- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Slick
csendes tag
Nah tesztelgetek meg egy kicsit, jelenleg 480-on, 1.4v cpu, +0,2 fsb, +0,1 MCH
-
Slick
csendes tag
válasz
Gorneck #2978 üzenetére
Hűtés: Zalman cnps 7700cu max fordulaton.
Everest: Ultimate Edition 2006, 3.50.761.
Sikerült megoldani a tuning problémát: BIOS flash vissza F7-re, cmos reset.
Most elindul a gép bármit állítok, jelenleg 500 fsb, 2x, pcie 100, ram 2.1v, xp bejön frankon, orthos hibázik megnézem cpu fesz emeléssel. -
Slick
csendes tag
válasz
Gorneck #2972 üzenetére
Hát még langyosnak se mondanám...
Everestbe melyik az érték?
Jelenleg ezek vannak:
Temperatures
Motherboard 34 °C (93 °F)
CPU 16 °C (61 °F)
CPU #1 / Core #1 27 °C (81 °F)
CPU #1 / Core #2 27 °C (81 °F)
GPU 45 °C (113 °F)
GPU Ambient 38 °C (100 °F)
GPU VRM 58 °C (136 °F)
Maxtor 6L250R0 30 °C (86 °F)
WDC WD2500KS-00MJB0 30 °C (86 °F) -
Slick
csendes tag
Újra itt.
A ramot nem tudtam cserélni mivel elfogyott minden igy hát visszakaptam a zsét és vettem máshol Corsair XMS2 ddr800 cl5-ös ramot. Ezzel nem hibázik a rendszer.
A gond a következő: akármit állítok a procin nem bootol a gép.
Se 400 se 300-as fsb, pedig mint egyszer irtam 450-en futott az Orthos 4.5 óran át, de utána mikor újrainditottam a gépet már nem bootolt.
Ötletek?
A proci melletti chipset hűtő elég laza, (kézzel simán lehet mozgatni )még mielőtt beüzemeltem volna raktam alá pasztát. Az lehet, hogy emiatt nem lehet húzni?
Erre van esetleg valami javaslat, több paszta vagy más hővezető (esetleg valami öntapados cucc)? Esetleg vegyek valami tuning chipset hűtőt? -
Slick
csendes tag
Az attól függ mit tesztelsz, ha csak procit akkor orthos elég mint anno a prime95 is...
Javaslom még a goldenmemory-t, ha az is lefut utána jöhet a vga
nos, nálam 450-es fsbvel 3150-en futott 4.5 órát orthos. Gondoltam kicsit feljebb viszem az fsb-t, nyomtam egy restartot erre nincs kép, dvd meghajtó kattog mint az őrült vga hűtő pörög maxon. CMOS clear, újra beállítom, ezúttal kikapcsoltam eist meg társait, ugyanaz, nem bootol.
Szal ha valaki vágja mi a gáz szóljon -
Slick
csendes tag
Az Orthos-t 2x kell elinditani vagy alapból teszteli mindkét magot?
-
Slick
csendes tag
Nézegettem ezt a forumot: [link]
mindekinek gondjai vannak a GEIL-el és azt irják Corsair-el minden ok.
Szerintetek fizessek rá egy corsair dual kit-re +12k-t? -
Slick
csendes tag
BIOS főmenübe CTRL+F1 utána lesz a tuing menübe.
Őszintén szólva nem értem mi ez a baromság, ráadásul minden egyes alkalommal be kell nyomni -
Slick
csendes tag
válasz
Gorneck #2712 üzenetére
Kipróbáltam ezt az új BIOS-t (köszi Westlake) sajnos ugyanaz.
Jó pont, hogy ebbe a BIOS-ba már mutatja az SPD értékeket a ram-nál (igaz más lapokba ez alap).
Mindenféle beállítással meg néztem => hibázik.
Gorneck jól érzem, hogy szerinted is lap hiba?
Holnap átugrok a helyi számtech boltba hátha le tudják tesztelni a ramot, szerencsére a nagyker Pesten van én meg 90km-re :S
Komolyan mondom hihetetlen, hogy a mai világba nem lehet 3 olyan alkatrészt venni ami nem hibás és egymással is működő képes. -
Slick
csendes tag
válasz
Gorneck #2693 üzenetére
Szal:
Modulonként teszt, az egyik ram valahol a teszt vége fele hibázott a másik már a legelején.
Gondoltam akkor a gyorsan hibázó rammal tesztelek. +0,1 +0,2 fesz ugyanaz.
Load fail-safe defaults ugyanaz, cmos clear ua de érdekes módon minden állitgatás után máshol hibázott. Akkor ez vajon ram vagy alaplap hiba lehet?
Másik, gondoltam átállitom az időzitéséket de sehol sem találtam a biosba lehetőséget rá, én vagyok vak vagy nincs is -
Slick
csendes tag
Sziasztok,
Tesztelgettem a gépet alapon, orthos, blend üzemmód 1 perc után hibázott, megnéztem sima cpu tesztet az ment 14 órán át, ezután megnéztem goldenmemory-val a ramot - hiba hiba hátán.
Szerintetek egyértelmű a csere vagy előbb nézzek körül biosba? -
Slick
csendes tag
Sziasztok,
Tegnap vettem meg az új cumokat (lásd aláírás), szépen beraktam mindent Coolermaster házamba, rákötöttem Hiper Power 480W A-PFCs tápot és nekiálltam a bios frissítésnek.
Szépen le is futott, betöltöttem a default értékeket, reboot.
Közben ki akartam kapcsolni a gépet, hogy bele tegyem a régi vinyot. Megnyomtam a gombot, kikapcsolt majd 1 másodperc múlva újra bekapcsolt. Ezt többször is eljátszotta, felraktam xp-t, majd xp-be kikapcs. Ugyanúgy kikapcsolt majd egyből újraindult és miután betöltődött az xp kiírta, hogy kritikus hibából állt helyre a rendszer (nem tudom ez mennyire releváns).
Szóval a kérdésem az lenne, hogy mit lehet tenni, hogy ne kapcsoljon be magától hanem maradjon kikapcsolva?
Aktív témák
Hirdetés
- Asus B85M-Plus + I3-4130 Processzor
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz DDR4 kit
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest