Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
bdav
őstag
ne általánosíts plz. (személy szerint még senkit nem szóltam le, amiért egy gamet keresett hoy honnan töltheti le. max nem irtam semmit abba a topikba).
Nem az a gond itt hogy a programozók ne kapják meg a pénzüket. Nekik igenis jár! csak az a gond hogy ezt nem kéne 5-8 év börtönnel büntetni. azt sem kéne hogy a kiadók húzzák a nagy hasznot belőle (OK ez is általános frázispuffogtatás. DE gondolj bele csak, hogy mondjuk egy átlag játékfejlesztő team áll 50 emberből. ezek mondjuk dolgoznak a progin 18 hónapig. a progit eladják átlag 40$-ért, mondjuk 1 millió példányban. ez 40 millcsi bevétel, mondjuk ennek a negyede-fele reális lehet sokszorosítási, meg nyomdaköltség, meg stb... marad 20milcsi. ez azt jelenti hogy egy programozó keres havi 22 ezer dollárt, ami mondjuk 5.5millió forint. nem sok az egy picit szerinted? szerintem ennyit nem keresnek... és itt még csak egy relativ kevéssé sikeres gameról volt szó... ) -
bdav
őstag
hát egy merci eladási árának és előállítási költségeinek aránya azért jóval kisebb lehet mint pl. egy játékprogram, vagy egy zeneCD esetében... OK szoftvert lopni csunya dolog, de azért 5-8 év egy kicsit sok nem?
különben sztem jobb közelítés a következő: tegyük fel hogy lemásolod a merci gyártási terveit. Gyárts magadnak belőle egy autót (mert zenecd vagy progi esetében ez megy, megszerzed isoba / mp3-ba és csinálsz magadnak egy CD-t belőle). mennyivel jönnél ki jobban (gondolj bele, fel kell szerelned egy egész gyárat a mercedes gyártástechnológiájával), mintha boltba vennéd, legálisan? Ugyanez CD-nél? -
-
bdav
őstag
az más, mivel ha én ellopok egy mercit a gyártótól, akkor a gyártó valóban elesik attól az összegtől amit ő azért az autóért adna. De mivel a progikat gyakorlatilag ingyen lehet korlátlan számban másolni, ezért ha én lemásolok egy progit, a gyártó azzal nem esik el pénztől (ha a boltból lopok egy CD-t, az más ofkorz :) )
Aktív témák
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest