Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
Hi!
Javallom ha itten elsz piszkos kis falunkban akkor vandorolj el hozza megeri!!!
hat probaljuk habar termeszetesen nem en jottem ra a nyocra hanema lanyok, nem fontossagi es nem mertek szeritn
1 fahej
2 bazsalikom
3 oregano
4 so
5 bors
6 talan kakukkfu
es ha meggebedek akkor sem gyun tobb eszembe ma a kakukkfu semmbiztos de rakerdezek a lanyoknal
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
van egy tradicionalis recepytje 15-20 fuszerbol abban asztatgassa a hust egy darabig! es utanna fuzi fel! a joghurt pedig sajat torzs es csak fokhagymaval keveri a fuszereket nem arulja el, de eddig 8-at sikerult belole azonositani! ellenebn mostannaban ujitott, a sawarma megmaradt, es csnal ojjat, hogy a bepacolt csirkelmelleket egyben suti ki, nalam nagyon begyuttt!!!
udv
neduddki -
adripet
csendes tag
ouzo: ánizslikőr, nekünk valami színezett formában adták, enyém rózsaszín volt, a barátomé kék.
sztifádó: marha vagy borjúhúsból készült sült, ecet, bor, paradicsom, babérlevél, rozmaring felhasználásával
muszaka: szerintem ez a legfinomabb kajájuk, rakott sült padlizsán, burgonya, paradiscom,darált hús, hagyma, besamell szerű sajtmártással leöntve.
tzatziki: reszelt uborka és spéci görög joghurtból készült krémszerü saláta, sült zsemléhez fogyasztják, előételként. ha ott sütik a zsemlét, akkor fennséges.
kefta: húsgombócok
szuflaki: nyárson sült rablóhús szerüség. a pác illata már becsalogat az étterembe.
görög saláta: szerintem nagyon finom, bár én szeretem az olívabogyót is, de az csak díszítés szinte benne, én legalábbis keveslem :)) -
Phantom
tag
válasz
bitfarkas
üzenetére
Hello
Az a bizonyos ''Traki'' inkább Raki lesz. Én személy szerint imádom. De ne boltit vegyél, olyat itthon is kapsz. Inkább tudd meg, hol főzik házilag, és ott vedd meg. _Minden pénzt megér!_
Amúgy ha jól emlékszem, szőlőből készítik. Én anno decibel áthoztam néhány másfél literes műanyagflakont a határon, telve ezzel az isteni nedűvel. Mit mondjak? Volt, amelyik egy fél nap alatt kiürült. Pedig csak ketten voltunk rá...
Ja: és nem leszel tőle másnapos (tapasztalat.) -
zsoltee10
addikt
válasz
Chakotay77
üzenetére
Jah, meg ne másszon el amíg felbököm a villára. :DDD
-
zsoltee10
addikt
válasz
Chakotay77
üzenetére
Óvakodok a tengeri herkentyűktől. Valahogy gusztustalan amikor néz rám az izé a tányérról. :D
-
Protoss
senior tag
Hali!
Nos olajbogyó téren én sem vagyok rajongó, de párat kibírok a többit simán kipiszkálgatom. (Hoppá, hát nem leesett:)) )
Főbb tényezők:
Feta sajt (rosszul írtam gondolom), saláta, paradicsom, hagyma, oliva olaj, az elengedhetetlen bogyó. Nívósabb helyeken piritóssal vagy pizza kenyérrel adják. Ha nem adnak kérj mellé, úgy szerintem finomabb.
Üdv -
Chakotay77
csendes tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
A görög saliban uborka, olajbogyó, fetasajt , paprika, olivaolaj meg mindenféle fűszerek vannak. Próbáld ki tényleg megéri. Nagyon finom.
A frappét (jegeskávé, csak nem fagyival hanem jéggel) ki ne hagyd. Melegben valami fantasztikusan felfrissít.
Ja és mindenféle tengeri herkentyűk rulez! :DD -
Protoss
senior tag
Hali!
Kafa, komálom az izlésedet :))
Görög mazsolabor (akik nem szeretik az édes borokat azok most ne figyeljenek ide!), a fehér még bor számba vehető, de a vörös már inkább likörre hasonlít. Nekem nagyon izlet, mondjuk sikerült jobb fajtát kifogni, mert a csapat másik fele valami löttyöt kapott és hát nem igazán rajongtak érte. Vigyázni kell mert itatja magát és gyorsan a fejedbe száll(hat). :D
Egyél görög salit is!!!
Üdv -
Egon
nagyúr
Nézd, ez alapvetően jövedelem kérdése (is)... Az én fizetésemből (ami egyébként szvsz kb. a nagy magyar átlag körül mozog) egy ilyen út kiperkálása azt jelentené, hogy akkor 10 évig nem _hasonlóra_ nem tudnánk menni, hanem leginkább _sehová_ (értsd: még Göd-Alsóig se jutnánk el...). 9 évig minden nyáron a két hét szabit töltsem a panelben?!? Akkor inkább kihagyom...:(
Meg sajnálok is ilyesmire ennyi pénzt: ennyiből inkább vennék autót/jobb lakást/extra műszaki cikket - de hát nem vagyunk egyformák...:P -
bitfarkas
őstag
Tzaziki - reszelt uborka joghurtos, fokhagymás öntettel, előételként, vagy a mi fogalmaink szerinti kisérő salátaként.
Kardhal steak - ezt semmiképpen ne hagyd ki.
A kalamarest, vagyis tintahal karikákat - rántva Görögországban meg is lehet enni, ellentétben a hazai viszonyokkal.
Dolmades - gyenge szőlőlevélbe csomagolt ''töltöttkáposzta''
A jegeskávét, a frappe-t bármelyik kis falu kocsmájában is kérheted, mindenütt finom. A traki-val, ami a kisüstinkhez konvergál - csak óvatosan.
Egyébként meg irígylek mindenkit, aki oda utazik, mert a tenger gyönyörű, az emberek kedvesek. -
jojojo
senior tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Az út is kalandos volt repülővel Bulgáriáig onnan klimás busszal át Görögbe,de még az a busz anyám,fél uton behalt a klima és pont a nyakamba csöpögött:)
A tésztás kaják se rosszak,de ez mondom régebben volt hátha azóta jobb lett:)
Ja és a vendéglőben minden alkalommal hoztak egy pohár uzot,de azt nem kedveltem,mert utobb kiderült azt vizzel kell inni és nem csak ugy lehuzni:O -
dXtr
tag
nemvaloszinu
aaaa miert eszi meg a hozzaszolas elso szavat mindig?!?!?!! -
jojojo
senior tag
Hehe én is anno 10 éve Asprováltán voltam 3 hetet:))
Nagyon jó volt alig volt turista igaz a fő utca kicsi,de a strand tuti:)
A kaja viszont mindig faszén izű volt:O mondjuk a csirke az nem,de már a végén azt hittem tollaim nőnek,de ez tutkos hely visszamennék szívesen:] -
Tchoepi
tag
Spórolni kell rá az biztos, de megéri. A leírtakat az asszonnyal egyben csináltuk meg - nászút gyanánt - 1 hónap alatt. Repültünk ca. 60e km-t (12 részletben). Autóztunk ca 5e km-t (lakóautókkal). Laktunk, ettünk, néztünk láttunk, búvárkodtunk,... szumma 900e Ft volt 2000-ben. Ha ezt visszaosztod, szerintem nem volt sok érte. Még akkor sem, ha 10 évig nem megyünk hasonlóra. Ez tipikusan egy ''once in a lifetime'' út. De szerintem ezekért érdemes szétmelózni magunkat, mert erre 50 év múlva is emlékezni fogunk. Legalábbis én így látom.
-
Tchoepi
tag
A buszt egyszer én is kipróbáltam... Dél-Franciaország egy Ikarusszal. Max sebesssssssééééééééég 60km/h. Emelkedőn gyalog lehagyhattam volna - ha hagynak leszállni. 36 óra... Soha többet busszal. Fehérvárra se... :))
-
dXtr
tag
apam anyam meg tesom is mennek iden gorogbe es mivel apam szervezi az utat(csoportos) kitutdta alkudni hoyg mind a 3an ingyen menjenek +vacsora +apartnman+buszkoltseg ..amugy 200 k korul lett volna:) nekem meg 10 nap szabadsag arra az idore huh de varom :)
-
Tchoepi
tag
Ja és a főszezon is messze kerülendő - nem csak az árak miatt. És nem csak Görögországban. Franciaország (Cote'd Azure), Olaszország szintén tragikus ilyenkor. ''Nyugis'' helyek (értsd: élő ember is csak elvétve látsz, de a többi élmény kárpótol): Közép-Ausztrália, Új-Zéland, esetleg Malayzia belső részei. :))
-
Tchoepi
tag
Egyébként mindentől függetlenül szvsz érdemes messzire elkerülni minden olyan helyet, ahol 100-nál több turista van egy időben. Ha valaki Görögországra kiváncsi, akkor utazza be és menjen el olyan eldugott helyekre is (és főleg azokra) amik nem is szerepelnek az utazási irodák katalógusaiban. Respect.
-
zsoltee10
addikt
-
Tchoepi
tag
-
Atom
aktív tag
Korfun nincsenek is görögök :)
Ott még a közértbe is angolul köszönnek. Nemhinnám hogy az jó viszonyítási alap. -
Tchoepi
tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Nemtom ez mennyibe van, de legközelebbre javaslom: repjegy megvesz Athénig. Kimegy kikötő (Pireusz). Felszáll első komphajó (olcsó - esetleg blitzel, közelebb vesz jegyet, messzebb utazik :) ). Körbeutazza görög szigetvilág (Kikládok). Ahol nagyobb sziget (Naxos, Milos,... motort bérel/stoppol; Santorinin, Mikonoson van olcsó és jó helyi busz.) Szerintem ennél jobb nem kell. És nem kerül milliókba. Mi a feleségemmel 1998-ban csináltuk meg, 15 nap, ca. 200k HUF tokkal vonóval (repjegy, kompok, kaja, belépők,...).
-
zsoltee10
addikt
Gyorsak vagytok mint az olajozott villám. Lassan annyi kaját gyűjtötök össze itt nekem, hogy nem is lesz elég ha csak egy hétre megyünk. :D
-
Atom
aktív tag
Italok ja. Ouzo (ánizsos pálesz) és Metaxa, bár ez itthon is van. Biztos van más is de most ennyi jutott eszembe.
-
zsoltee10
addikt
ÉS AZ ITALOK? :D
-
Tchoepi
tag
Ha a Ciclade-okon jártok, ott a mézes/gyümölcsös jughortot ne hagyjátok ki. Mennyei. A jughurtjuk magában is jó és olyan az állaga, mint a 20%-os tejfölé - kemény. Aztán ott van a Baklava - ha bírod a tömény édességet...
Az előételek mind nagyon jók és elég laktatók : pl. polipsaláta, taramosalada (halikrából) pitával,...
Hirtelen ennyi. :)) -
dXtr
tag
a pita ba rakjak a cuccost es ugy lesz belole gyors csiribibibibaa
-
Atom
aktív tag
Mellesleg biztos a forrás. Voltam már párszor görögbe, mellesleg muterom, meg a szülei is görögök, és eddig szart még nem ettem. :) Ha találsz pékséget ott !Pita!
Hasonló a túróstáskához, csak a tésztája finomabb, ha frissen veszed, és husos. -
dXtr
tag
tzatziki:) igen ez valami szosz vagy martas
finom -
SYZYGY
tag
Mondja meg nekem vki, hogy én vagyok-e rosszul tájékozott, de sztem a gyros az kebab.Lehet azért gondolom, mert mikor először ettem, azt egy török csinálta???(és persze ő azt mondta rá:KEBAB)
-
Atom
aktív tag
Hát az ottani gíros ezerszer jobb mint ezek itthon. Ezek nem gyros-ok :)
Mellesleg ha tengerpart ,de beljebb is tengeriherkentyűket egyél, finom :)
Sajáták-> Dzadziki nevű -> fokhagymás, uborkás joghurt (isteni)
sima görögsali pl uborka paradicsom paprika hagyma olajban kis sóval kis citrommal. (legjobb!!)
Szuvlaki-t kinehagyd - olyan mint itt a rablóhús, csak azon only hús van. citrommal király!
A többitmeg bátran próbáld ki. 1ik se halálos, és finomak. -
zsoltee10
addikt
Kösz mindkettőtöknek a gyors választ. A gyrosra mi is gondoltunk, tehát ezzel nem lesz gond. Milyen specialitzások vannak, mit érdemes még, mit semmiképp?
-
dXtr
tag
gyros:) -jo
alapvetoen minden gorog kaja jo fain kis onetetek slatak husos cuccok
ja es az italok se kutyak :) -
zsoltee10
addikt
Üdv mindenkinek. Tekintettel arra, hogy a PH!-n már mindenféle témáról volt/van szó szeretném a segítségeteket kérni kaja ügyben. A barátnőmmel Görögországba megyünk, de az ottani ételekről fogalmunk sincs és nem szeretnék tságbamacskát enni. :) Szóval aki tud írjon a görög kajákról.
Aktív témák
- Autóhifi
- Mozilla Firefox
- Pánik a memóriapiacon
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Arc Raiders
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- YouTube
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- 100% Akku - Makulátlan új állapot 128 GB (Graphite) és 256 GB (Sierra Blue)
- Apple Macbook Pro 13" a1708 2017 (I5/8GB/256GB)
- Szuper Akciós Ajánlat! Eredeti gyári Asus Rog és Rog Phone gamer kiegészítők új állapotban!
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Asus Zenbook 14 Laptop UX3402Z i7
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest