- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
x_o_n
veterán
-
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #30079 üzenetére
Én mindig bezárom, amire nincs éppen szükségem, így csak mindig pár lap marad nyitva. Ebben feleségem a nagymenő, nála olyan kicsik már az ablakok szélei, hogy csak a weboldalak picike ikonjai látszanak a felső sávban, alig kivehetően.
(#30080) KillHates: Ez mindent visz, mint a piros hetes.
-
echterion
nagyúr
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Raymond #30018 üzenetére
1070-et már nem olyan könnyű meghajtani fullra egy csomó játékban,1060-nál még nem jön ki ekkora külömbség.Azért írtam a múltkor hogy a 2080-as szériát,FHD-ban nem lesz mobil proci ami ki tudjon hajtani jelenleg.
Más: Le volt/van tiltva a win update,elhalasztva amíg csak lehet,erre most jött egy értesítés...
Ilyenkor mi a fakk van? -
válasz
Raymond #29996 üzenetére
Az van. De ez csak akkor lehetséges, ha tudom mit akarok, az pedig sokszor kizárt.
Egyszer korábban jött egy frissítés ami kilőtte a gaming centerem és még pár hozzá kapcsolódó dolgot. Fogtam visszakerestem a pár nappal azelőtt lejött valamit és töröltem. Érdekes mód nem jött le többször, mintha a win megjegyezte volna hogy az nekem nem kell. Ami pedig a játékok mappámat illeti a sok virágbolti "vírusos" tartalommal azt kijelöltem hogy még a Defender se pásztázza kritikusan, így azóta minden változatlanul megvan.
-
válasz
Raymond #29992 üzenetére
Nálam ki van kapcsolva mindig 1 hónapra a win. update. Aztán egyben letudom mind azt amit addig összegyűjtöttek, majd újra kikapcs. Így nem kell izgulnom folyton mi szaródik el tőle, hanem mikor eljön a nagy nap figyelemmel kísérve ellenőrzöm a folyamatot, és ha nem tetszik valami akkor letörlöm azt a frissítést. A Windows Defender meg had dolgozzon vírusirtó híján valamicske online vagyis folyton aktív védelemnek azért kell lenni-e. Ez a recept már igen jó ideje bejött nekem.
Én teljesen elégedett vagyok a Win 10-el, nem kell túlbonyolítani a dolgokat és semmi gond. -
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #29989 üzenetére
Ez oké, eddig is volt ssd-m, ez nem újdonság nekem. Csak itt ez nem egy sima win, hanem tele van az AW egyéb cuccaival (ilyen hülyeségek futnak a háttérben, hogy Killer Control Center...bah), amit alapból sose raknék fel, eddig se tettem és nem is volt ez a folyamatos ventisurrogás. Most már két órája megy folyamatosan a lapos, kíváncsi voltam, meddig csinálja, de szerintem ez sose fog leállni, mert még mindig csinálja az agyát...most letiltogatok minden szart, ha akkor is pörög a venti, akkor win reinstall lesz.
(#29990) Muerte: Ez most szerintem nem a win sara. Kivételesen.
-
Moho.Jojo
csendes tag
válasz
Raymond #29895 üzenetére
Rendben köszönöm a válaszod.
tudsz nekem olyan programot mondani vagy meg tudod nekem azt mondani hogy pontosan hol tudom nyomon követni azt hogy a CPU és gpu milyen forró vagyis milyen hőfokon van?
illetve azt meg tudod nekem mondani hogy a billentyűzet világítást hol tudom átállítani? Mert az az aus rogcenterben nem találom.. -
Ájvé
veterán
válasz
Raymond #29767 üzenetére
Én csak arra írtam, hogy nem mért fogyasztásról van szó, hanem kalkulált (valós adatok alapján, mint pontosan mért feszültség, órajel stb.). Szóval igen, lehet pontos kalkulált adat ami nagyságrendileg pontos fogyasztási adatokat ad meg, ez lehet működik, nem kétlem. Viszont nincs hardveres fogyasztás mérés a mai pc-kben sem, nyugtass meg. Én meg elismerem hogy nem is pontos de nagyságrendileg jó kalkulált szoftveres mérés van már (mondjuk ez régen is működött, de én nem bíztam benne).
Muerte:
Kiváló ötlet, de akkor lenne az igazi ha közben tényleg mérnéd is, hiszen úgy derül ki minden kétséget kizáróan a pontossága. -
Ájvé
veterán
válasz
Raymond #29761 üzenetére
Azt ne mondd hogy beépített fogyasztás mérővel rendelkeznek a mai számítógépek, ennyire biztos nem maradtam le még.
Igen a beépített szenzorok alapján működnek, de nem mernék tényleges fogyasztást.
Tessék erről van szó.
Szóval a fogyasztást semmi nem méri valós időben.
Bocsánat dupla lett, előző törőlhető. -
Ájvé
veterán
válasz
Raymond #29759 üzenetére
Lehet, de fogyasztást akkor se mér. Fogyasztás csak tipp.
Hűtéshez elég a terheltség mértéke (feszültség) és a hőemelkedés, így tudja szabályozni a hűtést.
Ettől még nem lehet pontosan megadni a fogyasztás mértékét.
Fogyasztást semmi nem méri, csak a feszültséget, ez alapján és a megadott maximális fogyasztás alapján kalkulálnak.
Én régebben így hallottam, fogyasztás (ha pontosan szeretnéd tudni) csak hardveresen lehet mérni, minden más becslés csak.
Throttling a melegedés miatt következik be ha nem tévedek, annyira felhevül a CPU hogy visszavesz a teljesítményből hogy ne károsodjon. Szóval nem azért veszi vissza mert sokat fogyaszt, hanem mert túlhevült. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Raymond #29507 üzenetére
Az ajánlott is csak 12 Giga,nem 16,de ettől függetlenül elhiszem neked természetesen mivel te játszol azzal játékkal így van saját tapasztalat
Meg akarom majd venni én is később a Forzat ha már olcsóbb lesz,de hülyét kapok ha ramot is vennem kell hozzá
Mondjuk van itthon 1600-as 4GB-os modul,legfeljebb berakom a 2133-asok mellé annyi időre.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Raymond #29445 üzenetére
Angolon is azt írják.Ingyenes szállítás,várhatóan 18-20 munkanapon belül.
Nem vagyok képben az új gépek árával (MSI,Giga),de 1060-as laptopért 600 péz,nekem már soknak tűnik,(és akkor még csak 1 év garinál tartunk a +2 év még rendesen odapörköl az árnak),persze itt gondolom a csökkentett súlyt és vastagságot szeretnék megfizettetni a vásárlóval. -
maximilian4
addikt
válasz
Raymond #29432 üzenetére
Sőt Dave azt mondta hogy nagyon nagyon jó a hűtése főleg a többi szériához képest ami igencsak melegedési gondokkal küzdött. Illetve ha jól rémlik ennek a billentyűzet feletti része is a szellőzést szolgálja. Viszont maga a bill. kevésbé gamer, ugye szigetes kialakítású és rövidebb az útja, valamint a touch-pad nem világít. Nagyjából ezek maradtak meg a videóból, mert már jó pár napja néztem. Abban mindképp biztos vagyok hogy a hűtést nagyon dicsérte.
-
-
-
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Raymond #29075 üzenetére
Na igen, de csak az tudja hogy miről beszél, aki látta már élőben, viszont aki már látta élőben, annak felesleges magyarázni...gépről felvett fraps-os videó kellett volna ahol mondjuk after effects-el bejelöli hogy éppen miről beszél. De ennyi ész már nem volt, de az 5 percenkénti sűrű levegő vétel és orgazmust szégyenítő elélvezések, hogy "milyen király gép" az persze megy neki
Na beindult az anyázás a kommentek között, gyertek ti is
-
válasz
Raymond #29035 üzenetére
Meg mindig fel van sorolva pár játék amihez igazítják, vagyis ahhoz érdemes feltenni. Akkor ez azt jelenti hogy más játékoknál meg pont negatíve érvényesül? Vagyis mikor elkezdünk játszani valamivel előtte mindig tegyük fel a hozzá javasolt drivert?
Mondjuk most már egyértelmű hogy a pascal architektúrára optimalizálnak, azoknál érdemes frissítgetni jórészt.
jav: Ja a videó megcáfol......
Akkor teszek vissza valami régi félét és jóccakát. -
-
Pocok256
veterán
válasz
Raymond #28695 üzenetére
Az evezőpad meg az edzés is olyan nálam mint a prime meg a furmark. Ha csinálod csináld normálisan
40 perc alatt nincs evezés mert az csak maszatolás hagy' szokja a test a szántást akkor jó ha fáj
Ahogy mondani szokás nincs lábnap hányás nélkül
(#28698) echterion
Noticsekken szerintem gyári """"pasztával"""" tesztelnek. -
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #28645 üzenetére
Köszi, ezt nem leltem meg, csak egy másikat, ahol közel 1060 6GB teljesítmény jött ki az embernek, amit fenntartásokkal kezeltem. Ezek hihetőbbnek tűnnek (gyak. csak játékfüggő a difi), így ha ezt veszem alapul, egy 15-20%-kal lassabb a laptop 1060-nál. Nem is lenne ez rossz tőle szerintem.
(#28648) DamianB: Ctrl + F az Afterburner-ben, ott annál a fesz-nél, ahol először beállítod a max. frekit, ott lesz a max. feszültség, így vihető lentebb, indirekt módon.
(#28646) Muerte: Azért is hoztam szóba az asztalit, mivel bevallottan csak órajelekben különböznek ezek a kártyák a laptopos variánsoktól, így viszonylag jól lehetne belőni asztaliakkal is a teljesítményüket.
-
válasz
Raymond #28502 üzenetére
Köszönöm!
Azt tapasztaltuk ma, hogy szépen újra lett pasztázva-gappadozva az előbb említett 17R5 és brutál eredményeket produkált utána; a proci nyaldosta a 90 fokot és masszívan trottyolt
Teljesen elkeseredtünk, még egyszer nekifutottunk sima pasztával de talán még rosszabb eredmény született, de itt már rafinált voltam és nem raktam össze a gépet. Megfogtam a hűtést és azt vettem észre, hogy kb 50 fokos! Feltűnt továbbá az is, hogyha leveszem a terhelést az AIDA alatt, akkor szinte azonnal visszaesik -mérés szerint- a tapintott 45-50 fokra a CPU a 90-ről. Olyan mintha nem ért volna rendesen hozzá a hűtéshez a CPU, de megnéztem és rendesen hozzányomódik, hézag mentesen...Végül megint folyékony fém került a 8750-re és kipróbáltuk Prime-al, miközben monitoroztuk HWinfo-val és 80 fokon megállt a CPU, persze AIDA alatt 96 fok volt megint, ordító ventikkel és a proci felett -érintésre- kb 50 fokos hőcsövekkel...
Itthon kipróbáltam a tejfölösdobozon és nekem más érdekes dolgot csinált a gép, futott a teszt, nekem is hamar beleharapott a 90 fokba, és ekkor olyat csinált mintha ki-be húzogattam volna a töltőt, majd jól bele is fagyott a tesztbe. Gyanítom, hogy valami komoly powerthrottling-ot csinál az AIDA ezen verziója...
Úgy néz ki marad tesztelni akkor a Prime és a Superposition ....
-
Medocsabi
addikt
válasz
Raymond #28417 üzenetére
Manapság mi számít veszett mennyiségnek. PL tegnap letöltöttem az Elit alakulat pacck-ot 1080p-ben, ~ 80 gb... És ez csak 10 rész azt hsizem. Szóval ha azt veszem alapul, hogy rengeteg 4k tartalom van, akkor elég hamar ki lehet nyírni egy ssd-t "átlag" használattal is, akkor meg nem biztos hogy megéri. Más kérdés hogy nekem pl a gyári 1tb-os hdd van, és bizony érzem hogy marhára fogja a gépet.
-
cyberkind
félisten
válasz
Raymond #28411 üzenetére
A PC-s Red meg Green volt amik inkább tárolásra vannak mint játékra de jók voltak arra is, itt meg ismérős gépében egy 1tbos seagate van ami nem ilyen de laposba való, azzal sincs baj, szóval ha arra gondolsz, hogy lassú a hdd mert hdd, attól ilyen nem lehet amivel szenvedek, ezért új nekem ez a probléma.
-
Medocsabi
addikt
válasz
Raymond #28322 üzenetére
Ezt ismerem, de amikor próbáltam, akkor hiába volt így beállítva, mondjuk elindítotm a filmet a tv-n, addig tudok böngészni stb. De amint elindítok egy játékot( ált SC2 ) akkor a tv is átvált a játékra. Azt hittem ez így normális, de ezek szerint akkor mennie kéne 2 külön megejelenítős a játéknak+filmnek egyszerre?
-
Firehand
tag
válasz
Raymond #28115 üzenetére
Szia, igen nem írtam keretet, mert nem is igazán tudom, hogy mennyit szánjak rá, az biztos hogy 500 alatt, hisz heti pár óra játékért nem hiszem, hogy érdemes túlzásba esni... (lehet, hogy így is túlzásba esek)
Több helyen olvastam, hogy a WoW inkább processzor igényes játék nem pedig videokártya, (javítsatok ki ha nem így van) ezért nem is tudom, jó döntés e venni gamer laptopot vagy csak egy "mezei" laptop is jó processzorral is elég. Ezért is olvasom a fórumot illetve kérdezek (még ha néha biztos hülyeséget is). -
Pocok256
veterán
-
válasz
Raymond #28032 üzenetére
De most télre pont jól jönnek a plusz fokok! Ma először befűtöttem!
Rendelek 2db GL-eset, azt alváshoz beteszek egy-egy Furmarkot, egyik lábaimra, másik hátamra fújja a meleg szellőket.
Amúgy találtam valamit RM007-nek ^^szerk: /Nagyobb mérethez jobb katt, megnyitás új ablakba/
-
válasz
Raymond #28025 üzenetére
"Very power hungry" -
Ezen jót mosolyogtam.
Aki AMD-t akar, azt úgysem lehet lebeszélni. Ez olyan, hogy ha valaki egy Ford Mustangot, Dodge Chargert/Challengert, Chevrolet Camarot, Chevrolet Corvette-t, stb... akar, s tetszik neki, bele van zúgva, ez az álma, hogy végre ne kib...ott Intel és ku..a Nvidia hajtsa, hanem VALAMI MÁS, akkor minden észérv ellenére sem lehet lebeszélni az illetőt erről.
Valaki pont ezt imádja ... ez van, ettől vagyunk emberek, s pont ezért lehet mindenféle külön konfigot ránksózni. -
válasz
Raymond #28019 üzenetére
"Az eredeti diskura ugy indult hogy jo az RX580 is mert olyan mint a 1060"
Azt már régen kijavította maximilian4, mivel helytelenül desktopos RX 580-at linkeltem...s innentől le is lett zárva a téma, de visszahoztad a témát.
Árakat ne írjunk, az napról napra változik egyik másik GPU gyártó bejelentésének határása. GTX 1060-nak akkor zuhantak az árai jó 20-30%-ot, amikor megjelent az RX 580.Van asztali gépem, notebookom is, nekem fontos mindkettő összehasonlítása. Nekem fontos, hogy mi melyik tud.
A végeredményt akarom látni mindig, s természetesen ha az asztali gépemben levő GTX 980 gyorsabb egy másik mobil vidikarinál, akkor nem erőltetem, hogy melyik a mobil, melyik az asztali, adott körülményekhez alkalmazkodokNa még egyszer.
GeForce GTX 980 vs GeForce GTX 980M
Látható, hogy míg korábban a mobil GPU-knál hatalmas különbség volt, ez most felzárkózni látszik (ez természetes, már pár éve tudjuk ezt).
Jött a pofámba ma egy RX 580-es notebook ajánlat, Ryzen processorral, és gyorsan utánanéztem PassMarkon. Megörültem az eredményeknek, ide posztoltam, hogy vajon megéri-e az árát?
Azt később láttam, hogy sajnos a PassMark-on csak desktopos eredmény van csak, szal .... THE END! Menjen mindenki ebédelni. Jó étvágyat! -
válasz
Raymond #28016 üzenetére
Lehet elbeszélünk egymás mellett.
Arról volt szó, hogy viszonyul egymáshol NVIDIA asztali és laptop, ugyanez AMD asztali és laptop kártya.
Én nem nagyon tudok összehasonlítani NVIDIA-t és AMD-t, picit más világ. Rendkívül sok mindentől függ (egyikük a sokak által említett driver).AMD Radeon RX 580 (Laptop) vs AMD Radeon RX 580 (Desktop)
NVIDIA GeForce GTX 1060 (Laptop) vs NVIDIA GeForce GTX 1060 (Desktop)
Mindkettőnél vannak rendesen eltérések, de egy 10-30% különbségben megegyezhetünk.
Nem azt vitattam, hogy viszonyul a laptopi RX 580 a GTX 1060-hoz, hanem, amint maximilian4 kijavított engem, mivel véletlenül desktopos RX 580-at linkeltem, idézve magamat:
"Annyira azért van közel, mint asztali GTX 1060 és laptop GTX 1060 esetében"
Average Benchmarks AMD Radeon RX 580 (Laptop) → 100%
Average Benchmarks AMD Radeon RX 580 (Desktop) → 126%Average Benchmarks NVIDIA GeForce GTX 1060 (Laptop) → 100%
Average Benchmarks NVIDIA GeForce GTX 1060 (Desktop) → 113%Tehát NVIDIA GeForce GTX 1060 laptop és desktop között 2-szer kisebb a differencia, mint AMD Radeon RX 580 laptop és desktop között.
Még mindig jobb egy GTX 1060-os laptop választása? Lehet. -
válasz
Raymond #28000 üzenetére
https://www.notebookcheck.net/Radeon-RX-580-Laptop-vs-Radeon-RX-580_7958_8108.247598.0.html
Én legalább adok forrást, valami támpontot, Te is adhatnál
-
-
kreten67
senior tag
válasz
Raymond #27745 üzenetére
Egy ismeretlen melós csóka (Kanadából hozta haza ott dolgozott) hozta be egy szomszédos számítógépeket árusító üzlet és szervizbe,hogy vásárolják vagy számítsák már be valamibe,de ők nem látták üzletnek és meg se nézték mi a CPU benne
. A srác mutatta nekik egy másik szerviz munkalapját amin javíthatatlan alaplaphiba szerepelt (gondolom ez riasztotta el őket a vásárlástól),de szerencsémre ismernek engem és fölhívtak,hogy menjek át ha érdekel. ROHANTAM,mint ilyenkor mindig és szerencsém volt. Egyetlen QFN8 volt látványosan átégve [link] ,hogy még csak keresnem se keljen. Volt még az alaplapon 3db ugyanilyen QFN és a zárlatos helyére ideiglenesen átraktam egyet a háromból ami nem volt létszükséglet a gép indulásához. Azt a hiányzót majd pótolom ha sikerül találnom vagy vennem egy újat és kész a gép.
-
kreten67
senior tag
válasz
Raymond #27741 üzenetére
Azt még nem néztem.
Még csak ma állt lábra a fostalicska,de 4gb Vram van mellé.
A driverekkel küszködtem,mert csak win8.1 drivereket hoz a honlap és a hangrendszer driverét nehezem akarta a win10 megkajálni. Amíg az audio driver nem ment rá a mélynyomó kussban volt és magas hangszórók is csak halkan brekegtek.
Közben megnéztem maxwell.
A 4930mx cput már kimentettem belőle,mert azért ennek a hűtésének túlzás és egy 4700mq ment a teszt alatt.A kijelzőt is megnéztem ez van most benne:[link]
EDP 30 pin úgyhogy mehet bele az FHD IPS,de minek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest