Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zovifapp111
senior tag
Én értem amit mondtok,sőt egyre jobban!
Nálam a lényeg a 2xbootolás kiküszöbölése,vagyis a turbot NEM tudom kikapcsolni!Viszont az APM kikapcsolásával meg tudom szüntetni a turbot.Az hogy meg mekkora a TDP limit pont nemérdekel(tudom kellene egy nagyobb táp!
) Viszont a CnQ meg érdekel,mert amig nem rakom össze a "kisgépet"addig minek menjen a proci 4.4-et vagy akár többet ,ha éppen nem kell!Ugyhogy köszönöm a segitségeteket,mert igy sokkal könnyebb volt értelmezni a dolgokat!
-
zovifapp111
senior tag
"2)APM meg nem más mint a thermal trottling, azaz nagy igénybevételnél csökkenti mind a feszültséget, mind az órajelet, ezzel védve a hardvert a túlmelegedéstől"
Nem értem,ha nagy az igénybevétel akkor szerintem adja le a megadott maxot!Viszont ha nem igényli a rendszer akkor vegye vissza(órajel,fesz, stb...(lap tudja) APM kikapcsolva!És asztalon vagyok.
-
zovifapp111
senior tag
válasz
Andrewstarr #3149 üzenetére
Keresgéltem hogy pontosam mi is az APM,de sajnos kevés az angolom hozzá!
Egyébként Advanced Frequency Settings/Advanced Cpu Core Features és ott lessz a valahol az APM,legalábbis ha hasonló a két lap biosa,de szerintem ugyan az!Bár lehet,hogy a 970 ud3-mas még nem uefi-s?
-
zovifapp111
senior tag
Na!Ezek szerint a Giga lapoknál tényleg a turbo kikapcsolása okozza a dupla bootot!Legalább ezzel is okosabbak vagyunk! Sajnos ,nálam turbot csak ki-be lehet kapcsolni(szolidabb lapom van),de örülök,hogy tudtam segiteni!!!
Nekem anno azt irta mindenki,hogy ez igy működik giga lapoknál és ez van!Persze nem hagyott nyugodni a dolog! Kisérletezgettem!
-
-
zovifapp111
senior tag
Sziasztok Mesterek!
Nem tudom hol tegyem fel a kérdést mert nem találtam hasonló topikot,ill. van ,de hagyjuk....Szóval van egy Giga 970a ud3p-s lapom és a turbo boost kikapcsolásakor a biosban, olyan mintha 2x bootolna a gép.Power benyom majd a ledek egy pillanatra felvillannak-elalszanak, 3 másodperc szünet, majd ujra felvillanak és akkor indul a gép is!Ez normális jelenség???Viszont arra rájöttem,hogyha az APM-et kikapcsolom akkor olyan minha nem lenne turbo boost és normálisan elsőre elindul a gép.Minden mag stabilan megkapja az emelt órajelet lépcsőzés nélkül,Ugyanakkor a C&Q be van kapcsolva,hogy feleslegesen ne menjen ha nem muszáj.Szerintetek???Nem káros a gépnek?Ha nem, marad igy!
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mozilla Firefox
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged