- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #60 üzenetére
Véletlenül irtam külön, és a vinyóra gondoltam, de Kecskemét elég nagy város, és szerintem jobban jársz ha beviszed valamely szakszervizbe mert igy drágább lesz a ''leves mint a hús''
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
Sir Riccio #59 üzenetére
Volt 3db IS7-es lapom!
TFT rakötöttem mind a 3-ra másnapra kari xar lett! Probáltam másik lapokon ott semmi gond nem volt, csak az IS7-nél. Lehet, hogy ezek még az első szériák voltak de elrontottam vele 3 videókarit!
Ugyanolyan xar képet ad, de szerintem ennek semmi köze nincs a képhez!
Direkt írtad külon a merevlemez-t?
Mert ha igen akkor nem vinyóra gondolsz nem??
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #58 üzenetére
Nos én erre gondoltam: '' Mert IS7-es lap nem bíra a TFT-t és a karin veri le!''
Sajnos elég messze vagyunk egymástól, /Pécs/ külömben szivesen megnézném a konfigod. Ha nincs merev lemez a gépben, akkor mi történik??? -
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
Sir Riccio #57 üzenetére
Mire érted a butaságot?
Egyebkent Kecskeméttől nem messze lakom.. -
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #56 üzenetére
Ne haragudj meg de ez egy hatalmas butaság, ilyen egyszerüen nincs. Tényleg jó lenne ha a konfigod ''hozzáértő kezekbe'' kerülne. Az ország mely részén élsz, mivel irtad hogy nem B.pesten????
[Szerkesztve] -
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
Egy Xerox XL775I 17'' monitorom van ezen be se jön a kép!
A másik egy 17'' Nokia CRT monitor ezt a VGA kimenetre dugom, és itt adja a xar
képet!
Ez előtt egy IS7-es lapom volt. Mikor meglett a TFT monitorom akkor sorjába gyilkolta ki a videókarikat! De ott a lap volt a hibás! Mert IS7-es lap nem bíra a
TFT-t és a karin veri le! -
pit
tag
válasz
Sir Riccio #54 üzenetére
Lehet, hogy te kizártad, de a monitor tud róla?
Mint említettem a tft monitorok már nálam is produkáltak ilyen jelenséget.
Pl: nincs kép, vagy mindenféle színben pompázó képernyő, de a megjelenítendő informácók nélkül.
Szerintem egy üzemközbeni ki-bekapcsolást még érdemes kipróbálni! -
pit
tag
válasz
ReLiNQuiSHeD #25 üzenetére
Milyen monitorod van? Tft-nél előforul hasonló jelenség, próbáld meg ki, majd visszakapcsolni a monitort!
-
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #51 üzenetére
Szerintem igen, nálam alapelv: a sz.gép a jó tápnál kezdődik, és ezalatt nem a nagyságot értem hanem megbizható stabilitást. Értelemszerüen kerülöm a codegen és társai /a Tiéd nem ismerem/ tápokat. Sajátom egy 480W-os HiperPower, de jók a DTK, a CoolerMaster, Enermax stb, tápok, természetesen ezek nem olcsó megoldások, véleményem szerint egy próbát mindenképp megér, ugyanis a VGA-d igen ''éhes'' portéka, és lehet hogy leülteti a rendszert.
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
Sir Riccio #50 üzenetére
Szted táp lehet hibás??:
Amiket konfigokat összeraktál azokba mien tápok voltak?
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #49 üzenetére
Szóra sem érdemes.
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
Sir Riccio #48 üzenetére
Ok, kösz szépen a segítséget legalább megnyugodtam hogy a lap jó!
-
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #47 üzenetére
Szerintem a lapnak nincs baja, gondold csak végig, 2-ből kettő az nagyon rossz arány, nekem is ez van, és eddig 27 konfigot raktam össze ezzel a tipussal, és mind üzemel azóta is hiba nélkül. A VGA- kártyád pedig ezek szerint egyikben sem müködött hiba nélkül. A kérdésed második részére válaszolva, kizárt hogy az alaplap megölje a VGA kártyát.
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
Sir Riccio #46 üzenetére
És pl olyasmi lehet hogy a lapon a PCI- Expresses slot a xar és ha beleteszek masik videokarit azt is meggyilkolja???
-
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #45 üzenetére
Ha igy müködik a lap+proci + PCI-os/1MB-os/ kártya hosszabb időn keresztül, akkor a PCI-E-es kártyával van gond, ha azzal nem megy, és a biost is default-ra állitottad.
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
Sir Riccio #44 üzenetére
Igen ez megvan!
-
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #43 üzenetére
Akkor a fent leirtak szerint a 24 pines csatit a helyére a különálló 4 pines 12-V-ost az alap lap bal felső sarkában lévő aljazatra csatlakoztasd.
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
Sir Riccio #42 üzenetére
Most mondam 20 és 24pin-s is lehet!
Mert van egy 20pin-es csatim mrg egy 4pin-es, amit a 20pin-es oldalára lehet ráilleszteni és így lesz 24pin-es. Meg van egy másik 4pin-es csatim!!
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #41 üzenetére
Azt kérdeztem hogy a tápegység ATX csatlakozója 20 vagy 24 pólusu-e? azt a különálló 4 pólusu csatit probáld a kérdéstől függetleniteni. Az alaplap bal felső sarkában van egy 4 pólusu 12V-os csatlakozó aljazat, oda dugd rá a tápegység különálló 4 pólusu dugóját, figyelj a pozicionálóra! Ezt követően az alaplap jobb felső sarkában van egy 24 pólusu ATX aljazat, ebből 4 pólus egy ''záró dugóval'' le van fedve. Ha tápegységed ATX-e 20 pólusú akkor a ''biztositó dugót'' hagyd a helyén, és dugd rá a csatlakozót az alaplap aljazatára, figyeld a poziconálót!!! ha a táp ATX csatija 24 pólusu távolitsd el a ''dugót'' és értelemszerüen csatlakoztasd a táp ATX-ét. A Különálló 4 polusú csatlakozót mindenképp csatlakoztatni KELL!!!!!!
[Szerkesztve] -
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
ReLiNQuiSHeD #40 üzenetére
Az a 4pin-es csati az csak akkor kell ha SLI-ba kötöm a karikat?
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
Sir Riccio #39 üzenetére
20 és 24pin -es is lehet!
-
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #38 üzenetére
A tápegységed ATX csatija 20 vagy 24 pólusu???
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
Sir Riccio #37 üzenetére
igen az PCI-os 1Mb-ossal megy! Csak a 6600Gt vel nem megy!
-
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #36 üzenetére
Miért? a PCI-os /1MB-os/ kártyáddal megy????
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
Sir Riccio #35 üzenetére
Ja igen!
A SLI -lapocska a normal-on van.
Bios resetet is megprobaltam de semmi..
Az a gond, hogy vidéki vagyok és nem minden nap birok felrohanni Pestre.
De ha mondjuk elviszem, egy közelebbi info boltba hogy nézzék már meg a videókarit, hogy az -e a xar? Azt megnézik nekem? -
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #33 üzenetére
Végig mentél azon amit fentebb leirtam???
-
sasa311
veterán
válasz
ReLiNQuiSHeD #30 üzenetére
akkor meg se mukkantam -
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
Sir Riccio #32 üzenetére
Igen használt volt az előző lap amit az Aliencomputerbe vettem!
és a használt lappal elmentem a bios-ig és jó volt a gép!
De mivel visszamentem kicseréltetni, mert ugye ha mar veszek egy ilyen lapot nekem ne használtat adjanak meg aminek nincs meg pár cucca!
De nem volt és ezért vettem máshol új lapot!
És most ezzel nem megy! -
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #27 üzenetére
Nem nekem nem volt vele gondom, de nekem nem Venice-em van, és az enyém original volt, Te pedig azt irtad hogy előtte már ''használták'', igy nem lehet tudni mi-mivel nem próbálkoztak, ezért javasoltam a teljes bios reset-et./Ha az SLI kártya rosszul van berakva vagy nincs benne, nem fog müködni, lásd manual, itt most nem a VGA-ra gondolok, hanem az alaplapon a két PCI-E foglalat közöttire!!! Az 1MB-os PCI-os kártyával azomban elindul.
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
Lehet ez nagyon durva és laikus hozzászólás, de ha a fent írtak nem jönnek be esetleg vidd be a boltnak a szervízébe és 2000-ért összerakják....
Vagy ez szentségtörés? -
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
Sir Riccio #26 üzenetére
Látom neked is hasonló géped van!
Talán neked is ilyen problémád volt? -
Sir Riccio
addikt
válasz
ReLiNQuiSHeD #25 üzenetére
Javaslom akövetkezőket:
1/ Huzd ki a tápkábelt a konnektorból.
2/Vedd kia Cmos-t / 3 V-os litium elem/ kb 10 percre.
3/Eközben az elem foglalatában az érintkezőket zárd rövidre, pl gem-kapoccsal.
4/Az idő eltelte után, távolitsd el a rövidzárt. /gem-kapcsot/
5/Nézd meg hogy az ''SLI kártya'' a gépkönyv szerint van-e benne, tedd vissza az elemet.
6/Csatlakoztasd a gépet a konnektorba.
7/Induláskor kiirja a bios verziószámát, figyeld meg, valószinü a tiéd F6-os lessz.
a PCI-os kártyával próbálkozz, bizonyára el fog indulni
8/A biost hagyd optimalis gyári beállitáson, töltsd le a gyári oldalról az F8-as bios verziót, és ha frissitettél már biost, akkor frissitsd F8-ra. Ezt megteheted, Dos-ból de Win alól is. Ha még nem csináltál ilyett, kérj segitséget.
9/ A 6600 Gt-t csak akkor tedd vissza ha már jól müködik a rendszer. -
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
Viszont most raktam bele egy Sima PCI-os videokarit 1Mb
Bejön a kép de lehet hogy a PCI-expresses slot a xar. Nemtom -
HERR Z
veterán
válasz
ReLiNQuiSHeD #22 üzenetére
venice...nem rossz...csak emiatt lehet hogy a lapod mindeaddig nem ad életet amíg egy másik procival ami wincsi nem frissíted a BIOSát
ha van A64 tulaj ismerősöd akkor próbálj egy procit kérni tőle... -
HERR Z
veterán
válasz
ReLiNQuiSHeD #20 üzenetére
ok akkor nem érted mit kérdeztem...olvasd le a proci kódsorának felső sorát..
ADA3000........
ez a sor kell főleg az utolsó 2 betű
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
na majd jön sir riccio és megmondja hogy a lapnak nem lehet baja...
Amit próbál meg:
-csak alaplap+proci+ram+vinyó+vga és táp, ennyit még egy codegennek is el kell vinnie
-proci kivesz visszarak
-kozmosz klír/süsd ki bioszt/
-a ház kábeleit nézd át
Megkérdezhetem milyen proci van benne?venice?lehet nem indul el vele, mert nem olyan bios van benne ami támogatná...ha wincsi akkor...gáz van -
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
A GPU-hoz betettem egy hőmérőt le van szigetelve ezért nem hiszem hogy zárlatot okozott volna. Ja és a szilikonzsír szigeteli az áramot vagy rosszul mondom?
-
Atlantis
veterán
válasz
ReLiNQuiSHeD #14 üzenetére
Átneveztem neked,de ezzel egy időre az összes kedvezményed elfogyott.
-
LEVELORD
csendes tag
nah ez a topic érdekel engem is.. én is szeretnék egy Agp-s 6600Gt-t egy msi 875p-neo-fis2r alaplapba , 300W os táppal. amelyre a cpu ventivel együtt 4 ventillátor van rákötve. esetleg nekem is baj lehet a tápommal majd?
-
Atlantis
veterán
válasz
ReLiNQuiSHeD #9 üzenetére
DE! Pont ez volt a mentséged, különben zártam volna minden további nélkül.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
ReLiNQuiSHeD #9 üzenetére
Tapcsatit rendesen ragyugtad a videokareszra?Esetleg vegyel mindent ki a lapbol a vedeokartya ram es a cpu kivetelevel.... hatha a tap a ludas tenyleg...
-
venember83
nagyúr
válasz
ReLiNQuiSHeD #8 üzenetére
Tap havernak 3 hdd-ot olt meg szepen lassan, mindegyik 2 honapot elt
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
Bocs csak még ez az első topikom! Tudom ez nem mentség.
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
válasz
venember83 #5 üzenetére
Amikor elsőnek kapcsoltam be az Aquacomputeres lappal akkor még láttam normalisan a képet. azutan mentem el a bios-ig es puff xar kép!
Nemvágom nemhiszem hogy a táp mert amikor az aliencomputer-es lappal probaltam ment! Csak nehogy az legyen, hogy ha kicseréltetem a videokarit elba**za a lap! -
Loretto
veterán
Na akkor.
1. ilyen címmel nem nyitunk topicot (alapelvek)
2. 6600GT topic is van - keresőt nem árt használni (alapelvek)
Ha netán a karival lenne gond... Bővebben: link -
Atlantis
veterán
válasz
ReLiNQuiSHeD #1 üzenetére
Feléleszthetted volna ezt a topicot, ahelyett, hogy újat nyitsz.
Bővebben: link
Meghagyom a topicod, de legközelebb légy szíves használd a keresőt.
Ja, és ha már topicot nyitsz, kicsit vélratörőbb címet adj neki. -
venember83
nagyúr
válasz
ReLiNQuiSHeD #4 üzenetére
400watt eleg kellene legyen, de a64 melle illik egy jo minosegu (teljesitmeny ami neked van ok) tap, mert a C'n''Q''megizzasztja a xarabb tapokat, tristarrol meg, hogy oszinte legyek, nem hallottam meg.
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
400wattos Tristar táp a házal együtt kaptam. Kevés neki a 400watt vagy nem ad le annyit? Megprobáltam másik géppel igaz az nem PCI-Expresses volt de ment
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
1 hetes volt a táp! Az ATX csatoló 24pin-jét rádugtam! De lehet azt a 4pin-es csatolot akkor kell rádugni ha SLI-ba van! De nemtom mert ez volt az első PCI-Expresses lapom!
-
venember83
nagyúr
tap uj volt, vagy hasznalt? Lehet az oli a dolgokat, igy laikus fejjel minimal infoval
-
ReLiNQuiSHeD
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap azaz Pénteken bementem az Aliencomputersbe és vettem egy
Gigabyte GA-K8NXP-SLI lapot egy Gigabyte 6600GT videókarit és egy
AMD 3000+ procit! Kiprobáltam de csak 2percet ment nem tobbet, a BIOS-ig jutottam el! Szombaton azaz ma visszamentem kicserétetni az alaplapot, mert egy használt volt a lap és nem minden alkatrésze volt meg! Kértem egy másik lapot de nem volt ezért visszakértem a pénzt és elmentem megvenni ugyanazt a lapot Aquacomputerbe! Hazaérek összeakom a gépet! Bekapcsolaskor nem jött elő a kép! Jólvan rádugog a VGA-bemenetbe egy masik monitor és ott olyan furcsa elég rossz meg lila meg mindenféle színű kép jött elő! Megnéztem nem ért össze semmi! Mi lehet a gond??? Talán a lappal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest