- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #54839 üzenetére
Szia.
Semmi baj, többen vagyunk, több szem többet lát.
Ha cserét akar kérni, akkor vigyáznia kell, hogy ki ne csússzon a 3 munkanapból.
Most 4-én pénteken vette x óra y perckor, tehát szerdán x óra y percig élhet a cseregarival. Hétfőn kapott egy félrevezető email-t, amit szerencsére megosztott itt velünk és tanáccsal tudjuk ellátni.Szerinted mennyire lennének akadéskodók ? Beleállnának-e, hogy ez nem hiba, stb?
Fúúú ezt látod nem tudom, ez attól függ, hogy mennyire határozott ricogsm.
De nem akadékoskodhatnak, főleg mert ezt jelezte már email-en is.
Te mint normal user ha szereted ezt a gépet és ugyanolyanra akarod cseréltetni, nem életszerű, hogy direkt tönkre akarnád tenni. -
gago1975
őstag
válasz
Gergello #54833 üzenetére
Ez így ebben a formában nem igaz, hiszen 72óra cseregarancia ilyenkor ami életbelép.
Nem kell semmi fogy védelem, vagy békéltető testület se.Gago mindig felhozza ezt a be kell menni asztalt borogatni megoldást,
Én tényleg ezt írtam most???
"Én azt ajánlom neked, hogy menj be, és normális, de határozott hangnemben követeld ki a cserét, mert az nem járja, hogy egy új gép vásárlása után még te legyél jófej és javítatást eszközözöljenek a gépen, gyártásból eredendő hiba miatt."Olvasd el ez egy 2016-osA három munkanapos cseregarancia
Ez pedig egy 2020-as cikk Három napos cseregarancia: csak tartós fogyasztási cikkre
A törvény egyértelműen kimondja, hogy
Ugye emlékeztek még a kellékszavatosság kapcsán megbeszéltekre: ha az eladó hibásan teljesít, akkor első lépcsőben kijavítást vagy kicserélést kérhetünk, és mi dönthetjük el, hogy e kettő közül melyik igénnyel élünk. A gyakorlatban azonban ezt a főszabályt – vagyis, hogy a szavatossági igények közül a jogosult választ – felülírhatja a Ptk. azon rendelkezése, hogy ha az általunk választott szavatossági igény a kötelezettnek – másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva – aránytalan többletköltséget eredményezne, akkor mégis az eladó (a kötelezett) választhat, hogy a hibás terméket javítja, vagy cseréli.
Ha például vettünk egy mobiltelefont, amelynek a szavatossági időn belül elromlik a bekapcsoló gombja, akkor mi főszabályként ugyan jogosultak lennénk cserét kérni, de az eladó alappal hivatkozhat arra, hogy a csere neki a javításhoz képest aránytalanul drágább (hiszen egy több tízezer forintos készülék cseréje áll szemben egy pár ezer forintos javítási költséggel), és ilyen esetben ő megteheti azt, hogy „felülírja” a mi igényünket, és nem cseréli a terméket, hanem azt – lehetőleg 15 napon belül – javítja.Ebbe az alaphelyzetbe illeszkedik a – gyakran félreértett – három munkanapos cseregarancia intézménye, aminek a lényege, hogy ha három munkanapon belül érvényesítünk csereigényt, akkor az eladó nem hivatkozhat arra, hogy ez neki többletköltséget eredményezne, és inkább javítana, hanem köteles a hibás terméket cserélni.
A három munkanapos cseregarancia csak a fogyasztókat illeti meg (tehát csak a természetes személyeket) és csak vállalkozásokkal szemben (tehát például a vaterán eladó magánszemélyt nem terheli). Fontos szem előtt tartani, hogy nem naptári napról, hanem három munkanapról van szó e garancia esetében, ami a vásárlással (üzembe helyezéssel) kezdődik.
Csak jótállásra köteles termékekere vonatkozik
A három munkanapos cseregarancia csak a 151/2003 (IX. 22.) kormányrendelet mellékletében meghatározott tartós fogyasztási cikkekre vonatkozik. Tehát nem minden esetben élhetünk e garanciával, csak a kormányrendeletben felsorolt bruttó 10 ezer forint eladási ár fölött értékesített tartós fogyasztási cikkek meghibásodása esetén.
Tehát ha veszünk egy mobiltelefont, akkor
egyrészt egy év jótállási jogunk,
kettő év kellékszavatossági jogunk van,
ezen belül megillet bennünket a három munkanapos cseregarancia is (mert jótállás köteles terméket vettünk). -
gago1975
őstag
válasz
Gergello #54578 üzenetére
Ez lemaradt
Ez a te G731GW
és neked csak 1 NVMe SSD csatlakozási lehetőséged van.A Sata III SSD-d az tényleg nagyon jó és megbízható is. Én is szeretem a 860Pro-t.
Ha MLC-s NVMe SSD-t szeretnél akkor csak a 960/970/980Pro jöhet csak számításba.
A 960 970Pro PCIe Gen 3.0 x4, NVMe 1.3, viszont az új 980Pro PCIe Gen 4.0 x4, NVMe 1.3c verzió. -
gago1975
őstag
válasz
Szia Gergello.
A leírások szerint nincs normál sata III csatlakozásra lehetőség a G512/712 esetében.
A te gépednél még volt lehetőség.
Én ezeket a berheléseket hagynám Szotyi helyében, és a 2,5"-os SSD-t berakni egy külső USB 3.1-es type C házba és kész. -
Gergello
addikt
válasz
Itt az én gépem, itt nem látom, hogy hova lehet nálam betenni a többi NVME ssd-t ?
Sata ssd nálam nincs benne, lehet a keret sincs meg.Úgy tűnik itt csak egy M.2 csatlakozó van.
(Odaadtam volna neked a kábelt, ha van még portom, de így tárgytalan, mert nekem is kell majd SATA-hoz.) -
válasz
Gergello #54415 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés! Lövésem sincsen! Ugyanakkora DIE méret, kevesebb tranyó, alacsonyabb feszültség, 10W-al alacsonyabb TDP osztály. És melegszik, mint a pokol, vagy a Capella-bár. Egy kis gyártás-technológia:
Én arra tippelek, hogy a tetü Intel nem gyárt külön i5-i7 procit, hanem a nem sikerült i7-ek, butítja i5-re (egy wafer-en vannak, csak az i9 középen, az i7 kicsit kijjebb, az i5 majdnem a tányér szélén, az i3 meg a peremén:
Ez azért lényeges, mert a tányért tudják pozícionálni atom pontosan, de a rétegek elcsavarodását biztos nem annyira, így a közepén nagyon ponots lesz a fedés, a szélén nem annyira. Eleve válogatják vágás után. Aztán megy a processzor-fosó gépbe és utána tesztelik, hogy mennyire életképes a CPU-k a széle felé, ha minden oké akko jobb proci lesz belőle, a nem megfelelően működő magokat és cache-t letilják, a mikrokódot úgy állitják be, hogy az alaplap EC-je a megfelelő procit olvassa ki.
És itt jön az én tippem; valahogy ezek a letiltott részek nem működnek, de mégis benne vannak az áramkörben, tehát csak "szoftveresen" van butítva a CPU. És amikor megterheljük, akkor a zombi komponensek felélednek, termelik a hőt, de nem segítenek be a számolásba, azaz a proci i3 meg i5 szintjét hozza, hiába van benne minden... -
gago1975
őstag
válasz
Gergello #54010 üzenetére
Szia.
Hát akkor még lehet jobban is jártál azzal a panellal mint ami az új G712LW/LWS-ben van, kérdés, hogy az Asus milyen firmware-al rendelte meg/pattintott hozzá, mert ez a panel a
Schenker XMG Core 17 (Core i7-9750H, GeForce GTX 1660 Ti, 144-Hz Display) így,
LG Philips LP173WFG-SPB1 (LGD0615),X-Rite i1Pro 2
Maximum: 329 cd/m²
Average: 286 cd/m²
Minimum: 13 cd/m²
Center on Battery: 329 cd/m²
Brightness Distribution: 79 %
Contrast: 1097:1 (Black: 0.3 cd/m²)
ΔE Color 2.52 | 0.6-29.43 Ø5.7, calibrated: 1.31
ΔE Greyscale 2.98 | 0.64-98 Ø6
95% sRGB (Argyll 3D) 60% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D)
Gamma: 2.38a Lenovo Legion Y740-17IRH Review:-ban G-Sync-el pedig
LG Philips LP173WFG-SPD2 (LGD05E0)
X-Rite i1Pro 2
Maximum: 282 cd/m²
Average: 260.6 cd/m²
Center on Battery: 282 cd/m²
Minimum: 4 cd/m²
Brightness Distribution: 87 %
Contrast: 1044:1 (Black: 0.27 cd/m²)
ΔE Color 3.18 | 0.6-29.43 Ø5.7, calibrated: 0.95
ΔE Greyscale 4.1 | 0.64-98 Ø6
96% sRGB (Argyll 3D) 61% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D)
Gamma: 2.55
így teljesít. -
gago1975
őstag
válasz
Gergello #54003 üzenetére
Szia.
Az NTSC-t ugye a PCS a kijelző értékénél ezt használja.
Ha azt írják, hogy 72% NTSC, abból sajnos az sRGB/ADOBE RGB még nem derül ki, de azt azért el lehet mondani, hogy Kb.80-90% színlefedettség felett van.
A színhűséget a ΔE Color illetve a ΔE Greyscale mutatja meg, hogy a lefedettséget mennyire pontossan jeleníti meg a kijelző.
Lehet a színlefedettség pld 90% feletti, de ha a ΔE Color&ΔE Greyscale 4 vagy nagyobb, akkor a színlefedettség jó, hűsége csak közepes.Pld vegyük a te, gurus gépét és egy Zephyrus GX550 Pro Duo-t
A G731-nek ami a tiéd
AU Optronics AUO409D
X-Rite i1Pro 2
Maximum: 343.9 cd/m²
Average: 305.7 cd/m²,
Center on Battery: 297.4 cd/m²,
Minimum: 17.1 cd/m²
Brightness Distribution: 80 %
Contrast: 959:1 (Black: 0.31 cd/m²)
ΔE Color 4.08 | 0.6-29.43 Ø5.7, calibrated: 4
ΔE Greyscale 4 | 0.64-98 Ø6
86% sRGB (Argyll 3D) 56% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D)
Gamma: 2.259
Tehát a 86%-os sRGB, 56% ADOBE RGB színlefedettségnek a színhűsége 4-es ami közepes kategória.A G712LWS-nek
LG Philips LP173WFG-SPB3
X-Rite i1Pro 2
Maximum: 323 cd/m²
Center on Battery: 323 cd/m²
Average: 299.8 cd/m²
Minimum: 17 cd/m²
Brightness Distribution: 89 %
Contrast: 1042:1 (Black: 0.31 cd/m²)
ΔE Color 3.01 | 0.6-29.43 Ø5.7, calibrated: 1
ΔE Greyscale 3.8 | 0.64-98 Ø6
90% sRGB (Argyll 3D) 66% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D)
Gamma: 2.154
Tehát a 90%-os sRGB, 66% ADOBE RGB színlefedettségnek a színhűsége 3-as ami már jobb-közepes kategória.GX550 Pro Duo
AU Optronics B156ZAN03.1
X-Rite i1Pro 2
Maximum: 401 cd/m²
Center on Battery: 398 cd/m²
Average: 385.2 cd/m²
Minimum: 21 cd/m²
Brightness Distribution: 90 %
Contrast: 1421:1 (Black: 0.28 cd/m²)
ΔE Color 1.53 | 0.6-29.43 Ø5.7, calibrated: 0.77
ΔE Greyscale 2.4 | 0.64-98 Ø6
100% sRGB (Argyll 3D) 100% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D)
Gamma: 2.19
Na ennek a 100/100%-os sRGB/ADOBE RGB színlefedettségnek a színhűsége 1.5-2-es na ez az ami fúúú b@sszus kategória.De itt van egy lista a legjobb notebookcheck-es kijelzőpanelekről
Bővebb leírás Színtérismeretek Az sRGB az NTSC színtér hozzávetőleg 72%-át lefedi. Az NTSC színtér megjelenítésére alkalmas monitorok különösen gyakorinak számítanak a videoszerkesztés és a mozgókép-feldolgozás területén. Az otthoni felhasználás és a fotófeldolgozás tekintetében azonban kevésbé meghatározók. A fotófeldolgozás során alapvető fontossággal bír az LCD monitorok sRGB-kompatibilitása és az AdobeRGB színtér megjelenítésére irányuló képessége.
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
Gergello #53858 üzenetére
Igen 2070S
Az fix így ha lúd legyen kövér
Még kímélgetem várom a ram okat 27 én adják postára állítólag
SSD is még csak most rendeltem meg bele.
Csak hogy 1x keljen levenem a hátulját.
Még lehet hogy csavarhúzó is kell vennem, hogy a csavart minél kevésbé sértsem.Ár érték arányban azért az Acer is igen jó lett volna bár a 17" felé jóbban húzott a szívem.
-
válasz
Gergello #53842 üzenetére
Kicsit unalmas hogy ezt lyukasra kopott hülyeséget irogatod én gépem volt elötte Kdavidé ugyan úgy lehetett használni ettől még engem nem zavart nem gondolnám hogy aki jó teljesítményt akar venni kevesebb pénzért akkor annak tökéletes sztem . Azért ennyi az ára mert kicsi a piaca ennyi a megfejtés . 220 ért az egy nagyon korrekt ár
-
válasz
Gergello #53851 üzenetére
Lehet, csak nem jön be. Meg innen nem kezdeném újra az egészet átgondolni, megint kezdeni elölről......hőcsövek, fúrás-faragás
,(
újabb VGA). Most egy időre meguntam. Meg relatíve jelenleg nekem nem érné meg kiadni érte annyi pénzt, ha a jelenlegivel még el vagyok, és mivel a mostanim sose fog eladásra menni, így nagyon sokba fájna, nem beszélve költök minden szarra.Főleg most a covid őrületben megyünk tönkre anyagilag. Nagyon meg kell gondolni mennyire adósodunk el. -
válasz
Gergello #53848 üzenetére
Nem tetszik kinézetre, olcsó törékeny melegedős burkolatnak látszik. Teljesítményben is alul van a mostanimhoz szerintem, vagy ott van attól függően milyen munkát végez. Erre biztos nem váltanék a mostanimról. Inkább azon gondolkoztam az ára miatt hogy megvenném valakinek ajándékba, ha tehetném, de nem tehetem. Ha valaha új lapost veszek magamnak az mérföldkő lesz felfelé, az még messze van.
Nem szoktam üzletelgetni, árulgatni, meghagyom másnak. -
echterion
nagyúr
válasz
Gergello #53826 üzenetére
Ennél többet reálisan nézve nem ér. Upgrade az azért zsebbenyúlós, érteni sem árt hozzá, ha upgrade-elni akarod, a proci is közel max. esetleg vehetsz bele horror áron K-s procit de az is "csak" 4c8t, nem is ismert márka itthon, nem magyar bill., sokéves gép, csak 1060-as gpu.
Gyorsan, figyelembe véve a magyar viszonyokat. -
-
gyépés
aktív tag
válasz
Gergello #53544 üzenetére
Vannak progik, amik a vinyóról tudnak visszaállítani törölt fájlokat, míg nincsenek felülírva, azokkal még tettem volna egy kísérletet, ha van rá időm/kedvem/motivációm. De ezek szerint te sem tudtál csodaszert. Feleségem minden létező adathordozót, felhős tárat megtöltött már fotókkal, lesz egy ilyen archiválásos köröm nekem is, azért próbáltam valami worst case scenariót ellesni.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Gergello #53516 üzenetére
Egyik haverom futott bele olyanba régen.Mondtam neki hogy egy barom vagy ha kínából veszel pendrive-ot,de megrendelte mert olcsó volt.Aztán még büszkén állította hogy márpedig az annyi,(64GB) mert annyit mutat a rencer is,eljött hozzám valami 40 gigás játékért,fel is toltuk rá,fel is ment.Igen ám,de azért mert kb. 8 gigánként felülírta az előző fájlokat...
Telefonhoz rendeltem egyszer vagy 8-10 éve akksit kínából,az volt az első meg utolsó ilyen vásárlásom, akksi vagy pendrive vagy hasonlók soha többet onnan.
Az ebayes képen tökéletes gyári Nokia akksinak látszott,megjött akkor már láttam hol a hiba egyből.A hátulján a matrica csak sima volt,a gyári pedig hologramos 3D-s.Betettem a telóba,full töltöttséget mutatott,akkor már 100 volt,hogy ez kuka,az is volt,egy napot sem bírt ki.700 ft volt,free shippel,a gyári itthon akkor 4e ft volt,így 4700-at buktam 4 helyett.
A kínai meg örült mert tudja hogy úgysem fog senki szarakoni vele 700 ft-ért,mert a ráfordított idő többe kerülne. -
gago1975
őstag
válasz
Gergello #53412 üzenetére
Szia.
Na!!!!! Azért 5-10%-kal rosszabb a p2000 mint a 1050Ti mobile játék alatt. Nem is szép összehasonlítani a kettőt.
P2000 kb GTX860M szint, a 1050Ti pedig GTX880M/970M. -
Szotyi222
aktív tag
válasz
Gergello #53270 üzenetére
Csak aról volt szó hogy ryzen 4000 proci mellé kevésbé jó Kijelző tesznek.
HP ebbe kivétel [link]
Meg venni?
1 asus hoz képest plusz 100k kicsit jobb Kijelző ért.??????
2. Állítólag mindegyik igen, nagyon forrón dolgozik. Tesztet amit láttam a gpu 40% kon ment kellemes hőfokon. -
válasz
Gergello #53249 üzenetére
Annyi minden baj keletkezhet ami miatt használhatatlanná válhat. Pl A legutóbbi tapasztalatom mikor kicsit szétkaptam a lapost az optikai meghajtó csere miatt. Majd összerakván rögtön nem tudtam bekapcsolni a szalagkábel miatt. Tudom hozzápiszkáltam ez azért volt, viszont hallottam már olyat mikor valakinek elszakadt, megtört és ez elég hogy ne tudd használni. Bármi lehet, teljes lapcsere nem mindig indokolt. Aztán lehet olyan mikor elkerülhetetlen akkor tényleg jó ha van garis ügyintézés, nálam a legvégső lenne.
-
-
-
válasz
Gergello #52716 üzenetére
Én is használtam workstationt játékra. Volt m6600 is mint neked csak firepro-val (az 2-szer is meghalt a 6 év alatt, másodjára ez gazdasági totál kár volt garin kivül). De nagyon szerettem. Előtte hp 8510p volt, az is pöpec volt. Azért workstation mert cippeltem. A kasztni mindkettőnél röhögve kibírt minden strapát. Most ezér van precision 7740, csak quadro 3000-el (állítólag jobban bírják a strapát mint a fireprok). Remélem beáll a sorban és szolgál vagy 6 évig
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #52369 üzenetére
Látod én pld ezért nem fogom eladni a Helios 700-ast.
Annyiért el lehetne adni, nem éri meg, annál ez sokkal jobb gép, hogy elkotyavetyéljem.
Ha kijön az új Acer Helios 700-as vagy hasonló hűtésű csúcs gép csak 30-as GPU-val, akkor odaadom a 14 éves fiamnak, ami pedig a fiamnak van Helios 500-as, megörökli tőle a párom 13 éves lánya.
Körforgás és mindenki boldog lesz -
gago1975
őstag
válasz
Gergello #52367 üzenetére
Semmi nem indokolja, hiszen a G712-es a Strix G utód, a Scar III-é pedig a G732.
Te se gondolkodnál szerintem rajta ha most kellene a kettő között választanod.
Szerintem hamarabb vennéd meg az új G712-est mint a régebbi 731-et, mégha 70-el olcsobb is.
Általában az okosok azt mondják és én is ezt tapasztalom, hogy a pár hónapos gépet a mostani árának amortizálása és mínusz áfával csökkentett áron tudod, lehet eladni.
Ebben az esetben 570K - 21,26%= 448K az új ár, tehát a realis használt ára 420-430K.
Sajnos ez egy ilyen műfaj, ennyi a bukó minimum. Persze lehet találni madarat aki esetleg elviszi ennyiért, de ha tájékozott a piaci árakkal akkor sokáig árul ilyet az ember. Ráadásul hónapról hónapra csökken az esély és csökkenteni kell az árát. -
gago1975
őstag
válasz
Gergello #52365 üzenetére
Szívesen.
Szerintem nem tudnád úgy eladni a mostanit, hogy megérje cserélni.
Most néztem, hogy olyat mint a tiéd (Eladó ezüst Asus ROG STRIX SCAR III G731GW 17,3" - 2022.03.31-ig garanciális) 2020. márciusit, 14-e óta 500K-ért próbálják eladni, de szerintem senki nem fog rá pattani, főleg, hogy G712 10750H+RTX2070 majdnem ugyanezekkel a paraméterekkel 570-től már kapni. 2070s-t pedig 634-ért.Várd inkább meg a 3070 max-q-s modelt, hátha az Asus végre csinál mellé egy full VC-hűtést és akkor elismert gép lesz sokak körében.
Ja és ne 10750H-val vedd ha lesz 10875-is, mert nincs sok különbség a 9750H és a 10750 között, nem fogod észre venni annyira. -
gago1975
őstag
válasz
Gergello #52356 üzenetére
Szia.
Ha megengeded, hogy tanácsot adjak, akkor inkább várj az RTX 30-as sorozatra.
Nincs akkora előre lépés 2070-2070s között amiért megérné, ráadásul még ha csak a 90W-os 3070 max-q-t tesznek az újakba, azok is bőven 30-40%-kal jobbak lesznek mint a 2070Super mobil.
És ha még szerencséd is lesz, 8mag /16szál-as 10875H lesz 10750H helyett. -
Szotyi222
aktív tag
válasz
Gergello #52342 üzenetére
Aki nem ezzel foglalkozik az már csak így szokott lenni.
(én is bár az én laptopom 2013 más ami bemonta az unalmas több lenne a javítatás mint a gépér)
Aki ezzel foglalkozik hamar megkeresik, hogy kell a pénz mit adsz érte , és ő rá ér eladni.Vagy egy tehetős bemegy és azt kérdi mennyit kell ráfizetnem az ujjab gépér.
Gondolom tesem akarod félévig hirdetgetni
40x telefonálgatni. Adod kicsit olcsóbban
És 1-2 érdeklődő után elviszik.
Saját részre vagy tovább értékesítésre.
Aki magának veszi az örül, aki még tovább értékesítésre vette meg adig benn áll a pénze míg el nem adja. -
gyépés
aktív tag
válasz
Gergello #52338 üzenetére
És milyen jól tartja az árát! Kb. 2 éve pont ezt a gépet nézegettem, csak akkor még más árulta és kétszer ekkora SSD volt benne.
Egyébként azért vette le a matricát, mert az nagyon csúnyán össze volt karcolódva, sokkal öregebbnek, használtabbnak látszódott tőle a gép. Az eredeti hirdetés nem a konkrét gépet mutatja, így azon nem látszik. Egyébként azért nem vettem meg, mert erősebb procit akartam, plusz a teszt alatt furcsán működött az akksija, de úgy látom azt is cserélte. Szóval lehet hogy most tök reális az ár és két éve volt nagyon jó ajánlat. -
válasz
Gergello #52281 üzenetére
Köszi, 2 éve megvan, akkor keservesen kuporgattam rá, ami kellett. RM-ben most annyi közös van bennünk, hogy én sem akarnám ezt lecserélni semmire, soha, ahogy az ő gépét, viszont én nem akarok rajta változtatni kb. semmit sem, egyedül a motort. Na jó ... de! Kerekek / belsőülés, teljes karosszériát páncélra lecserélni, meg pár gépfegyvert rá... Tegnap este amúgy Varsóban egy gyerek tök nyugisan piroson átfutott a zebrán, miközben már a kanyarból vártak az autók, hogy hadd indulhassanak, érdekes, senki sem dudált, de láttam, hogy az éppen induló kocsi izomból fékezett, még akkor is, ha csak 1 métert ment előre, láttam meghajolni a kocsit ... no akkor lehet bevetném a fegyvert...
-
-
válasz
Gergello #52270 üzenetére
Ezt kinek és mire? Ha ezt pl rám értetted akkor váljék egészségedre. Viszont az hogy a legutóbbi hozzászólásomra ami segítségnyújtás akart lenni mellőzve minden rosszindulatot, arra csak köpködés jött, az minősít itt sok embert, persze főleg olyat aki hozzám hasonlóan igen ritkán mutatkozik, de balhézni mindig jó. Csak szakmai hozzászólást, emberi hangon és semmi gond. Normálisan is lehet. Ezt csak azért mondom neked mert látom az off szurkálódástól te sem vagy távol. Érdekes hogy gago1975 nem ugrott nekem, és még páran úgy ahogy teszik itt egyesek(csak mert nem értenek vele egyet), bár a topik munkájában nem olyan aktívak. Én meg sehogy sem, nem is tagadom, nem az én területem, de ha beírok rögtön lerohannak és ezt már nagyon kezdem unni.
-
-
gyépés
aktív tag
válasz
Gergello #52024 üzenetére
Igen, értem mire gondolsz, egyik oldalról tényleg érzek én is néha kicsit ilyen "elitista" szemléletet. Másfelől viszont tényleg ilyen szar most a notebook piac tartósság/megbízhatóság és kijelzők terén. Szóval nem biztos, hogy mindenkit zavar, ha 85-90 fokos a proci meg a kijelző csak 80-85% sRGB-s. Nem feltétlen terelgetnék én sem mindenkit ezek miatt a drágábbak felé. Más szempontból viszont még 400-500k környékén sincsenek olyan gépek, amik ezeket az igényeket megbízhatóan kielégítenék, plusz a pofátlan, megtévesztő marketinggel ezeket a gépeket sokkal jobbnak tüntetik fel, mint valóságban. Szóval nagyon azt érzem kettészakadt a piac. A túlmarketingelt szarok és a vállalható, de aranyárú gépek vannak a nagyobb gyártóktól. Köztes megoldásnak vannak ott a Clevo/Tongfeng gépek, azoknak meg nálunk nincs még kultúrája. Ez van.
Ha lenne ilyen Clevo/Tongfeng alternatíva nagyobb gyártóknál, itthon elérhetően, szerintem arra terelgetnének mindenkit, de nincs.
Egyébként szerintem ez szándékos a gyártóktól. Pont az a kategória vinné el a legtöbb vásárlót a prémium modelljeiktől, úgyhogy próbálják beterel őket inkább oda. -
gago1975
őstag
válasz
Gergello #52010 üzenetére
Figyelj Gergelo.
Senki nem írta neki, hogy szart vett. Én egész egyszerűen azt írtam le, hogy amit hírdet az Asus a kijelzőnél, miszerint sRGB100% 75% Adobe RGB, aznem igaz, illetve feltételes módban higyjük el. De ettől nem rossz, vagy a te szavaidat használva szar, hanem azt, hogy nem valós, ez megint átverés az Asus részéről, de ezt már megszoktuk, csak szörnyű, hogy milyen parasztvakításokkal rukkolnak elő újra és újra.Említettem neki azt is, hogy a gépe szerintem nincs megkenve TGC-vel, mert elég szomorú lenne, hogy TGC mellett "Játék alatt egy i7-10750H+2070s cpu 85-87°C max.gpu 79°C max".
Ez ne is haragudj de nem fejlődés, ez nem előrre lépés, hanem a nem megfelelő hőfokokon, a nem jól kialakított hűtésen a TGC-vel próbálnak javítani, próbálnak használhatóbb hőfokokat produkálni.
Ezeket a hőfokokat egyébbként tudta, tudja a régebbi G731-es 2070-is TGC-vel.Ez azért elég szomorú, hogy valahol becsapják a USER-t, hetet-havat összehordanak, és jót röhögnek a marketingesek.
Én a helyében, leellenőrizném, hogy valóban TGC van rajta.Neked is kihangsúlyozom, hogy én ezzel nem őt bántom, semmi ilyen szándék nem volt mögötte.
Lobogtathatja az Asus, hogy 83 lapátos venti, meg "A FOLYÉKONY FÉM FELTURBÓZZA A HŰTÉST", de mint ahogy leírtam nehogy már a TGC turbózza fel a hűtést?
A Folyékony fém max a jobb hőátadást, a proci és a hűtés közötti felületi egyenletlenségek optimalizálására szolgálnak, de a hűtést nem az turbózza fel.Alapnak a 83 lapátos venti egy jó út lenne, de kevés ez még így, hűtés turbózásnak kellett volna még hozzá egy jól hozzá illő VC (Vapor Chamber) hőkamrás hűtés, vagy kicsit több és jobban átgondolt, jobban elhelyezett hőcső, ráadásul nem is a radiátorban van a hőcső, csak rajta (a vga-nál is sajnos), tehát azért ki lehetett volna hozni bőven jobb hűtést hozzá.
Kétes szart meg 900K-ért senki nem linkelt, én sem, sőt, inkább felhívpm a buktatókra a figyelmet a link mellé. Bocsi.
-
Ezustroka
tag
válasz
Gergello #51369 üzenetére
Ez játék alatt van, PUBG. Ma már vinnem kell a gépet a gazdájának, úgyhogy olyan amilyen, én amit lehetett most azt megtettem, aztán innentől rajta áll, mit csinál a gépével. Ilyen eredmények mellett inkább leszedtem az XTU-t is, mert a leendő gazda aztán végképp nem ért a dologhoz, nehogy bekavarjon neki vagy valami. Ha sikerült volna jól beállítani, akkor rajta hagyom, aztán megtanítom az alapokra, de így most nem sok értelme van :(
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #51280 üzenetére
Igen van, és ha arányaiban nézzük akkor kb 30-50W többlett kell majd a 30-as kártyáknak, hogy a teljesítmény meg legyen.
Desktop 20xx ..................................Mobil:.................................................HWiNFO monitorozás
RTX 2060 TU106/ 104 : 160W ......2060TU106 .........90W ................................90-105W
RTX 2060 S TU106:.......175W .......2060MRefresh ...115W ............................115-128W
RTX 2070 TU106: .........175W .......2070M TU106 ....115W .............................118-139W
RTX2070S TU104 .........215W .......2070M S TU104 .115W ............................120-149W
RTX2080 TU104 ...........215W .......2080M TU104 ....150W .............................150-200W
RTX2080S TU104 ........250W ........2080M TU104... 150W ..............................170-205WDesktop 30xx
RTX 3070 220W
RTX3080 320W
RTX3090 350W -
gago1975
őstag
válasz
Gergello #51274 üzenetére
Persze, hogyne.
Rengeteg ember még most is veszi az olcsobb 9th gen-es 1660Ti netán 2060-as gépeket mert azt engedheti meg magának.Több 9th gen 1660Ti és régebbi 2060-as gép fogy, mint akár a sima 2070/80-as, és nem is beszélve a super kártyás gépekről. Azokból még kevesebb fogy.
Gondolod akinek nem tellik a 10th-gen RTX 2060 refresh /70/80-as super gépre annak majd most fog a 30-as kártyára?
Szerinted milyen laposokba teszik majd bele a 30-as kártyákat?
Mert ahhoz, hogy megérje cserélni, a 3070-nek TDP-je minimum 150-170W-nak kellene lennie és ahhoz masszív gamer házas gép fog kelleni az tuti.
+30-50W teljesítmény többlet az előzőekhez képest (2070- 120W, 2080 -150W) kb +10-15°C emelkedést fog jelenteni.(#51277) blue_23 Még az is lehet, hogy több, hiszen az asztali 2080-as 2018. augusztus, laposokba a 2070/80 valamikor 2019 február-március között érkezett meg legelöszőr.
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #51252 üzenetére
Miért lennének eladhatatlanok?
Ameddig a RTX 30-as sorozatot nem tudják laptopokhoz optimalizálni addig a 2070/80S megfog maradni. Ez minimum laptop-ok esetén is 2021 márc-április lesz, és szerintem a CLEVO lesz az első úttörő.
Ha megnézel függetlenűl egy sima
BGA-s 2080-as mobil GPU-s gépet aminél a TDP 150-160W és csak egy 330w-os tápot adnak hozzá, ott van power limit és addig nem lesz kihasználható egy sima BGA-s gépnél az RTX 3070/80/90-es GPU.Az MSI GT76(MXM-CPU + BGA-GPU) 9-10sf 2080-as / 2080 Super mobil GPU TDP 200-220W és ott csak 2x230W táppal tudják megoldani, hogy ne legyen power limit.
A sima MSI GT76(BGA-BGA) gépnél amihez 1db 330W tápot adnak ott bizony van power limit.
Clevo X170 / ULTRA 17-nél a 2080S mxm GPU TDP (#50796) kdavid23 HWiNFO szerint 203-205W de ahhoz is 2x 330W-os tápot adnak, hogy ne legyen gond a teljesítmény felvétel/leadással és ne legyen power limit.
Az RTX 30-as mobil GPU-k fogyasztását 3070 (max:170-180W) /3080 (max 230-250W) / 3090( max 260-280W) körűl le kellene vinni, és legalább 1x440-460W vagy 2x280W de inkább 2x330W-os tápokkal kellene ellátni, hogy bírják szuflával.
Szerintem vékony gépekbe nem is lesz RTX30-as sorozat, vagy ha lesz az vagy max-q lesz, vagy maga a halál lesz a gépeknek.
Ott már akkora hőterhelés lesz, hogy vissza kell állni a gyártóknak a normál 3-4cm vastag méretű laptopok gyártására. -
frame120
tag
válasz
Gergello #51259 üzenetére
Lassan kénytelenek lesznek a gyártók építeni normális AMD-s gépeket is, mert volt itt cikk róla, hogy már az OEM-ek is sírnak az Intel új tervei láttán. Előreláthatólag még évekig nem lesz AMD verő procijuk.
De kinézem belőlük, hogy még azokkal lesznek kiszórva a 20-as gpu-k. -
bostone
addikt
válasz
Gergello #50907 üzenetére
Egy csillagrombolón teljesítek szolgálatot, mint hadtápos. Különböző szinteket járok be a droidommal karöltve, de ő nem fér hozzá a wifi-hez és a rendszerhez is korlátozott a jogosultsága is. Egyébként is lefoglalja az egyetlen szabad konnektort, ami az irodahelyiségekben, vagy raktárépületekben éppen szabadon marad. Pocsék kolléga, de a vezetőség ragaszkodik a jelenlétéhez.
Szabadidőmben szabaduló művész vagyok (csak hobbi), emellett rekettyéket tervezek, nevelek és adok-veszek.
Ezt próbálom egy eszközzel kiváltani.
Azt hiszem ez elég életszerű felhasználási mód, így bárki megérti miért gondoltam (rosszul), hogy találok valamit a kapitalizmusban, ami szimpatikus és választható alternatíva. -
válasz
Gergello #50833 üzenetére
Múlt hónap 24.-től űlnek rajta itthon valahol. Közben Pyttawrx próbál valamit kezdeni a laposommal, hátha.......rendes tőle.
A vga adapteremet meg még mindig készíti a kínai srác. Csak X8 kivitel lesz, de ahogy nézem csak nekem egész Európában ha valaha megérkezik.(eleinte jókat bénáztam a rendeléssel, de már van rá remény. Ki van fizetve.)Már azt sem tudom mi az a gémer lapos, és mikor nyomkodtam utoljára.
Szerintem odafent az égiek megharagudtak rám.
-
Balázzs
senior tag
-
KISDUCK
addikt
-
Ubul86
őstag
-
KISDUCK
addikt
válasz
Gergello #50191 üzenetére
És még mis mit mond a rendőrségen? Hogy 2 különböző márkájú ram volt a gépben? Ez maximum fogyasztóvédelem lehetne, de erős a gyanúm hogy az is felesleges szélmalomharc lenne, a legegyszerűbb ha eláll az illető a vásárlástól, ha nem tetszik neki a felajánlott pénz visszafizetés.
-
frame120
tag
válasz
Gergello #50060 üzenetére
Szerintem azt, hogy az x% ntsc hány százalék srgb, azt nem lehet pontosan megmondani, mert nincs teljes átfedés a kettő között. A kijelző akár lefedhet nagyobb színteret, mint az srgb, de nem feltétlen fedi le az egész srgb-t. Illetve az srgb színtér pl. kicsit kilóg az ntsc-ből.
(Forrás: https://www.eizoglobal.com)Ennek ellenére jó közelítéssel, nagyjából 90-100% srgb között szokott lenni a 72% ntsc, azok alapján amiket eddig láttam notebookcheck-en.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Gergello #50060 üzenetére
Hát ha tesztet szeretnél csinálni, akkor ahhoz kellene szerintem egy megfelelő eszköz mint például ez.
Legalábbis notebookchecken X-Rite colorimeter-re hivatkoznak. -
gago1975
őstag
válasz
Gergello #49877 üzenetére
Akkor meg végképp nem értelek.
Ajánlok egy szerintem nem elhanyagolandó javítási, probéma megoldó lehetőséget
.
Ajánlok egy sokak által megbecsült, nagyrabecsült olyan szakembert aki minden jogosultsággal rendelkezik, és amikor világosan látszik, hogy mivel van az elsődleges probléma, nem a szinte mindenki számára evidens gyári rossz minőségű pazta cserét ajánljuk
, hanem toljuk a különböző curve-okat, teljesítmény visszavételeket, UV-zást és társait.
Kicsit olyan visszás hsz-eket írsz, lehúzod a megoldást, esetleg az embert is akit nagyon tud itt sok ember ajánlani, majd utána pedig leírod, hogy persze te is mennyire elégedett vagy akit mi is ajánlunk. Egyszerűen nem kerek amiket írsz néha.
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #49865 üzenetére
Nézd, miért veszítené el a garanciát, ha egy olyan szakemberhez viszed el a géped, mint KillHates? Főleg KillHates esetében nem értem, akinek AW/Dell/Hp gépeknél az összes jogosúltsága megvan a szétbontás/pasztázás/javításhoz?
Te is most leírtad (#49870) Gergello utólagosan beismered, hogy KH-hoz került, aki persze egyből megoldotta, megmentette a gépet
Ebből láthatóan te is elégdett vagy.Továbbá, ha Sly189 nem is bízik meg netán KillHates "szaktudásában", azzal sincs semi gond, de a gépen mindenképp le kell cserélni a gyári pasztát.
Itt is leírtam, hogy akár a CHS-el, akár a Humansoft-al akik a Dell/HP hivatalos szervíze, forgalmazója egyben, velük is megcsináltathatod. Annyit elárulok neked, hogy ő is dolgozik nekik tehát biztonságba lennél. A többi mókolás enélkül pedig semmit nem ér.Ezen kijelentésem tartom továbbra is, hidd el, senki nem akar rosszat, sőt!
Nagyon szomorú, tudom, hogy egy új/szinte új gépnél a gyártók miért nem minőségi cuccot tesznek rá, két szóval meg lehet magyarázni, mert nincsennek rákényszerítve.
Az Intel megadja a 100°C-fok hőmérséklet határt és ennyi.
A gyártók bőven tesznek rá, hogy 90°C-nál masszívan beesnek az órajelek, throttlingol a gép, esetleg megfő a gép, a forrasztások, kötések hőterhelés hatására gyengülnek az egyébb perifériák (SSD) teljesítményéree is mennyire hatással van stb...Az is pld furcsa, hogy a YT-os fizetett tesztelők szinte soha nem térhetnek ki a hőmérsékletekre, csak és kizárólag az FPS számokkal vakítják el a user-eket, ha pedig kitérnek rá akkor jön a támadás, jön, hogy akkor te már soha nem kapsz tőlünk gépet tesztelésre stb....
Erre tök jó példa és elszomorító (#49525) gyépés ebben a hsz-ben linkelt video.
Érdemes visszanéznie mindenkinek, hogy ebben az esetben az Asus milyen gusztustalan módon próbálja lenyomni a sz@rt a felhasználókon, hogy mennyire el akarják nyomni a tesztelő észrevételeit. -
echterion
nagyúr
válasz
Gergello #49870 üzenetére
Ezért írtam, először hardveresen kell a gépnek rendben lennie. A tied rendben volt? Nem, tehát vissza az első lépéshez.
Mellesleg Killhates szakterülete ez, ezzel keresi a kenyerét, nem túl fair vele összehasonlítani innen másokat, mint ahogy az sem fair, ha az ő öntészeti tudását hasonlítanánk egy kohómérnökéhez.
Az meg külön "érdekessé" teszi az ilyen jellegű megnyilvánulást, ha a kérdéses kép nem is szerepel a fórum korábbi hsz-ei között...
Mi lenne, ha sikerülne személyeskedés nélkül fórumozni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Azonnali processzoros kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Fejlesztői videón a Destiny 2 - The Edge of Fate
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest