- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novák Péter
csendes tag
válasz
dzso22 #13190 üzenetére
Köszönöm a segitséget.
Most jöttem a szerelőtől, 200+ kilométert utazva, + 12000 forint munkadijjal szegényebben, az Ő szavait próbálom ismételni.
Ebbe a gépbe valaki durván belenyúlt. Hőlégfúvóval. Olcsó, gagyi kinai pasztával. A kábeleket házilag pótolgatták. Magától a hiba nem jöhetett volna elő. Ennyi jut most eszembe, hirtelen.
Ja, igen. Az akkumulátor a merülés sebességéből itélve kb. 10 (!) perces! Ez kicsit messze áll az igért 2 órától!
Röviden: ez a gép nem egy megóvott valami, amit az eladó igért, hanem egy összekókányolt romhalmaz. Ami, hála a kolléga szakértelmének, és a ráforditott 1,5-2 munkaórának, most működik.
Pedig, az eladó (igen, hardveraprós) állitása szerint még a rendszergazdájuk is átnézte a laptopot, és mindent rendben talált vele...Okulásképp, mindenkinek, aki esetleg használt gépet akarna venni...
-
tamáspapa
aktív tag
válasz
dzso22 #13177 üzenetére
Szia. Mi az a ccfl?
Sajnos nincs itthon kijelzom. A ket unnep kozott vagy januar elso heteben beviszem az ismerosom boltjaba es megmeretem vele amit lehet. 3500-ert lattam pesti szerviz oldalan hasznalt invertert. Majd latom, mire megyunk. Ha semmire, jelentkezem. Boldog karacsonyt es buek -
tamáspapa
aktív tag
válasz
dzso22 #13175 üzenetére
Szia.
Nem villan fel de fény felé fordítva látom a képet, tehát csak a háttérfény hiányzik. Az invertert megnéztem. Rámértem a fénycső csatlakozásra, nulla voltot mutatott. Ott hány voltnak kéne lenni? A cső akkor még lehet jó, csak nem kap feszültséget.
Vaterán most nincs, de mondjuk nem tudom - ahogy írod - hogy ehhez az L7300-hoz milyen tipusú inverterek jók még, ebben MPT N134-es van. Az egyik szervizben találtam használtat 3500-ért.
Végső esetben a kijelző mennyit kóstálna?
-
Sari
tag
válasz
dzso22 #13169 üzenetére
Szia!
Köszi a magyarázatot! Én ennyire nem értek az elektronikához (gyógyszerész lévén
) Biztos nem próbálom meg a műveletet
A kíváncsiság kedvéért azért megnézném a két elektronika közötti különbséget, ha nem gond és van időd képeket feltölteni.
Mondjuk az a gond hogy ehhez a laptophoz már csak utángyártottat lehet kapni szóval kicsit bajos a dolog. Esetleg tudsz ajánlani áruházat/boltot vagy márkát amit jószívvel meg lehet venni? (persze csak pü-ben.)Ezer köszönet!
-
gt007
tag
válasz
dzso22 #13151 üzenetére
AIDA64 stabilitástesztet próbáld meg, és közben folyamatosan legyen a szemed a képernyőn és figyeld a hőmérséklet adatokat.
Lehet, hogy a CPU egy pillanatra túl magas hőmérséklet tartományba kerül, ilyenkor a BIOS leállítja a gépet.
Esetleg ha tudsz kölcsön kérni egy másik procit, avval is kipróbálhatod. Ha avval megy, megvan a hiba.
Memóriát felváltva tedd bele, esetleg egy memtest86 tesztet futtass le, bár ha avval volna a gond, akkor kék halállal fagyna ki.
Én hőmérséklet problémára gyanakszom, és arra, hogy a BIOS kikapcsolja a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- További aktív témák...
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest