Aktív témák

• futár

senior tag

válasz Morty1987 #1 üzenetére

Szia,

remélem ez segít, igaz a te lapod helyett az energiatakarékos varziót találtam meg, de a Memory support list talán ugyanaz.
    [link]
    Itt nézd meg, szerintem lehet, hogy azt a típust nem is támogatja.
    üdv. Futár

• Morty1987

csendes tag

Hali!

Egy olyan probléma lépett fel, hogy gépbővítésre szántam a fejem.
    GA-P45T-DS3
    E7200
    MSI 8800 GT
    OCZ 3P16002GK (4*1)
    400W FSP táp

Csere a következőre:
    E7200--->Q8400
    MSI 8800 GT--->Gigabyte 5850
    400W FSP--->500W Chieftech

Mikor összeraktam a régi gépet, el kellett szórakozzak vele hogy valamennyire stabilizálódjon a ram helyzet. Folyton lefagyott, bármilyen sorrendbe raktam bele, valamint bármit csináltam vele majdnem mindig win7 indulás közben fagyás lett. Utána cserélgettem a slotok között a ramokat (BIOS-ban nem nyúltam hozzá) és megjavult.

Megtörtént a proci, táp, vga csere.

Elő a win7 telepítőt, és uccu neki.
    Telepítés alatt egy jó párszor megfagyott...
    Nagy nehezen felment a win7, de a fagyás továbbra se szűnt meg - ekkor 4*1 gb volt a gépben
    Próbálkoztam azon hogy kivettem egy ramot, majd visszaraktam, átcseréltem másik helyre meg miegymás. Egy darabig működött, majd kb 3-4 óra elteltével fagyás.
    Ma reggel eljutottam arra a pontra hogyha nem jövök rá akkor kibaszom.
    Reggel megint 4*1 volt benne lefagy
    Kivettem egyet. 3*1 fagyás
    2*1 (Dual-ba) fagyás
    2*1 Single channel-be fagyás
    1*1 jelenleg ezzel megy de kitudja meddig?

Ha van valakinek valami ötlete ne habozzon írja meg, mert most már nagyon idegesít, hogy semmi megoldást nem találtam.:S

BIOS: mivel nem nagyon értek hozzá, hogy mit hogyan mikor merre lehetne állítgatni (1-2 dolog az még oké) ezért nem is nyúltam hozzá.
    Lehet hogy csak valami beállítási gondom van, és alapból kezeli a ramokat?
    Két gyanakvásom van.
    1. Ramok nem kompatibilisek a lappal
    2. A lapnak a ramfoglalattal lehet valami - esetleg?

Mielőtt jönnének az olyan hozzászólások hogy vegyél ezt vegyél azt inkább ne is írjon.
    Könnyebb leírni azt hogy vegyél ezt, vegyél azt, de erre most (már) nincs pénz, tehát a jelenlegi eszközökkel kell gazdálkodni.

Aktív témák