- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomhod
őstag
válasz
Hegasus #15768 üzenetére
a Muszty-Dobay megfelel, sokan kezdik azzal
ezt az ereszkedés dolgot nem tudom, használattól függ, hogy mennyit nyúzod, meg mennyi dzsuva és izzadtság tapad a húrra. ha tisztogatod, akkor elég 2-3 havonta cserélni a húrokat (fém), de nekem van hogy 1 évig is rajta van (mondjuk az úgy is szól
)
egy garnitúra húr 800 ft körül kezdődik.(jótanács: MINDIG legyen otthon egy garnitúta plusz húr, mert ha este 8kor a legnagyobb gyakorlás közben elszakad, már nem kapsz sehol)
a marketen beírpod hogy guitar tuner és a legtöbbet letöltött/jóra értékeltet leszeded, jó lesz, én is egy olyat használok
-
BluEyes
őstag
válasz
Hegasus #15764 üzenetére
A fém-nylon kérdést máshogyan közelítsük meg, mert alapesetben itt nem csak a húr anyaga, hanem a hozzá tartozó gitár konstrukciója is különbözik.
Nylon húr - klasszikus gitár - széles, vaskos nyak
Fém húr - western gitár - karcsú, kényelmes nyakA képen jól látszik a különbség. Általánosságban el lehet mondani, hogy ha valaki "gitározni" akar, akkor a western típusú fémhúrosra gondol, még ha pontosan nem is tudja ezt.
A klasszikus gitárt akkor lehet ajánlani vételre, ha konkrétan klasszikus darabokat kívánunk tanulgatni, tábortűz-gitározáshoz a western típusok a megfelelőbbek.
A húrok anyaga amúgy tipikusan a kezdők problémázása, 1-2 hét után elfelejtődik a dolog, és mindenki rájön, hogy a fém húrral sincs semmi probléma.
A fémhúros (western) gitárokra nyugodtan lehet ám nylon készletet is felrakni, teljesen rendben van az úgy. Fordítva - klasszikusra fémet - nem szerencsés. Szóval egy kényelmes fémhúrost válasszál, aztán olyan húrt raksz rá, amihez éppen kedved támad. -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Hegasus #15764 üzenetére
Hallgass meg egy nylon meg egy fémhúrost is, és döntsd el, hogy melyik hangja tetszik jobban. A fémhúrosnak csilingelőbb, fényesebb hangja van.
20000 Ft-ért nem érdemes sztem venni, mert annyiért igazából olyat nem kapsz, amivel normálisan tudsz tanulni. Értsd: vmi nem stimmel a gitárral, pl nem jó az oktáv, akkor hiába csűröd-csavarod, mindig is hamisan fog szólni. Esetleg magas húrmagasság és szintén csak szenvedést okoz.25-30 körül nézegess (már ha újat szeretnél),
Szerintem ez pl nem rossz egy kezdőnek:
[link]De várd meg a többiek véleményét is, minél többet tudsz, annál jobb, valszeg ők is tudnak olyan gitárt mondani, amiről én ne tudok és meg is éri.
-
izomhod
őstag
válasz
Hegasus #15764 üzenetére
szia!
ismét egy újabb ember, ennek örülünk
a 20e ft már nem gagyi kategória, ott lehet normális gitárokat kifogni.cort ad810 vagy fender cd60-as szokott kijönni a végén, ezek fémhúrosak, és 20 fölött van az áruk újonnan
azt hogy fém- vagy nylonhúr hangzásvilága tetszik-e jobban, azt neked kell eldöntenia fémhúros kicsit jobban igénybe veszi az ember ujjbegyeit az elején, de ha 9-10es vastagságú húrokat választasz, akkor sima ügy.
ilyenkor meg szokott fordulni itt egy mondat, valami ilyesmi, hogy "5-7 éves kislányok tanulnak fémhúroson, szóval ez ne tartson vissza."
de ha a klasszukus gitár hangja tetszik jobban, akkor nylonhúros a te gitárodkérdés, hogy új, vagy jöhet használt is?
10 és 30e ft közötti használt akusztikusokat találsz pl itt
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest