K-ból inteles cucc nem igazán, mert i3 meg DDR4 kombó megdrágítja nagyon...gondolom i5 nem játszik mert az maga 40+ eFt....
Új cuccból nagyon szűkösen jön össze, mert ház+táp+ram+hdd is rendesen odaver a költségvetésednek, aztán a maradékból lehetne egy jó kis AM3+ lap meg FX6 proci és egy 25K-s vga....pici föle lenne, nemrég raktam össze ilyet 116K-ból, ahol tudtam spóroltam, olcsó ház és táp, valamint legolcsóbb ram...
szegénység van, mégis kell a cucc....
Intel vonalon i3 cucc 127K-tól, i5 cucc 139K-tól, és hidd el ahol tudtam spórolósra faragtam a költségeket.Persze használtból jobban lehetne építkezni, ez esetben talán beleférne egy I5-ös konfig is valami GTX 950-es kártyával....azért használt esetben sem mennék le s1150 alá semmiképp....
-
Dryman
őstag
válasz
Balinov #30583 üzenetére
A google fiókja ismeretében a biztonság és készülékhasználat fülön lehetőség van az elveszett/ellopott készüléket kizárni....6 lépésban próbál segíteni a google
1 hívd fel vagy nézd meg hol van....GPS kell satöbbi...a lenémított készüléket is megcsörgeti...micsoda ficsör
nem lelhető fel, március 18 este 19:20 az utolsó feltünés
2.tiltani a google fiokkal történő bejelentkezést, valamint kiléptetni a fiókból ha bent volt...
3. tilani a készüléket imei alapján, ehhez a magyar szolgálunk és végünk kell
4...
5...
6...távolról google fiókon keresztül kiadni egy teljes adattörlést, és még az SD kártyás adatokhoz is hozzá"nyúl"szóval ezt végigprüttyögtem, egy berlini kirándulás során tűnt el a telefon, éttermből vacsi közben....nem sok esélyt látok a megkerülésére....ráadásul független volt a cucc, szóval szolgáltatónak sem érdeke a keresése/tiltása...veszett fejsze nyele...megy a lecsóba....
-
Dryman
őstag
válasz
Dorien #30573 üzenetére
Köszi a hsz-t, a sim kártya újragyártva, új készülék vásárolva...már csak azért is rendörség, mert volt a készüléken egy fotó az illető utleveléröl valamint lakcimkártyájáról....nagy az isten állatkertje....majd csak vesznek ezzekkel az adatokkal visszaélve egy-két furcsaságot csilliárdokért...
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Céges hálózatfüggetlen telefont hagyott el a kollégánk....elhagyott, nem ellopták, de a végeredmény ugyanaz...
szombat óta nem hívható....
Kérdésem az lenne hogy lehetőség van-e letiltani a telefont, úgy hogy számlával tudom igazolni hogy az adott emei számú készülék a cégé, és ezt az emei-vel rendelkező készüléket akarom végleg tiltatni...ugysem lesz meg alapon....????
Mobilos hozzáértők segedelmét várom!
Üdv!
Laci -
Dryman
őstag
válasz
BalooTM #30518 üzenetére
Szia, utána kellene nézni a PN számnak, azért is írtam ennyire egyszerűen le a kérésemet, mert egy valag szerverhez ugyanezt a VRM-et alkalmazta a HP. a modul alján a pozicionáló bemetszések a lényegesek, meg az hogy ilyen "isa" slotos vastagságú érintkezők legyenek rajta...az újabbakon már több érintkrző van, azok a PCI kártyafoglalat érintkezőire hajaznak. Simán megkülönböztethető, nekem a régebbi puritán verzió kell, ennek meg nem volt más ismérve....amelyiken 4 ferritmagos tekercs van az nekem megfelelő.
Ebay-ről 1800Ft maga a cucc és még 5-6000Ft posta
Ennyit nem ér az egész....viszont ha a céges levetett 2 szerverből egyet tudnék csinálni, 2 az 1-ben megoldással, akkor egy kellemes fájlszerver is kijöhetne a dologból..... -
Dryman
őstag
Kedves Lomisok és Bontósok!
HP Proliant ML350 G4 szerverhez keresek Processzor tápmodult!
kétféle létezik belőle, az egyiket a liteon a másikat a delta gyártotta.
Liteon, mindkét oldalon szürke színű ferritmagos tekercs
Delta. egyoldalon sorakoznak a tekercsek, másik oldalán 1db fet látható
liteon:
delta:
akinek akadna egy elfekvőbe, azt szívesen megvásárolnám...
ebay a barátom, de nem akarok a postáért 7-szeres árat fizetni! -
Dryman
őstag
válasz
sladka_pani #30484 üzenetére
Ment privát feléd!
-
Dryman
őstag
válasz
sladka_pani #30477 üzenetére
Van egy finom kis 1400 -asom csak meg kell keresni.....
-
Dryman
őstag
Sajnos nem mindenki éri el a digi szolgáltatását....a vida mégiscsak jobb mint egy adsl2+ trékom net max 10megával...Révfaluba a 10megából jó ha odaér 5-6mega....
-
Dryman
őstag
A topikunkban már többször volt szó a vidanetes modemekröl. Mivel az elöfizető a kábelmodem mac addressével van azonositva, igy a modem függetlenitése sehogy sem kivitelezhetö saját eszközzel. Ha kombicsomagod van akkor nincs bérleti dij sem a tv-s eszközön sem a kábelmodemen. Érdemes a tv szolgáltatást minimálisra kérni, inkább igy sporolhatsz, minthogy vidanetes net mellé mindigtv-zel...valamint érdemes 2 éves hüségidös szerzödésekkel tovább csökkenteni a havidijakat...hüség lejártakor meg ujraszerzödni az akkor aktuális kedvezö csomag valamelyikére...
-
Dryman
őstag
Notebookosoknak!
Autószerelőm hozzám hozta Acer Aspire 5755G notebookját azzal a hibával hogy nem lehet bekapcsolni....
a gép többször járt nálam, win 10-et raktam rá novemberben....előtte meg hdd csere volt szintén 2016-ban.
Az 500-as hibátlan hdd még talán garanciális a Polipc-be.
A lényeg, a gép szétszededett állapotban bekapcsol bootol a win 10, betölt és használható is lenne, de ha ráteszem a billentyűzetet is magába foglaló fedlapot, akkor kifagy.
A notebook alaplapja integrált vga-s, így nem a VGA chip leválása okozza a problémát, ez egy sima kontakthiba....innentől passz!
Visszaadtam a gazdájának hogy próbálja értékesíteni alkatrészként.Ha valakit a fenti hibával is érdekel a cucc akkor keressetek privátban árajánlattal.
Notebook típusa Acer Aspire 5755-p5we0 5755-2334G50Mnbs
Win 7-es volt, legális 10-re frissítve jelenleg.
I3 2330, 4GB, 500GB paraméterekkel....
valószínű a hdd is eladó belőle, csak le kell menteni a családi fotóalbumot... -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Valakit lázba hozhatna egy 750VA-os szünetmentes megvásárlása!
Pontos típus: Fortress 750 by Best Power
Működőképes a mai napig használatban lévő cucc.
Nemsokára megadja magát a benne lévő 2db 12V 7,2Ah-s akkumulátor.
Akkumulátorok nélkül, csak a szünetmentes maga 10000Ft
Új akkumulátorokkal 20000Ft-ért vihető.
Érdeklődni privátban. -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Céges Samsung A3-as és A-ös telefonjaink törnek rendesen ahogy ez várható is volt....
Sajnos a Samsung szervize, küld fel Pestre majd kb 2-3 hét és vissza nem nagyon vállalható opció részünkről!
Tudnátok ajánlani helyi GSM szervizest aki akár itt helyben is cserélgeti a hátlapi üveget vagy előlapi üveget?
A garancia úgysem terjed ki ilyen törésekre, a lényeg hogy számlaképes legyen az illető és ha lehetséges akkor 1-2 nap alatt meg is történjen a javítás!
Köszi!
Dry -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #30389 üzenetére
Ahogy ezt a pápai úti hatvani-s érintésmentes autómosási videót elnézem, számomra még mindig meggyőzőbbnek és hatékonyabbnak tűnik a szivacsos, kefés mosás, pláne ha azt csinos lányok csinálják!
-
Dryman
őstag
egy kis szakmai...
keresek gyári HP Pavilion mindegymibe való,( mert mindegyikbe ugyanaz a hűtő van) csavaros lga 1155-el kompatibilis processzorhűtőt!
Ehun-e a kép róla..
ismérve: kicsit elforgatott négyszögletes venti van a hengeres alu hűtőbordán!
lomisoknál kötelező darab!!! -
Dryman
őstag
Szia Gaben!
Ez esetben vegyél egy minőségibb LG tv-t, párom samsungja sem egy lehervadt példány, de a másik tv-nk, egy picit nagyobb tudású drágább LG, és az biza beállítható, van rajta 8 féle előre beállított hangmód, és 4 féle olyan hangbeállítás hogy maga a tv hol helyezkedik el, értsd, konzolon közel a falhoz, állványon stb....
ebből a 8+4 variációból azért be lehet állítani egy optimális hanghatást hogy halljam azt amit Te is hiányolsz....
Ja-ja, ha veszel egy Tescos Technika márkájút occóért, azon ilyesmit veszett ötlet keresni....
itt jön az elő hogy az adott funkciókért zsebbe kell nyúlni, előtte meg bőszen keresgélni a neten melyik milyen, és mit tud az áráért....
Alternativa lehet az is hogy az occó technika tv-hez veszel egy jobb házimozi erősítőt 5.1-el, de inkább 7.1-el....
vannak már 500K-től egészen jók, de a milla feletti az amit bármilyen akusztikájú lakásba be lehet lőni....
Ha élőben akarod meghallgatni milyenek is ezek akkor javaslom a Deltások bemutatótermét a Szent Imre úton.
Egyebet nem tudok mondanyi.... -
Dryman
őstag
válasz
bugalaszlo #30285 üzenetére
esetleg egy méregdrága dokkoló ahhoz az almás cucchoz...????
a dokkolókban általában van usb többszöröző... -
Dryman
őstag
Valakit esetleg lázba hozhatna egy FM2+ félkonfig!
AMD X4 A10 7800 processzor( 4x3,5@3,9GHz) az integrált R7-es vga-jával
Asus A88 XM-A HDMI-s alaplap, hátlapi lemezével
Cooler Master csodahűtővel megspékelve...
ára: 40000Ft -
Dryman
őstag
válasz
sotetlovag97 #30258 üzenetére
Szia, a hardveraprón keresgélj, a hardverek összességénél állíts be egy Győr város szűrést, láttam egy jobbat a minap 12K környékén....
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
munkahelyi ismerősnek megállt a gépe egyik napról másikra....
A8 6500 FM2 a processzor az alaplap meg valami asrock szutyok.Meg kellene győződnöm hogy a lap vagy a proci ment tönkre....
sanszos hogy a proci, ugyanis passzív hőcsöves hűtése volt a ház hátoldali ventilátorával hűtve, ez meg valamikor megállt....Keresek FM2+ alaplapot, egyszeri tesztelésre, vagy akár ez utáni megvásárlásra is!
Ha kölcsönbe adod a lapot, akkor is fizetek a néhány napos bérleti díj fejében!
Mindegy milyen a lap, lehet új FM2+ is, csak tudjak már valami kézzelfoghatót mondani a gép tulajdonosának. -
Dryman
őstag
válasz
sotetlovag97 #30186 üzenetére
Szia!
Látnom kellene a mikrousb csatlakozót, ha vannak kis fémes "kilógó" lábacskái a csatalakozó alól, akkor ok. ellenben ha nem férek hozzá a forrasztanivalóhoz, akkor nem tudom vállalni....
Az a fránya mikrousb csati már csak ilyen...szétszeded és dobsz egy fényképet a mikrousb csatlakozó panel felöli hátsó nézetéről....valószínű ezen forrasztást csak minihőléggel lehetne, az meg jelenleg nincs a közelemben... -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #30144 üzenetére
Kereskedők által bevált gyakorlat:
Régi használt törött kulcs műanyag szárából immót kireszeled, kiveszed a kis okosságot, és beragasztod a zárszerkezet közelébe. Így folyamatosan ott lesz az immo, amikor a kulccsal gyújtást adsz a verdának az immo válaszolni fog, éppúgy mintha a kulcs műanyagjába lenne ágyazva....Így elegendő egy immo nélküli nyerskulcsot vásárolnod és arra másoltatnod a fogazatot....megúszod az immo másolását, tanítását, ergo csak egy kulcsmásolást fizeted...
én anno a Fősulihoz vezető utcában... átmész a Kossuth hídon és rögtön balró a gyógyszertár előtti zuhanós lépcsős kulcsmásoló...2003-as suziki stiftbe ott másoltattam kulcsot 6000-ért, az immot meg okosítottam a zárszerkezet műanyag borítása alá....és meg is volt oldva.... -
Dryman
őstag
Kereset szakit, aki javítana Opel G Astra 2 gombos gyári indítókulcsba lévő távirányítót!
Vásároltam hozzá új házat, és nyomógombokat. A hibás nyomógombok cseréje megtörtént, a nem éppen ideálisan kialakított elemtartó is a helyére került, látszólag minden rendeben van az elektronikai panelen, de mégsem akar megfelelően működni a cucc!
Valószínű a rádiós részben keresendő a hiba, de oszcilloszkóp, és megfelelő alkatrész hiányában nem tudok megbirkózni a problémával!
a kis áramköri lap vagy 50-szer átnézésre került, de semmi.....vagy nem jön ki jel a kódgenerátor ic-ből, vagy nincs ami ezt a jelsorozatot továbbítsa.
Akad valaki aki küzdött már ilyennel????
Esetlegesen mennyiért lehetne egy ilyen kulcsot pótolni??? Immo-ja megvan, áthelyezhető szerencsére.... -
Dryman
őstag
Eladósorban alaplap+cpu páros
alaplap: Gigabyte GA A75M-D2H socket FM1
processzor: AMD A8 3870K APU (4 mag, magonként 3GHz)
processzorhűtő AMD gyári hőcsöves réztalpas hűtő
az alaplap hátlapi lemeze is megvan, tesztelt, kipróbált, hibátlan működésű a cucc.
érd.: privátban -
Dryman
őstag
Jamba kollégától átvett, karácsonyra beépített, majd mégis nagyobb kell story-n keresztülment ASUS GT 740 OC 1GB videokártya eladó. A termékre 2017. december 03-ig van még garancia.
Eredeti dobozában, kézikönyvvel, driver cd-vel, számlával, garanciajeggyel....
érdeklődni privátban..... -
Dryman
őstag
Eladósorba került kisgépem:
Asrock 960GM/U3S3 FX lap
Phenom II X2 550 BE processzor (3100MHz)
Artic Freezer Pro 64 CPU hűtő
4GB DDR3 1600MHz Memória
320GB 100/100 HDD
LG DVD író
Shappire HD5750 /512MB VGA
microatx ház, 350W FSP táppalÉrdeklődés, ajánlat privát üzenetben ha kérhetem!
-
Dryman
őstag
Hurrá, ismét kiderült hogy mi itt csak haszontalanul lopjuk mások idejét!
Én is köszönöm hogy reménytelenül megválaszolhatatlan kérdéseddel rontod itt a levegőt.
Most jól felbesaztad az agyam kisbarátom!
Kérdezgessél inkább másutt....vagy nyiss egy topikot milyen pendrive-ot vegyek a kulcstartómra...aztán ne csodálkozz ha elküldenek a málnásba.... -
Dryman
őstag
Itt az új év, ne legyen már ennyire negatív hozzáállásod
Vagy várd meg a következő fekete pénteket és jól megveszed akciósan....valamikor fél évvel késöbb...
Ha meg beleszerettél abba amit kinéztél, akkor nem értem miért is próbálunk itt győzködni, akkor is meg fogod venni ha teszemazt nem is lesz akciózva. -
Dryman
őstag
Menjél ki a metróba jó áron van a 32-es és a 64-es is!
vagy ha csak 8GB-os kell akkor maxell 1980Ft a euronicsba....
néhány száz forintért viszont nem érdemes sokat mászkálni, én úgy vagyok vele hogy szétnézek ha járok valami ilyen boltba, de külön azért nem mászkálok ha van egy pendrive-on -párszáz forint... -
Dryman
őstag
Na kiderült...a legolcsóbb jegy a 10 db-os gyűjtőjegy. igy 225- be kerül darabja. csak automatábol lehet ilyet vásárolni...normál jegyet lehet a trafikokban is vásárolni...
-
Dryman
őstag
Buszon utazóktól kérdezném...mivel 1000 éve nem buszoztam a városban .....hol lehet nagyobb számú helyi menetjegyet venni??? a gyerkőcöknek kellene 50db menetjegy mert az iskola a helyi közlekedéssel oldja meg az utazásukat....van még valahol hivatalos jegypénztár, vagy csak a jegyautomaták valamelyike lesz a megoldás számomra????
-
Dryman
őstag
hoppá lemaradt a kép:
-
Dryman
őstag
Megtaláltam lassan egy éve elveszettnek hitt LG G2 fekete színű telekom függő mobilomat,
újszerű megkímélt állapot, márciusban tüntettem el, ahhoz képest 32%-os akkuval kapcsolt be tegnap!
dobozával, töltőjével, és egy ütésálló tokkal kerül eladásra!
Nagyon kedveltem ezt a telefont, de már egy éve az utódját nyúzom....
ára 35000 -
Dryman
őstag
Ma már lehet ugye halat enni???....mert tegnap még nem lehetett....mindenféle babona szerint elúszik a szerencse....
Hoztam békésből mindenféle finomabbnál finomabb halat, egy fasza harcsapörit csak össze kéne dobnom vacsorára.... -
Dryman
őstag
Kedves Topiklakók!
Békés Boldog Új Évet kívánok Nektek! -
Dryman
őstag
Igenis Uram! békésszentandrási...
Jut eszembe most meg ez lenne eladó...hátha valaki pont most akar építeni kis fadobozos PC-t a TV alá...
H-Camphor_FT3 ITX alaplap integrált AMD Kabini A6-5200 (2GHzx4mag) processzorral eladó!
Külső tápos ITX lap, normál 65W-os HP notebooktáp kell neki!
adok hozzá Wifikártyát antennával és specko sata power-adaptert is. Integrált Radeon HD 8400 van benne!
hirdetésem: [link]
Győrieknek és topiklakóknak 11000Ft -
Dryman
őstag
Kisfalum remeke: Békésszentandráson készül az ország söre [link]
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Valakinél nem hentereg a sarokban félredobva egy hibás Asus AM3+ mikroatx-es lapocska.
A lényeg hogy M5A78L szériából legyen...alkatrésznek kellene egy hasonló laphoz, ezen ugyanis megsült a központ freki generátor.... -
Dryman
őstag
Eladóságos gépezet is lennének:
Athlon II X2 250-es procival, AM3-as Asrock lappal,
4GB DDR3/1600 memóval, 160-as WD caviar Blue HDD-vel,
DVD íróval, FSP 350-es táppal, jó állapotú microATX házikóban....
20000.-Phenom II X4 920 proci, Gigabyte GA M52L-S3P (AM2+) lap
2GB 1066MHz DDR 2 memória, Galaxy Geforce 9600GT 512MB/256Bit
160GB-os Seagate winchester, DVD író, DTK/FSP 400W táp
jó állapotú ATX fekete házban
26000.-csak most, csak nektek, oda-vissza agyontesztelve a gépek!
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Kolléga meglévő AMD-s számítógépébe keresek Phenom II X4 AM3-as procit, vagy FX 4100-4300 AM3+ tokozásút. Mellesleg egy jóárasított GTX 750Ti is érdekelne.....az emberke mindent az iponból mag a pcx-től akar rendelgetni...én meg nemgyőzöm mondani hogy garanciális dolgok miatt meg mehet BP-re vonattal.... -
Dryman
őstag
válasz
sladka_pani #29858 üzenetére
az usb 2 hivatalos terhelhetősége 820 mA....2-esével van biztositva az alaplapon 1600mA-es biztositékkal....az asus, msi, asrock is készitett olyan alaplapokat, melynek speckó usb aljzatai akár 1500mA is tudtak...direkt mobilos cuccok töltésére szánták a gyártók...
-
Dryman
őstag
Eljött az idő mikor már a Celeronnak is ára van:[link]
-
Dryman
őstag
válasz
sagesz93 #29799 üzenetére
A 49900-ért megvásárolt Xbox one-odat 70000-ért átvenném....
Valószínű Te nem ezt az alapot vásároltad.....mert ebből 1db sem volt fizethető tétel!
akinek sikerült eljutni a fizetésig, ott álldogált a fizetési folyamat, majd kiírta hogy nincs készlet....
mindezt 7 óra 1 perckor.....mit is várnánk egy beharangozott mesebeli reklám után....
Természetesen a játékkal megspékelt akciós Xbox konzolok vásárlásával nem volt gond, de könyörgöm mennyiért...mindenféle akció nélkül egyéb beszerzési forrásból is meg lehet kapni ugyanennyiért....
Azért nem volt hiába való a virrasztásom, vettem edénykészletet anyámnak, dugókulcs készletet öcsémnek, elektromos talpreszelőt, és még botmixert is akciósan....csak az a fránya húsdaráló nem jött össze mert nem adta a román kurva hozzá a 2 mázsás röfit akcióba.... -
Dryman
őstag
válasz
sotetlovag97 #29785 üzenetére
Időbélyeggel nem tudsz vásárolni, sőt az oldal sem aktív tegnap 18 óra óta....
Sima reklámos átverésről van szó....néztem több hirdetett terméket, a 9999-es 120-as sdd-t is lehetetlen volt megvásárolni...
Bezzeg a 89000-es félárasított utazások ott rohadnak a nyakukon.... -
Dryman
őstag
Black Friday az emag-nál.....reklám szerint 200db Xbox one-t hirdetnek féláron.....
rágyurtam, figyeltem mikor nyílik a webáruház.... 4-kor keltem, 5 percenként néztem a pár pillanat és nyitunk táblát, majd 7:00-kor kinyitottak, 7:00:23-kor, azaz nyitás után 23 másodperccel már nem volt készleten egy darab jóárasított Xbox one sem....
Kérdés: hová lett a 200db-os készlet!
Szélhámos bagázs ez is! -
Dryman
őstag
A tápegység vezetékén lévő floppycsati nem lesz jó neked!
Annak a negáltja azaz a tüskés csatlakozó van a képen amit linkeltél.
a mikroserver tápegységén is sima floppy tápcsatid van jelenleg, ezt kellene sata-ra alakítanod...
egy régi floppyból kellene a tüskés aljzat neked.
és mi lenne ha néznél sata y kábelt, mert az szabványosabb és beszerezhetőbb is mint amit linkeltél....
sima molexből 2 sata ez most 491Ft-ért kapható
sata-ból 2sata meg 580Ft az árgépen. -
Dryman
őstag
válasz
Dryman #29620 üzenetére
Valaki adna ötletet a win7 frissítések kiszenvedéséhez???!!!
hátha akad valami okosság, mert a parancssorból ügyesen gyorsítva sem működik már!
2 napja keres a céges frissen telepített gép, de eddig nincs találat....
Annyira elment a kedvem a win7-től hogy lassan felnyitom a céges nagy zöld kukát és kißaszom gépestől az egészet...hurrá MIcrosoft...hogy vernéd *nyádba!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest