- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlasH-BacK
senior tag
Köszi, megpróbálom majd a ramfeszt meg az mch-t is emelni, habár úgy emlékszem még +fesszel sem sikerült tovább jutni. Talán a proci adja be a kulcsot 470 fölött?
Meg FSB x4-en ment a ram feljebb is, 1000 körül vitte 4-5-4-12-t, ha jól emlékszem 2.0V-on (most nincsenek nálam az eredmények).
tlac:melyik bios verziót használod?Amúgy lassan majd összeáll a vízhűtésem (proci, chipset, vga) aztán megpróbálok feljebb törni.
-
FlasH-BacK
senior tag
Kicsit leült a topik, úgy látom.
Nemrég szerváltam 2x1g 1066-os ocz memcsit, aztán kicsit tesztelgettem. FSB-vel szinkronban 470mhz-et sikerült elérnem vele (ddr940) 4-4-4-12-ben, alap mch feszültségen. Érdekes volt, hogy jópár mhz-et hozott az, hogy átállítottam a biosban a "memory performance enhance"-ot fast-ra, később turbo-ra, pedig azt hittem az valami durvább időzítéseket alkalmaz... Szóval aki "falba ütközik", annak érdemes megpróbálnia átállítani normal-ról, illetve alapesetben is szerintem nem lesz instabilabb. (vagy csak az ocz-k szeretik?)Kérdés pedig: van olyan bios, amivel tényleg nem szarakszik poweroff után, ha húzva van az fsb? Mert nekem f13 van benne, és gyakran van hogy full stabil, kikapcsolom, és nem indul el. És csak úgy hajlandó elindulni, ha kiveszem az egyik ram modult. Ha kicserélem a 2 modult akkor is indul, ha benn van a 2, és single channelben van, akkor is indul, csak dc-ben nem. És csinálta ezt az előző ramjaimmal is, úgyhogy azokra nem gyanakszom.
-
FlasH-BacK
senior tag
Hali!
Ha procit akarsz tesztelni, a középsőt válaszd ki, ha a ramot, akkor az alsót. De elvileg mindkettő használja mindkettőt, ahogy az oda is van írva mögé.
Úgy látszik a lapod berakta CL6-ba a ramot auton, azt lejjebb veheted 5-re biosbol. Talán a CL4-et is vinnék 800-on, de sok különbség nem lenne. Memtest-tel is nézd meg a ramokat, az a biztos, ha húzod. 800-on CL5-ben beton stabilnak kell lenniük.
Ha többet szeretnél mint 2.8ghz, akkor viheted 400 fölé az fsb-t, elvileg ezek a lapok 480mhz-ig stabilak alapfeszen, ha adsz még az mch-nak, akkor az 500 is meg lehet. Szorzót 7 fölé nem tudod vinni az E6300-mon. -
FlasH-BacK
senior tag
-
FlasH-BacK
senior tag
Nekem a 400x7-et 1.2V-on viszi a procim (lejjebb nem néztem), hiba nélkül. De a pci frekit miért állítottad manuálisan? Nem mintha baj lenne, de autón is 100-on tartja, ha jól tudom.
Amúgy nézd meg memtesttel, majd prime-al vagy orthossal, hogy kiderüljön, mi hibázik, mi miatt fagy. -
FlasH-BacK
senior tag
Hello!
Nekem egy 965P-S3 rev.1 lapom van, tehát nem a szilárd elektrolitos kondis.
Az lenne a kérdésem, hogy aki nézte a vcore ingadozást, annak milyen tapasztalatai vannak?
Egy C2D E6300-ast hajtok benne, jelen esetben 7x450=3150mhz-en.
Azt furcsállom, hogy ha 1.3V-ra teszem biosból, akkor Speedfan szerint idle: 1.3V stabilan, viszont ha ráküldök egy dupla prime95-öt, 1.26 és 1.28 között ingadozik. Viszont ha biosból csak 1.2775-öt adok neki, akkor idle 1.27V stabilan, duplaprime alatt meg talán 1.25-re esik, de az stabilan marad. Viszont ilyenkor úgy 1 óra után hibázik az egyik mag.
A tápom egy igen jóféle Seventeam 350W, ami vitt már ennél nagyobb étvágyú gépet is. És ha annyira gatya lenne, akkor kisebb feszkón is ingadozna.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy másnál is ennyire ingadozik a fesz, vagy csak az én lapomon halódnak a kondik?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Revolut
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest