- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Aktív témák
-
mvajda
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap oriasi hibat kovettem el a geppel (windows-al). Hasznaltam... Delelott csak annyira, hogy letoltottem a telomrol az SMS-eket es frissitettem a nevjegyzeket, aztan normalisan kikapcsoltam. Este kapcsolnam be, aztan a windows logo megjelenese utan ujraindul, akarmit csinalok vele... Kicsit bosszanto.
Celeron 2400Mhz (nem huzott), 512MB DDR 400 Ram, 120GB Samsung SATA winyo es Asus P4V8X-X alaplap (Korabban voltak gondjaim, mert a SATA interface kabel hibas volt, de mar 2 honapja tokeletesen mukodott a gep.).
Probalkoztam javitokonzollal, ujratelepitessel, de a lemez ellenorzesevel szoszolt. Volt rajta egy 8.0-as Partiton Magic, aminek a biztonsagi lemezeivel sikerult bebootolnom, ott csinaltam egy lemezellenorzest es jelzett egy critical errort a 48-as szektornal, sector not found hibauzenettel. Nagyon stabil ez az ntfs filerendszer...
Most ujraformaztam a lemezt, hiba nelkul megtortent es probalkozom az ujratelepitessel. Ha sikerul...
Valaki tapasztalt hasonlokat? Korabban volt ugy, hogy a magara hagyott gep bootolaskor csak a bal felso sarokban villogo kurzort produkalt, szinten win XP eseten es csak az ujratelepites vagy javitas segitett. Meg ha babraltam volna valamit a geppel megertenem.
Virus nemigen volt rajta, mert nincs netre kotve a gep es ahonnan toltok ott karbantartott virusvedelmi rendszer van...
Azt tudom, hogy win nem sok mindenre jo, csak sajnos ma a magyar oktatasban nagyon sokszot ilyen oprendszer alatt futo programokkal kell dolgozni. :( Draga jo Linux, mi lesz veled? -
rdi
veterán
Sztem a lap lesz hibás, esetleg a slotok, vagy vmi ilyesmi. amikor megmozgatod akkor van érintkezés, egy másik ''mozgatás'' után pedig nincs...
-
Beck18
tag
-
Beck18
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne. Haverom gépe a következőket produkálja:
- bekapcsolás után a monitoron nem jelenik meg kép, monitor készenléti állapotban van.
- ha megjelenik a kép és op rendszer betöltődik akkor kis idő után rebootol, ilyenkor néha betölti a rendszert néha pedig monitor készenléti állapotban marad.
A CPU: Celeron-A 466 Mhz
Alaplap: Acorp 6VIA85P
Noname 256 SDRAM
3 GB Seagate HDD
60 Gb ExcelStore HDD -- ez alig pár hónapos
vm. CD-ROm
GeForce2 MX400 32MB vid.kari
LG monitor -- szintén pár hónapos
250W-os táp
Most itt van nálam a gép. Szintén első pár bekapcsra nem adott képet.
Kipróbáltam az új monitort a gépemen, majd az új HDD-t mindkettő működött nálam, HDD-t leellenőríztem viruskeresővel is. Kipróbáltam a videokártyát az is ment az én gépemben.
Amikor visszapakoltam az ő gépébe a dolgokat akkor elindult. Nyúztam a gépet amit találtam rajta, játékok videok stb... semmi gond. Rádugtam a 3 GB-os hdd-t szintén semmi gond, majd rádugtam a CD-t és akkor már kb. 10-15 perc után elkezdett vm. nagyon búgni, a pc-speaker felöl jött. Reboot, majd megint ment kis ideig a gép és eccer csak újraindult ...
Próbáltam fesz. értékeket keresni de AIDA nem mutatja ki és biosból sem elérhető...
Én a tápra gondolok, hogy kevés lehet. Vk.nek 5let??
thnx -
zsoi
senior tag
1: memória teszt
2: próba másik tápegységgel! (épp tegnap sz*vtam egy ilyen rebootos problémával) -
0519
senior tag
venti megy, hőm. nem magas.
kártyákat mind kiszedtem, akkor is csinálta/csinálja.
reset gombot lehúzom /de ezt nem értem/ -
Jester.c
aktív tag
Venti megy? Hőmérséklet nem magas? Proci nincs húúúzva?
-
mr_ricsi
veterán
Ha az alaplap órája rosszul jár, akkor egy gombelemcsere nem ártana.
Aztán próbáld ki úgy, hogy a reset gomb drótja le van húzva.
Ezenkívül pedig minden csatlakozót és kártyát kihúznék és vissza, hogy a kontakthibákat kizárjam. (Beleértve a meghajtók tápkábelét is.)
Szerintem semmilyen alkatrész sem rossz a gépedben, csak valami egyszerű, és olcsón elhárítható hiba van. -
0519
senior tag
zseniális ötlet!!!!
ezentúl rád bízom a gondolkodást! :DDD -
+Bence+
tag
Hat ha mindent kiveszel es ugy sem mukodik, akkor jo esellyel alaplap vagy tap, utana memoria, proci.
A tapot talan kizarnam, mert ha mindent kiveszel, akkor abszolut nincs terhelve. De persze nem szabad elvetni.
Egyebkent nekem is volt ilyen, azt memoria okozta. Egyszeruen nem szerette az alaplap. Egy ideig ment, aztan lefagyott minden bizonyos ido utan. Memoria teszt mar el sem indult. Egy memoriateszt neked is jol johet (legalabb kizarod).
Van egy jobb javaslatom: uj gep! :) -
0519
senior tag
bios-t próbáltam alapra állítani, van bios default meg setup default egyik sem segít
kábel, lehet bár nem piszkáltam őket. kicserélem.
vinyó nélkül is újraindul, csak floppyval is próbáltam.
alaplap : én is attól tartok...:O -
Cyberslider
őstag
Jólértem,első hozzászólásod, kivettél mindent, winyo,cd,stb,és simán floppyval se indult a gép?
Ezesetben én is ránéznék a biosra,csinálj egy default settings-et,hátha segít.
Második körben én is a tápra gyanakodnék.
Ellenőrizd a kábeleket,nincs-e vmi megtörve,ilyesmi.
Ha ezek ok,én még alaplapra gondolnék. -
0519
senior tag
itt tartok.
-
0519
senior tag
3) cd-ről tud-e bootolni a géped?
cdről képes bootolni, és csinálja is winxp telepítő fut most is.
semmilyen hangjelzés?
esetleg videokártya?
hang nincs, vidkártyát kivettem akkor is újraindult.
Te figyu mégis nem lehet, hogy a táp már elfáradt?
nem zárhatom ki, de ez abban jelentkezne, hogy bootoláskor újraindít?
egyébként cdről bootolva igen aktív.
szerkesztve: amíg csak a cd dolgozik addig minden rendben, amikor továbblépne újraindít...
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
semmilyen hangjelzés?
esetleg videokártya? -
0519
senior tag
AT-s táp és az esetek 5%-ában nem indul el a gép első gombnyomásra?
igy van. Reset után indul.
1) biztos, hogy rendben lépett ki a hugod a gépből?
Igen
2)nem ír ki semmit a gép pl. hiányzó rendszerfájl stb?
nem, semeddig sem jut el.
máris kipróbálom
rdi : támogatom indítványod! :D -
rdi
veterán
Be sem bootol szegénynek a gép. Hol van akkor még az oprenccer???
Azért a biosban megnézhetnéd, hogy nincs -e véletlenül safe indítási beállítás, ha van állítsd arra, vagy a ram sebességéből visszavehetnél.
Ha esetleg a géped bebootolt és csak az oprenccer nem indul el, akkor yo lenne a F8 - ahogy az előttem szóló írta, vagy az indító lemez. Elképzelhető 98-ban a ráinstallálás is, bár úgy emléxem, hogy nincs javítási lehetőség. Vagy van?
Ja most látom, hogy rendszerlemezzel már próbálkoztál.
Még van egy kérdésem, vagyis kettő:
1) biztos, hogy rendben lépett ki a hugod a gépből?
2) nem ír ki semmit a gép pl. hiányzó rendszerfájl stb?
[Szerkesztve] -
0519
senior tag
Op rendszer: win98, de addig sose jut el!
Elsőre indul (az esetek 95%-ban)
Táp régi, 205W. elbírja a rendszert mert így működik évek óta.
1db RAM van benne, leteszteli minden induláskor, 3x -
zsoi
senior tag
Ha több RAM van benne, kezd egyesével kiszedegetni.
+ ram teszt -
0519
senior tag
Hello mindenki,
A következő probléma megoldásához kérném a segítségeteket.
Húgom tegnap este használta a gépét, majd kikapcsolta rendben.
Ma reggel miután bekapcsolta, a gép a bootolás megkezdésekor újraindult. Minden alkalommal ezt teszi.
Próbáltam rendszerlemezzel, kivettem a vinyót, kivettem a cd-t, minden fölösleges kártyát -->ugyanaz.
A gép egy idősödő PI 233MMX (nincs húzva) egy Acorp SD p5td alaplapban.
Én kissé tanácstalan vagyok.
Minden segítséget szívesen veszek.
Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Path of Exile 2
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest