Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• róland

veterán

válasz Henker2 #4653 üzenetére

Kicsit nyers és szlenges, de talán tudod használni:

Windows live Messenger telepítési hiba 1601, 1603,1635

Tünet:

Miután a Windows Installer 2.0 verzióra fejlesztett, a Windows Telepítő Szolgáltatás (Installer Service) nem biztos, hogy elindul és az alábbi hibaüzenetet kaphatod:

A Windows Installer Service nem hozzáférhető. Ez akkor fordulhat elő, ha a Windows biztonsági üzemmódban (safe mode) fut, vagy a Windows Installer nem volt megfelelően telepítve. Vedd fel a kapcsolatot a terméktámogatást nyújtó képviselőddel segítségért.

Oka:

Ez a viselkedés akkor jelentkezik, amikor az alábbi feltételek fennállnak:

- Amikor a DCOM engedélyekben az alapértelmezett hitelesítési szint semmire (None) lett állítva és az alapértelmezett megszemélyesítési szint Anonymous-ra.
    - A rendszer hozzáférésnek nincs teljes jogosultsága egy mappához vagy regisztrációs kulcshoz, amihez a Windows installer próbál hozzáférni. Ez NTFS specifikus.

Megoldás:

I. változat:
    Töröld a Windows Installer regisztrációját, majd regisztráld újra.

1.) Start menü, Futtatás menüpontban írd be: MSIEXEC /UNREGISTER , majd OK-ézd le.
    Még ha pontosan is csinálod, úgy tűnhet, hogy semmi nem változik.
    2.) Start menü, Futtatás menüponthoz írd be: MSIEXEC /REGSERVER , majd OK-
    Még ha pontosan is csinálod, úgy tűnhet, hogy semmi nem változik, vagy egy pillanatra láthatod a homokórát.
    Miután lefuttattad ezt a parancsot, be is fejeződött a művelet.

3.) Próbáld újra indítani a Windows installer alapú alkalmazásod.

II. változat:
    A DCOM engedélyek ellenőrzése.
    Ez a változat magában foglalja az alapértelmezett DCOM megszemélyesítési szint átállítását "Azonosítás"-ra, eltávolítva a Msisip.dll fájlt, és újratelepítve az SP3-at Windows 2000 rendszernél.

1.) Start menü Futtatás: dcomcnfg , majd OK.
    2.) Az alapértelmezett Tulajdonságok fülön:
    a) az alapértelmezett hitelesítési szint listánál kettints a "Csatlakoz"-ra
    b) az alapértelmezett megszemélyesítési szint listánál kattints az "Azonosítás"-ra, majd OK
    3.) Start menü Futtatás: explorer /select, %windir%\system32\msisip.dll majd OK
    4.) Az Msisip.dll átnevezése Msisip.old-ra
    5.) A Windows 2000 SP3 újratelepítése.

III. változat:
    Adj teljes ellenőrzést System felhasználónak
    1.) Indítsd el a Windows Explorer-t, jobb kattintás a számítógép gyökér meghajtóján, mjad a tulajdonságok menüponton.
    2.) Kattints a "Biztonság" fülre, majd a "Hozzáad" gombra.
    A Felhasználó, Számítógép vagy Csoport hozzáadás dobozban, kattints a SYSTEm felhasználóra, majd a "Hozzáad", végül az OK gombra.
    4.) Az "Engedély"-ek alatt jelöld be a Teljes Ellenőrzés-t, majd OK.
    5.) Kattints a "TEMP" mappára és ellenőrizd, hogy a SYSTEM felhasználó teljes ellenőrzéssel rendelkezik-e.

IV: változat:
    A reistry engedélyek ellenőrzése.
    1.) Start menü, Futtatás: Regedt32
    2.) Minden bejegyzésnél (csoportnál) csináld végig az alábbiakat:
    a) csoport kijelölése
    b)
    XP-nél SZerkeszt menü, majd kattints az "Engedélyek"-re
    Windows 2000-nél és Windows NT4-nél a Biztonság menüben kattints az Engedélyek-re
    3.) Ellenőrizd, hogy a SYSTEM felhasználó hozzá legyen adva, hogy teljes elleőrzése lehessen. Ha nem így lenne, akkor add hozzá a SYSTEM felhasználót teljes hozzáféréssel.

V: változat:
    Az Msiserver sérült biztonsági kulcsának helyreállítása.
    1.) Windows 2000-et használva indítsd el a számítógépet
    2.) Start menü, Futtatás: regedit.exe , majd nevezd át az alábbi kulcsot "Old_Security"-re:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSIServer\Security
    3.) Indítsd újra a számítógépet (meg kell tenned).
    4.) Futtasd le az Instmsiw.exe-t a telepítő 2.0 verziójához újra; ez helyreállítja az MSI szolgáltatás sérült biztonsági kulcsát.

Ajánlom az I. változat kipróbálást, ha az nem működik, akkor moonman fórumtárs felkeresését.

Az I. változatot már volt szerencsém kipróbálni nekem is, működött.

Új hozzászólás Aktív témák