Aktív témák
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
sosperecek18 #240 üzenetére
Szia!
A mélyből a kishangszóróknak nem jöhet ki mély, csak közép és magas.
Szerintem a középtartomány nőtt a membrán növelése miatt.
A belső erősítőt kicsivel túlméretezik a gyári hangszóróknál, de ezek már túl nagyok lennének hosszútávon. Szerintem max 2x25W-os hangszórókat tegyél frontnak és a jelenlegieket tedd hátra. Ennél nagyobbak már lehet csak ártanak.Csaba
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
Zoli1222 #232 üzenetére
Szia!
Ez volt az első olyan 5.1, ami a piacra hatott ár-érték arányával.
Rengeteget adtunk el itthon belőle. Mivel már közben 2-3 váltás is volt közben, így nehéz erre válaszolni. Van aki az újakra esküszik, vannak akik csak ezt tartják valamire.
Nézz be a genius_sw_5_1_home_theater topicba és ott is kérdezd ezt meg.Mélyben erősebb, mint az újak, viszont a hátsó hangszórói pl egyutasok.
Lehet olyat csinálni még, hogy a hátsók helyett veszel nálunk két frontot és akkor ugyan ott vagy kb. -
GeniusHU
aktív tag
válasz
Kolondrum #212 üzenetére
Videocam Slim 320 : 640*480 szép képet ad és csíptetős mikrofon van hozzá.
Videocam eye 310 és 311q - 640*480 és headset van hozzá.Szerintem a 0.3 Megapixelesek biztos nem terhelik le a gépet, az 1.3as meg max ha rögzít vele, de akkor sem hiszem hogy döcögne. De 512Mb ram (ddr) mindenképpen kell manapság egy XP-s gépbe.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
Kolondrum #209 üzenetére
Szia!
Aminek nagyon szép képe van az már 1.3 Mpixel-es.
Az az i-Look 1321, ami akár egy tft tv-re is felfogatható.
Ebben van mikrofon és a szoftver tud arckövetést is.Ha az drága, akkor az i-Look 300at ajánlom, ami egy újabb 640*480as felbontású kamera.
Mikrofon nincs benne, de az árában ez meg is látszik. -
GeniusHU
aktív tag
-
GeniusHU
aktív tag
Na eddig félrebeszéltem, ez van ha egy új terméket még nem próbáltam.
Zajcsökkentésként szivacsot raknak a mikrofonra, kb a szuszogás ellen.GHP-04NC és HP-02NC : ezek sima fülesek és itt van zavarszürés.
Pl metrón figyeli a külső zavaró frekvenciát és ellendolgozik valahogy, hogy ne szűrődjön be.Mikrofonosból nem várható más verzió.
Szóval minden termék alapból jó mikrofonnal rendelkezik, a HS-05A-nak meg nem is várható utódja jó darabig. -
GeniusHU
aktív tag
Szia!
Jó a mikrofon minősége, azért nem kell.
Közben elkezdtek egy olyat gyártani, amiben van zajcsökkentés.
Egy különálló elektronika nézi a külső zajokat, és azok alapján mérlegeli hogy mi hallatszódjon. De ez fokozottan hangos közegnél jó, pl egy operátorokkal teli szoba egy szerverpark közepén.
Szóval a mikrofonja teljesen jó, nem hiszem hogy bármi bajod lenne vele. -
GeniusHU
aktív tag
válasz
INFINITY80 #186 üzenetére
Szia!
Nekünk első körben a hangszóró a gyanús.
De ezt mi is csak egy tesztelés után tudnánk 100%ra mondani.
ha gondolod hozd be valamikor.Csaba
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
Kolondrum #178 üzenetére
Nekem is 5000es van otthon. Én széklábra való ragasztós karcolásgátlót tettem a trafó lábak alá és úgy húztam meg. 50%-al csökkent a búgás.
Hirtelen nem volt 5000es szétszedve, és nem is rémlik hogy rá van-e írva valami így most nem tudok konkrét választ adni a trafós kérdésre. A többi észrevételt köszönjük szépen.
-
GeniusHU
aktív tag
Szia!
www.geniusnet.com a gyár oldala és ott vannak fent driverek.
Régi termékekhez már nem csinálnak új drivert. Már az XP korában is öregecske típus volt, ilyenekhez nem fejlesztenek sajnos. Ha Vista marad a gépen, akkor másik szkenner után kell nézned. -
GeniusHU
aktív tag
Szia!
1. Ha sztereó jelet kap a lejátszótól (pl winamp és media player) akkor csak a frontok szólnak. Mivel a 2.1nek csak egy sztereó hang kell, így ott persze hogy szól a mély, de itt annak külön csatlakozója van. Így ha a zeneszoftver ki bírja nyomni minden kimeneten a hangot, akkor fog csak megszólalni. Erre nem tudok konkrét lejátszót, keresned kell.
Úgy tudom a winamphoz van kiegészítő, lehet az is jó lenne.
Ha bármelyik sztereó bemeneten viszed be a hangot 1 rca-val, mint eddig a másiknál, akkor minden hangszóró szólni fog és nem lesz hangerő problémád ezzel sem.
Ez nem függ sem oprendszertől, sem hangkártyától.2. Küld el a széria számát a hangfalnak (mély hátulján) és a vásárlás helyét és idejét nekem email-ben a balogh@genius.hu címre. Megnézem mit tehetek.
-
GeniusHU
aktív tag
Szia!
A sztereó bemeneten keresztül próbáltál valami sztereó jelet belevinni?
Akkor minden hangszórónak szólnia kell (ál 5.1-ben)...
Ha akkor jól szól, akkor nem hangfal hiba. Filmet néztél, aminél 5.1et kellett volna nyomnia?
Mert a media lejátszók zenét csak 2 csatornán küldik ki, ami a frontokon jelentkezik.
Nem mindegyik, de media player és winamp így csinálja.Ha a vezérlőpultos teszt megszólaltatja a hangszórókat, akkor mindenképpen próbáld ki a sztereó bemeneten egy mp3-al pl.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
eladohardver #94 üzenetére
Nem szedtünk még szét 6000rest ennyire.
Én egy kapcsolót rajnék bele, amivel manuálisan lehetne a világítást kikapcsolni.
De persze az is garivesztés, majd ha lejárt. -
GeniusHU
aktív tag
válasz
HowardStern #158 üzenetére
0,75 mm2 a hangfalkábele az 5005-nek.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
HowardStern #152 üzenetére
Remélem elég infót adtam.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
gergokee #151 üzenetére
Én csak a kishangszórókra mondtam a rákötést.
Tudomásom szerint az erősítőből ki kell jönnie TAPE OUT vagy valami hasonlóan jelnek, ha mondjuk egy az erősítőre dugott cd-ről szeretnél felvenni. Ha oda csatlakoztatod, akkor annak működnie kell.. Ha van erősítőd, akkor miért nem veszel hangszórókat is hozzá?
Vagy miért nem a geniust kötöd be direktbe? -
GeniusHU
aktív tag
válasz
HowardStern #148 üzenetére
Gyárilag kb 3-4 méteresek a hangszórókábelek, nem álltam neki lemérni.
Ha rövid, akkor elektronikai boltban tudsz vásárolni bármilyen hosszút.
Nekem az 5000esen minden hangszórójának más hosszúságú a kábele, de egyforma hangon szólnak. -
GeniusHU
aktív tag
Úgy látom mostanában elfogytak a kérdések...
-
GeniusHU
aktív tag
Szia!
Adhatok árat, de neked nem lesz jobb.
A régebbinél a kopás miatt jelentkezik ez a hiba, a tiéd viszont újkora óta ilyen.
Nekem is volt 5000esem és pont ugyanez.
Ha halkan szeretnéd hallgatni, akkor poti 10 óránál és a bemenő jelet halkítsd a windows hangerőszabályzójával. Én is így csináltam a géppel, beltérivel, tv-vel... -
GeniusHU
aktív tag
válasz
netburger932 #128 üzenetére
Sokszor ez a helyzet sajnos.
Én mindíg mondom az embereknek, hogy a gari a legfontosabb.
Ha rajtunk keresztül folyik, akkor 1 héten belül átfut a rendszeren. -
GeniusHU
aktív tag
válasz
netburger932 #123 üzenetére
Szia!
Mivel a szerviz állapítja meg a hibát, én csak alap infókat tudok mondani.
Telefonálni fog a szervizes kolléga, ha megtalálta a hibát. -
GeniusHU
aktív tag
válasz
juniorka #104 üzenetére
AHA!
A lejátszóprogramod sztereó jelet küld ki, egy olyan program kell, ami az összes hangszóróra kiküldi a jelet.
Mert ez csak zenénél jön elő, filmnél működik normálisan gondolom.Keresned kell olyan zene-lejátszót, ami tudja ezt.
Winampnál úgy tudom kell egy kiegészítő program hozzá. -
GeniusHU
aktív tag
A Vista érzékeli a működés közben rádugást.
De ha csak az elsőket cseréled, akkor nem.
Ha mindet kihúzod és visszadugod, akkor rá fog kérdezni, hogy minek kezelje a dolgokat.Plusz ilyen dugdosás után a futó zene-programot kapcsold ki és kapcsold be újra.
És akkor tuti menni fog. A Vista újításai jók, csak meg kell szokni.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
sosperecek18 #100 üzenetére
Itt inkább a Creativ-nak kellene címezned a dolgot.
Szerintem a hangkártya programjában van varázsló, ami elmutogatja hogy mit hova kell dugjál. -
GeniusHU
aktív tag
válasz
eladohardver #89 üzenetére
A saját 5000-em ledjeit alkoholos filccel sötétítettem le, és még így is elég "ütős"
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
eladohardver #81 üzenetére
Szia!
6000est még nem szervizeltünk.
A táp bekapcsolásakor (hátsó kapcsoló) a többi típus is durran egyet.A táp búgása, ha eddig nem csinálta akkor garanciális probléma.
Elég csak a mélynyomót visszavinni a vásárlás helyére, de erről ott érdeklődjön előtte.A hangerő különbségről nem tudok nyilatkozni.
Ilyen esetben javasolt egy különálló hangkártyával is letesztelni. -
GeniusHU
aktív tag
-
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
Antiserver #66 üzenetére
Már megválaszolták, de a válasz hogy menni fog vele simán.
Csak a hangkártya saját progjamjában kell beállítani az 5.1-et, majd egy hangfalteszt kimutatja hogy jó-e úgy... -
GeniusHU
aktív tag
Szia!
Sajnos sem kialakításban, sem formában nem nagyon van már ilyen.
Egy tipust tudok mondani : Navigator 500 ez a legolcsóbb ebben az irányban.Csak a kicsit nagyobb (de kényelmesebb és drágább) egereknél vannak ilyen gombok még.
Ergo 525
Navigator 525
De ezek vezetékesek.Vezeték nélküliből nem tudok ajánlani, pláne hogy beépített aksis egerünk nincs is.
De szerintem elég jól van az oldalunkon az elrendezés : www.genius.hu -
GeniusHU
aktív tag
Szia!
A mivel a gyár Kínában van, így sajnos ilyen infókat nem adnak nekünk.
Saját tapasztalatból kell okoskodni.
A centeren reflex cső szerintem mindegy hol van, mert abból közép-magas hangok jönnek és a közép hangok mozgásánál lévő légmozgás elenyésző.
Saját tapasztalat az 5000 és 5005 között nem hallottunk különbséget a mély hangoknál.
A méretek változása szinte észrevehetetlen.. -
GeniusHU
aktív tag
válasz
netburger932 #30 üzenetére
Nyitva tartási időben bármikor hozhatod.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
netburger932 #28 üzenetére
Ha nem látszódik idegenkezűség, akkor nincs baj.
Csak óvatosan, a kábelek nem engedik nagyon a hátfalat. -
GeniusHU
aktív tag
Mivel nem high-end termékek ezek (az áruk jól mutatja), így némi hozzáértő kezek segíthetnek látványos javulásokhoz. Ezt nem is szeretnénk meggátolni, jómagam is örömmel figyelem eme tevékenységet. De csak hozzáértőknek javaslom, mert természetesen garanciavesztéssel jár, ha emiatt történt kárral találkozunk.
-
GeniusHU
aktív tag
Mi cseréljük a tápot, ha nagyon nem felel meg.
De lehet az is idővel ilyen lesz, talán tényleg a tuningosok epoxis verziója a leg-célravezetőbb. Ezen én is gondolkodom már egy ideje.
De elsőnek a másik javítási módot javaslom.
Táp kiszed és alá vastag gumilapot rakni.
Aztán a rögzítő csavarokat jól meghúzni.
Mert ezek a csavarok egy idő után lazulhatnak és az is okoz hangot. -
GeniusHU
aktív tag
válasz
netburger932 #16 üzenetére
Ha kisker boltban vetted, akkor a vásárlás helyére.
Ha nagyáruházban vetted (MM, Saturn, EV, Auchan) akkor hozzánk kell behozni.www.genius.hu -n fent a cím és a nyitvatartás, ha nálunk garanciális.
Ha áruházban vetted, akkor garancialevél is volt hozzá. -
GeniusHU
aktív tag
Szia!
Erre a PH tesztelőknek is rá kell bólintani, közösen szemeljük ki az áldozatokat tesztre.
Bár rudi lelkes volt, úgy éreztem a leveleiből.
Szerintem lesz 5.1 teszt is, bár úgy gondolom hogy abból is több versenyzős lenne a jó.
De mivel kb tavasszal fog beérkezni az új tipus(talán ok), akkor lesz létjogosultsága ennek is. -
GeniusHU
aktív tag
Folyamatosan vannak infók, csak nem biztos hogy az érdekelt.
Pl pár hete volt a vízálló billentyűs cikk, nem tudom azzal találkoztál-e.
Várunk tippet a tesztelendő termékekre is. Ez pl egy jó hely arra, hogy közvéleményt kutassak. Jöhetnek olyan infók, hogy mik a vásárlói igények, mire van szükség.
Segít összeszedni olyan infókat ez a topic, hogy mi legyen a magyarországi termékkínálat. -
GeniusHU
aktív tag
Ez a topic azért jött létre, hogy a GENIUS által gyártott termékekkel kapcsolatos kérdésekre választ kapjatok. Lehetnek garanciás problémák, információ kérés esetleges garancián túli javításokról, termékekkel kapcsolatos technikai kérdések és minden ami eszetekbe jut.
Mivel a cégünk Magyarországon csak Nagykereskedelmi szinten értékesít, így ilyen kérdéseknél csak keresőoldalakat tudunk javasolni az érdeklődőknek.
Aktív témák
Hirdetés
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Háztartási gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest