- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReJim
őstag
válasz
horvathkrisz #2548 üzenetére
azért használják sokan a gitárhoz a fullcsöves gitárerősítőt, mert csöves hangzást szeretnének elérni, ami szép-lágy meleg. no meg azért jó még a cső, mert kompresszál.
igen ám: de a csöves erősítő(előfok) csak akkor fog kompresszálni, ha a tápegység (trafó sekundere és a cső közötti) körében az egyenirányító dióda is cső. ha ez nem az. (ami általában egy kis csöves előfokban, vagy egy olcsóbb hibrid (csöves előfok - ic-s, fet-es végfok) erősítőnél a csö gyakorlatilag földműveslátáscsökkentés és márketing fogás. szvsz.fele annyi pénzért el lehet érni ezt a hatást egy jól megtervezett, minőségi ic-s előfokkal.
kisebb a méret, súly.
(de ez csak szubjektív. mindenkinek döntsön a füle...)
amúgy mire érted, hogy praktikus? (ha egy akármilyen kombájnra akasztod rá a csöves előfokot, az még nem lesz egy fullcsöves hangzású fej+láda)
de gyakorlásra, meg közelebb kerülni a "célhoz", lehet valóban praktikus. -
AND1
őstag
válasz
horvathkrisz #2537 üzenetére
...meg még hozzá lehet venni szerintem, hogy ha szarok a hangolókulcsok. Na és ez bámilyen húrvastagságnál előfordulhat.
-
AND1
őstag
válasz
horvathkrisz #2524 üzenetére
Szerintem nincs olyan, hogy azért jó mert...
A vékonyabb húrokat standard hangolásra használják. Az egyre vastagabbakat pedig a teltebb hangzás érdekében a lehangoláshoz, az meg amúgy se feszíti a nyakat annyira.
Egy jazz gitáros valszeg nem fog 10-11-est használni a gyorsabb játék és a vékonyabb hangzás miatt.Én pl 10-es és 11 között szoktam váltogatni. Mindig ami van.
Akit érdekel:
Dadario átlagos képességü és minőségi húr.
Ernie Ball elég kitartó, minőségi(bb) készlet
Elixir pedig talán az egyik legdrágább ás legjobb. Van rajta egy plusz bevonat, aminek köszönhetően akár fél évig is kitart, illetve megörzi a fényes álagát, így sokáig jól csengó hangzást biztosítva. -
AND1
őstag
válasz
horvathkrisz #2486 üzenetére
Elég kontrasztos mi? Direkt kerestem kisméretü képet és ezt találtam neten.
Majd csinálok saját képeker róla, meg majd in action. No meg ha majd lesz időm akkor kamerával veszek föl pár videót youtube-ra és akkor majd linkelek ha vkit érdekel. -
AND1
őstag
válasz
horvathkrisz #2483 üzenetére
Ezt én sem állítottam, hogy jobban játszana vki, mert értékesebb hangszere van. No és abban is igazat adok, hogy egy gyengébb gitáron egy profi is jól játszik, de azért aki szinpadra áll, akármivel nem fog valszeg pl a megbízhatóság miatt. Egy drágább gitáron ritkábban szakad a húr "normális használat" mellett mint egy olcsóbb indonéz modellen.
-
AND1
őstag
válasz
horvathkrisz #2480 üzenetére
Aki tud játszani az komolyabban foglalkozik vele és akkor minőségibb gitárt fog venni úgy gondolom. Én pl, ahogy egyre többet gyakoroltam és egyre többet foglalkoztam vele, úgy jöttem rá, hogy a jelenlegi mindig kevés és amit másik kipróbáltam boltban az jobb, hosszabban kitartja a hangot, teltebb a hangása, jobb fából készült. Persze egy idő után az ember megtalálja a számára legmegfelelőbbet és amellett paktál le. Én még nem érzem 100%-on, hogy megtaláltam volna a legmegfelelőbbet/legmegfelelőbbeket. Jelenleg két gitárom van. Az egyikkel teljesen megvagyok elégedve és mindig meg fog maradni, a másikkal még nem vagyok biztos. Majd posztolok képeket.
-
AND1
őstag
válasz
horvathkrisz #2477 üzenetére
Squier-ből is inkább a drágábbak amiket nyugodt szívvel tudok ajánlani. Kezdésnek mindenképpen jó viszont az olcsóbbjai, kétségtelen. Mert ha véletlenül mégse köti lesz a célszemélyt, vagy csak 2 havonta veszi elő a gitárt akkor megéri 30ezer körül.
-
máyköl
veterán
válasz
horvathkrisz #2474 üzenetére
Hát.. ezt szerintem senki sem tudja!
-
máyköl
veterán
válasz
horvathkrisz #2471 üzenetére
Igazad van nem éri meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gumi és felni topik
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged