Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
maximilian4 #17826 üzenetére
-
Darth_Revan
veterán
válasz
maximilian4 #17826 üzenetére
Ha nincs baja akkor miért ne tartanám meg ?
Ezt úgy mondjátok mintha baj lenne hogy visszakuldtem hibás termékeket
-
válasz
maximilian4 #17800 üzenetére
Nem is öreg. Én meg pont sokkal öregebbnek gondoltam.
(#17801) Pocok256: Igen, kedves az arca. Azt sem gondoltam.
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #17800 üzenetére
Valóságban soha nincs ilyen kedves arca mindig ölni akar és gépedet széthegeszteni
-
Darth_Revan
veterán
válasz
maximilian4 #17743 üzenetére
GL553-at valoban viszavittem, ugyan az en hibam volt, de fizetes utan vettem eszre, hogy nem tud 5 ghz-et (ilyen ar mellett nem is gondoltam erre, hisz alap dolog lenne ennyi penzert, csak akkor tunt fel amikor nem latta az 5 ghz-es halozatot). Mint irtam mas hiba is volt, de ez volt az utolso csepp.
Y520 amit neztem nem az enyem volt.
Chimera-t is vissszakuldtem, par oldallal hatrebb olvashatod a bejegyzesem a hibairol, akkor megerted miert.
Korabban visszakuldott MSI GT75VR-t mar picit banom, hogy vissszakuldtem. Nem volt tokeletes a premium ar ellenere, de a tobbi tesztelt gepbez kepest jobb minosegu volt es minimalis hibaja volt, amivel egyutt lehetett volna elni, ha nagyon akarok, teljesitmeny es jatek elvezhetoseg teren jobb volt mint a 7700hq-s Chimera.Komolyabb gamer laptopot mar nem is probalok ki, inkabb megvarom a Coffee Lake sorozatot jovo EV elejen. Az biztos megegyszer 7700hq+GTX 1080 kombot nem probalok ki. Nem csak hogy fps teren viszafogja jelentosen a gepet a lassu CPU, de mikroszaggatast is okoz. 120 hz -es MSI gepen 7820hk cpu-val es gtx 1080-al hiaba a kisebb frissiteses panel, megis folyekonyabb, elvezhetobb a jatek mint 144 hz-es 7700hq-s gtx 1080 Asus gepen. Meg a G-Sync sem tudta megoldani a gondot. Bar lehet javitottam volna ezen pre rendered frames allitgatasaval de az is lebet csak ram baja volt es segitett volna az hogy beleteszek meg 16 GB ramot, hogy single channel helyett dual channelben menjen..ugyan csak 2-3 fps novekedes lett volna jatekonkent a dual channel miatt, de lehet megszuntette volna a mikroszaggatast...de nem huztam az idot inkabb ilyennel.
Sajnos mivel senkinek nincs ilyen gepe ismerosok kozul, ezert meg kellett venni kiprobalni. Azt meg nem is emlitve hogy sok esetben azonnal talaltam olyan hibat, amit mas eszre sem vett, amig nem szoltam rola, szoval megtanultam hogy igazan csak magamban bizhatok.Szoval nem, nem kibaszasbol vagy anyagi haszonszerzes vegett beszek meg es kuldok vissza valamit, hanem osszegyujtom hibait es aztan merlegelek, hogy meger e nekem ennyi osszeget a bizonyos hibak mellett. MSI-t mondom banom, mert tobbihez kepest minimalis hibaja volt, de a tobbit nem banom, mivel SZERINTEM szemetre valo kacatok voltak hiaba a 300k-s vagy 900k-s ar.
Ha egy nem top minosegu, nagyjabol mukodo gepet akarnek amit nekem kell tokeletesiteni, akkor nem premium aru Nagy markat vennek, hanem Clevo-t jelentosen olcsobban... -
anytime
őstag
válasz
maximilian4 #17681 üzenetére
Elnézést, elbandzsítottam és beleláttam az L betűt, bocsánat!
-
anytime
őstag
válasz
maximilian4 #17611 üzenetére
ASUS esetében Obi-Wan Kenobi óta tudjuk, hogy GL szériát nem akarunk venni
Kérdésem az, hogy 500k-ig bezárólag G500-as és G700-as szériából mindegyik vállalható darab a hűtését illetően vagy az egyes szériákon belül itt is vannak kerülendő típusok?
Az általános munka, net, filmnézés mellett természetesen a játékok miatt kellene az erősebb masina.
Van annyira jó a hűtésük, hogy mehetne az i7-es is?
Újrapasztázás esetükben is szükséges?
GAP pad alájuk javasolt vagy alap, hogy ezzel már a vásárlást is kiegészíti a user?Előre is köszönöm!
Üdv:
ASzerk: avagy ha már ennyit bele tud tolni az ember, akkor hagyjuk a korábbi szériákat?
-
Sischo
tag
válasz
maximilian4 #17605 üzenetére
Köszi az ajánlást!
Egyébként én abban a hitben éltem, hogy az ajánlott gaming notebookok 300 körül kezdődnek. De lehet ezek túlárazottak amiket én linkeltem, annyira nem értek hozzá ezért kérdeztem.
Programozás terén meg semmi igazán erőforrás igényes dologra gondolok. Sql, python, vba ilyesmi
-
válasz
maximilian4 #17597 üzenetére
Még bele se vágtam. Késő este először kicserélem a pasztát. Lehet, hogy 5 év alatt sohase volt rajta cserélve, mivel eléggé szűz állapotban van ott bent minden, sőt, állapotához képest a klaviatúra olyan, mint a kb. 2 hónapos Alienware 15 R2-őmnek
-
válasz
maximilian4 #17586 üzenetére
Tök mindegy, hogy kened, pöttyinted, nyomod egy gombócba, X-et rajzolsz, vagy te vagy Zorró! Mindegyiknek meg van a hátránya, ha nem használsz eleget! Az a lényeg, hogy ne sajnáld, és a hűtést, mindig határozott mozdulattal a csavarokat ÁTLÓSAN meghúzva rakd fel. Ha olyan fos géped van mint az enyém ahol 3 csavar fogja le a proci hűtést
akkor ott kézzel finoman lenyomva kell tartani amíg betekered mindhármat.
-
válasz
maximilian4 #17573 üzenetére
"Gondoltam hogy a tapasztalataid alapján dobtad össze."
Inkább nevezzük szabadalomnak
-
válasz
maximilian4 #17570 üzenetére
Ennyire látszik?
-
válasz
maximilian4 #17563 üzenetére
Jótól kérded!
-
zolizozo80
tag
válasz
maximilian4 #17565 üzenetére
Az energiagazdálkodási lehetőségeknél kell beállítanod hogy lehajtáskor ne történjen semmi, csak kapcsolja ki a kijelzőt.
-
válasz
maximilian4 #17526 üzenetére
"akkor éreztem mikor húzogattam rajta az ujjam, tenyerem " meg "Akkor is csak bizsergető érzés volt, kifejezetten élveztem amúgy"
Jézusom, milyen magas labda és nem lehet leütni!
-
kreten67
senior tag
válasz
maximilian4 #17500 üzenetére
---
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
maximilian4 #17526 üzenetére
Én is szemet vetettem rá, de elképzeli nem tudom, milyen lejet ez a bizsere dolog. Csak töltéskor érződik mivel szerintem ideje nagy részét hálózati tápolással fogja tölteni ha megveszem.
Zavaró tud lenni?
komolyan hihetetlen, hogy mindegyiknek van valami "rigolyája" -
törölt tag
válasz
maximilian4 #17519 üzenetére
-
törölt tag
válasz
maximilian4 #17491 üzenetére
Bele se gondolok mi király lehet már egy ilyen monstrum
ha ennyire megvagyok elégedve a sajátommal pedig az csak a kistesó
, nah meg hogy az életbe ha ott van ember előtt mekkora lehet , az enyém csak a 15,6 de így is óriási
-
kreten67
senior tag
válasz
maximilian4 #17496 üzenetére
Egy haverom most vett egy ilyet Pesten az egyik szalonból használtan 970 sli és QHD 32gb ram 500ssd és 1T hdd 320e ft volt.
-
kreten67
senior tag
válasz
Bár nem látom a hirdetésben ,de valszeg QHD a benne a kijelző és az 1070 , 1080 is simán mehet bele.
-
válasz
Nekem is valami hasonló elgondolás mentén lesz majd valamikor új gép. Mint a mostanim, meg amit linkeltél. Lehetőleg ne legyen benne semmi, majd én külön megveszem hozzá amit kell. És csak teljesen új lehet.
Quadro-s gép esetén talán még az anyaghasználat is jobb lehet. Azok kicsit másabbak, megfigyelésem szerint.
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
maximilian4 #17482 üzenetére
Pontosan nulla forintert.
Ott vettem a gepem, ingyen beleraktak a 2 ssd-t meg a ramot es ujra is pasztaztak azonnal TG folyekony femmel amiert szinten nem kertek semmit. -
Ubul86
őstag
válasz
maximilian4 #17482 üzenetére
áh, értem, köszi az infót
Project Cars 2 demo is elindult végül, vcredist-et hiányolta (mondom én hogy elvagyok már szokva ettől a telepítgetésektől
) , mediumon simán megy, bár itt jobban ment a venti is, de a 70 fokok átlagban voltak minden érzékelőnél.
Lehet hogy beszerzős lesz, de a demo viszont nem játszható a kontrollerrel
(bill-el meg béna vagyok autós játékokban
)
-
Ubul86
őstag
válasz
maximilian4 #17479 üzenetére
1050ti
aidával néztem, 70 volt a gpu max, ~1.5 óra játék után. átlag 65-70 fok volt minden érzékelőnél.Nem hangos játék közben sem, langyosra melegedett a gép, szóval örülök neki, hogy ezt így bírja.
Project Cars 2 demot töltöttem le, de az meg nem indul (elindítom, de nem csinál semmit se
steam)
Jah, és hát gyönyörű a Tomb Raider...One-on is durva volt, de a gépen még durvább. (mondjuk One X-re majd még kíváncsi leszek egyszer, ha lesz rávaló, mondjuk úgy másfél év múlva, mikor leviszik 165ről ~120-ra
)
Rádugtam a One kontrollert usb-n, úgy játszottam, én már ahhoz vagyok hozzászokva
furcsa volt, hogy a játékból "ki kell lépni"
- talán 2006-ban játszottam utoljára pc-n
újrapasztázást megcsinálnám, de nem akarok garit veszteni, laptopszalonosok mondták is, hogy hát lehet nem kéne
(bővíteném ram-mal, ssd-vel januárban, de inkább beviszem majd hozzájuk, és akkor majd szólok nekik hogy a pasztázást is megejtik -e
, amúgy nekem is mx4-em van, bár már 5 éves, jó e az még?
) ... nem bánom, hogy nem az i7-es asus-t vettem, nekem ez így pont tökéletes, igényeknek megfelelő.
-
válasz
maximilian4 #17476 üzenetére
Hát... valljuk be nem volt a minőség mintapéldája akkor egyik sem, de mindez 10 éves történet.
-
hszilard666
veterán
válasz
maximilian4 #17374 üzenetére
Picit szomi vagyok miatta, de így akarta a sors. Az anyaghasználatra lettem volna kíváncsi, valamint nagyon megörültem hogy kiváltaná az asztalimat, de már maga a tény hogy a gép pokoli hangos, az egy dealbreaker. Marad az asztali és a 12" es macbook kombó.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
maximilian4 #17366 üzenetére
Várjál ott kezdjük van egyáltalán most itthon hivatalos magyar MSI szervíz?,Razer az tuti nincs
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #17343 üzenetére
Arról már nem is beszélek, hogy 2017 ben HDD -t számítógépbe ne használjunk már max video tárolásra .....
-
válasz
maximilian4 #17331 üzenetére
Az a baj az UHD-val, hogy egyszer kipróbálod vele az olyan játékot ami a látványra épít, és inkább nézed a 30 fps-es laggolást minthogy FullHD-ra visszavedd. A tömbradír pont ilyen, de például az Wolfenstein II (new colossus) játéknál tök mindegy hogy UHD vagy FHD mert az nem olyan látványos, a kis részletek nincsenek annyira kidolgozva.
Ami nagyon szép a nagy felbontáson az a The vanishing of Ethan Carter -
válasz
maximilian4 #17327 üzenetére
Mindent a maximumra állítottam:
Sajnos új benchmark-ot nem tudok csinálni, mert bent hagytam a videókazettát a munkahelyemen
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #17320 üzenetére
A droppolás nem gpu teljesítmény miatt van hanem mert a suta bench futás közben tölti a textúrát tippre. Kb ha 4 szer futtatod egymás után akkor 4. jére már 0 drop lesz
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #17301 üzenetére
Na megjött a kedvem egy cikk írásához.. Szóval összeszedem magam hétvégén és kiírom magamból az AW t. Ezek a tesztek meg itt nagyon nagyon jók lesznek szóval toljátok
-
válasz
maximilian4 #17297 üzenetére
Legelőször ezt a videót néztem hogyan állítsam be. Lehet nem a legjobb példa....
kicsit mosolyogtam alatta.
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #17297 üzenetére
MSI afterburner többek között.
-
válasz
maximilian4 #17283 üzenetére
Nekem sajna nincs fent a játék, pedig beszálltam volna. Megpróbálom leszedni valahonnan.
Már szedem, napközben én is beteszem az aláírásom.
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #17279 üzenetére
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #17277 üzenetére
Tombraidernek van beépitett benche az ha van futtatni kéne az ad egy távpontot esetleg ? Dx 12 minden maxon ?
-
Sugi2009
tag
válasz
maximilian4 #17253 üzenetére
Amikor elviszi vki biztosan újra lesz rakva a Windows. Azt sem én csinálom majd de én mint user mi mást tehetnek h raklikkelek a telepítőre és települ. De nem ezt teszi mert nincs a gépen h felment volna. Akkor most mit csinálhatnak még? TapiPad megy. Nekem ennyi elég és nem tudok vele foglalkozni mert nem tudom mit csináljak. Ennyi! Lehet h egy hozzáértőnek ez kb két perc. Ezért is megyek vissza konzolra!!! Nekem nincs időm ilyen sz@rságokkal foglalkozni!!!
-
Sugi2009
tag
válasz
maximilian4 #17232 üzenetére
Mire figyelmeztessem? Hogy a gesztusok nem mennek? Nem gondolnám h a vadonatúj gép a rossz.Foleg hogy amúgy működik a touchpad csak gondolom a több ujhoz kellene a driver. Szimplán csak a driver nem ment fel. Azt mondtak h nyissak meg egy regedit-et vagy mit,megláttam és abba is hagytam az egészet. Nem értek hozza h ott mit is kell keresni turkálni . Most h telepitve vannak a játékok,rakják újra a windowst. Na azt már nem!!!
-
Medocsabi
addikt
válasz
Driver problémára?Nem az ő hibája,azért beleírni pl a hirdetésbe,hogy aztán vérpistitől kapjon egy "százötvené odadod" emailt?... aki komoly szándékkal váaárol ilyen eszközt az utánanéz mit kap a pénzéér. aki nem az szívjon.
-
Pocok256
veterán
válasz
Amit leírt az tippre user error csak nem akartam vitát. Felesleges figyelmeztetni.
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
maximilian4 #17199 üzenetére
Egy Acer vx5 i5 7300hq 8GB RAM, 128ssd + 1TB Hdd, gtx 1050 jó lehet? Problémás?
-
Angel2014
addikt
válasz
maximilian4 #17211 üzenetére
olvass vissza ez konfigja...
ASUS ROG G501JW
i7 4720hq
8gb ram
1tera vinyo
gtx960 4gb kari -
Zozzy94
tag
válasz
maximilian4 #17206 üzenetére
Akkor én remélem jó vételt csináltam a kis HP-val 440-ért leárazva
-
Angel2014
addikt
válasz
maximilian4 #17204 üzenetére
De majd a duplája a 1050 és a 1060 között ezt próbáltam értelmezni.
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
Csudálatos... :-)
-
Sugi2009
tag
válasz
😁😆😜😝 igen, ez nekem sem volt tiszta de egy és ugyanaz.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
maximilian4 #17195 üzenetére
Jól tudod
,bár az Asus amit zolizozo80 fórumtársunk vett már gyorsnak tekinthető valóban a laptop IPS-ek között.
-
válasz
maximilian4 #17183 üzenetére
Sajnos nincsen OLED-es gépen, állítgatnám én azt boldogan ha lenne!
Amikor nézem a haverom Galaxy S8-asát a gagyi Caterpillar telefonom mellett, akkor nekem mindig a sárga jut eszembe; az irigységről főleg! -
Zozzy94
tag
válasz
maximilian4 #17141 üzenetére
Értem.
Hogyha magát a laptopot nem is nézhetem meg, még a dobozát sem, viszont ha a külső csomagolás sértetlen akkor nagy valószínűséggel nincs gond a laptoppal. Kivéve ha az általad említett hardveres gond van, akkor jöhet a 14 napos elállás. Sajnos tavaly ez volt az Asus G752-mnél is.
Itt remélem minden rendben lesz.
Köszönöm
-
Darth_Revan
veterán
válasz
maximilian4 #17145 üzenetére
A kérdések már csak azok,hogy
1) Ventillátor milyen módban volt?
Ha autó (csendes) módban akkor nem rosszak ezek a hőmérsékletek, ha viszont benyomta, hogy maximumon (porszívó módban) pörögjenek a ventik, akkor a cpu és gpu is átlagos, van ennél jobb hűtésű gép is (ismétlem, csak akkor ha max fordulatszámon ért el ekkora hőmérsékletet, azaz fülsüketítően pörgött a Fire Strike alatt, ha viszont alapjáraton, csendesen pörögtek, akkor szép az eredmény)2) ROG Gaming Centerben mi volt a Turbo Gear Config? Standard vagy Extreme? Ha Standard, akkor annyira nem vészes ez a gpu pont, csak pár száz ponttal van a konkurenciánál látott átlag alatt (ami betudható akár drivernek is)
Ha viszont Extreme mód be volt kapcsolva, azaz az ASUS által engedélyezett 1974 Mhz-en ment a gpu mag boost órajel, akkor túl kevés, mivel akkor 23k körül kellene elérnie.Remélhetőleg holnap tisztázódnak ezek a kérdések, mivel kb ezeken múlik, hogy egy MSI GT75VR-hez képest jobb-e vagy nem az új Chimera teljesítmény szempontjából.
Más:
zolizozo80: Ha megoldható és megvan neked, akkor kérlek tolj egy tesztet a Rise of the Tomb Raider játékkal. Utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy több különböző márkájú GTX 1080 laptopnál is DX12 módban a játék grafikája bugos volt. DX11-ben jó volt, de a jobb teljesítményt hozó DX12-ben olyan bugos volt a grafika, hogy élvezhetetlen volt a játék. DX12-ben ha forgattam a kamerát, akkor fekete színű szellemkép volt látható a textúrák széleinél. A hiba csak beépített G-Sync panel esetében fordult elő, külső G-Sync monitornál nem. LG 75 Hz IPS+Clevo GTX 1080, illetve AUO 120 Hz+ASUS GTX 1080 kijelző és gpu kombóknál tapasztaltam ezt. Chi Mei 120 Hz+MSI GTX 1080 kombó jó volt, illetve LG 75 Hz+HP GTX 1060 is jó volt.
Kérdés, hogy a Chimera-ban lévő panel+gpu kombó is jó e és képesek a DX12 API-val futó játékok bugmentesen futni ahogy kell (mint írtam, Rise of the Tomb Raider alatt volt a legszembetűnöbb, de minden DX12 alatt előfodult) vagy bugosak és fekete szellemképet látni itt is ha forgatom a kamerát. (a hiba a GTX 1080 megjelenése óta jelen van és nem 1 drivert próbáltam ki) -
Zozzy94
tag
válasz
maximilian4 #17141 üzenetére
Értem. Főleg a nagy értéke miatt is érdekel a dolog, legalábbis számomra nagy.
Ha hardveresen rossz akkor mindenképp adott a 14 napos elállás ha jól tudom, akár indoklás nélkül, meg a Media Markt-nál nagyon büszkén hirdetik a 60 napos visszavásárlási garanciát is. Persze ott rengeteg az apró betű, meg a szigorítás.
Na, egy biztos, nagyon figyelni fogok. Majdcsak nem lesz most se gond vele, eddig minden jó volt.
Köszönöm a gyors választ!
-
Medocsabi
addikt
válasz
maximilian4 #17109 üzenetére
Én meg magyarázkodok asszonynak mire ment el az a 40 ropi!
-
Ravenloft
tag
válasz
maximilian4 #17084 üzenetére
Értem, akkor majd ezt fontólóra veszem.
Köszönöm!
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #17095 üzenetére
Megkérik az árukat a kézműveseknek, néhány helyen már 5-6k egy korsóval ami már nekem is sok
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #17092 üzenetére
Engem pedig érdekel nemhiába nem mqgyarhonba vettem anno 800k ért a laposom hanem Angliába 500k ért. Továbbá itthon is 1500 körül kezdődnek már a sörök.
-
kirjak
aktív tag
válasz
maximilian4 #17086 üzenetére
Az usb miatt visszavitte de a melegedésre azt mondták hogy normális. Azt gondolja ha szétszedi ő is akkor veszti a garit.
-
Ravenloft
tag
válasz
maximilian4 #17051 üzenetére
Most akkor "jó" vagy sem?
-
válasz
maximilian4 #17044 üzenetére
Há' dikk! Vásárolok színyesfémet is ám, tesókám!
-
Sugi2009
tag
válasz
maximilian4 #17059 üzenetére
Közben pedig egy vmire jöttem rá.Igazat adok azoknak akik állították,hogy ha gamer akkor 17". kicsinek érzem
ez az egyetlen hátrányon vele szemben,de ugye erről nem tehet...amugy meg nekem kinézetre pont az Acer tetszett meg.A lenovonak a fedele vmi übergagyi műanyag.Kis nyomásra behorpad az egész.nem tudom h mit élne túl ha egy táskában lenne hordva..?
-
Sugi2009
tag
válasz
maximilian4 #17026 üzenetére
Teljesen igazad van. Sok utánna nézés,járás után végülis én is a VX15 mellett döntöttem.Nem bántam meg.Perfekt a masina nagyon jó hütéssel és egy rossz szavam nem lehet.Halk és a teljesítménye is számomra brutál. Ez a 1050TI kártya vmi döbbenet. Mármint ebben az árkategóriában.
-
Dhampir
félisten
válasz
maximilian4 #17024 üzenetére
Ezt a gépet nem is ajánlják a milyen notebookot vegyek topicban, legalábbis ha jól tudom, csak egy jóval drágább Acer típust. Pedig a VX 15 hűtése jól meg van oldva.
-
Dhampir
félisten
válasz
maximilian4 #17022 üzenetére
Maxon talán még nagyon jónak is mondható a gamerek között.
-
Dhampir
félisten
válasz
maximilian4 #17012 üzenetére
Játék közben halkan hűt a gép vagy tud süvíteni is?
-
echterion
nagyúr
válasz
Én eddig csak azért nem vettem meg, mert PS4 Pro-n akarom 4k-ban élvezni, de annyi játékom van már, hogy nem tudom, mikor jutok el odáig, hogy beszerezzem, pedig az első részt szerettem és nagyon babán festett 4k-ban. A ME Andromeda is csak azért van meg, mert 5k volt amazonon, de még ki se bontottam a nylon-ból.
-
Medocsabi
addikt
válasz
Azám,xboxon is szép amúgy,egyik kedvenc játékunk asszonnyal!
-
Dhampir
félisten
válasz
maximilian4 #17001 üzenetére
Eszerint a mobil RX 560 nem egyezik meg az asztalival, mint az Nvidia 1050 Ti, ami ugyanaz?
-
DaimlerAG
csendes tag
válasz
maximilian4 #16995 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
maximilian4 #16970 üzenetére
Én azt a fröcsögő stílust nem bírom, mikor valaki leszarozza a másik notiját, egy olyan topic-ra hivatkozva, amit az vétel előtt hülyére olvasottés.. áldom az eget, hogy nem az itt károgókra hallgattam (nagy tisztelet a kivételnek), amilyen Te is volnál (nem tartozol közéjük) - no offense, csak így tényként megállapítom - és epic a végén a világértelmesmegváltó kinyilatkoztató konzekvencia, hogy az ÉN meggyőződésem szerint MINDEN más SZAR. Hogy mim szerint ? Meggyőződve ? Én ? MINDEN MÁS ? Hä ??
b+ ..
Azért verem a fejem a falba, mert tudtam, hogy egy ekkora butának a szintjére le fogok süllyedni, hogy legyőzzön a rutinjával. Ilyenkor mindig elszontyolodom, hogy áh, reménykedtem, de ...
Szerintem.. k*ra hagyjuk a témát
- de egyébként hogy Te mit bírsz vagy nem bírsz, tudod, olyan mint a vélemény és a segglyuk: mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra. Szóval úgy gondolom, kis pöcegödör világunkat nem az fogja előrébb vinni, ha kárörvendően nevetsz valakin (pláne alaptalanul, ami végképp a szakmai inkopenenciádat jelzi), hanem az, ha ellátod a leendő vevőket pár jó tanáccsal és legfőképpen az itt fórumozó Prime-ozó társaid nem nézed 100% síkhülyének, hogy bemegy, leemeli a polcról és aztán klasszikusan beszopja a banánt mélytorokra.
Mert itt Rajtad kívül senkinek nincs annyi esze, hogy laptopot vétel előtt jól körbejárjon hitelesebb fórumokon is, ahelyett, hogy üzleti érdekek mentén ajánlana bármi egyebet, amit adott bolt forgalmaz, valszeg a leendő vevő tökhülye ahhoz is, hogy tudja, neki mi kell, mire kell, mennyiért kell és valszeg síkhülye azt is felfogni, hogy 60 napja van vétel után arra, hogy indoklás nélkül visszavigye a laptopot, ha nem tetszik neki, mert szerencsétlen nyomorékbuta vevő nem tudja, hogy ha online vásárol, ezt megteheti, pláne a Media kiterjesztett akciójában és végül - teljesen nyilvánvalóan - azért tartottam meg a nyári hőségben nem szobahőmérsékleten kitesztelt laptopot, mert szar.
Na, ezért verem a fejem a falba.
Bíztam benne, hogy nem kell leírnom, de - Uram, bocsásd meg bűnömet. Még nem készültem fel erősnek maradni és az ilyen reakciókra zsigerből megremegő ujjaimat visszafogni. Köszönöm. Ámen.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
maximilian4 #16967 üzenetére
Jajajaj ...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
maximilian4 #16965 üzenetére
Amúgy BF1 nálam is turbo-zik, hagy a CPU-ban némi levegőt. Mocsok jól megírt engine, de ennyire ő se tépi a vasat. Viszont jól jelzi az irányt, hogy egyre inkább hülyére optimalizálják több szálra a játékokat, Ryzen is erre erősített, Intel is csak növeli a magokat/szálakat, szóval kb. az első négymagosok óta (hány éve is? úristen) mostanában kezdenek beérni a játékgyártók is, hogy igazán kihasználják azt, amire a gép képes.
És pont ez a trend az, ami miatt jó szintivel széthajtva tesztelni, mert itt azonnal kijön, hogy a polcon lévő laptop most akkor csak Mario-zni jó, vagy komoly témára is, hosszabb időre.
Abban tényleg nincs sok fun, hogy az ember elkezd egy BF-et ultrában fullhd 60fps körül, tol egy meccset és a játék közepén veszi észre, hogy "áááh, kicsit mitha nem az igazi lenne valami" - és van 40 fps-e. Ciki.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
maximilian4 #16965 üzenetére
Indítsd a következőket és rendezd el őket 1 oldalon
- TechPowerUp GPU-Z, Sensors fül [link]
- Core Temp és hozzá a Core Temp Grapher addon (Beta lesz valszeg még mindig) [link] [link]
- Task Manager, szálankénti bontás
- Geeks3D GPU Test és mehet a Stress Test az első opcióval [link]
- Prime95 [link], első indítás után Stress Testing opció, majd a kis ablakban első pötty "Small FFTs (maximum heat)".. és OK. Annyi szálat ad alapban, amennyiddel a CPU-d rendelkezik, hagyd így.Ebben nem lesz csalás meg himi-humi, mi igaz és mi nem igaz és "ha minden igaz"
Szerintem csak így érdemes gamer laptopot mérni.Nem tudom, hány mai gamer laptop van kint a piacon éppen, de fentebbi teszt metódusra... mondjuk elég egy fél óra is nekik a melegedési görbe utáni stabilizálódásra... szerintem 100-ból 90 keményen eltaknyol, magyarul játszhatatlanra throttlingol, a maradék 7-8 csak szolídan vesz vissza, pl. turbo-t elhagyja és alap névleges freki körülre áll be (de így még játszható marad a játék és nem érzed magad átb*va) és ritkaságszám lesz az olyan, ami turbo-ban marad GPU-val is, CPU-val is, tartósan.
Szobahőmérsékleten persze (21-22 fok). Ha az erkélyre kivinném, turbo-ban maradnék végig az Y520-al is
(Sőt, brahiból lehet megcsinálom, hogy a NotePal-emmel alatta ki is ülök egy kicsit egy hosszabbítóval az 5 fokba )
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
maximilian4 #16962 üzenetére
Y520. i7, 1050Ti.
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #16962 üzenetére
Lehet azért nem.megy mer jóval hamarabb leveszi a turbot
Viccen kívül én gépem egyik BIOS verziója konkrétan 70 fok fölött már minden turbot levett miközben 60 foknál még be sem kapcsol a hűtése az minőségi BIOS build volt xd
-
Zozzy94
tag
válasz
maximilian4 #16940 üzenetére
Láttam még ugyan azon a részen egész jól kinéző laptop hűtőket, a legnagyobb az 4 ventilátoros volt, gondolom 17-es géphez....szerinted az mennyire számíthat?
Informatikusom szerint max. 2-3 fokot ér...szóval pénzkidobás az olyan?
-
Zozzy94
tag
válasz
maximilian4 #16926 üzenetére
Ezt leszámítva akkor elég tisztességes gépnek mondható ennyiért?
Mirr Murr: Win10 a mindenem, szeretem ha alapból rajta van a gépen, az a fránya kényelmesség..
-
kirjak
aktív tag
válasz
maximilian4 #16887 üzenetére
Honnan szeretzted be a pasztádat? Te csináltad a műveletet ?
-
whitemetal33
tag
válasz
Kb. mennyi idő után pasztáztad újra? Előtte tapasztalható volt némi throttling game alatt? Egyéb baj előfordult már vele? A billentyűzet közepénél is érezhető a hőmérséklet csökkenés?
Bocs de egy kicsit már ra vagyok zsongva erre. A Dell 7567 az ára, a nagyon nem masszív teteje, és az ajánlásotok miatt nem nyerte el a tetszésem.
Egy Black Friday-ig várok a vásárlásával, addig meg megpróbálok minél több infót begyűjteni arról hogy mire számítsak, elvégre nem egy 5 forintos cukorkáról, hanem már komolyabb értékű tárgyról beszélünk. -
válasz
Szerintem ez a gémerkedés egy jó nagy adag sznobizmus, vegyítve hasonló mennyiségű geek-séggel, megfűszerezve a játékszenvedéllyel és az egész tetejére szórva jól láthatóan az e-pénisz mutogatás!
Komolyra fordítva a szót, az MPL futár panaszkodott nekem, hogy elég döcögve mennek a gépén (desktop) a játékok és amikor már régóta játszik be is kockásodik és ki kell olyankor kapcsolni. Elhozott egy olyan konfigot, hogy csak néztem: Core2 E5600, Intel GMA, 2GB memória. Kérdeztem, hogy hol van belőle a videókártya? Hát ott benne! Kiderült, hogy emberünk a Quake4-et, a valami öreg COD-ot, meg még kb 15 fps-t az INTEGRÁLT VGA-val nyomja!!
Elindultak a játékok, de katasztrófálisan... Gyorsan lőttem neki az egyik céges gépből egy GT630-at 1GB-al. Szerintetek? Azóta én vagyok a SZÁMÍTÓGÉPJAVÍTÓ-ISTEN a faluban!
Magamból kiindulva, nekem is itt a 15R3 a 1070-el és néha előfordul, hogy a HD530-al indítom a Serious Sam-et. Általában nem is szokott feltűnni, csak abból, hogy üveghangon visít a szegén CPU ventije...
Ennyit bátorkodtam, volna hozzáfűzni a "felhasználói igények" megjegyzéshez -
k-adi
nagyúr
válasz
maximilian4 #16882 üzenetére
Igen, ez poén addig ameddig nem jön ide egy valaki aki tanácsot kér és ő meg beböfögi a hülyeségeit.
de persze no offense pocok
-
echterion
nagyúr
válasz
maximilian4 #16882 üzenetére
Ja, nincs ezzel gond, csak tudni kell helyén kezelni, meg ismerni az ő nem mindennapi igényeit. Nekem pl. tökre nem trash az 1060, meg a 6700hq, amire használom, tökéletesen megfelel, mint ahogy a kasznival is elégedett vagyok.
-
válasz
maximilian4 #16879 üzenetére
Nekem elég a lapos saját full HD 120Hz-es monitora,mivel elég közel ülök hozzá.Meg is van a 120 fps minden játékban
-
echterion
nagyúr
válasz
maximilian4 #16876 üzenetére
Csak azt hozza, amit várunk tőle. Neki a saját notija is trash.
-
Rellind
senior tag
válasz
maximilian4 #16836 üzenetére
Sziasztok.
Semmi extra költség nem jön a prospektusban szereplő árra.
Leszámítva azt,hogy I7 van az AW-ben, véleményetek szerint a 300$ különbség megérné azt, hogy azt birtokoljam? Azért kérdezem,mert soha nem volt AW-m, itt meg páran birtokolnak. De a 7000-es is nagyon bejön
-
formula01
senior tag
válasz
maximilian4 #16839 üzenetére
Ne is mondd, rendelés előtt 8 helyen 5ből mondták, hogy ti, 3 hogy sima, végül megrendeltem, gondoltam max elállok, de már a bios-ba, bocsánat, uefi-be belépve is GTX 1050 Ti volt, ugrott is rá a win.
Szerintem i7-el, gtx 1050 ti-vel, 16 gb rammal, 128as ssd + 1 tb hdd-vel, IPS-el 355e Ft-ért jó vétel volt, aztán majd az idő eldönti.
-
formula01
senior tag
válasz
maximilian4 #16838 üzenetére
-
maximilian4
addikt
válasz
maximilian4 #16838 üzenetére
Pl. az ipon, edigital, aqua, mysoft eleve ti-al írja. Néhányan meg nem (medimarkt, notebook.hu, emag).
-
válasz
maximilian4 #16803 üzenetére
Amibe befér egy R280X annak inkább tégla lenne a neve nem levegő
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #16796 üzenetére
Korrekt akkor olyan 76-80 körül tetőzne teljes terhelésnél jó ez
-
maximilian4
addikt
válasz
maximilian4 #16794 üzenetére
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #16792 üzenetére
Furmark már nem jó gpu nyüstölésre mert alapesetben driverből leszabályozza az órajelet, így kb olyan 70% os terheléssel megy csak. Egy 64 fős bf 1 a legjobb még mindig erre.
-
kreten67
senior tag
válasz
maximilian4 #16764 üzenetére
Chipes + módosított turbó hivatalosan 145LE de ezeknél a 180LE a plafon. [link]
A mostani Multivanom 2.5 TDI gyári BOX 210LE ,de alapbol csak 174-nek kellene lennie (én már így vettem). -
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4 #16733 üzenetére
Át sem kell szerelni az egész házat egyik része a felső csuklótámasz az simán lepattintható kb és tehetünk rá újat másik meg a kijelzőnek egy ilyen kis fekete műanyag díszléce az se egy nagy was ist das konkrétan a kijelző hátoldalát kell max lecserélni aztán kész is
(#16732) PR0JECTNR56
Bizony bizony, más gép ezt nem nagyon bírta volna ki -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
maximilian4 #16694 üzenetére
Abszolút jogos a felvetés, nálam is itt bukott el végső soron koncepció, mert még a noti árán felül raktam félre egy kicsit, de abból sokkal jobb lesz plusz 1 év garanciát venni.
A 1070 az én személyes igényeim mellett (FHD, stabil 60FPS, high settings) tökéletesen megfelel, legalábbis a notebookcheck-es tesztek alapján még jelentős tartalékok maradnak benne így is.
Az amp a kedvező ára, és a hosszú távú lehetőségek miatt gondolkodtatott el, de addig még rengeteg minden történhet a hardverpiacon, szóval a saját szemszögemből racionálisabb döntést hoztam én is végül. -
Sugi2009
tag
válasz
maximilian4 #16694 üzenetére
[link]
Tanulságos,elgondolkodtató...nem jó úton haladunk az tény... -
kirjak
aktív tag
válasz
maximilian4 #16555 üzenetére
-
Sugi2009
tag
válasz
maximilian4 #16584 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Még amit nézegetek az a Dell 7567 de ebből ugyanolyan specifikációval kb 40-el hosszabb.
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
maximilian4 #16573 üzenetére
Egyébként elsőre is értettem és világos volt.
Tisztában vagyok vele, hogy eljárhatok az ügyben csak ha veszel egy negyedmillás cuccot akkor nem akarsz eljárni. :-)Engem sokkal jobban érdekelne a típusszám alapján való beazonosíthatóság. Mely típusszámúak azok? Hol lehet ennek utánajárni?
------
Egyébként a tollas dolgot nem jól írtam le, nem járt hozzá, hanem kezeli a cég saját tollát vagy sem. (az más kérdés, hogy úgy harangozták be, hogy lesz hozzá toll -> ergo kezelni is fogja). Aztán ott is volt, hogy x ideig úgy gyártották aztán amúgy. A típusszáma meg talánn ugyanaz. Talán. A saját fórjmokon is panaszkodnak, hogy vettek hozzá tollat aztán mégsem kezeli. Persze az adatlap már nem tartalmazza a funkciót. Egy régebbi változat még hanjól emlékszek, igen. Persze, hogy bizonyítod.
Hasonló marhaság a Redmi Note 4-nél. Első szériákban még Sony szenzor, aztán Samaung. Majd egyszercsak Omivision. Típusszám meg elvileg ugyanaz, de aki olyat vett az becumizta (rettenet tré.)
Régebben sem feltétlenül azonos hardverlemmel szereltek egy teljes szériát de ritkán fordult elő, hogy egyik másik kritikán aluli.
------
Az Y520-asnak mi a szériahibája? -
Balázzs
senior tag
válasz
maximilian4 #16555 üzenetére
F1 2017
Falliout 4
Fifa 18
SW Battlefront
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Formula-1
- PlayStation 1 / 2
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- A Teslákba költözik a Grok AI
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Díszdobozos QHD+ 2,8K 14" Lenovo Ultrabook eladó!
- Asus Rog Strix gamer laptop makulátlan állapotban.
- AZTA! Dell XPS 13 Plus 9320 13.4" Profi Notebook -70% Brutál i7-1260P 16/512 FHD+ Iris Xe /MILLIÓ/
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest