Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz koshmar #3532 üzenetére

Plusz érv, ami most eszembe jut: személyre szabhatósággal kapcsolatban a Chrome extensionök létrehozása is viszonylag egyszerű (persze minél komolyabb, annál komolyabb tudást igényel pl. JavaScriptben), a megjelenített oldalak kinézete is ezek segítségével könnyedén módosítható (mint a userCSS, userJS Operában).
    Ezenkívül a Chrome viszonylag minimalista dizájnja is tetszik, arra törekednek, hogy minél
    kevesebb helyet foglaljon el a képernyőből, több figyelmet lehessen helyezni a megjelenített tartalomra.

Egy ellenérv, ami most beugrik, de igazából elhanyagolható, és elképzelhető, hogy később nem fog előfordulni, és ami eleinte azt hittem, csak nálam fordul elő: Facebooknál nagyon sokszor belassul a böngészés, mintha állandó terhelés alatt lenne, leginkább chatnél lehet észrevenni, a begépelés tempója lassul, nem azonnal látszik a kimenet. Nem igazán értem az okát.
    Konkrétan a CPU-venti fordulatszámát még nem figyeltem, de egy idő után mintha az is magasabb fokozatra kapcsolna (tényleg mint amikor folyamatos terhelés alatt van), de ebben még nem vagyok biztos, majd megfigyelem. Csak most nincs kedvem hosszan Fácsézni. :D

Más is találkozott a jelenséggel? :F
    Egyik haverom szintén megrögzött Chrome-os, ő is észrevette ezt a vontatott tempót Facebookon huzamosabb használat, csetelés után.

Ja, második ellenérv: az egyes opciók kikapcsolása extension segítségével vagy lehetetlen, vagy nehézkes, pl. Operában viszonylag sima ügy a JavaScript ki- és bekapcsolása egy saját készítésű gombbal, míg itt egyelőre nem is találtam rá egyáltalán lehetőséget... :( (Ez pedig honlapkészítésnél igen fontos lehet, ha valaki látni akarja, JS használata nélkül milyen az oldal megjelenése.)

Új hozzászólás Aktív témák