- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
mi lesz helyette,ha szabad kérdezni?
Jlh n nagyon sok mod lehetőség van, de nincs sok kedvem belemászni. Ha sikerül elérnetek a chAmpot, beszállok a folytatásba. De sztem a dc stabilizálással kell kezdeni, ami meg szerintem hangban visszalépés lesz. Nem merem hidegen beledugni a 701et.
-
contaxg
veterán
Magam sem hiszem el, de képes vagyok vele olyan felvételeket is hallgatni amitől 5 perc után menekültem és egyébként szerényebb rendszeren borzalom volt hallgatni.. Szerintem ebben igen nagy szerepe van a Heed Canalotnak! Ez az erősítő hihetetlen nyugodt hangú, de még sem döglött a hangképe. Pont ez kellett a T70-nek!
-
bajnokpityu
félisten
Hát, van ez így. Bkercso erősítői nekem sem jönnek be. DACai sztem hazai árakhoz képest megfelelő ár/értékűek. Csak ne lenne hongkong. Föntebbi kategóriában nincs kina, sztem ott volna még lehetőség, de ezt már mondtam Bercinek is.
Azért van ennyire nagy arcom ezzel a tranyóssal, mert aki zenét akart hallgatni, élvezte ezzel. Minél többet hallgatta akinek kölcsönadtam, annál jobban tetszett nekik. Mondjuk amiket kölcsönadtam, azok a sajtomnál jobb hangúak, sajátomra sosem jut idő. Eleinte volt még olyan vélemény, hogy szinez, így-úgy, msot meg a próbált fülesekből sokat ki tudott hozni. Amikor meg irdatlan felbontású forrásra került, én is csak lestem, hogy ez hogyan létezik. Egy komolya baja van, szar forrás esetén kíméletlen,hallgathatatlan.
Nagy a differencia a gyári és a moddoltam között. Mint ahogy az a JLH sem gyári volt, ami a talira ment.
-
bigmasterg
addikt
Gondolom hihetetlenül, csodálatosan jó lehet vele.
Komolyan: Nem tudom, nem hallottam még T1-et.
Azt tippelném, hogy balanced T1-el tuti jó, sima jack-el meg ki kell próbálni.Még a debreceni találkozón rá volt kötve egy 250-es dt880, azzal (a rövid hallgatózás alatt, amire ott idő/lehetőség volt) emlékeim szerint nem volt vele probléma.
bkercso:
Írtad, hogy bajnokpityu már hallotta és azt hittem, hogy az alapján született az a pár komment. De ezek szerint csak nem hallotta.
Nagyjából ezt a pár kommetet találtam róla csak. meg ezt -
madgie
titán
Erre a Prodigy-re végül én csaptam le, ha nem gond, akkor szükségem volna némi segítségre
Szóval, Superlux HD668B mellé vettem. Alapvetően kinyíltak a terek, szárnyra kel egy-egy szellősebb muzsika, de picit sok lett a magas és kevés a mély. Nem, nem akarok basshead cuccot, maga a füles volt mindig ilyen, csak most a cube mellett jobban érezni. Vannak olyan zenék, amelyeknél pontosan tudom, hogy kell szólnia, mivel a hangzást én kevertem, én is játszottam fel és a keverésnél is ott voltam anno. No, ezeknél is hallani, hogy morzsányit sziszeg már a magas és nincs elég "düngés" benne.
A hosszúra nyúlt problémaleírás utáni egyszerű kérdésem: opamp csere a cube-ban (ha igen, a fentiek alapján mire), vagy fülescsere az ajánlott? Az előbbi gondolom olcsóbb, csak kérdés, jobb megoldás-e.
-
az audiolab m-dac-ról nagyon jókat írnak mindenhol, de hát piszok drága, ha végül lesz külön előfok, pláne nem játszik ennyiért. nézem a többi tippet, de csak kapkodom a fejem, annyi irány, lehetőség van.
egyébként ami tökéletes volna például, az az audiolab 8200cdq, ami cd, ess sabre chipes dac és előfok egyben. csak hát az is drága.
külön előfokba amúgy kb. beletörődtem, ha találok jót és olcsón, de sajnos szűk a választék a full szimmetrikusan épített, xlr ki- és bemenetesekből.
-
PuMbA
titán
Mert az a legjobb, a 192kHz kaka: "192 kHz adds useless bandwidth while decreasing performance."
-
VS461
tag
Holnap kipróbálom. De ahhoz át kell rendezni az asztalomat
Btw Musicbee eddig okés, bár az ízlésemhez képest túl csicsás, mi a francnak bele youtube meg fotók, meg wikipédia. Ágyba ménem hozza a reggelit???
Tesztidőszak indul szoftveresen, hardveresen. Beleveszem még az XBMC-t is, meg esetleg benézek a boltba egy másik kábelért.
-
krichd1
addikt
Nem M50-hez kellene, hanem Fischer FA-003-hoz vmi erősítő aminek szebb, tisztább a közepe és egy kicsit több magasa van mint az x-fi erősítőjének kb. 10-15%-al. Bár ez is egy könnyen hajtható fejes, ezért ehhez is sok lenne.
(#13532) bkercso: A sorba kötött ellenállás nem ront(hat) a hangminőségen ?
-
krichd1
addikt
Ezt a JHL-t a mennyiből lehet kb összerakni ? Ami ebayen van kompletten összerakva, azt nem érdemes megvenni ? Abban nem olyan jó minőségűek az alkatrészek ?
(#13281) bkercso: esetleg ha van nálad kéznél egy X-Fi HD USB, akkor összehasonlíthatnád ezzel a Musiland Monitor 03 US-el. Egy ideje nézegetem, de nem írt még róla senki vmi használhatót.
(#13292) bkercso: itt azt írod hogy HD600-al teszteltétek, az előző hsz-ban pedig HD660-t írsz. Akkor most melyikkel lett tesztelve ?
-
Hyperion
senior tag
Nehéz így dönteni, hogy csak a tapasztalataitokra támaszkodhatok...
Kaptam egy ajánlatot a korábban belinkelt eBay-es jlh-ról. Táppal együtt 11-ért odaadná.
SZóval jelenleg ezek az esélyesek:JLH e-bay-es preassembled
Presenter 2
Bravo V2 más csővel...Az Presenter tiszta ügy, nincs vele egyéb macera, viszont kevésbé ismert, szemben a másik kettővel...
Félve kérdezem, de ezen három közül, melyik felelne meg nekem a legjobban, szerinted, szerintetek?
-
Bodz
nagyúr
Egyébként a HA-PRO sem rossz, de messze nem olyan jó, mint a JHL. Unatkozó emberek ezt is megépíthetik, megvehetik. Rosszul nem jár vele senki. Szintén fillérekért egy normális erősítő.
Egy biztos, a Kannánál mindkettő bőven jobb úgy általánosságban. Egészen univerzálisnak is tűnnek. A JHL jó volt elég sok mindennel: AKG K500/K701, Beyer DT 770 Pro/DT 990 Pro/T 70, Superlux HD330/HD681, stb.
A HA-PRO nekem tetszett a Beyerekkel, bár néha picit túl melegnek éreztem a hangot. -
sipi83
aktív tag
Akkor had szóljak a vasárnapi taliról én is. Az első és szerintem a legfontosabb, hogy nagyon jól éreztem magam. Jó társaság, jó cuccok, és egy figyelmes házigazda!
(Bodz Respect!).
DACMagic: odavittem, meghallgattuk, igazából nem eset tőle senki hasra, de az ablakon sem akartuk kidobni. A DAC jó benne, viszont a beépített füles erősítője, csak kompromisszumokkal használható. Pl. a két testvér Beyer-el (DT770 - DT990) nagyon tetszett. A baj a K-s AKG-nál kezdődött. A K500-mal csak simán unalmas volt, de a K701-snél már nagyon hallottam, hogy az alá már kevés. A emlegettet digitális filter gomb hatását mérni lehet, hallani...hát 3-ból 3-ember csak egykedvűen nyomogatta.
Épp ezért egyre erősödik az érzés, hogy kell mellé valami!És hogy mi? Itt jön a képbe a "Jószág"! Mint mindenkinek, nekem is nagyon tetszett. És ami a lényeg, hogy a DACMagic dacjával együtt is. Ereje bitang, amit én K500 tulajként bókként értelmezek!
Nagyon gondolkodóba ejtett. Hallgattam még Canamp klónt, Presenter-t, nem volt rossz egyik sem. De valahogy nem hagytak mély nyomot bennem.Az ABM kombó viszont csak a bekapcsolt varázskapcsolóval tetszett,de a K500-mal is meg kellett volna hallgatom. Bár nincs az olyan messze tőlem.
Ami viszont a meghallgatása után kicsit mérges is lettem a DACMagic-ra, az a HRT MSII + presenter páros volt. Nagyon jók voltak együtt. Lineáris láncként raktuk össze, és beyer 990-al hallgattam. Mondjuk úgy raktam is volna a táskába.
Mindent összevetve, sok hasznos tapasztalattal lettem gazdagabb.
A cél már adott: kell valami jó fejes erősítő a K500 alá. -
contaxg
veterán
Ezt a darabot már szedték szét,
Ezt most kérded vagy mondod??Van nálam egy csöves erősítő, kimondottam Beyerekhez gyártva.
Órákig tudom hallgatni, még egy MSII-vel is! Egy álom!!(#13336) Bodz
Bakker...és nincs csavarhúzod??
OK, de nejlonzacskó vagy gumikesztyű legyen a kézen, hogy nehogy valami sztatikusság kinyírja szegénykémet. -
ntomka
nagyúr
Jövök ide is a fejes talis tapasztalatokkal. Szándékosan válaszolok a hozzászólásra.
Az első fejes erősítő a képen bajnokpityu kedvence, ha minden igaz. Igaz az alap kapcsolás szerinti alkatrészekkel szerelve. De szerintem ezen a jobb poti, kondi, stb sem segít annyit, amennyit kéne. Ez más DIY erősítőkre is elmondható, amik jelen voltak, mármint ha cserélünk bennük alkatrészeket, akkor javulhatnak. Nem helyezném egyértelműen más erősítők alá, mert van benne ráció, de azt mondanám, hogy ha egy kicsit felhúzzuk alkatrészekkel a presentert, az megveri. A presenter ma is megmutatta a DIY erősítők között, hogy van helye a piacon. De jobb dobozzal (bocsánat bkercso
)! A jó dobozok, főleg a fémek amik azért árnyékolnak is, sokat dobnak a minőségen.
Ma kijött az is, amire korábban is ferde szemmel néztem itt és a másik topicban, hogy a "K701 nehéz jószág". Ebből lehet csak én nem érzek semmit, de a HD40 is mosolyogva nézett le az AKG-re. Én azt mondanám, hogy a K701-nél még a K601 is nehezebben hajtható, már ha csak azt nézem, hogy az utóbbit a telefon nem volt képes megszólaltatni korábban, az előbbit viszont igen (még ha nem is értékelhetően).
Továbbá a Bodz hozzászólásában a második képen található "jószág" fenomenális. Ismét egy filléres darab ami mindent visz. A kapcsolásban rengeteg lehetőség rejlik, már így az alap alkatrészekkel is fenomenális. Simán az AMB M3-mal egy szinten hallottam, és nagyjából ugyanolyan a hangja is. A problémám az, hogy ha minőségi alkatrészeket veszünk hozzá, akkor már közelítjük árban, de ettől függetlenül nagyon jó DIY erősítő. Talán az első a noname DIY cuccok között, amin elismerően bólogattam. Tiszta, lineáris és nagyon természetes hangja van. Csak baromi erős, így vagy 600Ohmos beyerekhez ajánlott, vagy ajánlott a gain-jét visszafogni.
DacMagic Plus is jelen volt ma. Sokat nem hallgattam. De mindenképp egy szinten van a Yulong D100-zal és az AMB Gamma 2 / M3 kombókkal, csak mindegyik máshogy domborít. A Yulongot hallottam többet. Ez nagyon természetes, lineáris és végtelenül nyugodt hangzású. A DacMagic és az AMB inkább a színezős fajta, visznek némi "fun" karaktert a hangzásba, mindkettő alulról közelítve, de egyáltalán nem vészes mértékben.
-
bajnokpityu
félisten
Bizony szép letisztult Fpalotás munkája.
Annyiban kiegészíteném, hogy Ő, és én más irányban tuningoltunk, tehát a hang sem egyezik. Az alap stílus nyilván ugyanaz, de Ő a késleltetést(koppanásgátlást) iktatta ki, én meg a hangra érzékeny kondikat, potit cseréltem.
Valamint nálam szükség van a tranyók hűtésére, ezért egyessével bordákat kellett rá pakolnom. És így is alig bírja a kezem a bordát.
-
Ákos97
aktív tag
Nem azt mondtam, hogy 100e forint fölött kábel a kábel, de pl. egy ötvenezres, és egy 100000-es kábel között iszonyatos különbség van, szinte olyan, (feltéve, ha van rá keret, vagy szánsz rá annyit), hogy inkább kifizeted a dupláját, csak jól szóljon.
Tehetnek egy DAC-ba bármilyen chipet, ha a többi alkatrész gyenge minőségű...
Ennek ellenére remélem nincs igzam, és örülni fogsz neki, elvégre mindent a helyén kell kezelni. -
bkercso
nagyúr
Mintha abban a DAC-chipben charge pump táp lenne integrálva. Azo kicsit kásásak. Nem nagyon, a kisDAC-ban is az van, de nem MSII+ szintű, az biztos. De nézd meg, az van-e benne, mert csak rémlik.
Amivel NwAvGuy épített ODAC-ot, abban az van, és mintha ugyan ez a chip lett volna... -
sipi83
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest