- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Aethelstone #648 üzenetére
Nálam sajnos nem megy a win 10 p7811fxre, akárhányszor próbáltam tavaly bedöglött a telepítés. Idén nem sokat ment szegény.
Gondolom a partíciókra kell ránéznem hozzá, de nem volt rá idő azóta.
-
TheDragon007
senior tag
Múlt héten kaptam kézhez egy matt kijelzővédő fóliát.17 colra ügyeskedtem fel. Eltartott jó negyedórát de végre már napfényben is használható a lapi
Szép nyarat minden Gateway tulajnak!
-
TheDragon007
senior tag
Egy ssd jó lenne ide is, a Windows 7 is be tud lassulni de az ubi is sajna.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
csabessz47 #628 üzenetére
Csa. Ebayen kerested már?
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Erica Canada #614 üzenetére
Ha a meglévő programok alatt a már telepített alkalmazásokat érted akkor nem.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Erica Canada #611 üzenetére
A visszaállítós lemezt innen lehet megszerezni.
Most nincs nálam a lapi, úgyhogy nem tudom tesztelni neked, de azért sok sikert. -
TheDragon007
senior tag
válasz
Erica Canada #608 üzenetére
Ezen az oldalon ha klikkelsz a Driver Downloadsra
http://support.gateway.com/s/Mobile/2008/MSeries/M-7333u/M-7333unv.shtml
akkor letöltheted a lap alján a webcam firmware-t és drivert. -
TheDragon007
senior tag
válasz
Erica Canada #606 üzenetére
Most tehat home premium van rajta, ami elindul de hiányoznak belőle dolgok. Jól értem?
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Erica Canada #604 üzenetére
Szia Erica!
Kellemes ünnepeket neked is. Készülj fel, most kérdezni fogok.
A visszaállító eredetileg nem egy dvdn volt? Ha igen, megvan az eredeti Gateway recovery dvd?
Mi a laptop típusa?
Jól sejtem hogy eredetileg Vista Business volt telepítve?Mellesleg:
Emlékszel hogy a szerviz előtt mi okozott kékhalált? -
TheDragon007
senior tag
Szia DeeNee
Nézd meg everesttel hogy mennyire melegszik fel terheléskor (min. 1 óra, everest bench, furmark) a proci, vga és egyebek.
Ha kész vagy ezzel és megosztod velünk az infót akkor közelebb jutunk a válaszokhoz.SSDhez:
itt kb. 50kilóért van már 128GB méretű SSD is (ami már egy vindóz 7 alá is elég). Nekem ennyit megér hogy:
1. Nem kerreg sehogy
2. Tovább menne vele a lapim (itt a fogyasztást értem)
3. Nem kell tartanom tőle hogy egy gyorsabb mozdulatra behal
4. kevesebbet vagy egyáltalán nem kell várni a homokórára
Adattárnak otthonra meg tökéletes egy külső dobozba pakolt néhány tera, ami nincs kitéve leejtésnek stb. -
TheDragon007
senior tag
Szia.
A topik lehet azért nem pörög mert mindenki (hozzám hasonlóan) elégedetten használja a gateway notiját
Hol vásároltad a gépet? Egy merevlemezcsere a notikban nem szokott garivesztéssel járni.
Felhasználói kézikönyv a gateway supporton található,szervizleírást a gugli ezen a címen adott, 13dolcsi.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
csabessz47 #571 üzenetére
Szia.
A kézikönyvben nincs a billentyűzet kiszedéséhez leírás? Bocsi nekem másikfajta Gateway notim van, azon a hátlapnál kellett csavarozgatni meg a monitortartót óvatosan lekapcsolni.
A garanciát szerintem nem sérti ha ugyanúgy (tehát mindenféle baleset nélkül) vissza is tudod tenni a billentyűzetet. -
TheDragon007
senior tag
A játékokban bazinagy UI elemeket és betűtípust használnak, böngészőben Ctrl+görgetéssel beállítod a neked tetsző méretet, az operációs rendszerek támogatják a betűtípus méretének alakítását.
De amúgy igazad van, az asztali gépem 24 colos IPS paneljéhez képest harmatos az élmény.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
deeppurple66 #537 üzenetére
Hát, igazából szerintem még nem sok ilyen van aminek magyar billentyűzete lenne. Legalábbis a Google ebben nem tudott segíteni.
-
TheDragon007
senior tag
Huhh, de jó hogy nyár van, legalább tükröt tart nekem a laptopom. Nincs valakinek tapasztalata ilyen matt fóliákkal?
-
TheDragon007
senior tag
válasz
csabessz47 #523 üzenetére
Hát jah, fura is volt hogy új géphez jelszó....
Sok sikert a lapihoz! -
TheDragon007
senior tag
válasz
csabessz47 #520 üzenetére
A vezérlők miatt ne főjön a fejed, általában "mindenhez" van a windows updaten. Néhány esetben még egy (azonos architektúrára írt) Vistás driver is feltelepül.
Ha újonnan vetted akkor az eladótól kérd a jelszót.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
csabessz47 #518 üzenetére
"Meg én amúgy is olyan vagyok aki képes akár hetente új oprendszereket rakni"
Ó hát ha ilyen sok időd van akkor miért zavar a vista bootidő?Viccet félretéve:
"nem hiszem h ~40-50 mp kell h felálljon a rendszer" - Ez nem hit kérdése. Nekem és a kollégáknak ez a kb. féléves tapasztalata. Kikapcs szintúgy lassú, pedig vistán legalább az gyorsan megy. -
TheDragon007
senior tag
válasz
csabessz47 #516 üzenetére
Hátöö a win 7 sem lesz ugyanolyan a sok progi feltelepítése után (nemcsak saját tapasztalat), szóval csodákat egy windóztól még nem kell várni.
Ha sok progi után is gyorsan felálló rendszert akarsz, egyéb irányok felé kell nézni (pl. Ubuntu és verziói, egyéb linuxok).
Vissza a problémádhoz:
A BIOSba belépéshez bootoláskor vagy F2 vagy DEL gomb kell egy új notinál, nem jelszó... Próbáltál élből ENTERt nyomni a jelszóra? -
TheDragon007
senior tag
válasz
csabessz47 #514 üzenetére
Szia
Ha használtan vetted akkor kérdezd az előző tulajtól a jelszót. Azután BIOSban be tudod állítani hogy elsődlegesen CDről bootoljon.
-
TheDragon007
senior tag
Hihi, sikerült addig állítgatnom a wifit Ubuntun és Vistán amíg mindkettőnél le nem kapcsolt a rádió.
Sebaj, egy BIOS frissítés és voilá! Újra megy.
Gondolom újraflashelni a 9C.17eset is elég lett volna, de gugli jó barát.
Tehát itt elérhető a február 22.-ei, 9C.20as BIOS a P78as Gateway notikhoz: x32 x64 -
-
TheDragon007
senior tag
válasz
FernandoT #488 üzenetére
Hihi, nálam volt már 120fokos is a vga (100 felett már fagyott), ennek ellenére most ugyanaz a videókari nem megy 80 fölé még játékok mellett sem és nem voltam vele szervizben sem. Megjavult, bár a hűtés még most is piszok hangosan zúg
Kérdéseim:
Külső monitort rákötve nem próbáltad?
Bios updatet próbáltál csinálni amúgy? -
TheDragon007
senior tag
válasz
FernandoT #485 üzenetére
1. Le tudnád írni bővebben hogy mi a gond a videókarival? Van egy olyan érzésem hogy már átéltem a problémád
2. Acer szerviz nem javítja a gatewayeket - legalábbis tapasztalataim szerint.
3. Független szervizek mindenütt vannak, de szerintem előbb bizonyosodj meg róla hogy nincs itt a fórumon senki aki segíthetne. -
TheDragon007
senior tag
válasz
TheDragon007 #478 üzenetére
A többi játékom (Kings Bounty, Torchlight) rendeltetésszerűen viselkedik win7 alatt is.
Ettől függetlenül továbbra is a vistát fogom többnyire használni - a dió2 ugye fontos.
Ill. ez meg az a program hibával elszáll, (pl. XMouseButton) és a menük (pl. Start menü listájából törlés) fura viselkedése sem bejövős. Hogy a legújabb fejleményekről ne is szóljak... De ez nem ide tartozik...BigStraw, próbáltad a játékokat Vista módban futtatni?
-
-
TheDragon007
senior tag
Hmm, kicsit eszembe juttattad az én esetem, mikor a sokáig túlmelegedő GPUm gyors tempóban "megjavult", máig nem teljesen értem mi okból. Remélem így is marad, illetve az esetedben pedig azt hogy nem gondolja meg magát a masina. Ha kitart akkor azt kell mondjam valami varázslat van ezekben a Gateway gépekben
-
TheDragon007
senior tag
A tükrös kijelzőt arra értem hogy ha nincs árnyalva a szoba ahol használod a lapit akkor csökkentett fényerőnél kb. magadat látod
Pl. ha kimégy és a "mobilitás" részét akarod használni a laptopnakAz XPhez: Lehet használni az előre telepített Vistát , kísérletező kedvűeknek Win7 (pl. nem kezeli rendesen a külső esata driveom, nem megy a WKeyKill), bátraknak és kitartóknak pedig XPt is (most biztos megköveznek sokan, de sztem az XP már túl öreg)...
A túlmelegedés lehet hogy az újabb típusoknál elő sem jön, nálam egyelőre elmúlni látszik.
mod: Illetve nálam az Ubuntu legújabb verziója is csodásan fut, nemcsak a Vista meg Win7.
-
TheDragon007
senior tag
Torchlight, Diablo 2 meg hasonló nem túl igényes játékokkal max 75 fok a 9800m gts
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #403 üzenetére
Hát, azelőtt 120 körül tetőzött - akkor sz*rul is ment, most viszont mindegy milyen játékkal tolom, nem megy 100 fölé és nem kezd mélyrepülést az fpsszám, tehát a mostani szitu kész örömésbódottsá
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #401 üzenetére
Hihi, kösz az érdeklődést, megy a noti, bár néha felbőg a hűtés
Most updateltem a biosát (win7 alatt 6.5ről 6.7re javítva a vga pontszámát
) és még viszi a számomra fontos játékokat mint Kings Bounty Armored Princess, Torchlight, meg Diablo 2...
Az Armored Princess vadiúj játék amúgy és megizzasztja a vgat, de most már 100 foknál tetőzik a hőfok (és nem esnek az fpsek), szóval kinőtte a "110-120fokra felmelegszek és lekapcsolok játék közben" viselkedését
-
TheDragon007
senior tag
válasz
superecneB #392 üzenetére
Ha jól tudom magyar MUIt csak az Enterprise és Ultimate verziós Vistára lehet rakni. Az angol Windows seriallal pedig nem szoktak felmenni a magyar Windowsok amennyire tudom. A win7re cserélést ráfizetés nélkül is asszem csak az Enterprise meg Ultimate verzióval lehet, bár örülnék ha ebben sem lenne igazam.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #361 üzenetére
Igen.
-
TheDragon007
senior tag
Hmm, a Gatewaynek már van szlovák oldala. Szerviz még csak az ML szériához van. Hurrá
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #352 üzenetére
Nah voltam a közeli szervizben 9kor, 11kor már hívtak hogy menjek érte mert már kipucolták. Érte mentem, 6 eurót fizettem. Egyelőre úgy látszik rendben van a gép - a vga 46 fok netezésnél, 75 fok Cryostasis alatt. Remélem így is marad még egy darabig.
Mondjuk a venti zúgása még mindig zavaró, de együtt tudok élni vele agybadugós fülessel, éjjelre meg úgyis kikapcs.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #350 üzenetére
OK, akkor kompresszor, aztán szerelés... De lehet h ma eljutok egy pc szervizbe, ott valószínűleg profibban meg tudják oldani a problémát, csak hát az már pénzbe kerül
Nincs semmi agyonmodolt driverem, csak az nvidia oldaláról leszedhető hivatalos whql drivereket szoktam feltenni - na jó, néha kipróbálom a bétásakat is
-
TheDragon007
senior tag
A napokban elkezdett percenként szaggatni minden játék (Cryostasis, Requiem, Pristontale2, Perfect world online). Most bekapcsolva az Everestet láttam hogy a VGA brutálisan túlmelegszik - több mint 110 fokra is felmegy a mutató. A hűtés szerintem kampó lehet... majd még írok, most egy kicsit kikapcs hogy lehűljön a gép
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TheDragon007 #341 üzenetére
2.A ventilátorral 47 fokra csökkent 55ről. Ettől egy hűtőpad sem viszi lejjebb szerintem. Így viszont nem zúg - mivel 50fok alatt csendben van
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #340 üzenetére
1. Nincs hűtőpadom - eddig nem gondoltam volna hogy szükség lehet ilyesmire
Egyelőre mögé állítok egy sima asztali ventilátort (25cm átmérő), aztán csekkolom hogy változik-e a cpu-fok.
2. Mikor elkezd zúgni - böngészésnél felmegy 54-55fokig (everest CPU),
- játék, stressztesztben határ a csillagos ég - 85fok kb.
3. Még sosem szereltem rajta semmit, lehet hogy ideje lenne elkezdeni? -
TheDragon007
senior tag
Ahh, még mindig csinálja ezt a hangoskodást ha elkezdek jáccani (procihőmérséklet szárnyalni kezd). Ki kellene pucolni a légkavarókat (vagy kicserélni)? Van valakinek tapasztalata ilyesmiben?
-
TheDragon007
senior tag
Achtung Achtung!
Ma elkezdett erősen zajt kelteni a hdd a p7811fxemben. Az everest 51 fokot mutat, még sosem volt ennyi. A nyári meleg tenné?
mod: öö vagy 15 percig így visított most meg elhallgatott, de vajon meddig
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Csabifater #334 üzenetére
Jah én már próbáltam, még a béta idejében. Nem volt drivergond, vistások mennek illetve saját maga is képes letölteni őket. Nincs olyan szívás mint xpvel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged