Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ijk
nagyúr
Az utóbbi években megjelent nem dslr próbálkozások közül nekem ez a gép tetszik a legjobban. Végre egy fényképezőt látok, amelyen úgy tűnik gyorsan lehet manuálisan állítani mindent (habár az exp tárcsa helyett iso tárcsát raktam volna). Önmagában a kezelőszervek kiválóak, nem értem miért nem alkalmazzák más vázakon.
A másik pedig az optikai kereső, amit remélhetőleg hamarosan lekoppint az összes MILC gyártó, mert szerintem nem állapot hogy kiadsz 200 kilót egy kitért és a hátsó lcd-n kell komponálnod.
Ami mégis kicsit csalódás volt, amikor megláttam a képet azt hittem hogy egy távmérős. -
a 16 és a 30-as érdekes, a 20-as nem igazán imho (vagy akkor lett volna 23 mm, hogy ekv. 35-ös obiként működjön, bár nem is elég fényerős). a 60 macro és főleg a 85-ös meg túl nagy lesz már szerintem. ezen felül a szenzoruk, a képfeldolgozásuk és a vázaik nem igazán tetszenek.
de jaja, nyomják csak, épüljenek, szépüljenek, abból baj nem lehet. az iFn gombos megoldásukat pedig mindenkinek kötelezővé tenném!
-
mindenesetre az első ehhez hasonló, de cserélhető obis váz lesz a gépem. főleg, ha mft-s...
(sajnos a sony nex-5 obi-útitervet elnézve a 16/2,8 után egyetlen pici pancake obi sem készül... ehhez aztán fontos volt atomkicsi vázat csinálni...) -
roxan
senior tag
Hát itt az ára:
http://www.photographyblog.com/news/fujfilm_x100_hands-on_photos/#comments
1000$, de nem nálunk
-
roxan
senior tag
Brutál jól néz ki...
-
hemaka
nagyúr
Jól néz ki ebben a retrós ruhában

-
talpalavalo
aktív tag
meeekora Retróóóó
Miért nem lehet némely atom future gépet is ilyen designnal ellátni??? -
rumos14
nagyúr
ez olyan tipikus húvazzedekéne gép, de azért kiváncsi vagyok, hogy hányan fogják kicsengetni a várhatóan igen borsos árát. egy cég nem ugyanis ebből él meg

-
Állat! Nagyon állat!
Várjuk az itteni teszteket!
Sajna tutira túl magas lesz az ára, de egy ilyet elfogadnék... qrva jó!
Még ilyet, sokat!
Meg Oly EP-ket!
-
Ijk
nagyúr
Pontosan hogyan működik ez a beépített ND szűrő? Egy kapcsolóval betolja az obi mögé?
A 0,5x OVF mekkora lehet? Nem igazán értem ezt a skálát.
Illetve zárójelben hogy miért nem lehet ráírni az obikra az ekv. gyújtótávot, csak a kisfilmeset? Nem mintha nem tudnék számolni, de a százféle érzékelőméretből kiindulva az atyaúristen se tudja melyik gépen mekkora gyújtótáv van. Érthetetlen. -
eclipse006
őstag
Huhh, nagyon jó gépnek ígérkezik, és ez a retro kinézet is jó, egy kicsit azért kár hogy nem lehet az obit cserélni...
-
Z_A_P
addikt
Asszondja: Premium quality is evident in every detail. The chassis has been finished with high-quality leather accents and is a delight to use and a pleasure to hold.

Ha jol ertem, ez a (fix) obi nem tud zoom-ot?
-
FEDman
addikt
Ritka, hogy bejelentésig ennyire titokban tudnak tartani egy ekkora újdonságot.
Aztán persze ha belegondolok, ezt a gépet nyugodtan tesztelgethették nyílvános terepen.
Nem hiszem hogy még tegnap is bárki új gépre gyanakodott volna ha valaki nyakában meglát egy ilyet lógni.
-
törölt tag
Nem először alkot nagyot a Fujifilm.
Megvan a következő gépem.
Persze, nem megjelenéskor fogok beruházni rá. -
FEDman
addikt
Szinte biztosan ugyanaz a Sony lapka van mindkettőben. Ellenben a Leica az X1-nél biztos nem szórakozott a mikro lencsékkel. Egyrészt mert máskülönben mondták volna, másrészt meg abból gondolom, hogy bekapcsolásnál az obiját kitolja a szenzortól minél messzebb. Azaz inkább az obit tervezték a szenzorhoz.
Addig a Fuji úgy néz ki épp ellenkezőleg, inkább a lapkát tervezte az obihoz, amit így jobban rányomhattak a szenzorra. -
hmm, mindenféle összeesküvés-elméletet lehetne gyártani... sokáig úgy volt, hogy a leica is belép az mft konzorciumba. aztán léptek és csináltak valami "sajátot". a fuji volt a másik szereplő, akiről rebesgették, és érdekes módon ők sem léptek be, hanem csináltak egy x1-variánst (még az is lehet, hogy tök közös a szenzor).
-
FEDman
addikt
Ahogy elnézem még a Leica trükkjét is beveti és a szenzor szélei felé haladva eltolja a mikrolencséket.
Ez a húzás meglepett, de díjazom!
-
sirzollee
tag
Na erre tudom mondani,hogy igen,ez fényképezőgép!Retro,de jó!Mondjuk én Fuji párti vagyok(Finepix S1500-al),szerintem jó ár+teljesítmény.Díjazom az olyan telókat,amiket meg lehet fogni rendesen,nem úgy mint azokat a vékony "Juj mindjárt összeroppan a kezemben" fényképezőket.

-
MLaca
őstag
végre egy gyártó meglátta, mire van szükség. ideális persze az lenne, ha cserélhető obis lenne. szok pici, gyósz penkék

-
Sicilian
addikt
Ejj, de jó ez a retro design

-
Duree
veterán
Nagyon retro,de viszont minöségi termék.Hát az ára is gondolom az lesz.Egyébként nekem nem tetszenek ezek a retró gépek
-
Ijk
nagyúr
Hát kíváncsi leszek az árra. Azért a fix 35mm eléggé bekorlátol, egy hobbistának önmagában nem elég ez a gép, dslr mellé utazónak kiváló, de ha túl drága lesz akkor tényleg nem kell sokat belőle legyártani.
Ha elég jó sebességű lesz a gép, mind működésben, mind AF-ban, akkor szerintem egy igazán szerethető igazi fényképezővel lesz dolgunk. Már önmagukban a kezelőtárcsák, rekeszgyűrű nekem baromi sokat dob az egészen, de egy optikai kereső, AF mezőkkel, élő hisztogrammal egy valóra vált álom. -
megalájk.
ki hitte volna, hogy épp a Fuji jön egy ilyennel.az egyik örök kedvenc gépem volt a FinePix S20Pro annak idején, ettől most megint megdobban a szívem.
-
sarocker
csendes tag
Persze, Leica. Dehát anno a FED-2 is "Leica" volt, azt valahogy mégis jobban sikerült (legalábbis a távmérője) töredék árból.
Jelen esetben a töredék ár valószínűleg nem borjtékolható... Sajnos. Pedig szép... -
madgie
titán
"és bár az EVF-ek nagyon sokat fejlődtek, kevés fényben mindig gond lesz velük"
Ez relatív. Kocsmakörülények között valóban hajlamos beszaggatni az átlag EVF, de a Pana-féle trükkösen rávehető arra, hogy mondjuk csillagos éj alatt X (akármennyi) idejű frissítéssel dolgozzon. Tehát mondjuk az élességállítás idejére feltekered az érzékenységet, beállítasz egy négy másodperces záridőt, meg full nyitott rekeszt, nyomsz egy expószimulációt és egyből olyan részleteket is látsz, amit szabad szemmel soha. Igaz, ilyenkor lassú lesz a képfrissítés, de valamit valamiért.
-
Ijk
nagyúr
Amikor megláttam az első képet, hirtelen megörültem hogy egy távmérős (a vaku megtévesztett). Kár hogy nem cserélhető obis, mindenesetre a kereső amit szívesen ott látnék az összes MILC-es vázban.
-
rumos14
nagyúr
ahogy megláttam a dpreview-n, már mondtam is magamban h Leica...
-
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
A Fuji most nagyot alkotott, szóhoz sem jutok, gyönyörű, ügyes, okos. A design... a kereső... az obi... ezt nagyon elkapták!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- FOTÓS beárazás
- Path of Exile (ARPG)
- Elektromos autók - motorok
- VGA kibeszélő offtopik
- Bittorrent topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
(sajnos a sony nex-5 obi-útitervet elnézve a 16/2,8 után egyetlen pici pancake obi sem készül... ehhez aztán fontos volt atomkicsi vázat csinálni...)

Persze, nem megjelenéskor fogok beruházni rá.