- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
Megosztok egy kis érdekességet.
Adva vagyon a lapom, GB GA790FXTA-UD5.Most ebben a nagy melegben 5°C-kal magasabb hőfokokat mértem a NB-n. Gondoltam a nagy meleg teheti, de játék alatt annyira forró volt hogy gondoltam megnézem a pasztát a hűtők alatt, és ezt találtam:
Ennyire kemény volt:
http://kepfeltoltes.hu/130813/DSCN0440_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130813/DSCN0441_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Noctua NT-H1 ment rá...
A hőmérséklet nem sokkal ment lejebb 1-2°C, de játék alatt talán hűvösebb, bár nem sokkal -
Ger_man
senior tag
Na, eddig bírtam, megint pörög a prime95.
DE. eddig ugye 3400 @ 1.425V-al volt stabil. (MA790X-UD3P-ben)
Most 50perce megy a smallFTT teszt 3500 @ 1.408V (1.425V-ról ennyit droppol, CPU-z szerint) Dúrva, eddig 1percig futott a prime 3.5Ghz-nél... 1.5V-al XD
Ha ezzel stabilan megy vagy még 2 órát holnap jön a 3600mhzBár belegondolva, ez lehet az AM2+ vs. AM3 foglalat előnye... ugye az AM2+ többet fogyaszt a Phenom II... ergo jobban melegszik.
Na kíváncsian várom a következőket...
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
sikerült kölcsön ramot szereznem (2gb HyperX)
Eddig egész jó, sokkal hűvösebb minden, CPU/NB... mint az AM2+-os 790X-es lapban.
Először megijedtem mert nem akart sehogy sem a CnQ bekapcsolni... de aztán feltettem az új biost... de azért az szégyen hogy 3 db biost írtak hozzá, és abból a legújabb is BETA, meg 2010-es XD
Pedig hát nem egy gyenge lapról van szó... na mindegy a GB-nál megszoktam már ezt...
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
Látom nem nagyon aktív már a topic, de ha lenne valaki olyan jó és leírná milyen márkájú memókat szerezzek be az új DDR3-as rendszerembe:
GB GA-790FXTA-UD5
PII X3 720BE @ X4
Sapphire HD6850Más kérdés pedig hogy mennyire támogatják ezek a lapok az 1600mhz-et? Mert nekem az 1866-os kírás a dobozra elég marketing szagú
Corsair Vengeance-ra gondoltam
Vagy HyperX-re.Válaszokért előre is nagy köszönet!
Ger_man
-
Ger_man
senior tag
válasz
Renato1993 #1860 üzenetére
Szia,
Nos először is az alaplapi leírás kell neked, ott meg tudod nézni melyik "tüske", melyik (vagyis mit hova kell dugnod, be lesznek számozva, az alaplap leírásában)
És ezután rádugdosod oda ahova kell őket... szerintem az AC'97 leírás szerint, bár az igazat megvallva, nem tudom hogy az EAR az micsoda kar lenni... mikrofon, vagy valami plusz hangszóró kimenet (talán 5.1ről -> 7.1-re) de tényleg nem tudom...
Lényeg ami lényeg, az AC'97 leírás szerint csináld és EAR nélkül, szerintem működni fog.
Ha van valami csipeszed, azzal könnyebb rádugni őket, ha nincs akkor ki kell venned az alaplapot, én is mindig ezzel szívok
-
Ger_man
senior tag
Tudna valaki még mondani valamit (#1586)-es hozzászóláshoz?
-
Ger_man
senior tag
Hát 1066Mhz-en, az auto beállítás nem CL5re rakja alapból... 5-7-7-18-ra, és ennek biz kellne tudni a 5-5-5-15-öt!
A többit hagytam úgy ahogy ő beálltotta, bár az igaz hogy ezen a 5-7-7-18on nem néztem, de pl 5-5-5-18on igen. Mindezt az ajánlott 2.2V-on is megpróbáltam.
Esetleg az nem lehet hogy egy bios frissítés megoldja, mert az első verzió van rajta, mivel most vettem a lapot...
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok!
Nem rég újítottam be egy GB MA790X-UD3P alaplapra, ami DDR2-es. (Inkább nem próbálkoztam AM3as alaplappal)
A problémám az, hogy a Kingston HyperX 2X1GB (KHX8500D2K2/2G) memóriát ami CL5ön menne 1066Mhz-en (ajánlott feszültséget 2.2V-ra írja a Kingston), de egyszerűen nem megy, mármint elindul, de a prime 1-3perc alatt kifagy, és játékban is tapasztaltam fagyást.
Holott 800Mhz-en CL5, és autó feszen (kb. 1.95V) pedig gyönyörűen fut a prime… (2 óráig futtattam) és 3-4 óra játék után sincs semmi probléma.
A procim egy X3 720BE, alapfeszen, három maggal, alap órajelen.
Aki tud valami okosat mondani, az írja meg legyen szíves…Köszönöm!
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne hogy mit gondoltok erről a lapról?
GA-MA790X-UD3PVan-e véle valami probléma?
Akinek ilyen van használja-e crossfire-ben, tapasztalatok?Előre is nagy köszönet!
-
Ger_man
senior tag
válasz
werszomjas #1462 üzenetére
Szia.
Ez bőven elég lesz rá: [link]
Nekem egy GA-MA770-DS3 lapom van azt ezzel hűtöm, és eddig nagyon bevált, kb 40-50 fok körül tartja (nyugodtan rátudok nyúlni).
Hamarosan nekem is megjön MA770T- UD3P lapom, amire szintén ezt fogok tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest