Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
dro0py
tag
Sziasztok! Jól láttam, hogy Zephyrus G14 fronton semmi bejelentés nem történt, vagyis nincs új modell? AMD-ből csak a frissített TUF A15 ami új?
-
Bedepi
tag
válasz
Gergello
üzenetére
Hát nem tudom te hol fogod az egeret, de nekem az is a gép elejénél van. Meg amennyire én tudom, pl acer-nél úgy van ez megoldva, hogy szögben hátra fúj, nem egyenesen a kezed felé. Gondolom azért erre más gyártó is figyel. Én nem hallottam még senkit, hogy emiatt panaszkodott volna. Vagy hogy bárkinek leég a keze.
Ne érts félre, nem kötekszem, csak még egyik ismerősömtől sem hallottam, hogy ez gondot jelentene. Van ahol mindkét oldalon van, szerintem mindegy milyen kezes vagy 
-
ricogsm
őstag
Acer nitro 5 a CES en
[link] -
Theory66
aktív tag
Sziasztok!
150-200 körül keresnék használt laptopot, kb 2018-g kiadott játékok high beállításon futtatására (Ha esélytelen akkor medium). Van valami megbízhatónak mondható masina ezen az áron ami erre képes lenne? Tudom hogy gari lejárta után minden nap ajándék, de hátha vannak jobb típusok amik nem annyira gyakran dobják el a kanalat. Minimum 1060 kellene vagy gyengébb kártya is szóba jöhet? -
echterion
nagyúr
válasz
Gergello
üzenetére
Nem az oldalra fújás a kulcs, inkább az, hogy milyen paszta van a hűtő alatt. Azt tuti cserélni kell, ha meg TGC-t rakunk alá, akkor a két hőcső elég lesz annak az i5-nek, még UV sem fog neki kelleni, de normális pasztával is elfogadható szintre fogja hűteni a procit. A 3060-nak meg bőven elég lesz a 3 hőcső, nincs is közösítve a procival, így az sem fog a gpunak befűteni. Már ha valóban ez lesz az elrendezés. Pesze a vékony gépekre jellemző sivító zaj valószínűleg ugyanúgy jelen lesz itt is.
-
echterion
nagyúr
Egészu olcsón előrendelhető egy 3060-as MSI GF65 Thin, ha valaki valami vékony gépre vágyik 2070-es tudással. 430ezerért azért ez nem nevezhető tőlzottan drágának. Ha ez a hűtőrendszer igaz, akkor azért megfelelő utókezeléssel kordában lehet majd tartani a procit is. 4c8t nem hardcore gamereknek elég lesz még pár évig.

Kérdés, milyen kijlezőt fognak belepakolni.
-
-
FőDudu
veterán
-
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy mivel ajánlott a laptop billentyűzete, touch pad közti résekben megülepedett por, szösz és társait kitakarítani ? Sűrített levegő veszélyes , vagy van ennek tisztes metódusa ? -
FőDudu
veterán
En a nejem regi laptopjaban csereltem az Intel alaplapot AMD-re.
Koppra stimmel, minden ahogy kell. Az utolso csavarig es utolso szalagkabelig.
A huto is azonos, pedig dedikalt GPU-s peldany (8750+2GB).HP450 G0-bol lett HP455 G1. Talaltam a neten vadiuj alaplapot 80 Euroert, procit bele 15 Euroert - annyit megert a laptop feltamasztasa es igy mehet egy raszorulonak mint netezesre (tavoktatasra) alkamas gep. A windows minden gond nelkul tulelte a cseret.

-
FőDudu
veterán
válasz
gago1975
üzenetére
Ugy ertem, hogy minosegi cuccnak nez ki es nem gamer gepnek.
Inkabb a business vonal amit keresek, de eros GPU-val.
Azaz raereztel mit keresek
(letisztult kulseju (business), eros gepet)HP Envy 15-os gepbol van RTX2080-as, azt talan a helyi HP-tol tudok kerni egy teszt erejeig igy a Covid lezaras alatt. Lehet az is egy raketa, vagy szar a kijelzoje...
Nem tudom az Acer-el mitevo legyek, ranezesre jo gep, de karcsu akkuidoben es nem derult ki tolt-e USB-c portrol.
Nekem a kalibralt 4K kijelzo nem er semmit (nem 'content creator' vagyok) - sot inkabb lenne benne fullhd, az tuti kevesebbet fogyaszt. Ugysem lehet 15" 4K kijelzon skalazas nelkul windowst hasznalni (akkor meg feleleges). Annyira nem vagyok sasszem.Varok meg, hatha hoz valami ujdonsagot az elkovetkezo 1-2 honap.
Nem hajt a tatar - ha valami jo szembejon megveszem - jelenleg mukodik a gepem, csak a cserejet tervezem.Nagyon tetszik az Acer (kinezetre), de mostanaban eselyem sincs Magyarorszagra menni erte - latatlanban meg nem mernem megvenni.
-
echterion
nagyúr
Futhatsz egy kört az Acer központi szervizénél (semmiképp se annál, akikkel csináltattad), hogy ez vajon mennyire standard eljárás. Hiányzó alkatrészek, javított alaplap. Nem kellene első körben nagyon nekikesni, de én megkérdezném ezekről őket. Legrosszabb esetben azt mondják, ez van, de ezt kétlem, szerintem inkább majd bekérik a gépet, a magyar szervízpartner főnökének meg lesz egy kellemetlen beszélgetése. Én nem ilyen lapot kaptam anno tőlük, igaz, azt Brno-ban csinálták, nem itthon, meg nem gpu hibás volt.
Vagy, mivel nem húsbavágó dolgok hiányoznak, meg úgyis garis a cucc, hagyod a francba, és örülsz a gépednek, hogy működik. Ez utóbbi esetben azért a hiányzó cuccok miatt egy levelet azért érdemes lehet küldeni, hogy később ne rajtad keressék, ha megint gond lenne.
-
q2w3
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
A hűtésen van a másik fele. Ilyen cuccot hol tudok venni?
Köszi az infot, akkor megnyugodtam
Más:
Közben decemberben megjött az új kijelző a gépembe, elég merész vállalkozás volt, de pont a kötelező vám bevezetés előtt meg is érkezett: NV156FHM-NY5 , 144Hz, 500nit fényerő, 100% Adobe RGB, HDR400.
Most, hogy megvolt az alaplap csere, végre be tudtam szerelni ( a régi megúszta a kivételt) és jelentem flottul működik! A gépe egyből felismerte, állítható a fényerő gombokkal, nagyon szép színei vannak, úgyhogy a Helios 300 2020-as modellbe belemegy a Lenovo Legion i7 kijelzője, BOE08EA.
Azt hiszem ez az első Helios 300-as ilyen kijelzővel!
-
gago1975
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Szia.
14 oldalnyi istenito bejegyzes (70 velemeny) az 1,6 millas Acer gep alatt erosen kamu szagu.
Kizartnak tartom, hogy tobbszazat adtak el belole.
Mert ugye a vasarlok igen kis szazaleka ir pozitiv kommentet - sokkal gyakoribb a negativ.
Azaz 70 velemenyhez tobbszaz darabot kell eladni.
Mindenkit hulyenek neznek.Az Acer shop-nak nem erőssége a vélemény rendszerezés sajnos, minden Predator gépre beküldött véleményt ide is és oda is rendszerez, függetlenül, hogy az Predator 3-5-700-as lenne de ha megnézed azt a 70 bejegyzést, akkor láthatod, hogy 2db Helios 500-as tulajon kívül, mind Helios 300-as tulaj kommentált.
Engem is sokáig kértek email-en, hogy írjak már valami bejegyzést oda, de mikor láttam, hogy milyen rendszerezésük van, letettem róla.Egy Helios 700-as tulaj nem írt oda véleményt
, hiszen nem lehetünk sokan, nem egy kurens tömeg gép szerencsére. Tehát ez a fenti kommented nem valós alapokon nyugszik.Magyarországra ha az infóm nem csal, akkor 2070-ből tisztán 10, 2080-ból 6db jött be összesen.
#56452FőDudu Raereztel
Itt mire gondoltál? A zajra?
Razer Blade 15 Advanced
Noise Level
Idle30.1 / 30.1 / 30.1 dB(A)
Load46.8 / 46 dB(A)
ConceptD7
Noise Level
Idle30 / 33 / 36 dB(A)
Load50 / 50 dB(A)
Tehát nem sokkal zajosabb egy Triton 500\ConceptD 7 mint egy Razer, sőt, igazából ha mind a kettőnél elereszted a ménest, 4,5-4,7Ghz-en dolgoznak a pacik, akkor lehet, hogy még a Razer zajosabb is a 8 mag hőtermelése miatt. -
Szia!
Az az EMI shield ami hiányzik. Ha nincsen pacemaker-ed, akkor nem igazán kritikus a hiánya.
Nem cseréltek alaplapot, hanem nyomtak egy rewor-öt vagy egy GPU rewor-özött, alaplaplapra, azaz javított alaplapra cserélték az alaplapod. Amitől az egyik szemem sír a másik nevet, mert a rework-öt általában ólmos forraszanyaggal csinálják és az tartósabb mint az ROHS, viszont javított deszkát kaptál, ami egy kicsit furcsa, hogy ennyire új gépnél ez az eljárás. Akkor szoktak javítgatott lapot adni vissza az ügyfélnek, ha már kifogytak a szervizek a gyártó által biztosított szerviz tartalékból.
Viszont a memóriákon lévő hűtőközeg, nagyon kevés!!!! -
q2w3
senior tag
Sziasztok!
Ma visszakaptam a Helios 300-at a szervízből, a valóban GPU hiba volt a géppel és alaplapot cseréltek rajta. Viszont hazaérkezés után gondoltam újrakenem Noctuával ezt is, és a következőket tapasztalatam. Valami lötyögött a gépben. Kiderült, hogy az akksi alatt az alaplapi gombelemet nem ragasztoták le, az csak ott csattogott, nem gond én leragasztottam. Nézem tovább, hiányoznak a kábelrögzítő kis rózsaszín műanyag elemek amik az alaplapra voltak ragasztva és a ventilátor meg antenna kábeleket fogták le. Nem gond, elég merevek és nincs hangjuk. Leszerelem a hűtést, és valami szokatlan fogad. Elsőre nem tudtam mi a más, aztán előkerestem a régi képeimet és rájöttem. A GPU körül hiányzik egy (gondolom) hőeloszlást javító lemez:
Ilyen volt:
Ilyen lett:
És ami még érdekes, hogy a [GPU környékén] az alaplap el van színeződve zöldes színre. Ez egy refurbished alaplap lenne amiben meghalt a GPU csak javították?
Szerintetek ez valami újabb alaplap revízió amiben már nincs szükség a fém alkatrészre, vagy lehagyták a szervízben, mert nem tudták, hogy át kéne szerelni és hívjam fel őket és vigyem vissza a gépet?
-
Bedepi
tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Nem értetted félre, ők rendezik el hülyén. A név stimmel, csak a számozás nem. Mivel gondolom mindegyik a helios családba tartozik, azért van ez. A 700-asról pont azért nincs vélemény, mert mint leírták réteg termék, ergo keveset adnak el belőle (nálunk). Gondolom úgy voltak vele, h valami vélemény legyen már ott akkor is, ha nem oda vonatkozik
Legelőször én is benéztem egyébként 
-
törölt tag
Egy apró hülyeség: Acershopon a H700-asnál oldalt van a HDMI port. Eredetileg nem hátul volt? Most csak a Display port van hátul. [link]
Egyébként lehet azért nem mutatták még be az új monstrum gépeket, mert még azon gondolkodnak, hogy hogyan oldják meg NORMÁLISAN a hűtést.

-
Bedepi
tag
válasz
üzenetére
100%-ig igazad van. Sajnos ezek réteg termékek. Viszont március, április körül simán jöhet még. Nyilván mint leírtad, ezek fogynak jobban, ezért elsősorban ezekre fókuszálnak, és tolják ki előbb. Később meg majd ha dől a lovetta, akkor jöhetnek a komolyabbak.
Remélem. -
FőDudu
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
A fonokok egy tollvonassal leirjak a szeriakat amik nem teljesitenek.
Kar ezen bankodni!Inkabb megoldast kell keresni.
En is 'outsider' vagyok a gamer topikban, mert valami olyat keresek ami lehet nem is letezik

-
FőDudu
veterán
válasz
sh4d0w
üzenetére
Detto. Hasonlo cipoben jarok.
Eszemben sincs jatszani, de ha mar lecserelem a meglevo Macbook Pro-t, akkor bivalyeros gepet akarok. Minimum olyan minosegben.
Bovithetot. 2-4 memoria slottal (64GB a cel), minimum 2db M.2 slottal (Pcie 4.0 is jol jonne), 100Wh kozeli akkuval - ne bohockodjunk mar 3-4 oras akkuidokkel.
Vagy kisebb akkuval, de minimum USB-C toltessel. Nem vagyok sokat tavol az infrastrukturatol, de azert 4 ora nagyon karcsu.
Viszont nincs kedvem 200+ wattos toltokkel szaldgalni.Kepernyot letojom, fullhd oszt' jo'van

Nem mozgat meg az Oled meg a 4K - 15" Qhd az mar kb almas retina es az boven jo.
Inkabb fenyero legyen, outdoor kijelzo nagy truvaj. Elozo Lenovomban az 500 nites matt erintokepernyo az jo cucc volt.Mindent akarok egyben, hajlando vagyok kifizetni. Ugyan nem munkaeszkoz lesz (azt ad a ceg), de nekem az informatika folyamatos tanulas. Kell a sok mag/szal a virtualizacio miatt.
Van hozzaferes sokmagos/tobb hostos VmWare clusterhez - de a sajat tanulo masinat nem szivesen rakom a ceges teszt szerverekre.Viszont nem vagyok hajlando Dell Mobile workstation es Alienware fele szornyeket hurcolni.
Azaz legyen kicsi, halk, kurvaeros, bovitheto. Thinkpad Extreme sem eleg sajnos.Eddig meg egy konfigot se talaltam ami mindezt tudna.
Altalaban az USB toltes hianyzik - AMD konfigokrol meg a Thunderbolt.A leginkabb kozeli az uj Razer Blade Advanced vagy XPS 15.
Utobbi sem tudja a masodik M.2 foglalatot es a 1650ti is eleg kevesnek tunik.Egy R9 procis (valamelyik U, hogy akkuido is legyen) konfig lenne idealis Thunderbolt porttal es eGPU-val. Azaz ha kell a grafikus teljesitmeny ott az eGPU, egyebkent meg VmWare-hez boven eleg a R9 sok rammal es 2 SSD-vel.
-
FőDudu
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Tul jol dolgozik a marketing....

Lehet maguk alatt vagjak a fat.14 oldalnyi istenito bejegyzes (70 velemeny) az 1,6 millas Acer gep alatt erosen kamu szagu.
Kizartnak tartom, hogy tobbszazat adtak el belole.
Mert ugye a vasarlok igen kis szazaleka ir pozitiv kommentet - sokkal gyakoribb a negativ.Azaz 70 velemenyhez tobbszaz darabot kell eladni.
Mindenkit hulyenek neznek... -
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én továbbra is azt gondolom, hogy érdemes várni még pár hónapot. Felesleges leírni az egészet, csak azért mert a CES olyan volt amilyen. Bízzunk elvtársak.
-
-
törölt tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
1. Nekem van hely, de egy darab, mobilis, all in one gépet akartam, ezért van az, ami.
2. Kapásból nincs asztali gépem.
3. Szintén (ugye itt befigyel az 1. pont is)
4. Igazad van.Másrészt az, hogy "ez nem feltétlenül igaz" igény, és ember függő. Én egy verziót írtam le. A több százból. Te egy vásárló vagy a több millió közül. Én is. Mi (meg páran a fórumban) megtehetjük, hogy drágább masinát veszünk. Ezt vajon a nagy tömeg megteheti?
-
sh4d0w
félisten
válasz
üzenetére
Ez nem feltétlenül igaz.
1. Mindenképpen laptop kellett, mert nincs helyem asztali gépnek.
2. #1-ból kifolyólag nincs másik gépem, amin játszok.
3. Azt a hardver felállást, amire szükségem volt, nem kaptam meg máshol, csak ebben a kategóriában értelmes áron (4-nél több mag, 32 GB RAM - virtuális labornak).
4. Ha már úgyis ki kellett adnom egy méretesebb összeget, akkor már a VGA olyan legyen, amivel időnként játszani is tudok. -
törölt tag
válasz
gago1975
üzenetére
Érdekes amúgy ez az egész helyzet. Én kétféleképpen közelítem meg. Egyrészről piac. Én úgy látom, hogy alapvetően a gamer laptopot vásárlók keménymagja nem fog elmenni 7-800k-ig, marad kb. 500k-s árszinten, és ha megnézzük, jelenleg minden formában az ember arcába beletolják az ASUS TUF, Acer Nitro és Helios 300 féle masinákat. Ezek fogynak is ám keményen, nyilván akkor a gyártók elsősorban ezeket fogják továbbfejleszteni. Igény szinten is azt látom, hogy a gamer laptopot használók zöme az alapvetően egy könnyed, viszonylag tűrhetően működő laptopot keres. Ezen felhasználók szerintem egyetértünk abban, hogy nem fognak olyan dolgokkal foglalkozni, mint, hogy: megfelelő hűtés, normális anyagminőség, stb. Megy rajta a játék? Igen. (más kérdés hogy közbe felforr a CPU, visszaesik a teljesítmény stb.). Észleli ezeket egy játékos? Nem biztos. Mert nem foglalkozik vele, inkább fogja és visszavesz a grafikai részletességből, felbontásból. A másik, hogy nagyon sok felhasználónak a gamer laptop mellett biztos, hogy van egy bikább asztali PC-je is, csak mellé kell egy mobil is, amit lehet cipelni mondjuk ha nyaralni mész vagy LAN partyzni stb.
Ezek fényében én nem azt mondom, hogy a felső kategóriára nincs kereslet, távol álljon tőlem, de azt lássuk be, hogy luxuscikk. Nagyon keményen. Ennél fogva (is) nyilván kisebb lesz a célközönség. Pont emiatt a gyártó mérlegeli, hogy megéri-e akár limitált számban is mondjuk, de továbbvinni a top kategóriát.
Ettől még szerintem lesznek még itt bejelentések, biztos vagyok benne, hiába mond akármint akármelyik gyártó most. Év eleje van. Év közben bőven jöhetnek meglepetések, bejelentések. Most kezdődik a generáció váltás, egyik gyártó se lesz hülye most lelőni minden újdonságot, szerintem felmérik, hogy jelenleg, 2021-ben mire van igény.
-
gago1975
őstag
-
gago1975
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Szia.
Miért nem nézel egy Triton 500-ast?
Ok, ha meghajtod annak is felmegy a hangja
Noise Level
Idle30 / 33 / 36 dB(A)
Load50 / 50 dB(A)
re, de az anyaghasználata parádés.
Van is itt egy eladó, csak ez a Concept7-es verzió Acer ConceptD 7 Tervezői/Gamer laptop! Intel I7-10750H/32gb Ram/RTX 2080 Super/4k - Adobe RGB 100% és 4K-s parádés kijelzőpanel. Ilyet még nem láttam egy gépnél sem, hogy a ΔE Color 0.99
, ΔE Greyscale 1.29 lenne
.
Ezt 690K-ért simán el lehet hozni, és megbízható az eladó. -
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Kivár? Mire? Ha akarnak csinálni, akkor már folyamatban kell lennie a fejlesztésnek ésa bejelentésre a CES ideálisnak tűnt. Hacsak nem akarnak picit nagyobb hype-ot generálni, esetleg túl sok R2-es gpu/alaplapjuk van még raktáron és inkább azokat akarják előbb eladni. De jött a Clevo, most már sokáig ők sem várhatnak, különben a járdalaposok Clevo-t fognak venni, mert akinek van ilyen gépre 3-4-5ezer dolcsija, az nem fog még heteket/hónapokat várni egy AW-re, miközben van megfelelő alternatívája.
De legyen igazad és jöjjön picit csúsztatva, csak ne húzzák túl sokáig, mert ettől függ nagyban nekem is az irányom: 2080 gpu a mostani gépbe, vagy R2-es gép, esetleg az új R3. -
gago1975
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Szia

Én tudom, hogy vannak bennfentes kapcsolataid az Acer-nél, de lehet itthon még ők sem tudnak mindenről(legalábbis remélem).
Ha mégis igaz, és valóban nem lesz utód, illetve nem teszik bele a 30-as sorozatot, akkor marad a 700-as i7+2070s/i9+2080s csak nem itthoni beszerzés.
Ha meg 30-as GPU kell, akkor körülnézek de nem akarok Clevo-ban gondolkodni. -
FőDudu
veterán
válasz
gago1975
üzenetére
Ezekkel nem vagyok ennyire kepben.
Mit vegyek ha nemat akarok?
(macbook pro-t lemertem, olyan 36-38dBa amit meg jonak erzek - persze csak rarakott telefonnal SPL merve)Eros legyen, de alapjaraton nema legyen.
(15" kell, Macbook Air/Pro kiesik, 16" macbookot meg nem vennek. Valami ujra vagyom).Es persze business kinezet, nem csilivili gamer cucc.
(jo helyen kerem, ugye)
-
Mikulásbá
nagyúr
Én sem tudom elhinni, hogy az Asus nem csinálta meg a Chimera utódját.
Szerintem lesz valami nagy dög, csak később. -
gago1975
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Szia.
Olyan fizetett hitvány tesztelőkkel, mint pld a Jarrod'sTech, akik nem realtime-ban tesztelnek gépeket, nem merik megmutatni a gépek valós hőfokait, nem foglalkozok.
Nekem olyan mintha 80 éves Mariska néni mondaná, hogy milyen szép a csúnyája, vagy photoshop-al kikozmetikázva mutogatná
2020-as Ryzen procis gépeket, max 4600H-val szabadott megvenni, 4800/4900 melegszik mint a rezsó. -
gago1975
őstag
válasz
Mrguba
üzenetére
Szia.
Leírta, a GTX 1660Ti kb 30-40°-kal jobb GPU mint a 1060-as, függetlenűl, hogy mind a kettő 6GB VRAM-al rendelkezik.
pld
Lenovo LEGION Y740-17" 144Hz/i7-9750H/120GB NVMe/1TB HDD/GTX 1660Ti - 6GB (16 hó gari) Olcsóbb lett
Új Lenovo Legion Y540 - 15,6"FHD 144Hz - i7-9750HF - 8GB - 1 TB HDD+128 GB SSD - Win10 - GTX 1660 Ti
Ezek mind jobbak mint bármelyik gép amibe GTX1060-van.De ha megengedsz egy nagyon jó ajánlatot, akkor megveszed ezt a gépet:
MSI GE65 Raider 9SF Gamer Laptop! I7-9750H/RTX 2070/16gb/240HZ - IPS/512SSD+1tb hdd Az eladó nagyon megbízható fórumtársunk, a gép nagyon erős, és még sokáig nem kellene cserélni, sokáig használható marad és mivel nemrég volt kitakarítva és újra pasztázva folyékony fémmel, így a hőfokok is 70°C körül megállnak.
A kijelző panel, Sharp LQ156M1JW03 IPS, SHP14C5, 240 Hz-es IPS, és gyors.
Response Time Black to White.........11.2 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey....13.2 msSzerintem az eladó 500K-ig le is megy az árral. Az RTX2070 jobb és időtálóbb mint egy GTX1080-as GPU-s gép.
-
FőDudu
veterán
válasz
gago1975
üzenetére
Szia!
Az uj Razerre gondoltam. Az RTX3060 es 1800 Euroert elorendelheto (ha tudod olyan EU tagallamba rendelni ahova szallitanak).
Abban van 2db SSD foglalat (nem derult ki tudna-e Raid-et). Tesztek meg nincsenek rola.
Addig pedig csak spekulacio.Szerintem grafikus teljesitmenyben kozel lenne a 2 gep es siman lenne 2x szorzo az arakban.
Viszont a 3070-es Advanced mar biztosan nagyon kozel lenne - es meg az sincs arban a kozeleben sem.HP omenrol en pont olyan teszteket lattam ahol magasztaljak, hogy mennyire gyors, halk, minosegi, huvos - es meg a 144hz kijelzoje sem szar ... lehet valoban kifogott egy szart...
Mas tesztelo nem irt ilyenrol. Es itt 20-25 fokos difi van a tobbi tesztelohoz kepest, az tuti nem veletlen.Mivel a Covid miatt nem tudom sehol kiprobalni, igy meg varok a rendelessel - foleg egy ujabb verzional.
De ha tudtok javasolni hasonloan eros gepet ami nem hangos es bovitheto, johet az info.
Ne legyen nagy, ne legyen ronda (szubjektiv, de Macrol jovok) - inkabb business kinezet ami nalam elmegy. A jatekosoknak szant dolgok nem fontosak (mint kepfrissites, Gsync, stb).Csak egy eros gepet vennek amiben ott a potencial ha kell.
-
Mrguba
őstag
Sracok bocs ha huyle kerdes.
Asus rogom van
1060 6 gb os kari van benne.
Ha valtanek ennel irnatok par nem tul dragabb de jobb kartyat hogy ugy keressek majd lapost?Koszonom.Ja es nem 1 millios laptopot szeretnek majd
csak amiben a kartya mar jobb ennel -
gago1975
őstag
válasz
üzenetére
Ez így van, 900K-ért még esetleg megérné a 2070s, 1,2-őt talán a 2080s, de így, ennyiért? Ezeknek elmentek otthonról.
Ha ezek a b@rmok nem folytatják a Helios 700-as vonalat, nem lesz Helios 700-ból RTX3070/80, akkor vagy megvárom mire lesz valami Német angebote, és veszek kint egy 10875H+2070S (2-2200€ körül)esetleg egy 10980HK+2080s-t(max. 2800€-ig), ezzel lemondok a 4K120Hz G-Sync-ről és marad a QHD 120Hz G-Sync, vagy plan b Alienware Area 51M R3 lesz a következő ami szóba jöhet i7-10700K / 11700K + RTX3070-el.
Clevo-t nem fogok venni. -
gago1975
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Szia.
Epp azon morfondiroztam, hogy az alaparon 1800 Euros Razer valoszinuleg lenyomna.
Mit nyomna le??Ne mar, Acerrol beszelunk...
Hidd el, hogy a 2020-as 15" Acer Helios/Triton 300, 2020-as Triton 500, 2019-20 17"-os Helios 700-as magasabban van minőségben pozícionálva, mint ahogy te azt hinnéd. Bármelyik HP OMEN / DELL / ASUS-t simán lenyomja minőségben, de még a Razer Blade se jobb, sőt.
A Razer-nél ok, hogy ott a VC hűtés, de se a 2019-es i7-9750H-val, se a mostani 10875H-val is nehezen tud megbirkózni.
Razer Blade 15 Advanced Model (2020) in review: Detail improvements pay off
Razer Blade 15 Advanced Model (i7-9750H, RTX 2080 Max-Q, 240 Hz) Laptop ReviewNagyon erosen gondolkodom a 4900h+RTX2060 Omen 15-os gepen 1500 Euroert.
Mivel ugysem jatszom, igy mindenre eleg lenne, bovotheto, eros, 3 ev gar, stb...
Meg nem volt rola review sehol, de az elodot a 4800h procival (es 1660TI-vel) nagyon istenitik. Allitolag nem melegszik annyira es megis hozza az RTX2060 teljesitmeny szintjet.Tessék, itt egy HP OMEN 15 4800H + GTX1660Ti bemutató:
Terhelés, játékok alatt 102-104°C a CPU
???? Ez igen, és 1449€???? 
HP OMEN 15 (2020) - Unboxing & Review - Great Design! Thermals? I might have a Lemon!

-
törölt tag
XMG frissitesek: [link]
-
FőDudu
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Epp azon morfondiroztam, hogy az alaparon 1800 Euros Razer valoszinuleg lenyomna.
Igaz a thermal dolgai nagyon nincsenek rendben az utobbi Razer modelleknek, szoval lehet nem birna tartosan.De bakker a linkel oldalon az osszes dragabb 2e Euronal.
Ne mar, Acerrol beszelunk...
Nagyon erosen gondolkodom a 4900h+RTX2060 Omen 15-os gepen 1500 Euroert.
Mivel ugysem jatszom, igy mindenre eleg lenne, bovotheto, eros, 3 ev gar, stb...
Meg nem volt rola review sehol, de az elodot a 4800h procival (es 1660TI-vel) nagyon istenitik. Allitolag nem melegszik annyira es megis hozza az RTX2060 teljesitmeny szintjet.
(most a ray tracing meg egyeb generacios kulonbsegektol tekintsunk el).Csak az uj AMD procik miatt varok meg par hetet - ugysincs jelenleg raktaron sehol.
Meg igazabol jo lenne egy olyan gep ami tolt USB-rol is.Dokkolo akad 100W koruli PD-vel, igy idealis lenne tolto nelkul szaladgalni...
-
vakablak93
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Remélem a jövőben is kitartanak, jó lenne ha legalább egy cég csinálna ilyeneket bevállalva hogy nem divatos/csinos gépeket gyártanak, máskülömben 3 év múlva mikor a P751-em már 6 éves lesz kénytelen leszek asztalit venni...... amihez nem fűlik a fogam....
-
FőDudu
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ez is valami Tongfang verzio ahogy az XMG/Eluktronics/Schenker laptopok?
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szuper, akkor várom a jövőbeli MXM-es kártyákat, 3080-ra már lehet, hogy érdemes lesz váltanom.
-
echterion
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Legalább a Clevo-ban nem kellett csalódnunk.
-
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
"Customizable CPU & GPU"

-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Jónak néz ki!
Vajon milyen áron lesz ez?
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Jól sejtem, hogy MXM csatlakozós lesz ez is?
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ha lesz hozzá magyar billentyűzet, érdekelhet.
-
gago1975
őstag
Na az Acer shop kitette a Helios 700-ast, de elment az eszük.
Acer Predator Helios 700 - PH717-72
i7-10875H+RTX2070s 1,07 illetve i9-10980HK + RTX2080s 1,6M-ért
.
Mit szívhatott vagy ihatott aki ezeket az árakat kitalálta?Lesz miből engedni majd, ha el is akarják adni, mert amúgy nagyon jó gép
A kinti Acer shop Acer Predator Helios 700 (PH717-72) i7-10875H RTX2070s 2500€-os azaz 900K-s gépéből 1,06M-et csinálni úgy, hogy jönnek a 30-as GPU-k?

Kint azért mérsékeltebbek az árak:
Predator Helios 700 Gaming-Notebook | PH717-72 | Schwarz 10980HK+RTX2080S 1TB SSD 16GB RAM-al 3500€ 1,26M míg a 32GB RAM 2TB SSD-s 3999€ 1,44M-ért -
Darth_Revan
veterán
Sejteni lehetett, de hivatalosan is lerántotta a leplet a Clevo az új (frissített) modellről: [link]
RTX 3080+11. Gen intel cpu. Kijelzőbol fhd 300 hz es 4k 60 hz lesz.
Ok legalább kitartanak a DTR mellett ha már a sokkal nagyobb cégek kihátráltak. -
Gawamatsu
senior tag
Acershop feltolt két Helios 700-ast a webshopjába 1.5 és 1.06M-ért...időben
-
SlesherThe1
csendes tag
Hali, nemrégiben várásoltam egy Acer Predator Helios 300 lapit (PH317-52-72G1) Van egy 26.000mAh powerbankom ami tud 60Watton tölteni, és az érdekelne, hogy ezzel -> [link] kábellel lehetne tölteni powerbankról?
Előre is köszi a választ. -
törölt tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
A DELL G5 se halt bele Witcher 3 alatt 110fokos cpuba + 93 fokos gpuba

-
FőDudu
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Na igen..
A vekonysagnak ara lesz...(valoszinuleg). -
FőDudu
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Kivancsi leszek a Lenovo Slim 7i hasonlo megoldasara...
Az a hirek szerint iszonyat vekony lesz... -
FőDudu
veterán
-
Darth_Revan
veterán
Talán a legemitesre méltó gépek az új AMD+rtx vga komboval szerelt gépek, mint AMD Ryzen 9 5900HX+rtx 3080.
Amd cpu azért is jo, mert a bennük lévő vga-val megoldható a Freesync a beépített kijelzővel Nvidia kártya mellett is . Tudomásom szerint az Nvidia -val ellentétben az amd nem köti a freesync-et óriási licenc díjhoz így ha amd cpu+Nvidia vga kombó mellett nem lessz elérhető Freesync akkor ott a gyártó trehanysaga az ok.Csak 2 dolog miatt aggódok:
1) remélem már sikerült kikalapalni az optimus technológia hátrányait (indokolatlan teljesítmény csökkenés, bugos vsync, stb)
2) eddig 1 freesync-et laptoppal találkoztam (Helios 500), de ott a Freesync vrr range kb "nesze semmi, fogd meg jól" volt újabb játékoknal mivel úgy volt beállítva hogy csak 60-144 hz / fps között működött. Ha 40-144/240/300 között mozognak az elfogadható lenne.Mondjuk ez a gép nem is lenne rossz:
Helios 300
-17.3 240 hz 3 ms kijelző kikapcsolható overdrive-al és 48-240 hz Freesync képességel (sajnos 48-240 a legjobb asztali monitorok esetében is ips panellel, 40-240-et csak 1 tn panel tud)
- AMD 5900hx 8 magos + 16 szálas 54W cpu
- RTX 3080 maxpHa ezt a konfigot kihozna az Acer 1 misi alatt akkor az még nem is lenne rossz. Freesync is van olyan jó mint a Gsync (ha jól csinálják).
Biztos hogy fejlesztett az Acer a hutesen, hisz jól tudják mi a határ.
Ami igazán érdekes lesz az a Nitro 5...hisz jön nitro 5 is 3080-al
na az hogyan fogja lehűteni ?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Crimson Desert
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB megkímélt 83% akku 158 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo Yoga 13W - AMD Ryzen 3 5425U I 8GB I 128SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Gari!
- Eladó Samsung Galaxy A16 5G 4/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ne érts félre, nem kötekszem, csak még egyik ismerősömtől sem hallottam, hogy ez gondot jelentene. Van ahol mindkét oldalon van, szerintem mindegy milyen kezes vagy 

, ΔE Greyscale 1.29 lenne
Muerte