Hirdetés
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iOS alkalmazások
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
dlaj
őstag
Tisztelt Uraim!
Örülök, hogy nagy tetszést, és visszhangot aratott előző bejegyzésem.

Ennek ellenére nem hagy nyugton ez a fényképező téma, és ma ráérő (munka)időmben megint teszelgettem a kamerákat, az elő és a hátlapit, és az egyik alternatív kameraappot állítgattam a kontraszt, élesség és színtelítettség paramétereivel. Sajnos a gyári kamera app-ban ezek nem állíthatóak.
Újra felidéztem ezt az összehasonlító tesztet, ami után úgy döntöttem, hogy ezt a telefont rendelem meg.
Nos, újra meg kell, hogy állapítsam, hogy a telefon gyártója nem azt a hátlapi 16MP-es kamerát szerelte a telefonba, mint amivel promózta a telefont, illetve adta oda tesztelésre a webes újságíróknak.Azt már két napja megalapítottam, hogy az alternatív appok semmit sem tesznek hozzá a minőséghez, a zajosságukkal csak rontanak azon. A gyárival készíttet képek kevésbé zajosak, viszont nem is annyira részletgazdagok, illetve olyan olajfestményszerűek, ahogy szokták írni.
Ma két dolgot teszteltem. Előszór a Camera FV-5 Pro-ban állítgattam az említett 3 paramétert. Találtam is egy jó beállítást, amivel sokkal tisztább élesebb, és dinamikusabb képeket lehet lőni. Ennek nagyon megürültem, mert ugyan a kijelzőn sokkal jobban mutatott, viszont monitoron már nagyítás nélkül is látszódott, hogy még zajosabb lett. Mindenesetre ezt az appot ebben a beállításban hagytam, mert a kijelzőn visszanézve jobb az eredmény, és a legtöbb kép el sem jut a számítógépemig.
A második összehasonlítás témája az hátlapi 16MP-es és az előlapi 8MP-es összevetése.
Azt már rogtön a telefon első bekapcsolása uátni első kameraindításnál lefelé görbülő ajkakkal álapítottam meg, hogy bizony az előlapi "szelfi" kamerának sokkal szebb a képe.
Csak az a baj, hogy magunkon kívül bármit elég macerás fényképezni vele. Nem elég, hogy kitekeredett kézzel és fejjel kell figyelni, hogy a téma belekerüljön a kijelző közepébe, de még arra is kell ügyelni, hogy a képernyő közepének megérintésekor, a fókuszálásnál ne mozduljon el a telefon.Csináltam 3 pár összehasonlító képet, amelyek magukét beszélnek. Felül van a 16 megás hátlapi (persze 12 MP wide), alul a 8 megás előlapi kamera képe. Ezek teljes képek, tehát nem kivágás, viszont csak monitorméretben, hogy melóhelyről belassított mobilnettel is fel tudjam tölteni emberi időben. Mid a két kamerára jellemző, hogy jól fókuszált éles képet készít, és nem zajosat. Csak hát a "szerény" 8 MP.es sokkal szebbet.
(A felső és az alsó pár nagyítható, a középső pár nem.)

Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Horgász topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Sorozatok
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Hegesztés topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- Gombászkönyvek egyben
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest