- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iOS alkalmazások
- Netfone
- MIUI / HyperOS topik
Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
Ez a SMART sehogysem akar menni...
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #1893 üzenetére
Leszedtem és meghalt a Windows... minden alkalommal kék halállal indit. (Csak a Legutolsó helyes beállitások...-al tudtam újra indulásra birni.)
-
Johnny Cage
addikt
Úgy tűnik, hogy mégis felraktram a RAID driver-t... programok hozzáadása/törlésében ott van (Gigabyte RAID configurer)...
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Az miért van, hogy mig a régi Asus CUBX-E tipusú alaplapom vidáman olvasta ki a SMART-ot ATA100-as Seagate winchesteremből, addig a Giga meg se nyikkantja (HD Sentinel sem, s SpeedFan sem jelez ki semmit), hiába kapcsolom be bios-ban a smart-ot. Azért is lenne fontos ez, mert ma váratlanul ismét újraindult a gépem (1 hétig stabilan ment akár 48 órákat is egyhuzamban), de közben a winchester elég hevesen dolgozott... elképzelhető, hogy az melegszik túl... de igy a büdös életben nem jövök rá, infrás hőmérőm meg nincs.
-
Johnny Cage
addikt
Ma váratlanul, mindenféle előzmény vagy terhelés nélkül újraindult a gép... hőmérsékletek jók, beállitások több órás Orthos szerint stabilak. (7x400 /normal/ - 1000Mhz 4-4-4-12 fast @ 2.2V @ mch+0.1V) Ilyenkor jöjjön rá az ember, hogy mi okozta...
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #1635 üzenetére
Ez viszont tényleg nem rossz:
3220Mhz 5-5-5-15 1150Mhz -
Johnny Cage
addikt
Tud valaki olyan programot mondani, ami hajlandó a ventiszabályzásra DS3 + Core2Duo-val? (SpeedFan nem csinál semmit, ha kikapcsolom BIOS-ban az alaplapi szabályzást, akkor sem).
-
Johnny Cage
addikt
válasz
szandro #1557 üzenetére
Azért érdemes lemérni a memóriaigényesebb programjaiddal, játékokkal - meg figyelj arra, hogy ne legyen töredezett (pl. Diskeeper-el) és lehetőleg ne a rendszerpartición legyen (mert a rendszerfájlokat nem lehet elmozditani, ezért nem lesz összefüggő helyed a lapozófájlnak).
-
Johnny Cage
addikt
Ha már szóba jött a venti, ajánljon nekem valaki egy halk, de hatékony ventit a gyári helyett (amire érdemes is kicserélni - hőcsöves megoldást most még nem akarok).
-
Johnny Cage
addikt
Érdekes, hogy eddig 7x400-on NORMAL feszültséggel stabil volt a proci, most 1.35V-on sem hajlandó 3-ból 2 újrainditás után bebootolni (se kép, se hang, ha reset-elek, utána visszateszi az FSB-t alapra). Pedig a gép stabil, csak a boot-al van mindig probléma...
-
Johnny Cage
addikt
Most kipróbáltam, ha minimálisat adok neki, akkor rendesen újraindul. De pl. 400-on (7x400 = 2.8 Ghz), ami nem egy drasztikus beállitás, hisz 3.3Ghz-en is megy a proci (bár azon már nem stabil, Orthos hibázik), már ezt csinálja. 1 hete használom 400-as FSB-vel, minden sziklaszilárd volt alapfeszeken (kivéve ram, az 2,0V-on volt), most meg úgy sem, ha adok neki pluszfeszeket.
(Engem alapjáraton az nyugtalanit, hogy ha eddig szépen vette az elcseszett bios beállitásokat, magyarul egyszer kikapcsolt, vissza és máris ment alapokon, akkor most mi ez a sorozatos újraindulgatás, hogy elindulni sem bir...) -
Johnny Cage
addikt
Amikor az FSB alapon van, akkor nincs semmi hiba. Amikor állitok rajta, kezdődik: windows, alkalmazások, orthos, játékok stb. stabil, csak újrainditás után a gép nem indul el. Helyette kikapcsolgat, majd hirtelen vissza, megint ki, megint vissza... és ezt csinálja folyamatosan, még azután is, hogy teljesen áramtalanitok (tápot kikapcsolom, tápkábelt kihúzom). Csak úgy tudom újra indulásra birni (különben el sem indulna), hogy amig egy kicsit tovább marad bekapcsolva (a gép akkor sem boot-ol be, csak a ventik pörögnek) próbálom 4 másodpercig nyomva tartani a Power-t, ha szerencsém van és nem kapcsol ki 4mp-n belül, akkor bekapcsolás után elindul alapra visszavéve. Eddig mindössze egy ki-be kapcs elég volt neki bármilyen szélsőségesen elcseszett beállitás után is. Most meg nem képes magát visszaállitani és újraindulni, hanem csak folyamatosan ki-be kapcsolgat.
-
Johnny Cage
addikt
Az, hogy tuningolva frissitettem, lehet gond?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Gorneck #1320 üzenetére
1.20-as @BIOS-al frissitettem Windows alatt az F11-esre (előtte mindent kilőttem, virusirtót, tűzfalat, mindent). Felment rendben, újrainditottam a gépet, utána egyből Load Def-eztem, majd mentés és csak eztán állitottam a bios-t vissza tuningra. Ez volt pár napja, azóta semmi rendellenest nem vettem észre (állitgattam is a bios-t, minden normálisan történt, ahogy eddig - ha valami nem tetszett neki egy kikapcs után visszament alapállapotra). Aztán ma egy újrainditás után egyszercsak elkezdte ezt a ki-be kapcsolgatást csinálni. Ha elcseszek valamilyen beállitást, akkor nem csak egyszerűen újraindul + alapra állit, hanem ki-be kapcsolgat, folyamatosan. Sőt, már egy szimpla újrainditás után is ezt csinálja. Egyedül alapórajeleken nem.
Load Def-et minden frissités után megcsináltam és mentettem. MCH-nak próbáltam feszt adni, ram-nak és a procinak is, aztán később még az FSB-nek is, de mindig ugyanez. Ha a feszeket kisebbre vettem, akkor is ugyanez. Ha az időzitések AUTO-n vannak, akkor is. Ha a feszültségek, akkor is.
Tanácstalan vagyok... valami elromlott?
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #1308 üzenetére
Erre mondjon valaki A-t vagy B-t... egyre jobban idegesit. Cmos Clear-t csináltam jumper-el, de az se segitett. Amióta bios-t frissitettem, meg van bolondulva (hiába raktam vissza az F10-est). Az eddig stabil beállitásokon megy, de újrainditás után folyamatosan ki-be kapcsolgat... a feszültség emelés sem segit. Mi lehet ez? Vagy mi okozhatta, a frissités?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Gorneck #1305 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg a problémát. Érdekes, hogy ha minimálisat állitok a tuningon, akkor is elkezdi ezt csinálni. Eddig elég volt neki egyetlen újraindulás, maximum egy reset és visszaállt. Azóta viszont, hogy bios-t frissitettem (win alól) elkezdte csinálni ezt (kikapcs-bekapcs-kikapcs-bekapcs... gyors váltakozása és nem bir elindulni). Már az F10-est is visszaraktam, de ugyanaz. Asszem örökre elfelejtem a bios frissitéseket...
-
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #1300 üzenetére
Ötlet?
-
Johnny Cage
addikt
Hm... legújabb jelenség (amit ezek szerint mégsem az F11-es bios okozott): olyan tuningbeállitásokon, ami eddig sziklaszilárd volt (Orthos fél napos nyúzás után is stabil), hirtelen elkezdte azt csinálni, hogy újraindulás után lekapcsol - visszakapcsol - lekapcsol - visszakapcsol - lekapcsol... bios-t windows alól frissitettem, bár eddig azzal se volt gond. Feszültség emelés sem oldotta meg, alapokon nem csinálja. (Ez volt: FSB400 @ 5-5-5-15 @ 2.0V @ többi fesz normálon) / sem auto időzitések, sem feszemelés nem változtatott a dolgokon /
-
Johnny Cage
addikt
F10-es bios vissza, venti fele akkora fordulaton pörög, hőmérséklet helyesen jelenik meg. F11-et nincs értelme felrakni.
-
Johnny Cage
addikt
Hm... F11-el elkezdett olyat csinálni, hogy minden különösebb ok nélkül, újrainditás után visszaállitotta magát alapórajelre...
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #884 üzenetére
/Jöhet a válasz privátban is, mert ez már nagyon OFF téma./
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
PCI-E feszültség emelésével elképzelhető, hogy jobban lehet a VGA-t tuningolni?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Firestormhun #710 üzenetére
Az mit jelent, hogy ''lazábbra vetted'' ?
-
Johnny Cage
addikt
Ha már szóba jött, akkor Audigy-hez meg a leginkább ajánlott, a Youp-Pax 2.32-es driver-e...
-
Johnny Cage
addikt
Én hiába emelem a feszt (1.425-nél járok már), másfél óra Orthos után 7x450-el bejön a kék halál (max 75 fokig megy fel a hő). Feltételezem akkor, hogy a proci nem birja...
-
Johnny Cage
addikt
Előfordulhat, hogy 74 fokon már pusztán a hőmérséklete miatt nem megbizható a proci? (E6300)
-
Johnny Cage
addikt
Még egy kérdés: az EIST-et meg a hasonló cuccokat overclock mellett is érdemes bekapcsolva hagyni?
-
Johnny Cage
addikt
Turbo-val érdekes módon nem boot-olt be, de fast-on már igen: [link]
-
Johnny Cage
addikt
Akkor most irjatok a fáradt agyúaknak valami átlátható konklúzióféleséget, hogy mit érdemes használni és mit nem...
-
Johnny Cage
addikt
Van egy naiv kérdésem: mi a fontosabb, a jobb memória időzitések vagy a nagyobb sávszélesség?
-
Johnny Cage
addikt
Ha 1.4V-ot kell adnom az E6300-nak a 3.15Ghz (7x450) stabil eléréséhez, az nem valami szivderitő eredmény?! Cáfoljon meg valaki.
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest