- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
addikt
válasz
Gabor970 #1122 üzenetére
Hát én úgy tudom ill. tesztbe is volt, hogy a 270+-os FSB-hez kell a NB fesz emelés. Ebbe most nem merek 100%-ig állást foglalni mert ugye már itt nem is FSB-nek hívják, és most lehet nagy ökörséget fogok írni de nem a NB az un. "FSB"? Tehát az órajel "adó"? Mert akkor azért kell neki frek-t emelni. RAM-okat visszaosztom igen.
Bár pont most néztem, nemtudom észrevetted e hogy az F4-es BIOS alapból megemelt memória feszel rendelkezik. Lehet így bírná majd meglesem.
-
Landon
addikt
válasz
Gabor970 #1118 üzenetére
Na akkor haladjunk szép sorjában mert van amit félreértesz van ami meg nekem új.
1: Nekem nem a 2000+MHz-s NB-hez kell a frekemelés. Hanem ahhoz,hogy a lap bírja a 270+-os FSB-t- Mert azt a 770es NB nem bírja sajnos csak a 790.
2: Nekem 265-ös FSB-n is van CnQ.Nem lövi ki Giga.
3: Létezik olyan progi ami NEM BE prociknál is tud szorzót emelni?! Mert akkor azonnal váltok ara... -
Landon
addikt
válasz
Gabor970 #1112 üzenetére
Én most 1.3V-on járattatom a CPU-m épp teszt alatt van a 3.3GHz de ez a MAX amit ki tudok hozni a 2.5GHz-s 905e-ből pedig SOKKAL többet tudna.
Neked az NB fesz megvan emelve? Mert pont most olvastam egy tesztet amibe +0.1V-t adtak neki és bírta a 330-as FSB-t is de az volt a csúcs. Csak egy eleve szarul hűtött lapnak nemtudom mennyire egészséges +0.1V-ot adni... Ez a B50 ez a 4magosított X2?
Amennyiben Te emelt NB feszel operálsz akkor rámerem tolni én is és akkor elmegy a cpu vígan 3.6GHz-n 1.4V-on. Ha tönkremegy a lap idővel nagyon nem izgat mert a Karácsonyi "hajrában" tuti dobom ezt a lapot úgy is mert nem nekem való.Sőt akkor valószínűleg szakítok az AMD platformal.
Most egyedül az érdekel, hogy ha neadjég' meghal a lap akkor ne vigye magával a VGA-t, RAM-okat mert az már nagyon fájdalmas lenne viszont.
-
Landon
addikt
Hát srácok egy hatalmas baja van ennek a MA770T-UD3P...
Nem tuning lap... nem is érem miért mondják rá. 260-270ig bírja az FSB aztán nyekk! Az én CPU-m nagyon tuningbarát: 3.6GHz-n is simán menne úgy h ugye a 905e-nek 2.5GHz az alapórajele de nem tudom meglépni mert amint a 270es FSB-t átlépem OCCT alatt lehal a gép egy idő után. Prime95 nem is jelez egy teszt alat sem mert a CPU bírná. De aztán jön az OCCT ami rendesen leterheli a lapot is és nyekk...
Nem tudtok esetleg erre vmi megoldást? A HT Link az kiegyenlítve 3.6GHz-nél 1680MHz körül van (az NB Freq 1700MHz körül a HT Freq pedig 1.4GHz-en van/lenne) lehet ha a NB Fre-t és a HT Freq-t lejeb viszem akkor tetszene neki? Bár ennek semmi értelme nem lenne mert 2000MHz-ig mehetne kiegyenlítve...
-
Landon
addikt
Elnézést akkor elmondom pontosan mi a problémám!
Szóval: jelenleg van egy PhenomII 905e-m ami egész jól tuningolható most jelenleg 1.264V-on 3.2GHz-n megy OK. De mindemellé van egy olyan bajom, hogy a POST előtt a gép az új 1TB-s Samsung F1 winyómmal PONTOSAN 15sec-ot vár, ergo a fekete képernyő és a POST között van 15sec. Namost az ég világon MINDENT (HDD delay állítgatása, bios alaphelyzetbe állítása stb) megpróbáltam a BIOS-ban amit lehetett, hogy ne legyen delay a POST előtt de nem ment... namost ez régen a 80GB-s őskori samsung-al nem volt. Ezért gondolom, hogy a lappal lesz vmi és ezért kéne BIOS-t frissítenem, DE /és itt jön a kérdés/ félek, hogy azzal hogy az új F4es BIOSra frissítek esetleg megváltozik/"leromlik" a tuningpotenciál(ahogy erre már volt példa) és a proci nem lesz annyira jól húzható mivel a BIOS megváltoztatja a steppinget stb. Ezért kérdezem, hogy érdemes e F4-re frissíteni, nem e ront a "tuningpotenciálon"? Ill ha nem F4-re érdemes frissíteni akkor melyik lenne a legjobb bios ehhez a laphoz?
-
Landon
addikt
Sziasztok!
Akinek ilyen lapja van, MA770T-UD3P, és felflashelte a legújabb F4-es BIOS-t az kérem segítsen egy kicsit mert én is a napokban szeretném a deszkát frissíteni de nem merem mert most egy relatív elég jó tuning van meg az F2-es BIOS-al és félek hogy az újabb BIOS az új stepping-el ezen esetleg rontana, viszont lenne más problémám a lappal ami miatt a BIOS frissítés nagyon jó lenne. Szóval egyszó mint száz érdemes az új F4-es BIOS-t feltenni vagy F3-ast vagy inkább hagyjam mert nem sikerültek vmi jól?
(Sajnos velem MSI-nél már fordult elő h bios frissítés után a proci nem tudott olyan tuningot mint amit azelőtt.
PS.: Nem értem, hogy a giga oldalára miért nem listázzák ki részletesen mik kerültek javításra a legújabb BIOS-okban... csak annyit írnak oda mindíg h CPU microcode, stepping és hasonlók a töbi javításokról meg semmi pedig ált szokott lenni.
-
Landon
addikt
Akinek ilyen lapja van: MA770T-UD3P nagyon kérem nézze meg, hogy a PCI-E x16-os módban fute e (ATi-nál a CCC-be a hw infonál írja nV-nél nemtom de biztos ott is, ha más nem CPUZ mainboard infonál írja) mert nálam NEM hajlandó CSAK x4 módban futni! Már minden megpróbáltam amit lehetett (BIOS frissítés, vga ki be rakás etc) de semmi nem használt! Attól félek ez nagyon vissza veszi a 4890esem teljesítményét.
Ezzel a CPU-val (905e) alap órajelen (2.5GHz) 13800 pontot ér el 3DMark06ba ami csontra megyegyezik a volt 4870esem eredményével. 3.2GHz-ra húzott cpu-val éri el a 16300 pontot....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest