- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ühüm. Nekem barátom a Google. Ezért is vártam tőled a nagy revelációt, hogy mi az, ami eddig elkerülte a figyelmemet, de nem jött.
Már csak azt kellene megindokolni, hogy ezek mitől szakmaibbak, mint a léghajtó vagy a szélgép. A fúvó még csak-csak, a léghűtő (pontosabban léghűtés), amit chipekre raksz és blokkot is tartalmaz, de a többi már tényleg vicces. Ezekbe biztos soha senki nem kötne bele random. "Szellőztető". Ez a legjobb.
-
motorhead
aktív tag
Egyszer rákerestem erre e a nyelvtani felizgatásra. Alig tudtam megértetni a google-al mit is keresek valójában, minek nevezik ez a fajta jópofizós, cukiskodós, áznevezgetős fogalmazást. Aztán nagynehezen tényleg valami nyeltani szószedetben rátaláltam erre a fogalmazás módra, ami kizökkenti az olvasót (ezek szerint nem csak engem...) sőt, idegesíti is főleg egy szakmai szövegben, ha ilyet olvas. Most persze nem jut eszembe ennek a hivatalos leírása, minek is nevezik ezt.
-
Szerintem...
Egyrészt van olyan, hogy szóismétlés, amit már egy átlag író is igyekszik kerülni. Ekkor kerülnek képbe az adott dolog különböző szóalakjai, 'megfejtései' is (akár vicces megfogalmazással is).
Másrészt lehetne teljesen szárazon leírni egy valag adatot, és akkor meg is lenne egy hír. Persze lehet, akkor meg a kutya nem olvasná el.
Harmadrészt... Az fel sem tűnik, hogy volt "fekete bárány" említése is, aztán sehol egy ilyen állat? És a "fehér köntös"-t sem láttam sehol, pedig... Mégis tudom, hogy miért vannak leírva, és hogy mit is akarnak jelenteni. Mert ezek olyan 'képek', mondások, mittudoménmik (most nem jut eszembe a nyelvtani megfelelőjük - és különben is csak kegyelem 3-as voltam nyelvtanból, mert az ilyen elméleti vicik-vacakokat nem tudtam megjegyezni), amik az átlag olvasónak többlet jelentést adnak. Persze, aki bele akar mindenbe kötni, annak teljesen mindegy, mert annak a száraz adatokon kívül minden más 'felesleges' szócséplés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest