- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Black&White #1462 üzenetére
Másik OS alatt próbáld. Valamint bontsd részekre a mentendőt, mert az is lehet, hogy egy file miatt akad ki. Hibátlan program sajnos nincs.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
Christo3 #1455 üzenetére
Semmi. Csak amíg a program összeszedte a mentendőt, elkészítette a virtuális adminisztrációt, a mentés során ezt használva, vakon fog olvasni. Onnan, ahová épp a mentendő anyagot írja az OS. Vagyis, ahogy ment a program, épp felülírja a következő pillanatban olvasandó (mentendő) anyagot. Így nem a mentendő kerül mentésre, hanem a már mentett anyag sokszorozódik, szektor szinten. Vagyis, nem lesz azonos, csak részleteiben azonos tartalmú a mentés. Mivel a mentendő felül lett írva, így a visszalépésnek (undo) sincs esélye.
Nem véletlenül szól a program, hogy mentendő drive-ot NEM használunk, OS-t arról nem futtatunk, adatmentő programot nem telepítünk, mert folyamatosan azt az ágat fűrészeljük, amin ülünk. Nem kell csodálkozni, ha leesünk!
-
liksoft
nagyúr
válasz
monosgeri21 #1447 üzenetére
Szia!
Nem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
hajraolaj1 #1445 üzenetére
Na ezt nem tudom.
-
liksoft
nagyúr
válasz
hajraolaj1 #1442 üzenetére
Igen, a teljes mentés után (nem egy példány! ami fontos legyen meg két helyen is legalább) azért célszerű újra rakni az egészet, mert durva hibát okozott valami. Így a rendszer sem biztos, hogy sértetlen, és később ennek ismét lehet böjtje. Nem játszom a gépen, így játékkal kapcsolatban semmi ötletem nincs.
-
liksoft
nagyúr
válasz
hajraolaj1 #1440 üzenetére
Ha nincs megfelelő jogosultsága (rendszergazdai) akkor nem fog menni.
Látom rájöttél. Többet innen nem tudunk segíteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
hajraolaj1 #1438 üzenetére
Sajnálom, innen így nem fog ez menni. A program kiírja a kérdéseit, és azokra kell csak válaszolni. Mivel nem egyfajta adatvesztés létezik, a program is többől ad választási lehetőséget. Ezeket tudod végigpróbálni. Mindaddig míg nem akarsz a GDB-ből másolni, a program csak olvas, így az adatok biztonságban vannak. A végén ha megvannak és át szeretnéd másolni a külső winyóra, akkor kell vigyázni, hogy valóban oda másoljon, és véletlenül se a mentendőre!
-
liksoft
nagyúr
válasz
hajraolaj1 #1436 üzenetére
A visszaállítást felejtd el. A GDB (hivatalos vásárolt változat) nem állít helyre, hanem másol. Ahogy írtad, akár USB-s drive-ra. De az oda másolt adatot előbb tessék leellenőrizni, és csak utána visszamásolni. Mondom másolni, NEM MOZGATNI! A biztonsági másolat jó helyen lesz az USB-n. És azért kell leellenőrizni másolás előtt, mert ha a mentés nem jól ment le, de Te visszamásolod (felülírod) az adatokat, akkor esélyed sincs egy újabb módszerrel előröl kezdeni. Az eredeti mentendő drive-ra soha nem írunk addig míg az ellenőrzött mentés nem sikeres, vagy a lehetőségek kifogytak.
-
liksoft
nagyúr
válasz
qwertly #1415 üzenetére
Talán, de külső winyóra másolj. A legjobb lenne kiszedni a notiból a drive-ot és úgy másolni. Ugyanis a program installálása is felülírással jár. A törölt felhasználó esetében az adatok saját használatba voltak véve, vagy nem? Ugyanis ez file szintű titkosítást is jelent, akkor meg még nehezebb.
-
liksoft
nagyúr
válasz
stevewonder #1393 üzenetére
Hopp! Újra létrehoztad, és felülírtad a fontos adatokat. A törlés még nem lett volna gond, de az újra létrehozás sok adatot felülvágott. Feltételezem, ezért hibban meg a program, mert láncolt hiba esetén szakember is csak úgy tud kihozni értelmes adatot, hogy egy fizikai másolatot kézzel preparál az eredeti helyzetnek megfelelően (töredékekből számítja ki), és ezután képes csak a program normálisan menteni, ami még nem lett felülírva.
Ilyenkor otthoni mentésben inkább már csak a RAW recovery szokott segíteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
stevewonder #1391 üzenetére
Na ez szép. Akkor kezdjük előröl. Pontosan lépésről lépésre mi történt, és milyen formátumú volt a mentendő drive.
-
liksoft
nagyúr
válasz
bojlispeti #1385 üzenetére
Szia!
A GDB nem helyreállít, hanem másik drive-ra másol. Legalábbis a vásárolt változata.
-
liksoft
nagyúr
válasz
stevewonder #1380 üzenetére
Pmgic nem kompatibilis a W7-el. A GDB mindkét változatával célszerű ebben az esetben a teljes felületi analízist választani, mert nem lehet eldönteni előre melyik filerendszer volt, így melyik lesz a befutó. Gyors logikai mentés vakvágányra futhat, így az nem lesz jó.
-
liksoft
nagyúr
Azok a txt file-ok gondolom kicsik, maximum 1,5kB méretűek. Ezeket az MFT magában tárolja, ezért jók. Ha 8-10kB vagy annál nagyobb file-ok is jók a mentésből, és ezek vegyesek, akkor elképzelhető felülírás.
Nem érdemes kísérletezni, mert pont ugyanolyan nem lesz. Ennek kisebb mint 1% az esélye. Viszont közben írás történik a lemezre. Vagy adatmentéses szakember, vagy RAW recovery típusú mentőprogram. Ez ömlesztve hozza vissza az ilyen típusú állományokat, utána lehet válogatni, megvan-e közöttük a keresett.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Felesleges. Sérült, illetve nem azt másoltad amit kéne. Nem kell újra partícionálni. Anélkül is leszedi a program, ráadásul jobban. Ugyanis nagy valószínűséggel hibásan detektálja a partíció helyét, így nem oda teszi az elejét ahova kéne, minden file "elcsúszik" odébb. Így nem lesz adat. Csak visszatérve az eredeti drive-hoz.
-
liksoft
nagyúr
válasz
szenszej5 #1352 üzenetére
Nem másik drive az érdekes, hanem ezen a mostani jó adatok amit a mentőprogrammal másolsz át másikra. Ugyanis két okból lehet hibás. Vagy a partíció helyét detektálja rosszul a program, vagy felül lett írva. Az első korrigálható, a másodikkal az égiek sem jutnak előrébb, nemhogy földi adatmentők.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
HagaNRG #1336 üzenetére
Szia!
Nem piszkálni, hanem imák hosszú sora közben adatmentéses profi cégnek leadni. Fizikailag sérült, és alkatrész, szerszám, tudás nélkül esélytelen. Ha még egyáltalán van mit menteni, mert a mechanikai sérülések egy részében a felület is annyira károsodik, hogy nincs tovább.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
Aha. Fejből nem tudom a sh+del nullázza-e a file-t és utána törli kuka nélkül, vagy csak kuka nélkül töröl. Ha az első, akkor nem is lesz 0-nál nagyobb a file mérete, és esély legalábbis van erre.
A RAW recovery meg file-típus alapján keres a felületen, így talán jó lesz. Mivel nem tudom milyen formátum, és én sajátot használok, így csak a Google segítségét tudom mondani, de nagy valószínűséggel az irány ez lesz.
-
liksoft
nagyúr
A del során lehet, hogy a tárolási helyet törölte egy biztonsági törlés? Ilyenkor undelete programok már nem segítenek, és mégsem kell felülírni az egészet. Ha nem volt széttöredezve, akkor talán RAW recovery segíthet. Hacsak a del az első szektort nem törölte, mert ha igen, akkor a fejléc nélkül a tartalom sem kereshető, nem menthető.
Milyen beállításban volt a törlésed?
-
liksoft
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #1303 üzenetére
Szia!
RAW recovery-t próbálj.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
kmisi99 #1287 üzenetére
Csak regisztrált változattal lehet átmásolni az adatokat másik drive-ra (ugyanarra tilos!). Ha nem talált név szerint menthető adatokat, akkor sajnos felülírta a neveket, így már csak RAW recovery típusú mentést tud futtatni. Ahhoz másik program kell, a mentendő adatokhoz célszerű igazítani.
-
liksoft
nagyúr
Lehet, hogy nem kell, nem tudom. Én nem vagyok ott regisztrált, és több biztonsági szűrő van a FF-ban nálam, lehet, azok fogták a rendszert. Az viszont tuti, hogy 5 perc alatt nem tudtam eredeti felbontásban megnézni a képet, vagyis a környezet túl sokat "matat", amit nem szeretek, mert nem tudom ellenőrizni, mihez fér hozzá.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Ha rájöttél, hogy a sörözés után nem kell kapkodni, akkor gondold végig, most sem.
A GDB-nek csak az eszközt kell látnia, nem kell betűjel neki. Csak a regisztrált (És jól!) változat ment. Vigyázz arra, hogy a mentendő drive-ra írni tilos, vagyis csak másik drive lehet a cél. Ha a fentieket betartod, akkor többszöri próbálkozással meg fogod találni a helyes mentési metódust a GDB-n belül.
Sok sikert hozzá.
U.i.: A képet meg olyan helyre tedd fel, ahol nem kell java és egyéb engedélyeket adni a megnézéséhez, és esetleg nem kell regisztrált tagnak lenni. Ugyanis perceket szántam rá, de olvasható méretben nem tudtam megnézni. Így semmit nem ér, nem segítség se Neked, se nekem.
-
liksoft
nagyúr
Éjjel alszom....
Teljes felületi olvasással járó változatot kell használni. Ha így sem sikerül név alapján összeszedni az adatokat, akkor marad a RAW recovery, vagyis tartalom alapján keresi meg másik adatmentő program a képeket, dokumentumokat, stb...
Szerk: A GDB-nek van FAT és NTFS változata. A megfelelőt kell használni. Csak a regisztrált (kifizetett) program képes másolni, a demo csak megmutatja mit talált.
-
liksoft
nagyúr
válasz
#51161344 #1249 üzenetére
Szia!
Elhiszem, hogy profik, de sehol nem találok nevet, címet. Árakat sem találtam, tiszta teres fotóik nincsenek. "a beépített jó minőségű tápegység ára és a munkadíj 8400 Ft volt" Melyik táp az amelyik jó minőségű (nem csak működőképes) a munkadíjjal együtt? Nekem is kell!
Itt meg sem találtam a céget.
A fentiek nálunk mind megtalálhatóak. Arról nem is szólva, hogy több kolléga az adatmentésben több mint 20 éve van jelen, a "legfiatalabb" is több mint 10 éve. Szerénységünk miatt ezt a tényt nem reklámozzuk.
Szerk: Ja, és NEM a GDB hibája, ha elcsesztél vele valamit. Leginkább másik fizikai drive-ra célszerű másolni, mert a GDB NEM ír vissza a lemezre, vagyis ha felülírás történt, akkor azt Te okoztad a hibás CÉL drive kiválasztásával.
-
liksoft
nagyúr
válasz
zaphod_b #1240 üzenetére
Jól érzed. Sajnos a felületi sérülés esetén egy profi adatmentő is versenyt fut az idővel, de nem mindegy, hogy hogyan. Mivel a GDB szektoronként dolgozik, és többször ráolvas a felületre, valamint a teljes mentés minimum kétszeri teljes végigolvasása a lemeznek, így fizikai hiba esetén nagy, vagy totális adatvesztés is lehet. Az adatmentő a hibátlan rész másolásával kezdi, és halad a ratyi felé. Utána a másolatról dolgozik. Így sokkal több esélye van a hibátlan helyen lévő adatnak.
-
liksoft
nagyúr
válasz
zaphod_b #1238 üzenetére
Szia!
Ez lehet felületi, vagy mágneses hiba is (felületiként célszerű kezelni, és csak menet közben derül ki, hogy esetleg mágneses - fordítva nem marad mentendő adat). Ha felületi, akkor szakember, ha mágneses, akkor GDB. A chkdsk tiltása nagyon jó ötlet, legalább nem tudta összekuszálni ami még menthető. Csak mentés után szabad ráereszteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kispal1980 #1230 üzenetére
Rendszergazdai jogosultság kell. Nézd meg a program oldalán, jó a támogatás. Leírja.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kispal1980 #1228 üzenetére
-
liksoft
nagyúr
válasz
kispal1980 #1226 üzenetére
Igen, abban az OS-ben lehetett egy EFS file, mely a kulcsot tartalmazza. Vigyázz a rendszerre, mert ott a titok akarom mondani a file-ok nyitja!
És legközelebb saját használatba vételt vagy hasonlót ne csinálj, mert ez lesz a vége.
Esetleg:[link] Nem olvastam pontosan el, de ahogy názem a lényeg benne van, nézz utána, mert nehogy egy kísérlettel gyaluld! Vagy spéci progival, de annak is kell a kulcsfile.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kispal1980 #1223 üzenetére
[link] Valahol itt keress megoldást.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kispal1980 #1223 üzenetére
Aha. Ha megnézed, a mappán van egy lakat. Vagyis zárolva van, esetleg titkosítva. Volt rendszer frissítés? Ugyanis ha az egyedi kulcs esetleg egy rendszerváltás / frissítés során nem lett kimentve, majd visszatöltve, és törlődött, akkor nincs mit tenni, mint leírni a veszteséget.
Szerk: Ha esetleg pont ez az egyedi kulcs sérült valamiért, akkor is annyi az adatoknak, mert átkódolja a rendszer a file-t. Olyan mint a titkosított zip, csak erősebb védelemmel.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kispal1980 #1221 üzenetére
Azért, mert SÉRÜLT! Ezért mentesz. Vagy titkosított. Vagy felülírt. Vagy.....
Ezért írtam, RAW jpg recoveryt próbálj, mert ha nincs olyan kép a végén amit keresel, akkor kuka lehet az egész, ha van, akkor meg vagy nem kell tovább sportolni, vagy a GDB téved valahol.
Innen távolról, főleg ilyen pontos meghatározásokkal, nem tudok segíteni. Sok ötletem van, de nem fogunk előrébb jutni, ha nem azt csinálod amit mondok. Illetve igen, de ahhoz le kellene adnod mentésre.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kispal1980 #1219 üzenetére
RAW recovery, és elemzés.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kispal1980 #1217 üzenetére
Nem tudom. Nem látom a zöldet. Volt esetleg titkosítás engedélyezve a saját adatokhoz?
-
liksoft
nagyúr
válasz
kispal1980 #1214 üzenetére
Remény mindig van. De pontosan kéne leírni mit sikerült csinálni. Nem csak annyit, hogy ennyi nincs meg. Egyébként ha minden más jó, csak ez nem, akkor nagy valószínűséggel felül lettek írva.
Szerintem ez történt:
- Gép használat (W7).
- Rendszer csuklik, adatok eltűnnek.
- Neten kutakodás, mit lehet ilyenkor tenni.
- GDB felinstall.
- Adatmentés.
- Most nincs meg 6GB adat.Ha ezt a fentit egy drive-on sikerült elkövetni, akkor valóban felül lehetnek írva.
Korrekt megoldás:
- Adatvesztés észlelésének pillanatában 230 lekapcsol. (Nem leállít, mert az is visszaír a lemezre.)
- Másik drive-on OS fel, GDB fel. Itt van a célterület is. OS beállít, ne matasson a lemezeken!
- Sérült drive be.
- Adatmentés a sérültről az újra. (A sérültet csak olvasni szabad!)Ha ez a második volt, és így is hiányzik adat, akkor érdemes még másik programmal is próbálkozni. Ha csak képek hiányoznak, akkor RAW recovery programmal még célszerű próbálkozni.
Valami hasonlót vártam volna.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kispal1980 #1212 üzenetére
Ááááááááá.....
Ugyanezt írtad az adatmentésbe is. Mivel mentettél, milyen OS, mi a hibajelenség (ha nem tudod megfogalmazni, akkor kép róla). De jó lenne, ha kronológiailag elmondanád mi mi után történt, pontosan mit csináltál.
Amit leírtál az olyan, hogy: Nem vesz levegőt. Meghalt? Feléleszthető?
Gondolom tudod, ha ez egy órája történt akkor semmi esély, de ha most, akkor van esély az újraélesztésre.Vagyis pár információ nem ártana.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest