- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Cortez863 #1416 üzenetére
Azt a tanácsot tudom adni hogy a kiszemelt fűnyírók weblapján addig kutass amíg a robbantott ábrájukat le nem tudod tölteni. Ha olyan motor van benne amely műanyag házba van öntve és ékszíjjal hajtja meg a kés tengelyét, attól sikítva menekülj. Az elektromotorok előbb utóbb leégnek. A normál fajtákat simán újratekercselik és mennek tovább. A műanyag házba öntött motorokat nem tudják javítani, a komplett motor cseréje pedig többe kerül mint a fűnyíró új ára.
Nekem ilyen volt, Attila néven én írtam az utolsó kommentet:
http://www.arukereso.hu/funyiro-c4185/al-ko/classic-plus-38-e-p141428974/#velemenyekMost Makitát vettem, de azzal is vigyázni kell, mert pl az ELM3800 ami most akciós, pont ugyanolyan javíthatatlan, műanyag házba ültetett motorral van szerelve mint az előző fent linkelt Alko.
A Makita ELM 3711-es viszont szépen javítható, márpedig Murphy törvénye szerint ami elromolhat, el is fog.
A Makiták robbantott ábráját a makita.hu-n találod az információ pont alatt.
Ajánlani persze csak olyan ajánljon, aki legalább öt éve használ egy gépet, ez a Makita ELM 3711-es viszont csak pár hete van megCsak remélni tudom hogy sokáig bírja és javítható.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Real_Necro #1393 üzenetére
Én méltatom.
magam is gondolkodtam MTD Smart 51 BO vásárlásán, de végül legyőzött a félelmem a benzinmotorostól és vettem egy elektromos Makitát
Ha valaha is lesz az ismeretségi körömben valakinek fűkaszája és kipróbálom, lehet hogy egyszer én is veszek egy fűkaszát, de egyelőre bénának érzem magam hozzá. Vajon gyorsabb az mint egy tologatós 37 cm-es? (sík terep!)
Az MTD Smart 51 BO-hoz még annyit tennék hozzá hogy hétvégén a Tescoban 37000Ft-ért adták. -
OldAkita
aktív tag
válasz
ANDROID??? #1320 üzenetére
Kösz a tippet, alszok egyet a dologra.
-
OldAkita
aktív tag
250nm viszonylag egybefüggő de hepehupás, vakondtúrásos oldalról fűnek látszó gazos területet és kb 100nm mindenféle kerülgetni valóval megáldott gazt szeretnék nyírni. 3 évvel ezelőttig ezt egy 1200W-os Rotim Lux elektromossal tettem, ami 3 évenként leégett de pár ezer forintért újratekercselték és ment tovább. Életem legnagyobb hibáját követtem el hogy kidobtam és vettem egy Alko 3.8 Classic elektromost aminek 3 év után javíthatatlanul tönkrement a műanyag házba ültetett motorja.
Teljes tanácstalanságban vagyok mert legszívesebben vennék egy Rotim Luxot, de olyan már nincs. Fűgyűjtőre semmi szükségem. Az Alkoval is csak szenvedtem hogy állandóan bedugult, mivel nem tudta rendesen kidobni a zárt hátsó részen. Ahogy nézegetem az elektromosokat, egyet se láttam ami oldalt kidobós lenne. Gondoltam veszek egy nagy levegőt és belevágok egy oldalt kidobós benzinesbe. "Árérzékeny" vásárlóként azonnal az MTD 51BO jött képbe, de persze valahol érzem hogy olcsó húsnak híg a leve. Igaz, a kommenteknél volt aki azt írta, le kell festeni a kerékrögzítő csavart még új korában hogy a kerékcserekor oldani lehessen, más pedig az írta 12 évig szolgálta, akkorra rohadt szét a háza. Mondjuk ezt tisztességes időnek gondolom, pláne hogy most a Tescoban is és az Auchanban is 40000-ért meg lehet venni. Más kérdés hogy ezt az MTD marketingese is írhatta
. Valószínű ő is írta
Kb ezen a ponton jöttem ide fórumot olvasni, de erősen félve mert tudom hogy ha elolvasok pár száz kommentet még jobban összezavarodok.
Osztom Tin fórumtárs véleményét hogy pár száz négyzetméteren a nehezebb benzinessel macerásabb a kerülgetés, de most hogy már tönkrement megnéztem a 3.8-as Alko Classic súlyát, amit 3 évig tologattam és nem haltam bele, hát az is 17kg, a benzinesek plusz 2 kilója kibírható.
Ha benzinest választanék, van értelme plusz 20000-et kifizetnem egy oldalt kidobós McCulloch-ért? Vagy simán vegyek egy elektromos Makita ELM 3711-et? Ez van a rokonságban és mikor ledöglött az ALko, ezzel fejeztem be a nyírást és mintha kevésbé dugulna el. A szerelő egyébként azt mondta, vigyázni kell mert egyre több fűnyíró gyártó kezdi bevezetni azt a műanyag blokkba épített motorokat, ami az Alko-ba is volt és javíthatatlanul tönkre tud menni, viszont a Makita 3711-ese még olyan hogy simán újratekercselhető, javítható.
Még egy kérdés jutott eszembe: Ha egy elektromos, ami természetesen nem oldalt kidobós, mulcsoz is, akkor nem dugul be ha nem használok fűgyűjtőt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GOG.com - Good Old Games
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest