- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced #35459 üzenetére
...de nem nagyon találtam olyat ami (...) ne lenne módosítva.
Vajon miért?
...érzik a legtöbben, hogy piszkálgatni kell őket?
-
Tommyka21
tag
válasz
freelanced #35469 üzenetére
Okés.
Mindenképpen fontos döntés, gondold ki jól.
A lényeg, hogy egy amerikai Fenderrel, bármely széria is legyen az nagyonnem nyúlsz mellé.
Azért azt ne feledjük, hogy a gitár mellett fontos a kéz ami játszik rajta és nem mellesleg az erősítő amire rákötöd.
De egy biztos egy jó gityó igazi motiváló tényező a tanulásban.Benedekco: Én 1 Squier Bulleten kezdtem. Szerencsére nem volt reménytelen. Hangszerész belőtte, pickup csere és hangszer lett
. A mai napig szeretem, használom.
Meg sem közelíti az amerikai Fenderem de beállítva jó kis gityó lett.
Nem tudom, hogy nevezi magát hangszerésznek az aki egy intonációs problémát nem vesz észre egyből... -
Tommyka21
tag
válasz
freelanced #35466 üzenetére
Arra akarok kilyukadni, hogy ha még nem volt elektromos gityód nézhetsz Te akármennyi tesztet, véleményt, bevághatod a Fender Nagykönyvet akkor se tuti, hogy azt a gitárt veszed meg elsőre ami majd bejön a kezednek, stílusodnak.
Évek kellenek ehhez. A gitározás 1 ilyen játék sajna.
És ha a nem teljesen nulláról indulok azt jelenti, hogy már lefogtál akusztik gityón 2 vagy 3 akkordot akkor elektromos gitáron nulláról indulsz teljesen.
Ismerem a Fendereket, a Squiereket is. Van egy 2005-ös amerikai stratóm.
Ha Te most veszed életed első Fenderjét akkor Te bármelyiktől ledobod az állad, szerintem felesleges ennyire túlragozni a kérdést.
Egyéni vélemény, bocs.
De ha nagyszínpados, koncertező zenész vagy akkor elnézést.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
freelanced #35457 üzenetére
-
freelanced
addikt
válasz
freelanced #35464 üzenetére
Illetve bocsánat, nem tudom már szerkeszteni de SSS-t keresek egyelőre.
Tommyka21
Nem teljesen nulláról indulok.
Tudom, hogy mindenki segíteni próbál és elmondta a véleményt,mire akarsz kilyukadni?
Igen, egyértelműen az én hibám, hogy kihagytam fontos részleteket.
-
Tommyka21
tag
válasz
freelanced #35464 üzenetére
Jól van.
Napok óta segítene itt mindenki de Neked kell dönteni.
Ami Fendert kerestél eredeti állapotban. Ez az, a fej formáról nem volt szó...
Gitározol te már egyébként vagy most kezded? -
Goose-T
veterán
válasz
Nem tudom, te mit nézel, de annyi gyári állapotú USA strat és tele van Budapesten hirdetve, mint a szemét.
-
Tommyka21
tag
válasz
Parancsolj!
Amerikai Fender Strat, semmi módosítás. -
Goose-T
veterán
válasz
freelanced #35457 üzenetére
Itt például Dunát lehet rekeszteni a Fenderekkel. Ne mondd már, hogy nem ismered!
-
Goose-T
veterán
válasz
freelanced #35435 üzenetére
Na mi pont egy piros telecasterrel fogunk koncertezni pénteken. Bár egy kicsit módosítva lett, bele lett rakva egy középső pickup. Antoria Telstar a típusa, de valami angol faszi a 80-as években kicsit feltuningolta, aktív elektronikát rakott bele, elég egyedi hangja van, de nagyon szép. Talán a Cort gyárban készült a 70-es vagy a 80-as években.
Aki eljön, meghallgathatja a kínai pickupos leszpálomat is éles körülmények között, nagy hangerőn.
-
nap
addikt
válasz
freelanced #35427 üzenetére
Én a
CarbonaraCarbonita telecasterre csorgattam legutóbb.
Persze telacaster, de soha ne mondd, hogy soha. -
Alexios
veterán
válasz
freelanced #35430 üzenetére
Létezik 8" láda, bár én 10 alá nem mennék. Amúgy van hangerő is az erősítőkön, ha letekered, simán beleférhet 10 vagy akár 12" is
Ennyire azért nem durva a helyzet, egy 5W is valójában tud halk lenni ha letekered a hangerők, csak a csöves cuccok ahogy növeled a hangerőt úgy egyre jobban szólnak , a tranzisztoros társaikkal ellentétben.
Amúgy ne becsüld le a láda szerepét a hangban, simán van olyan fontos mint az erősítő, én nem vennék 8"-t csak azért hogy halk legyen, akkor már tényleg jobban jársz valami thr vagy katana vagy hasonlóval mert jobban fognak szólni, ezt garantálom.
-
nikkel111
csendes tag
válasz
freelanced #35430 üzenetére
Igen, de nem fog úgy szólni mint egy 12"-l ...
-
nikkel111
csendes tag
válasz
freelanced #35415 üzenetére
Nos azért javasolják sokan a kis teljesítményű (kb. 1w) csövest kifejezetten szobába, mert ki tudod tekerni és
megjön a csövesekre jellemző crunch ...pláne nagyobb ládával (én 12"-l használom).
Ha egy társasházban te egy akár 5w-s csövest kitekersz 50%-ig megjön a hang de valszeg a szomszéd is ...
De sose lesz olyan hangja mint egy 1-2w-s csövesnek 70-80% -ra kitekerve ... tapasztalatból mondom -
cucka
addikt
válasz
freelanced #35418 üzenetére
A 12-es hangszóró felülete majdnem másfélszerese a 10-esnek. (Pontosan 44%-al nagyobb a 12-es).
Egyébként meg ennyire nem egyszerű, pl. valamiért basszus ládáknál 10-es vagy ritkábban 15-ös szórókat látsz, 12-est szinte soha. Pedig oda aztán sok levegőt kell megmozgatni, hogy szóljon. -
fattyu
veterán
válasz
freelanced #35415 üzenetére
leírtam már párszor....
12" szóró csővel főleg de szerintem tranyóval sem igazán működik halkan.
a 10" nagyon sokat jelent alacsony hangerő barátságban. -
fattyu
veterán
válasz
freelanced #35397 üzenetére
laney lc 15
van belőlemost 50ért a reverb változat gsen. isteni darab. rockra remek a saját gainje. van effect loop durvább pedálnak. kiköthető másik ládára.
a saját 10 colosával istenit szól halkan cleanen is. ha gaint akarsz akkor panel hangerőhöz már nagyon nagyon finoman kell belőni a master volumot 1-1.5 körülre. de nagyon jó élvezetes pici cucc.
mindennél jobb halkan mint ami van itthon. oltárira imádom. ezért van egy a hálóban. az még a régi reverb néküli darab de celestion tube 10 hangszórós és ez a legjobb. egy a nappaliban ha ott akarok halkan. és egy másik a nappaliben 212re kikötve ha nem akarok annyira halk lenni...
szerk: gitárt vettél e már?
-
Moleman
addikt
válasz
Csak a saját ízlésem vonalán tudok nyilatkozni, nekem nagyon bevált tisztán és torzítva is, a pedáljaimmal is jól szól együtt (BB preamp kópia, Joyo US Dream, Digitech Screamin' Blues, Joyo American Sound most éppen).
Nagyon szeretem a fulltranyós Trace Elliotot is, koncerten nagyon nagyot tudott szólni a 2 db V30, de meglepő módon éjszakai hangerőn is élvezhető, 2 féle overdrive-ot tud, mindkettő nagyon finom (egyik marshallos, másik boogie-s). Mostanában egyáltalán nem használom szegényt, le van takarva egy pléddel a nappali sarkában, de szerintem sosem válok meg tőle.
VST-kben az Orange cuccokat használom sokat, így egy Tiny Terror is lehet tetszene, bár sose próbáltam élőben.
Hangszerboltban próbáltam régebben Blackstarokat többször is, nem rosszak, de a Laney sokkal közelebb áll a szívemhez, nem véletlen, hogy kipróbálás után nem sokkal muszáj volt vennem egyet.
Amúgy korábban nagyon sokáig Fender Hot Rod Deluxe-ot, aztán Marshall DSL40-et akartam, vagy hasonló vonalon egy Egnater Tweaker-40-et, imádtam a Marshall 6100-at, de miután volt 50 wattos fullcsöves kombóm, már nem vágyom ekkora állatokra, műterhelés nélkül ezek kihasználhatatlanok otthon, arra meg nem szeretnék már költeni, így is sokba van ez a hobbi.
Egy időben sokat jártam különböző próbatermekbe, ezért úgy alakítottam a cuccom, hogy a pedálboardban legyenek inkább a hangok, így elég lett egyetlen tiszta vagy crunch csatorna, így jöhetett szóba az egycsatornás Laney a sokcsatornás vágyódások után.
(#35405) consono
Ha tudatosan ülsz le a gép elé gyakorolni, akkor azt sem muszáj sokat nyomkodni, nekem el van mentve alapértelmezettnek egy Orange preset, előtte wah, tubescreamer, chorus, delay (ha bedugnám a midiboardot), csak bekapcsolom és játszom. Persze korábban nyomkodtam én is eleget, közel 15 éve VST-zek, már rég nem sújt az újdonság varázsa. -
nikkel111
csendes tag
válasz
freelanced #35380 üzenetére
Részemről a Randall Diavlo RD1 ajánlanám ... Nekem nagyon bevált ... panelba ...
A yt-n elég sok videót találsz róla -
Kobe
veterán
válasz
Nem tudom milyen az epulet, de nekem a katana is 0.5w volt hogy maceras volt, masterral meg azt is tekergetni kellett
Cserebe volt egy 50x50 beast a lakasban ami nem volt kihajtva soha (sztem frusztralobb ott allni es nezni porosodni a dolgokat, mint kompromisszumot hozni)Penzben kifejezve: katana 55-70K
Katana air 130-150K
THR10 - 100K, 90K
HT5 - 120K
Multi (Boss gt100 vagy ahhoz hasonlo) 80-90K hasznaltban, 100-120 ujonnan (mooer pl ujonnan kedvezmennyel 83K)Normalis interface: 35K-37K
VST - mindegyik van ingyen, nem reklamozom, de talaltam egy nagyon fasza tematikus honlapotNem a soherseg miatt, csak nem biztos hogy megeri rogton 60-70K t elkolteni pluszba szobazajongasra
(nekem sem a kedvencem a vst-megoldas, de a legkoltseghatekonyabb es szomszedbaratabb)
En pl egy 8 eves dell laptopon hasznalom a focusriteot.... 2ms latencyvel
-
Tommyka21
tag
válasz
freelanced #35387 üzenetére
Nekem Katana 100-asom van.
Leszabályozható, jók az effektek. Én a hangjával is elégedett vagyok. KItekerhető sokféle belőle.
Tudja amit kell és nem 1 vagyon az ára...
De próbálgass minél többet aztán amelyik adja a legjobban. -
Kobe
veterán
válasz
Nem tudom, mielott barmibe invesztalsz, en kiprobalnek egyeb megoldasokat is, akar VST ket.
Sok ember kicsit felulbecsli a szomszedok turokepesseget, en peldaul otthon a negyediken azt is hallom amikor a foldszinten lako akkusztikussal gyakorol.
Igazabol otthonra - atlag korulmenyek kozt - minden ami egy tvnel hangosabb az felejtos, de inkabb a fules marad a jarhato.
Arra meg (szerintem) nem biztos megeri sokat eldurrogtatni, hogy valamit fulessel hajts ki a vegen -
Eastman
addikt
válasz
freelanced #35389 üzenetére
Nem én vagyok az erőrítők guruja, csak azt látom, hogy a Katanák a kiadásuk után elég gyorsan megjelentek a használtpiacon. Szerintem Moleman (is) elég jól kijárta előtted ezt az utat. Társasház, kis zeneszoba, minőségi, de ott jól használható cuccok, tranyóstól fullcsőig minden; fej, kombó, kicsi-nagy, oda-vissza, Blues-Rock, stb.
Nyilván a többiek is, de az ő nézőpontját
jobbanszemélyesen ismerem. Ha gondolatban a Vox-ig már eljutottál, akkor Laney...cucka
Ez örök vita tárgya. Az egész gitár rezeg. (Van olcsón kínai Fender-Fender Telecaster fenyőből. Biztosan jól fogyott, jó befektetés.)
-
Alexios
veterán
válasz
Önmagában nem lenne sok, mert van rajta hangerő poti, de túl sok értelme nem lenne ha nem tudnád feltekerni - én amúgy meg vagyok vele elégedve.
Katanából 50-es volt. Ha kellenek az effektek szerintem válaszd azt. Ha nem akkor én a yamahát mondanám, mert annak alapból sokkal közelebb áll a csöves erősítőkhöz - csak a beépített effekteken kívül más nem lesz.
-
Moleman
addikt
válasz
Én nem bántam meg a Laney Cub 12-t, szobahangerőn még az 1 wattos bemeneten is bőven sok headroom van tisztára tekerve, de pedál nélkül is szépen tud harapni, gyakorlatilag a gain poti teljes tartománya használható hangot ad, abszolút zajmentesen. Végfokot kihajtva még nem volt szerencsém kipróbálni, nem hagyta el a lakást.
-
Alexios
veterán
válasz
Nekem volt Vox Adiom, és szerintem a Yamaha jobban szól, én még mindig azt mondanám. A kis hangszóró nem probléma, mert nem gitár hangszóró van benne, lakásba simán bőven elég, de szerintem próbáld ki, eldorádóban pl. biztos van, és meglátod te is.
Amúgy én használtam Katanát 0.5w módban panelban, és túl hangos sem volt, és rosszul sem szólt, de ezt akkor válaszd szerintem ha kellenek az effektek/később nem csak lakásban használnád.
Nekem most egy Blackstar HT-5 van amúgy(már nem panelban), ha a HT-1 hasonlóan szól, akkor azzal sincs baj, de ott pl. nincs 3 sávos EQ
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced #35349 üzenetére
https://www.guitardaterproject.org/fender.aspx (...mondjuk nálam épp' nem tölt be az oldal.)
Többiek?
-
fattyu
veterán
válasz
freelanced #35355 üzenetére
már van megvan a szett
-
fattyu
veterán
válasz
freelanced #35351 üzenetére
-
fattyu
veterán
válasz
freelanced #35349 üzenetére
szemből is rá lehet írva
-
fattyu
veterán
válasz
freelanced #35300 üzenetére
amugy.
esetleg ezhídnál meg lesz a tele twang, nyaka meg mehet énekelni torzítva.
nem találtam volna a hiányzó stratot elmentem volna megtapizni.
-
fattyu
veterán
válasz
freelanced #35300 üzenetére
ízlés kérdése. személyes tapasztalatom nincs még. hangminta hotrailsre keresve van youtubon sok. strattal is telével is.
Nekem az a japán tele a legkényelmesebb gitárom. talán. bár elég erős a mezőny
-
fattyu
veterán
válasz
freelanced #35297 üzenetére
Na majd beszámolok
black friday rulez jeligére elindítottam a hot railst a telémbe.
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced #35297 üzenetére
Az Eldorádóban kb. két-hárm hete volt egy talán fekete-fehér HH Squier Tele natúr színű solid V nyakkal. A hangzása nekem kevés volt, de a nyakprofil miatt mindenképpen fogdosd meg, ha lesz rá alkalmad!
-
cucka
addikt
válasz
freelanced #35293 üzenetére
Igazából egy squier tele is úgy szól, mint egy telecaster, meg a legdrágább american vintage is úgy szól, mint egy telecaster. Amire én figyelnék, hogy milyen kézbe venni, játszani rajta, jól szól-e, jó-e a súlya, kellemes-e markolászni a nyakát, tetszik-e a színe, hasonlók.
A Fendernél erősen megy a parasztvakítás, mert le kell fedjék a piacot, ezért árulnak 200 dollárért is telecastert meg 3000 dollárért, ezért kell egy csomó modell, sok gyűjtőt is ki kell szolgálni. Nyilván a drágábbakat jobbra csinálják, de nincs ebben nagy varázslat amúgy. -
cucka
addikt
válasz
freelanced #35280 üzenetére
Az a telecaster vintage telecaster tényleg egy fadarab, egy deszka húrokkal, 1950-ben tervezték azzal a céllal, hogy egyszerű, olcsó és tartós legyen.
Szerintem a lényegi elavultság az, hogy nincsenek rajta kontúrok meg az a szar híd amivel nem tudod rendesen beintonálni, meg gondolom lakkozott a nyaka, amit vagy szeretsz vagy nem. Az ilyen vintage szériák nekem nagyon parasztvakításnak tűnnek, miért nem jó egy sima standard telecaster, ami pont ugyanúgy szól?(Nyilván ez a kék ibanez mindenben teljesen más, nem is értem, hogy merült fel)
-
Goose-T
veterán
válasz
freelanced #35280 üzenetére
Itt egy másik link, nálam amúgy működik.
Miért érzem A Fendereket elavultnak? Próbáld ki ezt a gitárt, és te is annak fogod érezni. Én kipróbáltam a Práter utcai Hangszerarzenálban. Ha meg akarnám venni az ultimate gitárt, akkor ezt venném. Kár, hogy szeretek mindenféle gyanús eredetű pickupokkal és hangolókulcsokkal szarakodni, ez meg egy olyan gitár, amin már szinte semmit sem lehet tuningolni.
-
Goose-T
veterán
válasz
freelanced #35278 üzenetére
Mielőtt kiadnál annyi pénzt egy '50-es években tervezett fadarabra, szerintem próbálj ki egy modern gitárt is, például ezt. Nem azt mondom, hogy ilyet vegyél, ne is a külsejét nézd, csak próbáld ki, játssz rajta, hogy egy kicsit táguljon a látóköröd. Az is lehet, hogy utána más szemmel fogsz nézni a Fenderekre.
-
válasz
freelanced #35260 üzenetére
Ne nézd annyit. Róbáld ki, akár egyedül is.
Nekem pl van egy Les Paulom, qrva jól néz ki, eszement, akartam szeretni, de ma adtam neki egy utolsó próbát, bármennyire is akarom, nem, ez nem az enyém.
Marad a Strat én egy SSS strat-ember vagyok. Lehet a boltban ráérzel, ja és nyugodtan maradj szánj rá időt akár órákat is. De ne akarj azonnal megvenni valamit. Ez a pénz nélküli ötlet marha nagy!re: (#35265) Eastman
Blues, Jazz és Rock
Én valami szép SSS Amerikai Strat-ra lőnék
Nekem valami ilyesmi kellene: -
Eastman
addikt
válasz
Én leírtam már minden ezzel kapcsolatos gondolatom.
Egy jó minőségű gitárral a kézben nem fogod azt érezni, hogy lemaradtál egy másikról. Azért fontos, hogy tetsszen is, mert akkor örömmel nézel rá, örömmel veszed kezedbe és örömmel gyakorolsz. Ennél többet én nem tudok javasolni.
Ha itt a többieknek van hozzá kedvük, mindenki írja be, hogy mit vegyél; Stratót vagy Telét, aztán összeszámoljuk... Én azt mondom, hogy;
HSS Strat.
-
fattyu
veterán
válasz
kényelmetlenebb a test. ha tradicionális tele akkor nincs csöcsfészek. vastagabb test.
amugy a high gain történetre megoldás lehet utólagosan egy sd hot rail azt már baltának is jó. akár.
de továbbra is és SOKADSZOR.
menj el üres fejjel és pénztárca nélkül. ne nézegesd. nem az a lényeg mi tetszik fotón hanem mi kényelmes mi illik a kezedbe. minek az ergonómiája illik a testedhez.élő példa. legsexibb gitár szerintem egy igazi téglavastag les paul. csorog a nyálam rá. ahogy ránézek, ahogy hallgatom. de nekem egyszerűen nem adja ki az ergonómia. volt egy olyan szabásúm pedig az már modernebb is volt. vékonyabb test és volt belly cut is. de nem.
ismétlem. legyél okos. ne mint én. nem írom le többet.
-
brickm
őstag
válasz
Szia. Az igazi tele fíling only single coil, ami kevésbé fogja amatőr körülmények között szeretni a magas torzítást. érzékenyebb a zajokra, pl tv, laptop töltő.
Ha keményebbe fogod tolni ez probléma lehet.Egyébként ha blues rock vonalon akarsz mozogni mindkettő jó választás lehet.
Vagy kompromisszum, hogy HSS stratot, vagy HS telét veszel, amivel zúzósabban is lehet tolni, csak az nem annyira autentikus. Ennyi kb.
-
fattyu
veterán
válasz
freelanced #35237 üzenetére
nem kötekszem. de nem javasolt pályafutás koránján DRÁGA gitárt venni. Újan pedig végképp nem.
én eddig 3 nem olcsó gitárnál futottam bele hogy elsőre jónak tűnt végül eladásra került.próbálj ki sokmindent tényleg. nyakakat testeket hasonló formájú testekből más éleket kikönnyítéseket testvastagságokat esetleg.
legyél okos. ne olyan mint én
-
Eastman
addikt
válasz
PRS?
-
Eastman
addikt
válasz
A jazz-t, a blues-rockot, a magyar népzenét és a klasszikus zenét szeretem. Ha a gitárzenét nézzük; Hendrix, Ritchie Blackmore, Joe Pass, David Gilmour, Gary Moore, Satriani, Henrik Freischlader, és Joe Pass ellenpontjaként; Dimebag Darrell és Tom Morello. Szerintem ők a maguk módján mind igazi történetmesélők a gitáron. Magyarok közül a régi-régi Tankcsapda, Tóth József „Citrom” játéka a Tűzkerék RB-ben, Szűcs Gábor a kedvenceim. Itthon bluest vagy a saját ötleteimet játszo(gat)m. Színpad közelében csak a háttérben dolgoztam, roadoltam még a múlt században.
Szerintem kellemesebb a hangja, emellett dögösebb, úgy, hogy közben zajmentes, mégis a bundok érintésére érzékenyebb és több a lehetőség a humbuckerben. Akár felezhető is és úgy technikailag egy single-coil lesz - persze nem megdöntve mint a Strat hídjánál - ezért hangzásban mégis más.
SSS összeállításnál nekem olyan érzésem van, mintha hiányozna valami a gitár hangjából. Talán a telt és öblös mélyek?
Szerk:
Gibsonéknál a Les Paul Studio-k a belépőmodellek. Ezek kevésbé díszítettek és kevésbé válogatott alapanyagból készülnek. Árban az ütőképesebb Fenderek könnyebben elérhetők. A Gibbók drágák sajnos.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ha valaha is szeretnéd fullba tolni a
kreténttorzítást, akkor csak a humbucker jöhet szóba. Metálra a single coil alkalmatlan. -
bigrob
őstag
válasz
Mármint hídhoz a humbuckert? Mert oda az kell!
AlvóCicaVillámDöglöttCica se single coilokon nyomta..
-
nesa
veterán
válasz
freelanced #35225 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom hogy a pálcát nem sűrűn kell állítani a nyakba max addig amíg beáll a hangszer utána 10 évente se, a 78 as Les Paulom 95 körül vettem, soha nem volt szükséges tekergetni.
V.Stryker
Hangszer függő de kb jól hallottad. -
Eastman
addikt
válasz
Nézd, a Stratocaster nagyon vonzó és kényelmes hangszer - előbb-utóbb mindenki „kipipálja”, de nem őt választanám legelső gitárnak, hanem valami humbuckeres megoldást. Ha mégis Strat akkor HSS hangszedősorral...
Klasszikus Telét csak akkor, ha bírod a sok csilingelést. A hangzás és a kényelem valahogy mindig üti a formavilágot. Próbálj meg pénz nélkül tenni egy kört az Eldorádóban vagy a StageShopban. Anélkül, hogy ha beleszeretsz valamibe, rögtön otthagynád a pénzed. Valszeg a netről rendelést célzod, de hidd el, hogy mindenféleképpen ki kell próbálni előtte gitárokat és aztán aludni rájuk egyet vagy utánuk olvasni mielőtt rendelsz valamit. Kicsit a cipővásárláshoz hasonlít a dolog, ahol akár fél méret is számíthat, csak ez többe kerül...
Persze az hogy csak a nyak leszerelésével lehet állítani a truss rodot nem feltétlen hiányzik szerintem senkinek.
Szerintem a nyakat nem kell levenni „csak” a koptatót, de lehet, hogy ebben tévedek.
-
Alexios
veterán
válasz
Szerintem túlgondolod
Ha az a legnagyobb bajod a gitárral, hogy a pickup lehetne jobb, szerintem nem olyan vészes, mert biztos vagyok benne, hogy találsz olyat aki szerint meg pont a texas special a legjobb pickup szett. Egy idő után ez elkezd bőven ízlés kérdése lenni, ki kell próbálni, ha tetszik akkor fasza.
Ha meg nem, még mindig 10 perc alatt kicseréled a pickupokat - az én stratomban pl. tonerider surfari pickupok voltak(azt hiszem ez van/volt a classic vibe-okban is), amit mikor beállításról elhoztam hangszerésztől, neki baromira bejött a hanja, fel is írta magának a típust.
Na most ha neked is az jön be, kb 20ezerért kapsz egy szettet, pikkpakk kicseréled aztán kész. Aztán persze van akinek meg csak a fender custom shop '69 pickupok jönnek be, nekik nagyobb szívás. Vagy itt a topik, ahol sokan az alis pickupokra eszküsznek, akkor most kinek van igaza?Vagy melyik jobb, az ibanez wizard nyak vagy a vintage les paul nyak? A single coil/humbucker? Értem én, hogy tájékozódni próbálsz, ami tök jó, de nem biztos, hogy érdemes más ízlésére támaszkodni egy ponton túl, mert semmi nem garantálja, hogy az egyezik a tieddel
-
kemotox
addikt
válasz
freelanced #35210 üzenetére
Jó kis reverse image search
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced #35197 üzenetére
Új hangszerekben (erősítőben) gondolkodsz, vagy a használtpiacon is nézelődsz?
-
fattyu
veterán
válasz
-
Alexios
veterán
válasz
Pl. a thr széria, pont ilyesmire lett kitalalva
Vagy Vox adio esetleg, nekem volt panelban, teljesen korrekt az isFejlődéssel lemaradva, hát, ha interfacekent is használni akarod esetleg, de ilyen téren a többi se lesz jobb. Vagy persze ott a fejhallgatós szoftveres út is, de én boldogabb ember vagyok mióta szoftver helyett rendes cuccot használok.
Én meg merem kockáztatni hogy ilyen felhasználásra hangban a thr a legjobb, azt neked kell eldonteni hogy a hangminoseg vagy egyéb dolgok a fontosabbak -
Kobe
veterán
válasz
freelanced #35187 üzenetére
Katana lakasba eleg cinkes, a 0.5w re korlatozva meg okes
Ha kompromisszumos megoldas kell akkor a katana head jobb opcio lenne - ha mondjuk terembe is cipelned, akkor ott ki lehetne hajtani ladaval, otthon meg a beepitett 5wos hangszoroval lehetne bohockodni
Ezek kozul a thr10 a legjobb, kar hogy nem jott ki egy modernizalt valtozata (usb es latency a jo oreg usb2 ota nagyot ment azert)
-
fattyu
veterán
válasz
lakásba lesz? panel esetleg? akkor nem akarsz sem katanát sem semmi mást 12" szóróval.
illetve akkor sem ha van otthon bárki amikor gyakorolni akarsz és nem NAGYON toleráns. 12"nak kell egy bizonyos szint ahol már kiad mindent szépen. és ez panelfalak izolációs képessége, és mások toleranciája felett van jobbára -
Alexios
veterán
válasz
Tajtiéknál szerintem láttam mim és mia stratot is, eldorádóban meg tuti volt a múltkor sima yamaha thr10 és thr5 illetve katana 50 is.
-
bigrob
őstag
válasz
freelanced #35181 üzenetére
Thr 10 mötál verziót próbáltam, nekem tetszett.
Bár én inkább hangkártyát és 2db JBL LSR308-at vettem. -
Eastman
addikt
válasz
freelanced #35169 üzenetére
Örök, és szinte eldönthetetlen kérdés, hogy a fa mennyire szól bele az elektromosgitár hangzásába. Itt már ezerszer végigpörgettük ezt, vissza tudod keresni. Én nagy tisztelője vagyok Kovács Emil hangszerkészítőnek, gitárépítőnek. Ő kopogtatja és gyalulással, csiszolásokkal konkrétan behangolja a beépítendő faanyagokat, melyek ugye a játék során mindvégig rezegni fognak. Ezt a tömegtermelés során - a gyárlátogatós yt videók alapján - tudtommal sem a Fender, sem a Gibson nem fogja megtenni. (A többi prémium márkát nem néztem.) Talán-talán a gyári Custom Shopokban nagy alapossággal válogatnak az anyaghasználat során. A több darabból összeragasztott gitártestnél nem is gondolnám sok értelmét a kopogtatásnak, de ebben lehet, hogy tévedek. Szóval új hangszer esetén kb. fél-egymillió alatt szerintem mindegy. De Clapton pl. a Blackie-t valami gitárbolt lomtárából legózta össze. A'szondják a kézben van a sound...
Szerk: Ja, ja.
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced #35158 üzenetére
A gitártest-darabok számát - ha ez szempont a vásárláskor - a színre festett hangszereken kevésbé, a (pácolt) lakkozott gitárokon jobban látod. Azoknak is inkább a hátulján, mert (a Fendernél tudom) a topra szoktak egy vékony furnért ragasztani a szebb erezet / mintázat érdekében. Viszont nem minden esetben és nem minden modellnél. Nagy előnyét vagy hátrányát nem fogod érezni. Szuper, ha egy darabból van, nagyon jó, ha kettőből, de nem dráma, ha pl. négyből. Vastagon egyszínűre fújt gitárokon ebből semmit nem fogsz látni. Összességében inkább a kezednek legyen kényelmes a hangszer. Szerintem.
-
Alexios
veterán
válasz
freelanced #35158 üzenetére
A topikban az a vélemény mostanában, hogy harley benton fölött már csak a nevet fizeted meg
Amúgy próbálj ki egy mim és egy mia stratot is, még budapesten is lehet találkozni boltokban mindkettővel. Szerintem nem szorul cserére alapból egy mim pickupja, sőt, van akinek ez tetszik, egy bizonyos szint fölött azért ez ízlés kérdése lesz - főleg ha az árához képest nézzük. Illetve ha ennyi az összes probléma vele, jó eséllyel még mindig olcsóbb lesz egy mexikói strat új pickup szettel mint egy mia. Másrészt persze az amerikainak ott van az, hogy egyrészt csak mia, másrészt minden része jó eséllyel egyel jobb alkatrészből készült - a kérdés megéri-e neked ez a felárat.
Egy bizonyos árkategória felett amúgy minden márkánál romlik az ár/érték arány, hiszen nehezebb újat mutatni, max jobb lesz a festés, kicsit jobb pickupok, vagy valami más, de nem lesz 2x olyan jobb egy custom shop fender mint egy american professional pl.
-
Alexios
veterán
válasz
freelanced #35146 üzenetére
American professional
-
Moleman
addikt
válasz
freelanced #35065 üzenetére
Hát igen, a személyes tapasztalataim nagy részét én is Németországban és Angliában gyűjtöttem.
Bár akusztikus gitárok terén a Stageshop abszolút nyugati színvonalú.
-
Tommyka21
tag
válasz
freelanced #35063 üzenetére
Szerintem ebben nincs igazad.
A Sigma magasabb árú gitárjai megközelítik a Martin minőségét.
A Sigma semmiképpen sem egy olcsó másolat, minőségi gitárjai vannak 70K-tól 300 feletti árig...
Ha a Gibson túl drága ott vannak az Epiphone Masterbuilt gityói.
A Guild jó választás lehet mindenképpen. -
Moleman
addikt
válasz
freelanced #35063 üzenetére
Ennyi pénzért már nem ad rossz gitárt egyik gyártó sem, és legalább a vágyott márkanév van rajta. Ott a Martin jóárasított márkája, a Sigma, nekik is van 300+ ezres gitárjuk, nem hiszem, hogy ugyanabban a kategóriában lenne minőségbeli különbség a Sigma és a Martin között. Legfeljebb a jövőbeli értéktartásukban lehet nagy különbség (így vettem én a ~300 ezres Sigmám alig használtan 140-ért).
Ezeknél nekem már minden csak a hangszínen, játékérzeten és az illaton múlik, a Guildeknek nagyon más hangja van, én nagyon szeretem. Az illata is teljesen más minden márkának, gondolom más típusú faragasztót használnak. Ha korlátlan forrásom lenne, kéne egy Martin 000-28EC, Guild D-55, Gibson Hummingbird és mondjuk egy Taylor 514CE is.
Meg jó lenne felnőni hozzájuk játéktudás tekintetében is.
-
Tommyka21
tag
válasz
freelanced #35048 üzenetére
Ennyiért már kapsz Martint is, vagy a Sigma top gitárjait is
.
De ha tudod mindenképpen próbáld ki előtte... -
Alexios
veterán
válasz
freelanced #35059 üzenetére
Sehol. Kérsz tőlük ajánlatot emailben a kinézett termékre - tapasztalatom szerint kb ~5%-al olcsóbban tudják beszerezni mintha thomanntól közvetlen rendelnéd.
Cserébe amúgy több idő is míg kiszállítják, pár nappal de akár egy héttel is tovább tart mintha közvetlenül thomanntól megrendelnéd.
-
Alexios
veterán
válasz
freelanced #35057 üzenetére
Audioll thomannról rendel, csak kicsit olcsóbban. Én Andertonsból vásároltam már többször is, sokszor jobb árak vannak mint thomann-on egyes termékeknél, szerintem érdemes azt is megnézni - illetve a szállítási költség is olcsóbb mint thomannról ha ott nem éred el a határt.
-
Kobe
veterán
válasz
freelanced #35054 üzenetére
audioll olcsóbb
-
Moleman
addikt
válasz
freelanced #35045 üzenetére
Fulltömör Guild 200k alatt elég jó boltnak tűnik. Mindenképp ki kell próbálni előtte, hogy azt az érzést/hangot keresed-e egy ilyen értékű gitárnál, de ha szerelem lesz első látásra, sosem fogod megbánni.
-
válasz
freelanced #35048 üzenetére
Azt se felejtsd el, hogy lehet bármilyen jó a cucc, nem csak azon múlik hol és hogy készült.
Akusztikus gitárok könnyen megbetegedhetnek. Azaz ha egy ócsó helyről veszed ahol nem figyeltek oda a megfelelő tárolásra, páratartalom, hőmérséklet, akkor hiába egy isteni hangszert jött ki a gyárból a te kezedbe már nem az fog kerülni. Valszeg még akkor is jobb lesz mint egy akármilyen random "Cort", de erre figyelj. Volt már tapasztalatom rosszul tartott hangszerrel, egyszer vitték ki a minuszbam az esőbe/párába nagyon sokat romlott egy alkalom miatt. Tulaj nem volt elragadtatva.
-
FockeWulf
tag
válasz
Aszongya "noname" a Guild...hűha...
Ha szánsz rá annyit szerintem ne habozz!
-
Kobe
veterán
válasz
Nem biztos hogy megeri noname cuccokkal foglalkozni
Ha akkusztikust keresel, akkor Cort AD810 pl, vagy Cort CEC3 ha klasszikus nylonhuros, ezekkel tuti nem losz melle
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
freelanced #35041 üzenetére
PM ment.
-
fattyu
veterán
válasz
freelanced #35041 üzenetére
astoria: Nagy Gábor én hozzá járok.
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced #35038 üzenetére
Számomra egyértelmű volt, csak kiegészítettem az énektanulással is.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
freelanced #35036 üzenetére
Budapesten merre keresel? Lehet, hogy tudok valakit a Nyugatinál (ha még ott lakik)...
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced #35036 üzenetére
Ha pontos a gitárod és minél pontosaban játszol, tehát lehetőség szerint mindig a tiszta zenei hangokat hallod, az "edzi a füled", javítja a "zenei hallásod", ezáltal (évekkel) később az énekhangod is magától megtaláIja a "tiszta" hangokat. (De pl. hörgős-morgós metál esetén ebben nem vagyok biztos.)
Viszont gitározni könnyebben megtanulsz, mint "nulláról" énekelni. Ez utóbbihoz szinte biztos, hogy tanár kell.
Nemrég linkeltem egy kromatikus hangoló-appot Androidra. Az a beszédhangod frekvenciáját is jelzi. Azon láthatod pl., hogy most milyen regiszterben (remélem, hogy jól tévedek ezzel a kifejezéssel) szól a hangod. Kvázi a hangmagasságod változtatásával el tudod találni a tiszta egész és félhangokat. Nyilván ez esetben vagy a gitárt tudod vele csekkolni, vagy az éneket. A kettő együtt, egyszerre bezavar.
-
nap
addikt
válasz
freelanced #35030 üzenetére
Az Eötvös utcában a Segovia, vagy talán a Stageshop a Corvin térnél. Szerintem.
-
Berreh
tag
válasz
A Hangszerplázában is akad szép számmal
-
Kobe
veterán
válasz
Szerintem a nyugatinal az eldoradoban, vagy pedig budan a budai gitarboltban, de ott tobbnyire flamenco es nagyon klasszik darabok vannak
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced #34974 üzenetére
Bocs, azt nem láttam, hogy akusztikust keresel.
Nylonost, vagy fémhúrost?
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced #34959 üzenetére
#34959 freelanced
Godin Multiac Jazz
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced #34959 üzenetére
Rákérdeztem...
Addig pm.
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced #34955 üzenetére
Jazzista barátom évek óta egy Godint használ, teljes elégedettséggel.
-
Moleman
addikt
válasz
freelanced #34950 üzenetére
Seagullt próbáltam egyszer a Codában, nekem nem jött be, se hangra, se szagra, se érzésre. Taylorból 5-600-as szériákat próbáltam, fantasztikusak, de azok nagyon más kategóriák, a low end gitárjaik sose voltak szimpatikusak. A többit még nem próbáltam.
Akkor már inkább egy felsőkategóriás Yamaha, Sigma, Dowina, Faith, vagy egy távolkeleti Martin vagy Guild (10+ éve próbáltam egy 1000 euró alatti Guildet, azt nagyon szerettem). Nemrég a Gibson Hummingbird fogott meg nagyon, nyilván az is nagyon drága, de ennek nyomán talán érdemes lehet megnézni a felsőkategóriás Epiket is.Én végül egy fulltömör Sigmát vettem, mert nagyon jó áron volt, de ha az nem lett volna, akkor valószínű valami 200 ezer alatti Dowinát vagy Yamahát veszek.
-
Kobe
veterán
válasz
freelanced #34950 üzenetére
Miert ezekbol kellene valasztani? Miert nem mas lenegesebb parameterek alapjan?
-
kemotox
addikt
válasz
freelanced #30952 üzenetére
Szerintem tuti tudnak adni valami random hangszerboltban.
-
albert8
veterán
válasz
freelanced #18806 üzenetére
Jó lenne kijutni egy kis félévzáró bulira, de szerintem nekem marad a road, depi tankok hármas most.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
freelanced #18806 üzenetére
A zenekar biztosan
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced #18672 üzenetére
Alap probléma. Szerintem mindenki így van vele. Kb. 10-15 éve láttam egy profi zenésznél „körbe-tekeredős” jack dugót, ami megoldás lehet, de nem tudom, hogy mennyire megbízható, a tartós használatban mennyire lesz „kontaktos”, zajos. Ha lesz időm, rákeresek...
-
BluEyes
őstag
válasz
freelanced #18670 üzenetére
Ja, a kábel anyaga
Mindig balra fodulsz a gitárral a nyakadban, mindig balra forgatod a gitárt, mikor felveszed, meg mikor letámasztod, ezért összecsavarodik. Semmi rendkívüli. -
izomhod
őstag
válasz
freelanced #18425 üzenetére
azt vedd, amelyik tetszik, kedzésnek megfelel, ezek normális gitárok
-
izomhod
őstag
válasz
freelanced #18421 üzenetére
szerintem ezek forma-forma kategória, normáis használható gitárok
a fenderre rá van írva hogy fender, nekem cortom van, megelégedéssel használom. ad810-et akartam, de kcsiit megtoldottam, és vettem egy earth70 elektroakusztikusat és nagyon tuti az is!
az epit nem ismerem, fendert is csak képen láttam, ad810-ese n játszottam, és azzal is meg voltam elégedve, dehát kinek mire kell -
NeoPampalini
senior tag
válasz
freelanced #18124 üzenetére
Veszel hozzá egy sztereo 3,5 -> 6,3 mm átalakítót, és rendben is vagy.
-
atomeec
senior tag
válasz
freelanced #18122 üzenetére
De ahhoz se a mono kábel se a mono átalakító nem jó, minden sztereó legyen.
-
atomeec
senior tag
válasz
freelanced #18119 üzenetére
A gitár mono, de ha fejhallgató kimenet, az sztereó, nem? Oda meg sztereó kábel (gondolom az a gond, hogy csak az egyik hangszóró szól?) kell.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
freelanced #18119 üzenetére
A gitár nem mono hangszer am?
De ha nincs delay annak már örülnék -
izomhod
őstag
válasz
freelanced #18028 üzenetére
hívj fel párat, mikor hogy érnek rá
egy húrozás+beállítás 3e ft körül lehet, ha nincs nagy gebasz -
Eastman
addikt
válasz
freelanced #18009 üzenetére
A gyári húrok csak arra jók, hogy az üzletben a leendő vásárlók kipróbálhassák a gitárt. Ha pl. 1 évig áll a kereskedőnél, akkor egy évig az a szr van rajta. Kuka. Szerintem cseréld le...
Ha rám hallgatsz; ott ahol a húrkészletet veszed be is állíttatod egy hangszerésszel a gitárt az új húrokra. Aztán a következő húrcsere mehet már otthon. (Amennyiben később ugyan azt a vastagságút, kvázi ugyan azt a márkát veszed.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest