- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jettison
tag
válasz
#20655360 #24934 üzenetére
Nekem is ez a véleményem... Ennek ellenére azért lehet hasznos is, ha a helyén kezeli az ember. De szerintem, ha kicsit is hagyományosabb módon kezd el valaki tanulni, akkor nagyon hamar érdektelenné válik az a fajta "interaktivitás", amit ez a fajta módszer ad.
Ami pedig a kombó/multi/pc kérdést illeti, mindenkinek másra van szüksége, mert mások a céljai vele...
-
Enton
addikt
válasz
#20655360 #24857 üzenetére
Ilyen bontásokra nekem ez volt a legmegfelelőbb gyakorló téma:
Red Hot Chili Peppers - Can't Stop - Lassabb kezdéshez
Red Hot Chili Peppers - Snow - Már kicsit nagyobb ráhangolódás kell, de ez után már nem sok ilyennel lesz problémád.
Ha mégis akkor keresni kell ilyen, klassz bontásokat és agyba főbe gyakorolni. Más nagyon nincs, sajnos egyik napról a másikra senki nem fog úgy felkelni, hogy mostmár megy neki ez a bontásosdi.
-
prime77
aktív tag
-
prime77
aktív tag
válasz
#20655360 #24813 üzenetére
Mutatja az elején hogyan kell.
Én ezt a pengetést egy másik verzióban már tudom.
Majd megkeresem azt a videót is.
Az szerintem nem volt olyan nehéz.
Mondjuk nem akkora magabiztossággal megy mint itt ennek a mesternek a vidiben. ne
Igaz összesen kb 10 órát gyakoroltam.
Szerintem meg lehet tanulni ha gyakorlod.
Napi 2-3 órát tolod és pár hónap után úgy hiszem jól fog menni!!!!!!!!!! -
-
GoTReX
őstag
válasz
#20655360 #24797 üzenetére
Most ezt nézegetem ,meg előtte elolvastam a gyakori hibákat tartalmazó részeket. A skálázásoknál majd keresek valami kezdőknek valót ,hogy agyam rááljon. Amugy úgy néz ki lesz tanárom, bár nem egy nagy előadóművészre kell gondolni ,de egyik ismerős aki oktat felajánlotta ingyen (majd meghívsz egy sörre) alapon,ami kiegészítésnek és alapozásnak szerintem szuper lehet. Addig persze megy a Yousician is.
-
GoTReX
őstag
válasz
#20655360 #24787 üzenetére
Fűtőtest mellé persze hogy nem teszem. Amúgy a kazános hőingadozás is max elállíthatja gondolom,de fizikailag nem ár neki talán.Most sima állványon tartom kendővel letakarva a por miatt. Gondolkozom ,hogy az elektromosat majd felakaszom a falra. Gondolom az is jó megoldás,mert sok helyen látom úgy,és boltban is úgy tárolják őket.
-
GoTReX
őstag
válasz
#20655360 #24785 üzenetére
Na akkor jó
Valszeg beujítom az említett típust hétvégén. Tartok a felhurozástól ,de youtube video szerint nem egy nagy dolog. Korábban már beszéltünk a gitárok tárolásáról. Van aki fűtőtest mellett hagyja és semmi gond,van aki ablak előtt....Nálunk is a kazán ,ha nem vagyunk otthon takarékra kapcsol,este meg fel ha hazaértünk, gondolom ez teljesen mindegy,mert azért ennyire már nem kell túlbonyolítani...A kérdés az lenne hogy érdemes-e időközönként hangszerészhez vinni? Ez egy alsó-közép gitár.Ujonnan is 70-80k volt.
Ja amúgy köszönöm a türelmet a kezdő kérdéseimhez!
-
Alexios
veterán
válasz
#20655360 #24773 üzenetére
Mondjuk akkordozáshoz szerintem pont nem feltétlen szükséges 1+mm pengető, de gondolom ez is egyéni preferencia kérdése. Vastagabb pengetőnél még inkább rá lenne kényszerülve a lazább tartásra, különben csak még jobban megakadna, de ehhez nem feltétlenül szükséges szerintem
-
törölt tag
válasz
#20655360 #24763 üzenetére
Na, szal emg60 a hídnál... Torzítva csak picikét kellett állítgatnom az eq-t és egy az egybe 81.
Cleanen viszont mintha csilingelősebb lenne, tetszik amit hallok, szal okés.Összességében fölös volt szarozni vele, de meghagyom így.
Jaaa és végre van kill switchem. Yeeeeah.
-
brickm
őstag
válasz
#20655360 #24740 üzenetére
állítsd 5mm-re ha megszokod, ez már túl alacsony lesz
Ha leejtetted nézd meg a test nyak találkozását, nem mászott-e el. Nem tudom ragasztott\csavarozott é e a nyakad, de mindkettő tud fesztiválozni, bár a ragasztás ha szakad azt megnézed, egy csavarozott nyaknál nem annyira feltűnő, ha félmilit elmegy.
-
Kobe
veterán
válasz
#20655360 #24734 üzenetére
Szerszamboltban lehet kapni ezt a "kulcstartos" bizbaszt ami kulonbozo vastagsagu femlapok vannak felfuzve egy gyurure, kb mint a festek szinmintak...
Nem jut eszembe a hivatalos neve, resmero, vagy mi a tok. Asszem az 5 mmig van skalazva, par szaz forint sztem.
Vagy jo oreg tolomero, ha van keznel ? -
Kobe
veterán
válasz
#20655360 #24697 üzenetére
Yousician kiterjedtebb. Van benne elmelet is, kulonbozo iranyvonalak, szolo, ritnus, technika oktatas, rocksmith inkabb az adott dalok begyakorlasahoz ad segitseget.
Yousiciannel az a bajom csak hogy 36ezret nincs kedvem elore kifizetni, ha mondjuk 3 honap utan lemondanam, ha meg havi elofizetest valasztasz akkor rogton 20 euro lesz a 10 euros havi dijbol.....amit nem igazan erzek realisnak
-
brickm
őstag
válasz
#20655360 #24677 üzenetére
Sose főztem ki húrt.
Megveszed az új húrt, felteszed, majd az egészet jó alaposan átkened paraffin olajjal. Bármilyen olaj jó, kézápoló olajok, narancsolaj, olivaolaj stb. DE vedd figyelembe, hogy a paraffin olaj szagtalan, színtelen, illetve gyorsan elillannak a fölösleges összetevői.
Szóval fogólapot, mindent rendesen lekened vele. Ezt kb 2-3 napig megteszed naponta 1-2 alkalommal.
Használat után én egy ronggyal (egyáltalán nem alaposan, csak futólag) át szoktam dörzsölni a húrok felületét, hogy a sós nedvek lejöjjenek róla. Ennyi.1-2 havonta ha eszembejut közönséges alkohollal áttörlöm a húrokat (ezt nem erőltetem, mert nekem ugye sellakkal van kezelve több gitárom is, amit az alkohol felold) majd megint beolajozom, fogólapostul.
És a paraffin olajat nem érzed a kezeddel rajta.Nekem van húrom amit vagy 3 éve leszedegetek a helyéről, meg visszapakolgatok...időnként meg is csiszolom. 9-es D ADDARIO készlet, de szerintem már kb 7,5-es lehet
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #24670 üzenetére
Én a legolcsóbbat vettem ebayen, működik. Nem olyan pontos, mint a multieffektem hangolója, főleg nem annyira, mint az Amplitube (eddig az a rekorder nálam), de használható. Próbaterembe kifejezetten jó, hiperaktív dobos mellé is, aki mellett nem tudnál pl telefonnal hangolni.
-
kemotox
addikt
válasz
#20655360 #24644 üzenetére
Azt én is próbáltam a múltkor. De most ez annyira adta magát
És bejött.
Más: Nektek mi volt az első élményetek valami zúzdább zenével? Én anno még talán hmm nem is tudom, kb 6-7 éves koromban megtaláltam fater Master of Puppets kaziját, egyből bele is hallgattam. Arra nem emlékszem pontosan, hogy sírtam-e, de nagyon nagyon gyorsan kikapcsoltam
-
-
brickm
őstag
válasz
#20655360 #24627 üzenetére
Mondjuk Malsmteen soose volt a kedvencem, sőt.
nem tudom miért jó csak 18.bund fölött játszani egy k baszott gitáron, ha nyakába akasztanál egy tisztességes LP-t hasra borulna vele. Szerintem át se éri a nyakát oktávnál
Mondjuk az meg külön gáz, hogy ottvan ~4 világhíres gitáros, és unalmasabb a produkciójuk, mint az eredeti, amit 1000000x meghallgattunk és csak egy f s single coil szól benne de akkor is ez fílinges, az meg nem... szerintem
De lehet csak nekem ekkora életérzés a Deep PurpleEmlékszem első autómban, télen, befagyott párás ablakkal mentem, ki se láttam, benzinszag volt benne, meg r hadt hideg, mert minden szigetelőgumi szétrohadt benne, de legalább pöccre idnult -25ben is. Ordított a highway star én meg 2 kis lyukon kukkoltam kifele, hogy gyalogost ne gázoljak
jóvolt
-
eeXaa
addikt
válasz
#20655360 #24603 üzenetére
...ha jól veszem ki balkezes hangszert keresel..
Anyit mondanék hogy az SG-k és FV-k nyaknehezek, ill. Azt sem árt mérlegelni hogy milyen stílusban játszol, mivel a humbucker be tud korlátozni.... az biztos hogy Schecter hangszernél jobb ár/érték hangszert nem nagyon talàlni a piacon, bár nem tudom pontosan melyik modellről van szó.. -
AKs
tag
válasz
#20655360 #24584 üzenetére
Szerintem menj el az Eldorádó-ba. Van nekik sok minden, segítőkészek is. Keresd Vörösmarty Imit, szuperjó arc, nagyon vág mindent. Ő fogja hordani neked a gitárokat a süketszobába, szívvel-lélekkel magyaráz, akkor is, ha a végén nem veszel semmit. A szobában sokféle erősítő közül választhatsz, ha nincsenek túl sokan, nyugodtan nyúzhatod a hangszereket, nagyobb hangerőn is. Gyakorlatilag csak az idődet kell rááldozni, semmibe nem kerül.
-
cucka
addikt
válasz
#20655360 #24584 üzenetére
Epiphone SG előfordulhat a boltban, azt ki tudod próbálni, meg Squier tele is biztos van, szóval azt is.
A Schecteren nem csak haskivágás nincs, de az alkarodnál sincs áramvonalasítva, és a binding miatt a széle szögletes, nem gömbölyű. Szóval lehet, hogy tetszik a forma, de nyomja a bordádat vagy vágja az alkarodat.Ja, még valami - fekete gitárhoz legyen nálad törlőkendő, igazi ujjlenyomat mágnes. Az enyém is tiszta retek mindig, nem lehet eleget törölgetni.
-
cucka
addikt
válasz
#20655360 #24582 üzenetére
Ha tele és sg között akarsz választani, akkor ne a youtube-ot nézd hanem menj el egy hangszerboltba.
A telecaster teste kb. másfélszer akkora, és azon a Schecteren ráadásul teljesen lapos, nincs rajta semmilyen kontúr meg lekerekítés. (Cserébe dupla binding, ami élőben állati jól néz ki, szóval a szépségért meg kell szenvedni)A V basszus hátránya szerintem, hogy jól le kell engedni mélyre, hogy jól nézzen ki, úgy meg igazából csak pengetővel lehet játszani.
-
Eastman
addikt
válasz
#20655360 #24573 üzenetére
Az SG olyan „vagy nagyon bejön, vagy nagyon nem” dolog. Gibson Flyng V ugyan ez. Ha nem húzod fel a nyakadig, akkor átesel rajta. (Vagy én vagyok alacsony hozzá.) Pedig Jim Martin az idolom.
Csekkold a War Pigs Faith No More féle verzióját... Az a „modern” Classic Rock csúcsa. ...ha létezik ilyen kategória.
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #24573 üzenetére
Az SG-t azért próbáld ki előbb. A Codában volt 1 éve egy használt SG Junior, natúr nyakkal, 160-ért, elég jó vételnek tűnt. De sem érzésre, se hangra nem tetszett, nagyon nem. (Pedig hasonló iskola a Les Paulom is, ugyanolyan filler nélküli nyak, de teljesen más profil.)
Az a Schecter tényleg csábító, viszont MIJ Strattól indultál pár hete, veszélyesek az ekkora pálfordulások.
Megértem, mert én is szoktam ilyeneket csinálni, de érdemes jól átgondolni.
-
AKs
tag
válasz
#20655360 #24529 üzenetére
Na ez a nem találok szerszámot ismerős. Villamosmérnök vagyok, és szerszámbuzi. Ami nincs itthon, az nem létezik
. Egyenes folyomány, hogy soha nem találok semmit (csavarhúzóból van kb. 200 db, ha a bitfejeket is számoljuk kicsit több) Próbáltam többször rendszerezni, reménytelen...
-
brickm
őstag
válasz
#20655360 #24524 üzenetére
Próbáld már ki, nagyon érdekel mostmár.
Ha elhisszük, hogy valóban ez az áramkör van az EMG hangszedő alatt, akkor világosan látni, hogy elem nélkül legfeljebb az L1-es tekercs kerülhet ki a jack kimenetre, de az is sorosan átmegy egy 30k-s egy 150K-s és egy 10k-s ellenálláson és még egy osztó is van a végén, ugye a 47k-s.
Ez 100 és 5kHz között 14dB-es csillapítást jelent, ami ugye egy 300mV-os indukált feszültséggel számolva(de kizárt hogy önmagában ekkora legyen az egész hangszedőnek, nem pláne a felének) a kimeneten már csak 60mV-ot jelent.
[link]tippem szerint olyan max 120-150mV ot adhat le maximum egy tekercs, amivel számítva a kimeneten 30mV jelenik meg, amivel gitározni, hát... inkább zajgyár, mint zajzár.
-
GoTReX
őstag
válasz
#20655360 #24522 üzenetére
Akkor kb egy idősek vagyunk.(még 29) Zenész szerintem sohasem leszek , ès nem is tervezek vele. Viszont számomra egyre inkább ertelmet nyer a "játszik" hangszeren kifejezés. Játszol vele , szórakozol rajta, fejleszted a hozzáértésed csakúgy mint más a rubikkockával, sakkal vagy counter-strikeval...
-
-
nesa
veterán
válasz
#20655360 #24427 üzenetére
Ha fémes hangzás kell vannak fém gitárok, viszont akkor te inkább fényes hangú gitárt akarsz nem pedig meleg hangút, na most PL a mahagóni inkább melegebb hangú a juhar(divatos nevén jávor) az meg fényes hangú.
Lehet neked egy full juhar gitár megfelelő választás lenne.
-
Eastman
addikt
válasz
#20655360 #24421 üzenetére
Alapozáshoz: [fuck-roll!]
-
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #24354 üzenetére
Ne aggódj, én épp Linzben találtam Sigma 12 húrost 125 euróért, annyiért ajándék.
Ha tökéletesen látnék, talán ki is mennék érte. Anyagilag nem feltétlen érné meg, de az út a fontos, nem a megérkezés.
Egy éve midikontrollert is majdnem Grazból vettem, csak aztán megjelent a megmentőm a Vágóhídnál. -
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #24350 üzenetére
Nem tűnik annyira vészesnek, az én 11 éves Squierem szerintem kopottabb, de a használatot az se befolyásolja.
De ha jól látom ennek is fényes a nyaka, csak a test tűnik mattnak.Sopron szerintem is rossz helyen van, nemrég csábított oda egy Sigma DRC-28E keménytokkal 120-ért... Várom a következő lehetőséget, mert az új árát már nem vagyok hajlandó kiadni rá, mióta kipróbáltam.
Szerk.: Ha már akusztik, a Dowinával van valakinek közelebbi ismeretsége? Jókat hallottam róluk, de majdnem minden gitárjuk cédrustetejű, nekem pedig fenyő és rózsa oldal/hát az elképzelésem (dreadnought.cutaway).
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #24326 üzenetére
Már így se zavar egyáltalán a latency, de majd kipróbálom este, hogy mennyi a minimum. És még azt hittem, hogy én vagyok túl érzékeny a latency-re.
Nem tudom mennyiért mennek használtan az UR12-k, de a Muzikernél csak 4 ezerrel olcsóbb, mint a régi UR22, ami sokkal többet tud, megéri a felárat. Később akár midizhetsz is vele, nekem nagyon bevált a midiboard a gitáros cuccokhoz.
Egyetlen hiányossága van, hogy nincs benne loopback, vagy ahogy a Creative hívta, "What U Hear". Ez nekem nagyon hiányzik néha, az UR22 Mk2 már tudná, de csak emiatt nem cserélem le. Vagy akkor már UR44-re cserélném, ez meg megmaradna kis hordozható cuccnak. -
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #24324 üzenetére
Az overall 4 ms?? Az hogy lehet? Azt hittem csak a processing 4 ms, amit beállítasz az asio kezelőfelületen, azt reálisnak gondolnám egy jobb hangkártyától.
A Steinberg még menne lentebb, de nem erőltetem, mert akkor bonyolultabb feladatoknál néha megreccsen, ennyi nekem tökéletes. Így elbír szinte korlátlan számú VST-vel, komplett zenéket is realtime tudok effektezni sávonként DAW-ban.
(#24323) jettison
Olvastam valahol, hogy a pánt anyaga, színe, puszta létezése bántja a gitár lakkozását, de én nem tapasztaltam, pedig nem szedegetem le soha. Még a színezett bőrpántnál sem, bár igaz, hogy világosabb színű a pánt, mint a gitár. A fehér gitár-fekete bőrpánt páros már lehet tényleg látványos lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged