- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Köszönöm az infókat!
-
mexel
veterán
Sziasztok! Számomra nagyon fontos infót szeretnék kérdezni giga tulajoktól, hogy milyen lapban van a prociventinél a PWM mellett Voltage funkció is? Akinek van ilyen, és működik is az megírná a lap típusát? Ha B75-ösben is találkozik valaki ilyennel az lenne a legjobb. olvasgatom a manualokat, de azok még az első biosokkal készülnek és az újabb funkciók nincsenek bennük.
-
mexel
veterán
válasz
Pista0001 #698 üzenetére
Én az MSI-t nem szerettem régen, 1 volt de sok bajom volt vele. Az a baj, hogy változtak a gyártók is, 1-2 generáció váltás óta minden megváltozott, talán nincsenek akkora különbségek, valahogy úgy tűnik mindenki beállt olcsó közepes és drága kategóriára és nincsenek kiugró darabok mint régebben. Talán megpróbálok még egy asrock-ot és újból asust, az asus biosa talán jobbnak tűnik mint a giga. (most például azzal szenvedek, hogy az ssd-re uefi módban telepítsem a win8-at de sehogy sem sikerül, az asus biosábn egyértelműbb volt a dolog.
-
mexel
veterán
válasz
Pista0001 #692 üzenetére
Így van, de az asus sem kezeli a 3 pineseket, csak forgatja fullon. (a voltage mód kezelte a 3 pines ventiket ha jól emlékszem, a régi lapom is arra volt állítva)
Ha jól olvasom mindkettőtöknek (HSM kolléga) Z77 lapotok van, de gondolom nem egyforma. HSM mégis azt írja, neki van voltage funkció. Ekkora eltérések vannak biosok között ha kicsit is eltér a lap típusa?
Valószínűleg ezt a lapot is el kell adjam, de vajon mit vegyek? Csak azért vegyek egy Z77-et hogy tudja szabályozni a ventit? Egy G860-as procihoz feleslegesnek érzem azt a lapot. Lehet hogy megpróbálok még egy asrockot is., vagy vissza az asushoz egy komolyabb lappal. (a gigában nem láttam olyan funkciót, hogy gyors boot funkció a biosban. Vagy csak nem vettem észre?) -
mexel
veterán
Az a bajom, hogy nincs pwm és voltage funkció, pedig ezért vettem egy gigát a 3 napos asus után. A régiben is volt voltage, és az szépen vitte az AC freezer pro 4 tűs ventijét. Ez viszont fel sem ismeri, nem írja ki a fordulatát és pörgeti fullon. A gyári ventit 1000-es fordulat körnékén megy leszabályozva, és ott megáll. Ennyi az egész.
Egyébként az hogy halk-nem halk az is relatív. Ami másnak sokszor halk, nekem hangos, mer kb passzívban ment a gépem eddig. Vettem egy 10cm-es ventivel megáldott 7770-es giga videókártyát is, mert azt mondták rá hogy olyan halk, hogy nem hallani. Na ez nekem süvítésnek tűnik. (egy olyan szobában van a gép ahol alszunk is, és este igencsak csend van. Itt még az egérkattogás is zavaró.)
Most keresgélhetek tovább a lapok között, hogy melyik tudja azt az opciót, hogy leállítsa a ventimet automatikusan ha nem meleg a proci.
775-ös korszak kezdetén is egy csomó lapot kellett vennem mire meglett az a giga amelyik tudta, úgy látszik ez kezdődik előlről. Ha ez sem fogja tudni akkor ezt is eladhatom pár naposan, csak nem tudom mit vegyek -
mexel
veterán
ha nálam is így működne nem lenne baj, de sem ez a giga sem az asus nem szabályoz, csak bármelyik állásban lefelezi a sebességet és attól nem tér el akkor sem ha 20 fokos és akkor sem ha 60 fokos a proci. Lehet hogy kifogtam 2 hibás példányt, vagy az olcsóbb lapoknál úgy gondolják jó ez is. Régebben érdekes módon belefért a biosba ez az állítás, most is ott van csak nem működik. Kénytelen leszek úgy látszik ez miatt drágább lapot venni.
Az is érdekes, hogy az ET6 a régebbi lapon engedte állítani 0-100-ig mind a fordulatszámot, mind a max értéket. Az új már nem megy 10 alá, és a max fordulatot nem is engedi lejjebb venni. Ez is érdekes nálam. -
mexel
veterán
Közben én is beépítettem a Gigabyte B75M-D3H lapot. Azt már észrevettem, hogy ugyanúgy semmit nem ér a bios szintű venti vezérlése mint az asusnak. Egyszerűen leveszi a fordulatszámot kb felére és kész. ha fent lesznek a driverek, rakom fel az et6-ot és kipróbálom. Legalábbis remélem
-
mexel
veterán
válasz
Pista0001 #677 üzenetére
775-nél sajnos nem mentette el, de valahogy úgy tűnt mintha pár indítás után nem pörgette fel hidegindításkor a ventit, hanem szépen halkan kezdett. De ezt lehet hogy csak beképzeltem, letesztelni nem tudtam mert csak 2-3x telepítettem rendszert és olyankor nem erre figyeltem mindig. Régebbi lapokban bios szinten tudták ezt a gigák és asus-ok is, nem értem manapság miért hagynak ki ilyen funkciókat. A csilivili grafikát beáldoznám ez helyett
-
mexel
veterán
Sziasztok! Asusról váltanék (2 nap után), mert nem kezeli rendesen a prociventit. Régebben mindig giga lapom volt de most sok rosszat írtak róluk. Az érdekelne hogy használ-e valaki B75M-D3H lapot? Ha igen akkor azon hogyan működik a ventivezérlés? Le tudja állítani a ventillátort?
Előre is köszönöm a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest