- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van egy az apróban. Nem tudom hogy ez van csak készen, és nincs több, vagy van több darab.
Vakteszteltem az X-Fi (xtreme gamer asszem) meg az A2 platinum ex-et külső segítséggel.
Első szám 2-2, talált. Második számot régebben hallgattam és más hangerőn. Hármat eltaláltam, a kettőt pedig amit nem, utólag mindkettőt bekérdőjeleztem.
Így biztosabban állítom, hogy testeseb kicsit a platinum, és tizenx khz körül biztos magasabbak a magasak. Hogy ez az igazi, vagy az x-fi-é, azt nem tudom biztosan, de pl a húrok kicsit ridegebbek, sterilebb az egész picit - pl a Higher than hope zúzós részénél mintha jobban elkülönülnének a hangszerek és énekesek, kevésbé lenne harsány.Van egy ilyen x-fi is itthon, kíváncsi voltam bánnám-e ha el kellene adni a (tervezettnél drágább) dac miatt az a2-őt (a nyilvánvaló kényelmi dolgoktól eltekintve persze).
-
dudika10
veterán
Ezt tessék még 2x eljátszani légy oly drága.
Nem azért, mert nem hiszem, hanem azért, mert szkeptikus vagyok.
Érdekelne, hogy 6-8 után mindig így romlik-e a pontosság valamint a 14-6 sem egy 100% azért.
Közvélemény kutatásban van egy 1000-es szabály egyébként...Te megtudtad egyébként az eredményt minden egyes teszt után ,vagy csak a végén árulták el?
-
imibogyo
veterán
Mindenre. Ha hallgattál már Ms2+, akkor ahhoz képest mik a benyomások? USB és erősítő része milyen? Zero-knál sokan sistergésről számolnak be például, tehát ilyen irányú tapasztalatok érdekelnek. Ha esetleg van, akkor Linux tapasztalat is jöhet.
Néztem én is corg-ot nem semmi. A múltkor még 44k volt a Zero, most meg 58k.
Most várok egy kicsit contaxg említett "prezentálására", aztán ha más nincs kipróbálok egy Prime-ot. Szerintem abban sem csalódnék.
-
contaxg
veterán
Nem tudom, hogy miben változott az MSII+.
Erre jelenleg egy ember tud válaszolni szerintem, Huszti Zsolt a Heed Audio tulajdonosa. Én is tőle fogom megtudni.... Magában hallottam egy nyers példányt, egy Canamp + K501 duóval és az alapján sejthető, hogy rosszabb valószínűleg nem lett.(#10841) bkercso
És az erősítőd mibe kerül?? Nekem... -
contaxg
veterán
Bocs, Bodz!
A Furutech GT40 valószínűleg ezeknél azért jobb.
Egyébként hallottad a Benchmark-ot a DT880-al??
(Én nem, ezért inkább hallgatok.... Lavry-t)
Imibogyónak földi csoda kell, hogy jobbat találjon az MSII+-nál ár/érték arányban. No ezt a csodát én szeretném prezentálni!
Persze ehhez Ő is kell!
Baluka26
Nem, de úgy ajánlani valamit, hogy nem is hallottam!! -
imibogyo
veterán
-
Bodz
nagyúr
Az X-Fi praktikusabb, mert van benne fejhallgató erősítő, van mikrofon bemenet.
A 01 US viszont olyat tud, amit a konkurens nem. USB-n a 16/44.1-et.A Creative cucca újramintavételez 16/48-ra, de nem hinném, hogy ezt kihallanád.
Én mindkettőt szerettem és problémák nélkül használtam. Mindegy melyiket választod, szerintem nem nyúlsz mellé. -
slfln
senior tag
A D5 rosszabbul szerepel, mint a legtöbb alaplapi hangkártya. Ezek a hibák könnyedén kihallhatóak.
(#10724) bigmasterg: Neked még nem volt olyan érzésed a mostani rádiós slágerlistákat hallgatva, hogy ugyanaz a szar szól már egy órája?
-
dudika10
veterán
Nem, mert így erre is költhetek pénzt.
De még mielőtt valaki félreértené, én továbbra is tartom a véleményem, hogy a lánc végén (fejhallgató/hangfal) klasszisokkal nagyobb különbségek vannak.
Pityu (remélem nem haragszol meg érte):
"ha becsap, de tetszik, miert zavarna?"
Ehhez akartam még azt hozzátenni azt, hogy:
El kell ismerni, hogy ez is benne lehet a pakliban és nem placebójánosozni azt, aki azt meri feltételezni, hogy valaki füle tökéletes és pontosabb mint akármelyik műszer a világon és becsaphatatlan és ... . Ha ezt elismeri valaki, akkor egyből megváltozik az egész beszélgetés. Gondolom a legtöbbeknek azért tiszta kire gondolok.bmg: a "vaktesztplacebó" is működik. Amikor keresgéltem ezeket a kis dobozokat az asztalomra, akkor is megpróbáltam meggyőzni magam, hogy a 15x drágább Genelec pár nem sokkal jobb. Hallottam, hogy sokkal jobb, de meg kellett győznöm magam, hogy ez is jó lesz.
MC Pite: a Creative X-fi HD USB is túllóg a kereteden, de DAC-ként az is elég jó ezen az áron, és tud mellé mindenféle szirszart.
-
-
slfln
senior tag
Igen, ez lenne a lényege végleteikig leegyszerűsítve.
Sajnos a dolgok nem ilyen egyszerűek, mert rengeteg buktató van. Annak viszont, hogy valamit máshogy hallunk, annak a fizika törvényeivel jól magyarázható okai vannak, amitől nem szabad elzárkózni.
Amíg nincsenek részletes mérések mindenről, és a gyártók az embereket tökéletes sötétségben tartva hamis és teljesen használhatatlan specifikációkat adnak meg, addig maximum találgatni lehet, miért van.contaxg: Elképzelhető, hogy ennek ellenére mégis van olyan körülmény, ahol lehetne észlelni különbséget... de ahogy írtam is, egy egyeztetett hangerős vaktesztet én kétlem, hogy túlélne.
-
Zull
senior tag
Eszterlánc
Nem értem amúgy a kérdésed, a láncnak tudtommal azt hívjuk, amin keresztül a forrásanyagtól (CD, Vinyl, FLAC, bármi) eljut a fülemig a hang. Amin addig átmegy a jel, az a lánc. Legalábbis nálam
Így passzív megfigyelőként olvasgatom folymatosan a DAC, a Hi-Fi, meg a Házimozi topicot, hogy valami általános tudást felszedjek, de még nem léptem a tettek mezejére, mert január végéig nem lesz időm konkrétan boltokba menni, használt cuccokat megnézni stb. Szóval teljesen csak tervezési fázisban vagyok.
baluka26: OK, már értem mi zavarta meg a dolgokat. Hangfalas láncról lenne szó
-
lestyanrobi
tag
Na igen, a német ebayen korábban licitáltam egyre. 397 euroért (120e ft) kelt el, persze nem nekem... Az ár nem rossz annyira, de +25 euro postával nekem már sok volt.
Ettől függetlenül próbálkozok a többi aukcióval is, de úgy tűnik hogy túl nagy a kereslet iránta és ezért páran többet adnak érte, mint én szeretnék... 115 ezernél húztam meg a határt forintban, valahol muszáj volt. Köszi a linket!
-
lestyanrobi
tag
Semmit, az első komoly hifimet építgetem, pc alapon. Eredetileg egy olcsóbb CA Dacmagicet vagy V-dacot akartam az eddigi belső hangkártya helyett, de azokat mindenki modolgatni akarja... végül úgy döntöttem, hogy gyűjtögetek még egy kicsit és veszek egy m1 dacot, ha van használtan jó áron, mivel olyanról még nem hallottam, aki ne lett volna elégedett vele. Ráadásul így nem fogja szúrni a szemem, hogy nem tudja esetleg a 24-bit-192khz-es forrást kezelni (még akkor is, ha legtöbb esetben felesleges), mivel ez azt is tudja.
-
bajnokpityu
félisten
5ohm a kimeneti imp adatlap szerint.
a kitemet nem mértem még meg,nem érdekelt. ha tetszik bkercsonak, akkor megmérem,de mivel eddig egyedül én hallottam, és ezért csak nekem tetszik, gondoltam senkit sem érdekel
egyébként 4 kitből 1 volt, a lehman koppintásban egyedül rossz minőségű alkatrészek zöme,a saját összesen 3 kitem mint első osztályú ellenállás szórásra, és a nap 140es erősitő kitje meg jobb alkatrészekből áll,mint a gyári.nagyon minimális tuning kellhet neki.toshiba tranyók,stb, bipoláris kondik,stb.. a kit alkatrészeit, nyák nélkül is vagy 2xszer annyiért tudnám itthon összevásárolni.
a füleserősitőm kapott tuningot(már csak azért is,mert olcsó volt,és belefért),de nem minden tuningtól javult.rosszabb mondjuk nem lett egyiktől sem.
-
-
Deadzone41
őstag
mire? én még nem találtam jobbat. xbmc tetszett de az totál használhatatlan netezős zenehallgatásra, jetaudio-t próbáltam még az kicsit színezett amivel nem lenne akkora baj viszont torzított, pedig a hangerőn kívül semmit nem állítottam rajt. plusz nekem fontos a bs2b megléte ami eléggé lekorlátozza a dolgokat.
miért baj ha be van kapcsolva a replaygain? utálom ha egyik szám üvölt a másik meg halk, főleg amikor a halkhoz állítom a hangerőt és elindul utána a nagyobb hangerejű -
dudika10
veterán
Hát ha elég jó, akkor igen. Csak verje el az Xfi HD USB-t.
Az Aune mini az, amit kipróbálnék még. A nano szerintem simán jó (amikor próbáltam, akkor 13k volt talán, annyit megért, bár a fejhallgató erősítő része nem volt a csúcs úgy emlékszem), a miniről olvastam sok jót, szóval érdekel. -
patex1983
őstag
Ezt itthon be lehet valahol szerezni?
Gugliztam, de nem igazán volt nyerő...Már egy ideje keresgélek normálisabb minőségű jack-rca kábelt, de olyat, ami Magyarországon is beszerezhető még nem találtam...vagy lehet, jobban járnék valami jack (apa)-rca (anya) átalakítóval és egy rca-rca kábellel?
Szerk.: Bár lehet, hogy dudika10-hez fogok fordulni kábel ügyben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest