- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRitON
aktív tag
Azért vettem AM3+ alaplapot, hogy "future proof" legyen, így esett a választás a 2133 MHz-es memóriákra. A procit most nem akartam lecserélni, gondoltam megvárom a PD-t. Nem megy 1600 MHz fölött? Cseppet sem izgat. Az eddigi 1066-ról tuningolt DDR2-nél így is jelentősen gyorsabb.
-
TRitON
aktív tag
Kipróbáltam megint, semmi hatása. Az E.O.C.P-t 1866 MHz-re állítottam, RAM timing-okat manualra, beállítottam az 1866 MHz-hez való időzítéseket, semmi... A HT refclk-t ilyenkor 233 MHz-re állítja, most 240 MHz-en megy, 6,67-es RAM szorzóval, szóval nem az a baj. Az 1866 MHz-hez tartozó HT és NB órajel valamivel 2000 MHz fölött volt, most 2400 MHz-en megy, feszültség emelés nélkül, szóval az sem lehet baj.
Nekem az E.O.C.P. viszont nem állít be RAM időzítéseket, kézzel kellett belőnöm, de ezt még egyszer csekkolom. -
TRitON
aktív tag
válasz
- = Zk = - #1604 üzenetére
Nincs benne a támogatási listában... Lehet ez baj? Ha igen, mi okozhat problémát? Az időzítéseket megfelelően ismeri fel és állítja be.
Minden lehetséges dual channel konfigurációt kipróbáltam, nem segít; am. az alaplap hivatalosan is támogat 2000 MHz+ frekvenciájú memóriákat, szóval igen nagy blama lenne, ha már az 1866 MHz sem működne.... Most a proci foglalathoz közelebbi slotokban vannak, elvben így jobbnak kell lennie az alaplapon lévő vezetékek csillapítása miatt. -
TRitON
aktív tag
Sziasztok,
Nemrég vásároltam 2133 MHz-es DDR3 RAM-okat (GeIL EVO Corsa kit, 8GB, C11, [link]) egy AM3+os laphoz (GA-MA970A-UD3, [link]), amiben egy 3.0 GHz-es Athlon II X4 640 ketyeg. Szomorúan tapasztaltam viszont, hogy a memória órajelét nem tudom 1600 MHz fölé tornászni sehogyan. Minden időzítés megfelelő, minden feszültség megfelelő, HT és egyéb szorzók jól vannak beállítva, stb... (nem mai csirke vagyok, odafigyelek ezekre). A memóriának van saját performance profile-ja, át is állítja magát automatikusan, de sajnos újraindításkor kettőt sípol az alaplap és tölti is vissza az utolsó működő konfigot.
A proci memóriavezérlője gyenge? Én szúrok el valamit? Van valaki, akinek ennél nagyobb frekvencián megy a memóriája hasonló processzorral?Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
TRitON
aktív tag
Sziasztok,
A minap vásároltam egy GA-MA970A-UD3 típusú alaplapot és a következő problémáim merültek fel vele:
- A BIOS beállítása utáni indításkor hiába nyomkodom a DEL gombot, nem tudok belépni a BIOS-ba, mert csak azután inicializálja a billentyűzetet (USB-s bill-t. használok). Elvileg a "Halt on" opcióra "All errors" van beállítva - nem tudom, ettől függ-e a dolog.
- a HD3870-es videokártyám csak x8 módban hajlandó működni és (amikor be tudtam lépni) a BIOS-ban sem találtam semmilyen opciót ennek az átállítására.Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nintendo Switch 2
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nyaralás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Parfüm topik
- Linux kezdőknek
- Overwatch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged