- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dryman
őstag
Sziasztok! Segítséget kérnék kazános témában! Saunier Duval kazánhoz keresek megbízható szerelőt! A hivatalos duval szervizlista megvan, de nem tudom melyik szakit érdemes hivni...
[link]
Kérlek, javasoljatok valakit a listából, vagy akár személyes tapasztalatból.
Köszi! -
Dryman
őstag
válasz
zsigee #37373 üzenetére
Igen-igen...van egy jó kis cikk valamelyik kormányközeli médiában, ahol ennek a jelvénynek az átalakításáról írnak, megvédve eme nagy előre-hátra eszmét amivel ormányunk vértezi magát.
Aztán van ehhez a cikkhez egy történelmi áttekintés hogy hányszor és milyen formában használta a magyarság az előre-hátra formulát, egészen Kossuthtól kezdve levezeti a történész, Rákosi elvtárs vonatkozásában is....érdemes elolvasni a cikket, nincs új a nap alatt, csak most valaki megint újragondolta ormányközelből.
Hofi is megragadta az előre határozószót a maga értelmezésében és szövegkörnyezetében:
"Előre a kommunizmus útján, és itt döglünk meg...." -
Dryman
őstag
Falusi lettem ismét!
Beköltöztünk a felépült házikóba március 15-én...mostmár csak a befejezéses munkák vannak....
Tudjátok egy családi ház akkor lesz befejezve, mikor a következő tulaj kimondja hogy bontás!
A lényeg, 6-8 hetes várakozás az ablakokra....már a gyártónál is jártam reklamálni, ahol azzal fogadtak hogy alapanyaghiány okán már nem is vállalnák a gyártást......várjak türelemmel, vagy visszaadják az előleget és próbálkozhatok másutt....így lett 18 hét mire elkészült az összes ajtó és ablak....azóta a bejáratiajtó panelt cseréltetnem kellett, mert felhólyagosodott a külső felületen a műanyagréteg...kiderült hogy a gyors munkának is van hátránya....szarul melegítették össze a rétegeket ,mikor bekerült a két díszüveg....na ezt a garanciális cserét 9 hete várom!
Utolsó infó: Éptexnél 8-as betonvasháló bizonytalan időre kifogyott...egy éve 360eFt-ot fizettem érte, és úgy éreztem mintha a fogamat húznák...vasért ennyit kifizetni....most mégdrágább, ráadásul hiánycikk is!
Vicc ez az egész!
Egérke!
Nagyon nagyon érdemes napi szinten "tüzépezni" nézni, lesni az árakat és ott vásárolni ahol pillanatnyilag olcsóbb, és kapható is a termék!
Mivel úgyis rákényszerülsz hogy telefonálgass, van-e vagy nincs a kiszemelt portéka, így az árak már csak egy félkör a beszerzésben!
16 éve már egyszer építkeztem, ott is voltak problémák, de fele sem ennyi!
Az elmúlt 1 év durva volt, de hát benne lakunk - a falusi életérzés meg kárpótol! - kakaskukorékolós jóreggelt, valakiműanyaggalgyújtottbehogymennyenazannyába jóestét!
Változnak a megszokott dolgaim is, egy órával korábban kelek, mert faluról bebumlizni időre elég szép napi kihívás lett.
Hogy a macska rúgja meg, előre a kommunizmus útján!
-
-
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #37325 üzenetére
A Tihanyin a Pláza melletti 4 emeletes aljában van egy elektronikai bolt, Ledes cuccokat, elektronikai alkatrészeket is árul, de a régebbi főtevékenysége a TV-k javítása volt.
Itt csináltattam meg rokonságból kidőlt LG TV-t múlt évben....bár annak a kijelzőjén teljesen sötét volt egy jókora folt!...Nálad is valami hasonló a jelenség, tisztán látszanak a háttérvilágításért felelős szigetek, de valamiért nincs meg a megfelelő fényáram.....ha meg vezérlős lett, akkor nem rentábilis a javítása.
itt a bolt weboldala: [link] -
Dryman
őstag
Tegnap este éppen az épülő házamtól jöttem hazafelé, aztán feltűnt az a kocsisor az OMW kút vonzáskörzetében 22:45-kor a királyszéki úton....gyorsan google...mindenhol csak a Hernádis propaganda nyugtatószöveget olvastam a neten, bezzeg a PH, azaz a fórumunk azonnal informált!
Köszönöm srácok, vettem az adást, majd mivel porszáraz volt a tank beálltam én is, bár tettem némi kísérletet hátha másutt maradt még normál dízel készlet....de sajnos nem!
Csak a prémiumot tankolhattam,a sima dízel készlethiány okán nem kapható!... bár nem megy tőle jobban az auto, nincs is más szaga mint a normál dízel-nek...szóval olyan 2-ős érzésem van...lehet hogy a prémium dízel tankolópisztolya most egy normál dízel tartályra van kötve??? és lehet hogy ezzel az ügyes húzással meg a készlethiány táblácskával operál a kutak nagyrésze 480 helyett 600-ért árusítva a naftát?
Ami még elgondolkodtató, miért éppen 25 liter a MOL-nál az egyszerre kiadható mennyiség??
Hernádi szerint, tankolj 25 litert, majd bemész kifizeted, aztán vissza a kocsihoz, tankoló nyílás ismét felnyit, tankolsz ismét 25litert, bemész kifizeted, és így megvan az 50 liter tankolásod....közben vettél 2 csokit, és egy kávét is s kúton....micsoda kupeckedés ez már!
Hogyan lesz így idei választási turisztikai utaztatás? se üzemanyag se utas....bocsi ez így kicsit morbid.... -
Dryman
őstag
válasz
PociAti #37081 üzenetére
Nagyon úgy néz ki hogy tőlem is került oda néhány darab...mármint az e-hulladék telepre, és utána vissza a jóemberhez, aki hangzatosan műhelyfelszámolásnak nevezi a LOMIZÁST!
A ZM 1200EBT sata csatikat fogadó moduláris aljzatai beégve, 12V-os ágon zárlatos Fet-ek.
A Cougar1050-esekben a szokásos nem indul hiba, segédtáp teljesen döglött, a 7 lábú IC cseréje nem oldja meg a problémát, sajnos az optocsatolóig cserélni kell minden alkatrészt.
Néha bánom hogy nincs arcom ilyen mód gusztustalankodni!
"Na erről is lemaradtunk!...hozzál fel TV-t!" -
Dryman
őstag
válasz
golya32 #37019 üzenetére
Igen, ezt mondom én is, ha tudod tervezni és méretezni a termelt/fogyasztott villamos energiát, akkor igen is lehet jó döntést hozni napelem témában, viszont ha megvezetnek, és alul vagy éppen felültervezik akkor ember legyen a talpán aki kigazdálkodja neked még ezeken az államilag garantált kWh áron is, nem is beszélve arról ha esetleg ez az ár elszabadulna....
-
Dryman
őstag
válasz
SyMbioTe #37015 üzenetére
Szia!
Amikor adod-veszed a lakóingatlant, akkor általában az eladót kötelezi a törvényi rendelkezés arra, hogy energetikai tanúsítvánnyal adja el a házat. Csináltatni kell egy energetikai szakvéleményt a kecóról, ami egy alapvetőlegesen jó dolog, mert tisztába kerülsz az ingatlan energetikai besorolásával. A nyilatkozat utolsó oldalán a "szagértő" javasol egy költséghatékony fejlesztést, melynek megtörténtével energetikai szempontból többlépcsős javulás is megcélozható. Példaként 15 éve épült társasházi lakás esetén a nyílászárok cseréjével valamint a meglévő hőszigetelés kibővítésével lehetne D minősítésből C+ minősítésbe kerülni.
A "szagértés" akarom mondani kitalált kormányzati kötelezvény, megadva a jogosultságot néhány erre szakosodott mutyizós figurának hogy jól lehúzzon, mert más nem csinál!
Van egy erre a feladatra összerakott szoftver, amibe beírkálja azon dolgokat amit gondol, mert kérdezni azt nem kérdez.....úgy mondom el neki utólag hogy akármennyire is furcsa, de a 15 éve épült ház már rendelkezik külső szigeteléssel.....igaz csak 5cm-es de van, és bizony jól működik, mert kedvezőek a fűtési költségeink....tégla a ház ellenben az alsó szint öntött beton falaival...valamint az utcasori garázsok födéme 10cm-es szigeteléssel van kialakítva hogy a lakásunk nappalija ne legyen olyan alsó hőhidas hideg verem
Előkészítek mindenféle építési doksit hátha belenéz, de neki az nem kell, Ő mindent tud, és a legnagyobb probléma az, hogy a hidegperemes 15 éves műanyag teraszajtó üvegtáblái között fellelhető írás azt mutatja hogy Mátratherm 1,6k.
Na ezeket a paraméterket a szoftverbe jól betáplálva kiesik egy tanúsítvány, amivel hát őszinte leszek, nem sok mindenre megy az ember, átadhatja a vásárlónak, aki vagy jól elhiszi ezt az egészet, vagy megkér egy másik szagértőt, hogy az is mérje fel az ingatlant.
Itt kezdődik majd el az igazi lehúzásos folyamat
Vigyázni kell, mert a szagértő jön, felmér, majd mivel ő már nem csak szagértő, okosan árukapcsolással már generál kivitelező is, aki egy pályázatíróval megerősítve az oldalán egészen a banki ügyintézőig elkísér, ahol a hiteled indítását segítik olyan módon, hogy ha lúd legyen kövér, ripropsz 25cm szigeteléses házikót, valamint napelemmel támogatott hőszivattyús fűtésrendszert álmodnak HELYETTED, azon energetikai korszerűsítéses pályázatba foglalva, melyet nem is biztos hogy pályázhatsz az adott régióban!
Na itt tart ez a szélhámos banda, Te meg ülsz a fotelben narancsos szájízzel jól átßaszva!ŐŐŐ, és mi van akkor ha az új lakópark minden házán napelem van telepítve?
Öröm és boldogság mert látszik hogy mennyire zölden gondolkodnak, addig amíg el is tudják használni a megtermelt energiát ott helyben saját maguk fogyasztása okán...közben meg kiderül hogy a hálózati fázisfeszültség maximálva van és senki sem tud 248V fölött betáplálni a hálózatba, pedig az a sok sok inverter egymás löködi feljebb és feljebb....majd kiderül hogy az egyetemes szerződés szerint nem sikerült megfelelő mennyiséget betáplálni a nyári napsütéses órákban ahhoz hogy a téli fogyasztásunkat balanszírozza....az ejonnál meg csak úgy gyűlnek és gyűlnek a panaszlevelek....pedig most nem is Ő a ludas! -
Dryman
őstag
Köszönöm a segítséget és a hozzászólásokat iPhone témában, a régi telefon is megmaradt, az levándorolt a kisebbik lánykához, a nagyobbik meg kapott egy használt X-et kereskedőtől garanciával...tudom kidobott pénz volt most leváltani egy 8-ast, de hát ez van...ember tervez lánygyerek meg hisztis
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Nevelt lányom most akarja cserélni az iPhone 8 128 GB-os készülékét, beszámítással a győri zabek nevű fórumtársunknál.
Tudtok valamit az eladóról, megbízható?
Mennyit érhet egy 128GB-os iPhone 8 két éves készülék?
Nem értek én az almához....kérnék némi segedelmet!
Köszi!
Laci -
Dryman
őstag
válasz
Vérboci #36978 üzenetére
Na akkor a két nevezett cégről....
kellene egy-két polc, és egy iróasztal felső lap átalakítás, na meg már ha átalakítunk, akkor egy új konyhai munkalap vágás....
Ez volt a múlt évi projekt....körbejártam a témát rendesen....
nem írok neveket, direkt, nehogy itt a rosszhír-keltés legyen...
házgyáron belüli cég...nem vágnak le 4db polcot bútorlapból csak abból a 4 alapszínből, vagy fizesd meg a teljes tábla árát ha egyedi lapból szeretnéd....ráadásul 4 hét vállalási idővel!
házgyáron kívüli cég: szintén nem vágnak teljes táblából, csak az alapszínekből, viszont 4-6 héten belül rendelhető az egyedi színekből is a polcok vágása, élfóliázása.
Az íróasztal lapot én vittem, formára is vágták, majd élfólia helyett a nútos műanyagprofilos élzárást kértem, ez 20 nap alatt lett meg.
A konyhai munkalap szintén egy nagyobb tortúra, mert nem ott vettem, így csak formára vágást kértem a gáztűzhely nyílásánál...ez egy bonyolultabb folyamat volt, de kétszer béreltem utánfutót...
A polcok eredeti színéről és bútorlap mintáról lemondtam, és a hosszas várakozás helyett az OBI-nál szereztem be a polcokat...ott azonnali vágást kérhetsz a rendelkezésre álló lapokból, vagy az árukészletben megtalálható alappolcokból....
Sajnos a fenti két faipari cég tevékenysége nem éppen a megmunkálásra van kiélezve! -
Dryman
őstag
A 24 pines csatlakozóban a 3,3 V-os a 12V-os az 5V-os és a fekete 0V-os vezetékből van 1-1 darabbal több, így 0,5-0,75 négyzetmiliméterrel vastagabb átvezetésen folyhat az áram a tápegység és az alaplap között a fenti feszültségszinteken.
Feltételezve azt hogy a vezeték jó minőségű rézből van, így 5-7,5 Amper áramerősséggel nagyobb az átfolyatott della a 24 pines rendszeren mint a 20 pinesen.
Ez 3,3 és 5V nagyságrendben nem is jelentős, hiszen az alaplapok nem is igénylik a nagyobb áramokat, de a 12V-on jelentős tud lenni még az az 5 Amper növekedés is, amit egy gagyibb táp slendriánabb kábelezése megold az így kialakított pineken.
A 24 pines csatlakozón csak az az 1db plusz sárga vezeték elméletileg +60 watt teljesítményt tud áramoltatni az alaplapnak....de nem ez volt az alapvető cél, hanem az amit András is mondott, a tápegység vezetékezésén jobban el tud oszlani a pillanatnyi terhelés, ezáltal a feszültségesések is elhanyagolhatóak lesznek. -
Dryman
őstag
Hangjáték: [link]
nekem ez jutott Áderről az eszembe.... -
Dryman
őstag
Minden kedves fórumtársamnak Boldog Új Évet kívánok!
-
Dryman
őstag
Köszönöm a megtisztelő szavakat, de én is csak valamivel közelebbről szagolom ezeket, mint egy normál felhasználó...semmi profizmus, csak ragadt egy kis tapasztalat a témában....
Most nem vagyok otthon, de januártól tudok majd segíteni a témában.
Nincs is annál szebb, mikor 2 routert pöckölünk egy helyi wifi hálózat tökéletlen kialakítására! -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Vidanetes (kábeltv-s) szerelő ismerőse volna itt valakinek?
Nem akarom bejelenteni mert hetek mire megtörténik a dolog...a társasházunkba egy emelettel feljebb költözünk, és a vidanetes cuccot kellene átkötni, egyik lakásból a másikba!
Persze hogy zárt a lépcsőházi elosztószekrény!
különben már meg is volna az átkötés! -
Dryman
őstag
A bemenetnek nevezett kábelen a meleg középső eret összekötöd, összesodrod a külső rézharisnyával.... multiméterrel ohmos ellenállásmérésre kapcsolva a kimenetek valamelyikén 0 ohmhoz közelítő értéket kell mérjél. Ha nem mérnél egyik kimeneten sem ilyesmi értéket, akkor vagy nincs összeköttetésben a bemenet a kimenetekkel, vagy egy koax elosztó van a lambéria alatt.. :) Érdemes azt mérni ilyenkor hogy kinek kihez van köze egyáltalán... az egyik végpont rézharisnyáját meghosszabítani a másik végpontig, és ott szintén ellenállásmérővel megnézni hogy a hideg éren keresztül kapcsolódnak-e egymáshoz... ha elosztó lenne bent, a hideg ér akkor is egyenesbe van kötve, igy mérni lehet a hurkot.
-
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Kerítésépítéshez keresnék hozzáértő szakit!
Sajnos a betervezett betonkerítés projekt nem kivitelezhető, így más megoldáshoz kell nyúlnom! Zsige segített megfelelő vállalkozót találni, de Ő nem vállalta be a munkát sajnos!
Első körben olyan szakembert keresnék aki a rendelkezésre álló zsalukő támfalba elhelyezne
15db zártszelvény oszlopot (hegeszteni is kellene a zártszelvények végére valami keresztvasat, bármit, amitől jobban rögzítődik a betonban) majd ezeket az oszlopokat a megfelelő távolságban elhelyezni és belebetonozni a támfalba.
A támfal zsalukövei már megvannak, a betonozásra várnak!
Az sem ártana ha a jövő év tavaszán a szaki vállalná a kerítésprojekt befejezését is!
falusi lakatost, hegeszteni tudó embert találni olyan, mintha szénakazalban tűt keresnék....
ha meg találok is valakit, azt meg az ima erejével sem lehet rávenni hogy dolgozzon.... -
Dryman
őstag
Sziasztok!
Ipari villanyszerelő céget keresek, akik meglévő 0,4kV-os kapcsolószekrények felújítását, komplett cseréjét, dokumentálását, és a legfontosabb...előírás szerinti minősítését végezné.
Nagyságrendileg 50-90db C-sínes eszköz van elosztónként, részben dokumentálva, de inkább hiányos dokumentációval.
A jelenlegi érintésvédelmi és szakhatósági előírások kiadására is legyen képes a cég, holmi most végzett frissdiplomás, okj-s startup nem megoldás számomra!
Köszi segítséget!
Dryman -
Dryman
őstag
Adtam volna kölcsön a szomszédnak, talicskát, lapátot, ásót, meg egy hagyományos kaszát is....telefonon már le is beszéltük....aztán annyira igyekezett eljönni értük hogy a végén el sem vitte....
A szomszédot nem látom a telken, helyette két brazil dolgozik nála külső körletes munkálatokban....azok meg hozzák a saját szerszámaikat...
Bugyi bótja van a srácnak Győrben, gondolom jól megy, ha a brazilokat meg tudja fizetni... -
Dryman
őstag
válasz
envagyok #36774 üzenetére
Ennél olcsóbban nem nagyon találsz!
Arra jó amire tervezték... [link]
Azért nem adom kölcsön az enyémet, mert egy éve kölcsönadtam, és azóta sem került vissza!
Ha olvassa az illetőakkor legyen szíves visszahozni, az ára nem releváns, de gesztusként nagyra értékelném a *visszaadási* szándékot!
-
Dryman
őstag
Szia!
Nekem még 2 hónap várakozás van, de a közeli hozzátartozók közül többen is voltak.
Választani nem nagyon lehet, ugyanis kötött a 3. oldás típusa... ha a Moderna-val vagy Pfizer-rel oltottak előtte, (mRNS-vakcinák) akkor a 3. oltásnál is ugyanazt az oltóanyagot használják.
Az adenovírusos technológiás oltóanyagok Sputnik V, AstraZeneca keverhetők, a kínairól meg össze-vissza beszélnek mindent... -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #36658 üzenetére
Nem biztos hogy a nyákon lévő érintkezők minősége a fos, inkább a gumigomb belsejét nézd meg...a kis korong alakú grafittal átitatott gumi okán érintkezik a nyákon lévő villa alakú cucc a kis szemközti egyenessel...a kezünkről minden dzsuva bemászik a gomb alá ugyanúgy mint a tv távirányítókon... gyógyszertári tiszta szesz.. kell neked..szépen fültisztítóval áttisztítod a felületet a nyákon, aztán régi elefántos radirral polírozod ha kell....aztán a gumiharangokban is átmosod a két kis érintkezőt, majd lőn csoda, és működik....viszont ha bekeményedett a gumi, akkor megette a fene az egészet!
Féktisztítót ne használj, mert oldja a gumit, és alaktalanná válhat!
Még valami...univerzális helyettesítő távirányítót javasol a net a tiéd kiváltására, na remélem segítettem: [link] 12,58 dodo -
Dryman
őstag
válasz
Hannibhál #36661 üzenetére
2 éve megszűnt a samsung márkaszerviz a Jysk mellett!...vagy csak beköltözött az Árkádba...nem biztos hogy jogutódlással, és nem biztos hogy minden termékkategóriás támogatással.
Volt ott egy tag (Gergő fórumtárs) aki occón javított cserélt aksit samsung telóba...okosba...garos javítás volt az egy kis zsebpénzzel támogatva...
na ez a vonal már megszűnt, azóta a Patentnél dolgozik a jóember! -
Dryman
őstag
válasz
bugalaszlo #36649 üzenetére
Köszönöm a visszajelzésed, ez pont jól jött ki mert cserélnem kell egy előzőleg eladott 600-ast, mert reklamált az ember hogy az egyik moduláris csatlakozó túl laza...
Vannak még érdekes emberek, cserélem inkább mert béke és bodottá fontosabb mint hogy itt balhézzon a fórumon. -
Dryman
őstag
válasz
bugalaszlo #36646 üzenetére
Vártalak múlt héten, nem értél ide a tápért...kellhet még vagy eladhatom?
-
Dryman
őstag
Köszönöm hogy gondoltatok rám születésnapomon.
-
Dryman
őstag
válasz
ladopapa72 #36633 üzenetére
Hát ez a kedvezményes PH-s ára a cuccnak...dobozos, minden kábelével együtt.
Az 500-asból viszonylag kevés van, 600-700-asokból több.
500-as 10e
600-as 12e
700-as 14e
érdemes ráguglizni a PCX-es árakra, a felénél is olcsóbban adom... -
Dryman
őstag
válasz
bugalaszlo #36630 üzenetére
10000-ért tudok adni 500-as Enclave-et. [link]
-
Dryman
őstag
válasz
bugalaszlo #36628 üzenetére
Szia!
Milyen összteljesítményűre gondoltál?
Kolink Enclave 500, 600, 700 Watt-os tápjaim vanak, ezek 80+ gold minősítésű full moduláris tápok. Újszerű állapotuak 1 hó garanciával. -
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
válasz
sladka_pani #36608 üzenetére
Bizony-bizony...én csak 89-től voltam Szegeden, 82-be kaszlizták be a CPg-s srácokat,, szabadulásuk után már Pesten zenéltek...
Másoltam is párszáz példányt anno arról a bakelitről, ami hivatalosan nem is létezett!
Szép idők voltak azok! -
Dryman
őstag
válasz
ladopapa72 #36605 üzenetére
Valahogy ma ez jött szembe a Youtube-on...és a fene se tudja miért beugrott ez az adathordozós mizéria...akkortájt studióban voltam kisegítő Szegeden, hát másoltunk éjjel-nappal, azokra a kurvadrága kazettákra, mert itthon büntetlenül csak Polimer C60-ast lehetett kapni, az meg olyan volt amilyen...Már akkor is volt ilyen kis fényes matrica amiért pont a duplájába került egy adathordozó....
-
Dryman
őstag
válasz
ladopapa72 #36601 üzenetére
Én csak Artisjus minősítésű adathordozón szeretek adatot tárolni, mert az olyan jó, meg drága is...
mint régen a kazetták.
Ezekről az artisjus-os dolgokról meg mindig ez jut valahogy eszembe: [link] -
Dryman
őstag
Földmérőt keresek, aki rá is érne érdembeni munkát végezni, illetve segítene rendberakni a kertszomszéd agyában a dolgokat...szívlapát van ha ilyen érzékenyítő eszköz kellene!
-
Dryman
őstag
válasz
stairmaster #36576 üzenetére
Le kellene írnod a valódi teljes problémát, mert így elég kevés az info....első olvasatra ez olyan légbőlkapottnak tűnik. Már üzemelő vagy kiépítendő a hálózat? Milyen helyre kell gondolni, ipari megoldás kell, vagy egy normál lakás, családi ház hálózatát kellene megoldani.
Volt egy elvállalt munkám, és a felmérés és eszközválasztás után nem kérte az ügyfél, mert eddig is volt valami filléres megoldása, és az rengeteg amit kérek érte... hát maradt a filléres megoldás meg a szakadozó wifi... mégsem akarták igazán hogy jó legyen...
-
Dryman
őstag
Sziasztok! Az autóm fényszóróinak polirozásához keresnék hozzáértő szakit... eddig évente megcsináltam magam, de nem tudtam megfelelően utókezelni a polirozott felületet, igy mindig újrasárgul. UV védő lakk, vagy speckó vax az ami megvédené. Azt olvastam, hogyha megfelelően kezelik, akkor nem kéne évente újrapolírozni.
Tudnátok valakit ajánlani Győrben?
Köszönöm! -
Dryman
őstag
Akkora műszempillája van a csajnak a recepciós pultban hogy pókhálózni lehet vele...
Bár találtam egy hozzáértő srácot, de nem vállalta el a felügyeletemet, jöhetek, de saját felelősségre....az eddigi edzéstervem nem kivitelezhető már részemről, nem bírja a motor sajnos!
-
Dryman
őstag
válasz
kbhuinfo #36547 üzenetére
Direkt nem írtam edzőterem nevet, cégnevet, fantázianevet, nehogy a rosszindulat legyen feltételezve. Helyileg próbálkoztam az EtoPark-Budai utca-Kálvária utca vonalon.
Ha annyit kaphatnék, mint amennyit rehabilitáción a Füredi szívkórházban egy általános gyógytornásztól, már elégedett lennék! Sajnos itt a városban nem ez a helyzet, vagy attól félnek hogy lemegyek a terembe és ott döglök meg mert túlhajtom magam... -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #36544 üzenetére
Ez most olyan divatos dolog lett...személyi edző....meg a nagy lófasz!
Az egyiknek végzettsége sincs hozzá a másiknak meg esze.....
Tisztelet a kivételnek, de ez a sok személyi edző töredéke végezte el a TF-et, hogy kellő rálátása vagy hozzáértése legyen a témához...az alapvető anatómiai ismerete sincs meg némelyiknek!....az meg hogy életmódjából és életviteléből fakadóan köze van egy kondi vagy fittness-teremhez ez alapból nem jogosítja fel hogy személyi edző legyen...erre volt kiskapu a 2 félév alatt elvégezhető OKJ-s edzőképzés!
Itt nem személyi edzőt képeztek, hanem motivációs trénert, vagy táplálkozási tanácsadót! Azaz egy olyan személyt, aki oda áll melléd és mondja mit csinálj és mit egyél persze mindezt borsos óradíjért, mert ki kell hogy gazdálkodja azt a csiribiri tanfolyamot amit elvégzett, meg azt az elektromos autót amivel bevillan az edzőterembe!
A másik véglet az amikor a nagyseggű hülye picsa lejár a terembe hogy ott nyomogassa a telefonját..persze mindent meg lehet magyarázni, telefon azért kell a terembe mert kardiózás közben zenét hallgat, vagy applikációból tolja az edzésprogramját.
Nekem már ez az egész szürreális, erre jön még rá az az árukapcsolás, mikor mindenféle fehérjével tömnek, mert ugye az edzőterem egyben egy Biotech kereskedés is!
A magam részéről....felkeresek egy ilyen helyet, elmondom a hozzáértőnek hogy mozognék mert szükségem van rá, de értse meg hogy 2 éve majdnem elpatkoltam szívinfarktusban....szeretnék tanácsot kérni hogy mit és hogyan kellene.....na ekkor azért akadnak nagyszempillás üres tekintetek vagy izomszagú hú meg há, akkor inkább ne magyarázatok...szánalmas az egész! -
Dryman
őstag
Egy sugárzásmérési eljárás azért nem ennyire egyszerű! Engedélyköteles bizonyos frekvenciákat érintve... főleg az adatátviteli nem szadadsávos frekvenciáknál... a Znet is használja a tornyot alacsonyabb mikrós frekvenciákon, viszont magasabb bérelt frekiken szépen sorakoznak a felhasználók, akiktől engedély kell a teljes spektrumú méréshez... mvm, nemzeti bank, sereg, királyi tv stb.
Kézi kütyüs mérést meg inkább hagyjuk, de ha megnyugtat, akkor inkább hivjál ki egy számlaképes ingás igazmondót, az úgyis azt mondja a pénzedért amit hallani akarsz.
Annak utánajárhatsz, hogy mekkora teljesítménnyel sugároz a toronyra szerelt egy-két "körsugárzó", az irányitott mikros tányérok meg ugyse feléd zargatják a közeget. Mobilos kiszolgáló tudtommal nincs rajta, átjátszók viszont annál inkább, de azok irányítottak mind.
Egy komolyabb méréshez mérőkocsit alkalmaznak, és hosszabb ideig vizsgálják a környező területet, célja egy egységes sugárzási mérték meghatározása, nem pedig egy adott pont sugárzási behatás mérése, (sugárzási szennyezést) a területi adatokból számolnak! -
Dryman
őstag
válasz
zsigee #36493 üzenetére
Ha nem megy a megosztás, mert sajna ilyen létezik, és nincs időm, energiám kitalálni mi a fas*ért nem megy win 10 alatt, akkor kapcsold be mindkét gépen a vezérlőpult/rendszer/speciális rendszerbeállítások/távoli használat/távoli asztal engedélyezését.
Lősz a gépeknek fix IP-t és távoli asztalon keresztül azt másolsz egyikről a másikra amit csak akarsz. Olyan lesz mint egy hálózati meghajtó. kiteszed ikonra a távoli asztal indítását, hogy kényelmesebb legyen.
Épp a minap kínlódtam ilyennel, és órák mentek el de megoldás nem született...már mindent néztem én is, de semmi...máskor meg két kattintás és megy rendesen.... -
Dryman
őstag
Bödöcs: *** nyári gondolataim
[link] -
Dryman
őstag
válasz
Vérboci #36433 üzenetére
Ha a Kálvária tortáit drágának ítéled, akkor ne is nézz szét a belváros kézművesnek mondott látványcukrászdáiban, mert dobsz egy hátast az áraktól...
Nem olcsó a Kálvária az biztos, az a még elfogadható az árszínvonala...a tortái jók, de ne keress bennük semmi különlegeset. -
Dryman
őstag
Köszönöm a tanácsaitokat!
Acronis gyorstalpalót kaptam Jazzostól, így már egyszerűbb volt a feladat.
Acronisnál fontos hogy ha MBR-es rendszert klónozol, akkor MBR bootolható Acronisról induljál, ha meg GPT-s rendszert klvánsz tükrözni, akkor UEFI-s Acronis-t bootoljál.....
Utóbb kiderült ha az Acronis Windowsra van telepítve, és windows alatt klónozol, akkor értelemszerűen végigvezet a lépéseken és ezáltal UEFI-s rendszer alól is sikeresen lehet MBR-es eszközt klónozni.
Gyorsan kipróbáltam a MiniTool Partition Wizardot is, meglepően jó és Free is!
MBR-GPT konverziót is csináltattam vele, és működött utána a boot is.....lehet jobban meg kellene ismerni ezt a programot, mert ígéretes így első használatra!Köszönöm a segítséget!
-
Dryman
őstag
Toshiba lapos 500GB-os merevlemezét kellene 500GB-os SSD-re klónoznom...mint kiderült ez még egy sima MBR-es lemez, és van rajta 4 partíció.
Milyen programot javasoltok a művelet elvégzéséhez?
Acronis-al próbálkozom...
Az Acronis pendrive-os bootolható kiadása nem vált be, kiakad ott mikor a 3. partíciót kellene létrehoznia az SSD-n. -
Dryman
őstag
Sziasztok! Samsung 42 colos lapos tv-t szeretnék javíttatni. Hová érdemes vinni Gyórben? A TV boot-loop hibás, addig jut el bekapcsolás közben hogy egy pillanatra látom a samsung smart feliratot, utána meg újraindul és ez ismétlődik a végtelenségig. Alsó piros led nem villog, folyamatosan üzemszerüen világit. A tápegységét nemrég javítottam, úgy néz ki vezérlőhibás a drága.... Érdemes a Lajta utcai szervizbe vinnem, vagy egyenesen az árkádos samsung szervizbe vigyem?
-
Dryman
őstag
Hahó!
Sikerült megoldani egy Gigabyte AM3 alaplap hangproblémáját...leírom hátha valaki ugyanúgy felszáll a szopórollerre mint én....
Az alaplap típusa: gigabyte 785gmt ud2h rev.3.3/ realtek alc889A chip,
általános AM3 lap, de ezeknél a win10 támogatás eléggé necces még.
A neten számos megoldás van, de nem nagyon működik egyik sem...
A probléma: Realtek HD hangchip, a windows tálcán csak Realtek Digital Output van, amit a rendszer alapértelmezetten kezel, így átállítani sem lehet a Hangszóróra, mert annak csatlakoztatását nem is látja a rendszer.
Realtek driverprobléma okozza a hibát az internet szerint, de nem tudod driver-frissítéssel sem megoldani.
A driver megfelelően települ, létrehozza a vezérlőpultban a Realtek HD Audio Managert, de abban az Analóg csatlakozók továbbra sem aktívak. Ez a tetves Manager kezeli a kimeneteket, ezért itt kezdtem a kutakodást.
Végigkattingatva a lehetőségeken, az ablak jobb oldalán az analóg fülön van egy sarki sárga kis izé/gomb, amire rányomva "csatlakozó beállítások" felugró ablak jelenik meg, ahol az első sorban található: "Előlapi jack aljzat érzékelésének letiltása" pipát be kell kapcsolni!
Ezek után megjön a hang az analóg csatlakozókra...Üröm az örömben, hogy a manager szerint az analóg csatlakozók továbbra sem aktívak, de működnek!
Ezek után gondoltam egy merészet, lehet hogy fizikai csatlakozó probléma van?,
lehet hogy a ház hdaudio csatlakozója szopat, hát lehúztam az előlapi csatit, és készültem a hiba megszűnésére, de nem! A hangchip elbaszott félig működő, félig nem működő drivere
szopat...Hogy én mennyire utálom a realtek-es megoldásokat!
3 órás kínlódás volt ez a kis probléma...., és szoftveresen egy kibebaszott pipa bekattintása oldotta meg!
-
Dryman
őstag
Elfekvőben valakinél win10 kompatibilis pci-os vagy pci-e hangkártya akad-e?
-
Dryman
őstag
válasz
Füleske #36352 üzenetére
A kép felső részén látható hogy kozmetikai polcon találtad ezt a "Szőkéknek" szóló szuperakciót!
Igazi marketinges lehet az aki így becélozta az adott terméket...innentől már csak az a kérdés, hányan ették meg a piros címkét?
Mellesleg ha már a bőr simításáért termék is megjelent a képen....hirdethetnének itt szívlapátot is...árukapcsolással....simítja a bőrt és közben érezd a törődést is mert szívlapát! -
Dryman
őstag
Eladó Aerocool vakuljparaszt készlet!
[link]
vihető itt helyben, addig míg el nem postázom! -
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
válasz
ladopapa72 #36303 üzenetére
FX 4100-am van prohardveres áron, elkotyavetyélni nem fogom, mert kellhet még
FM1-be meg kész csoda lesz ha találsz 3800-at.
X2 3300-am van, és egy lábjavított X4 3600, ezeket lap hiányában nem tudtam tesztelni. -
Dryman
őstag
veszprémi körgyűrű felújítás/átalakítás kerülője okán:
Bemész a városba az OMV után, elmész a Budapesti úton a Meki-ig, ott dupla körforgalom, az elsőben a második kijárat, majd a másodikban az első kijárat, és már rajta is vagy a Mártírok útján, ennek folytatása a Füredi út. A kereszteződés az elkerülővel itt is várakozós, de azért jobb mint magán az elkerülőn várakozni. kb 8-10 percet vártam a hétvégén és simán átmentem. -
Dryman
őstag
válasz
Bobrooney #36294 üzenetére
Nem akartam kiírni ezt a szót, megtetted helyettem.
A minap voltam vizsgálaton a kórházban, szemrevaló katonalány kísért el a kardiológiára...
hát ezzel a megfélemlítéssel nem volt bajom, sőt a terheléses vizsgálatot is modernizálhatnák, simán lecseréltem volna a bringát.....a katonalányra! -
Dryman
őstag
válasz
Bobrooney #36286 üzenetére
Valószínű hogy ez történik, csak próbáltam egy kicsit utalni a 2 hete történt esettel amikor a TEK nemkicsit túllőve a célon kivonult Kecskemétre...értem én hogy szükséges a polgárok védelme mert ormányunk nem engedheti meg magának eme migráncsáradatnál....de akkor és ott a páncélozott autónak és a bombakereső robotnak mi értelme volt? Demonstrálgatunk, hogy nekünk ilyenünk is van....
Remélem ennek a gyakorlatnak azért több értelme volt! -
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
válasz
Dryman #36221 üzenetére
Persze egy albérlet is simán vállalható az adott időszakra, és itt is könnyebb dolgod van, ugyanis a szabad albérletek száma továbbra is magas, mert nem jöttek vissza az egyetemisták a városba... így van albérlet, de azért készülj fel, mert átrendeződött a piac... valószínű hogy az olcsóbbak már foglaltak, de egy 120+ rezsis albi csak belefér a költségvetésbe, amikor egy Lipóti fürdőt sem uszol meg napi 20 ezer alatt!
Egyetemi kollégium is bejátszhat, vagy ez: [link] -
Dryman
őstag
válasz
Balinov #36219 üzenetére
Viszonylag rövid időre keresel minőségi megoldást a hotel árnál alacsonyabban.... Múlt év nyarán a szüleimnek kerestem hasonló megoldást, de a városban a covid miatt az olcsóbb kisebb hotelek zárva voltak, a nagyobbak meg üzleti látogatási engedéllyel méregdrágák. Panziós megoldásban is gondolkodtam, aztán ez is alig volt elérhető a zárás okán. Szenti panzió, Nádor panzió, Boleró a házgyárnál stb... neked talán már könnyebb lesz mert kinyitottak.... Végül rábeszéltem a szüleimet hogy több időre jöjjenek, és kössük össze a kellemest a hasznossal és apám horgásszenvedélye miatt a felújított Ásványrárói Horgásztanya lett a befutó szálláshely, olcsóbban mint a győri megoldások.
-
Dryman
őstag
válasz
tserrof77 #36164 üzenetére
Szia András!
A kislakásomnál anno ugyanez a típus volt a társasházban, magam csinálgattam mert állandóan beázott és összerohadt hátul a táprésznél a panel.
Van neki egy belső központi egysége 24V-os kimenő táppal, ha ott 17,9V csak a fesz, (nálam ennyi volt a Volt) akkor a kinti egység alja a dobozban általában vízben állt....Sokáig szívtam a cuccal, fúrtam kis lyukat a kinti egység aljára, így már kifolyt belőle a víz, aztán meg szembesülnöm kellett azzal hogy a kis lyukon beköltözött darázs elvtárs.....újra szétszed, darázsirtás, majd kis lyuk behálózása....
Egyedi kialakítású cavarral van rögzítve az előlap, nekem anno adtak hozzá speckó bitfejet, de
láttam már sima torx csavarral is.Szerelőt én se találtam hozzá, de mindig a beázás volt a hibája.
-
Dryman
őstag
válasz
PociAti #36074 üzenetére
Lehetne akár egy nano USB-s A/C-s wifi adapterben is gondolkodni, ha a jelenlegi wifi/bluetooth-os vezérlőkártya legalább az egeret rendesen kiszolgálja....letiltani a jelenlegi cucc Wifi funkcióját, és kiváltani egy USB-s wifivel...
ahogy látom a keresett wifikártya ára 11000Ft körüli, ennyiért már adnak egy nanos USB-s A/C adaptert.
Persze kísérletezgetni mindig is pénzbe került, az eredmény meg ugye nem mindig megfelelő.... -
Dryman
őstag
válasz
Diák66 #36069 üzenetére
Ez igen, micsoda követelményáradat!
Véletlenül pont egy ilyen van a fiókban....csak vicceltem
Egy pontos típust kellene írnod, aztán hátha valakinél lapul egy bontásból, mert ha ezekkel a paraméterekkel besétálsz egy győri kereskedésbe, max az lesz a válasz hogy rendelésre tudnak hozni. -
Dryman
őstag
válasz
Füleske #36066 üzenetére
Daráló, majd kémiai lebontással az összes forrasztásos részt elmaratják, így kinyerik belőle az aranyat. A még szennyezett aranyat megolvasztják, így a szennyeződések külön válnak, amit közetszűrőn keresztül eltávolítanak.
Nem csak a panelen van ipari arany, hanem a memória-lapkákban is, mivel egy modulon viszonylag sok ilyen lapka van, ezért ilyen értékes elektronikai hulladék a ram.
Az alaplap hasonlóan jó biznisz, de csak pentium 3-as korszakig minősül első osztályú panelnek, Pentium 4-től napjainkig már csak másodosztály sajnos! -
Dryman
őstag
válasz
kovacsroli #36033 üzenetére
Srácok, mi van akkor ha a digi optikai hálózata a gyenge pont???... és már a bejövő jel sávszélessége ingadozik ennyire.... a külső Fehérvári úton laktam egy ideig, ott az e. on oszlopain aláfeszített megoldással adott üvegszálas szolgáltatást a digi.. sajnos hasonló hibajenlenséggel... az ismétlődő bejelentések okán addig nézegették a hálózatukat, míg a József A. utcában telepített aktív eszközük felénk eső üvegszálas portján az optikai patch kábelt ki nem cserélték... akkor jelentkezett a probléma, mikor délutánonként az adott leagazást erősebben megterhelték a fogyasztok.... olyan hibáról beszélr a digis srác, hogy az optikai patch kábel csatlakozójának a kötése, heggesztése volt xar.
Érdemes lenne konzultálni a szomstédokkal is... hátha. -
Dryman
őstag
válasz
PociAti #36027 üzenetére
Pedig ez az egész nem ilyen bonyolult
....elhangzik egy varázsszó, ez pedig a Bridge üzemmód beállítása.
A digis eszközről nem tudjuk hogy gigabites UTP-t vagy üveget kap a szolgáltató felől...igaz nincs a lépcsőházba elosztó kütyü...emiatt nagy valószínűséggel üvegszál a bejövő szolgáltatói hozzáférés, amin rajta lóg a digi üvegszálas eszköze, ami egy wifi router is egyszerre. Ez van beállítva Bridge üzemmódra, amihez beállította a digi-s szakember a tulajdonos saját routerét.
Ezért mondtam hogy a bridge üzemmód az ami alapvetően kerülendő!
A szolgáltatói router SSID-ja le van tiltva, ennek wifi szórását a tulaj routere fixen beállítva veszi, majd ez a router egy saját SSID-val hozza létre a lakás wifi-s ellátását.
A két router közötti bridge funkció minősége határozza meg a saját router által létrehozott Wifi felhő minőségét.
Bridge funkció: veszem a wifi-jelet egy wifi eszköztől, majd azt ismétlőként kisugárzom...erre mondják azt, hogy a kisugárzott jel a max vételi jel felére esik, mert az antennák folyamatosan kapcsolgatnak.
Valószínű hogy emberünk a saját wifi routerét hordozza körbe a lakásban, bedugva azt a különböző helyiségekben, de a jel nem javul, hanem csak tovább romlik.
Alapvetően a két router kommunikációja a zavart, amire még a saját router wifi-s képessége is rátesz egy lapáttal.
A bridge funkciót kellene száműzni, mondjuk azzal hogy egy utp kábellel kapcsoljuk össze a digi eszközét a saját routerünkkel, ennek megfelelően a Wan-t dinamikus IP-re beállítva, mert ez esetben a digi eszköze már azonosít a hálózatban és nem kell PPPoe.
A saját routerben beállítani a wifit, kicsit elhúzva a csatornaszámot a szomszéd wifitől, és ennyi. Ez semmilyen költséggel nem jár, csak a saját routerig biztosítani kell egy UTP kábelt.
Ha pedig a "kisdoboztól" nem lehetséges a kábelezés akkor marad a kompromisszumos gagyi megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest