Hirdetés
- CES 2026: Egyik füleden be, a másikon ki
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Garmin topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
Kritikusan és nevetségesen összezuhant a chrome több füles lapkezelése az utóbbi (legfőképp) 2 hónapban.
Addig amég 150 lapfület is kezelt vígan, addig mára már töredekével is nehezen birkózik meg.
Gondolkodok, hogy sok év után átálljak végleg mobilon és PC -n is (a szinkronizálhatóság miatt)
Tesztelésre kiszemeltek: Firefox, Vivaldi, Brave (valószínűleg firefox)
Egyébként ez utánanézve nem csak nálam/nekem probléma. ChatGPT elemzéssel is erre jutottam, aminek utánaolvastam:
2024 vége óta sok panasz jön a RAM-zabáló Chrome-ra, és a Google is külön „Performance / Memory Saver” eszközöket tett a böngészőbe emiatt.
Ezekből szemelvények:
A Chrome folyamatosan külön folyamatokra bontja a lapokat (Site Isolation). Ez biztonság, de ~10–13% többlet memóriát is jelent rendszerszinten.
(időnként nem csak 10-13%, az alaprendszer teljesen kiakad, kezelhetetlen, és akár percekig egérszaggatás kínlódás, stb.. és végül csak a teljes böngésző restart oldja meg részlegesen, de inkább nem javasolt már egyáltalán 30-40 fület (sem megnyitni))
2024–25-ben a Google frissített memória-spóroló módokat hozott (Moderate/Balanced/Maximum) és „Performance issue alerts” értesítéseket — ha ezek nincsenek jól beállítva, nem sokat segítenek.Ha valaki hasonlóakat némiképpen foltozni, akkor ezt itthagyom (nekem elfogyott a türelmem és a hitem és ez szószerint csak foltozgatás már egy halott böngésző romajian):
Összkép: Igen, sokan tapasztalnak mostanában „elszálló” memóriahasználatot; ez részben a biztonsági architektúra ára, részben kiterjesztés/szokás kérdés. A fenti 1–3. pont általában látványosan leviszi a RAM-ot; ha kell, megnézzük együtt a Chrome Task Manager listádat, és kiszedjük a valódi bűnösöket.Az utóbbi 2-3 hónapban kifejezetten bezuhant az egész:
Mi változott mostanában (július–szeptember)?
Két sürgős Chrome-patch júliusban (aktívan kihasznált 0-dayek) → gyors javítások a böngésző „mélyén” (media/renderer), ami sokaknál stabilitási és memória-tüskéket hozott egyes build-eknél
Chrome 135+ környékétől több felhasználói jelentés látványos memóriaspájzokról/lassulásról (Chrome fórum). Ez jól egybeesik a te „utóbbi hónapok” élményeddel.Megpróbálta egy aug-i windows frissítésre is rákenni, de az nálam nem játszhatt. Az utóbbi három hónapban nem csináltam manuális frissítést, az automatikus meg tiltva van
Egész egyszerűen számomra használhatatlanná vált.

Új hozzászólás Aktív témák
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Robotporszívók
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Összkép: Igen, sokan tapasztalnak mostanában „elszálló” memóriahasználatot; ez részben a biztonsági architektúra ára, részben kiterjesztés/szokás kérdés. A fenti 1–3. pont általában látványosan leviszi a RAM-ot; ha kell, megnézzük együtt a Chrome Task Manager listádat, és kiszedjük a valódi bűnösöket.