- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Aktív témák
-
sky77
aktív tag
válasz
braincruiser #9 üzenetére
Task manager elég bőséges infót ad, nézd meg hogy melyik process fogja a procidat leginkább és megpróbáljuk kideríteni hogy mi az és miért csinálja ezt.
Szerk.: Amúgy lehet hogy külön-külön minden HW jó, de adódhat ütközés beli probléma, ill. IDE beállítási problem is. Nekem egy bizonytalan cd rom már okozott olyat, hogy ciklikusan meg-megállt a gép, ekkor egy külön kábelre való átpakolással ez orvosolható volt, szóval valami ilyesmi is elképzelhető...
[Szerkesztve] -
braincruiser
csendes tag
üdv urak,
szóval újratettem a gépet... megnézegettem amit küldtetek... leszedtem egy virusbuster-t...
szerintem mindent leírtottam.. mostmár csak egy nem tetszik nekem.... a gép rendszertelen időszakokban egyszerűen fogja magát és ''átváltozik 486DX-é''... azaz.... megfagynak a taskok és úgy viselkedik mintha 8 Mb RAM lenne benne és egy 1 MB-os videokártya...
hardware-sen tuti jó a gép.. úgy beteszteltem.
valami progi indulás megfogja olyan szinten a procit, hogy 3-4 task közben 99%-os terheltséget produkál.
ötlet? -
[w]
őstag
[L]http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.korgo.removal.tool.html[/L] - itt meg az van, hogy szedd le. sok sikert!
-
sky77
aktív tag
válasz
braincruiser #1 üzenetére
Itt nézz körül: [L]http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=WORM_KORGO.R[/L]! A technical details fülön leírja, hogy mit csinál a vírus, a linken pedig többek között azt, hogyan lehet eltávolítani.
Még egy talán hasznos link: [L]http://www.f-secure.com/v-descs/korgo_f.shtml[/L], hasonló, mint az első. -
válasz
braincruiser #1 üzenetére
Nyílván rendszerfile/rejtett file-nak van megjelölve ez a file, és ezért nem találod (gondolom nincs bejelölve neked, hogy az explorer lássa ezeket). Megoldás: csökkentett módban futtass vírusírtót, valamint a registrí-ből szedd ki az erre a file-ra utaló bejegyzéseket.
-
Out
addikt
válasz
braincruiser #3 üzenetére
[L]http://www.faqfarm.com/Computer/Virus/Bloodhound/32063[/L]
-
braincruiser
csendes tag
a kerio nekem eddig nagyon bejött.. ilyen szinten... viszont ha hiszed ha nem nem találtam benne olyanra utaló jelet, hogy az ftpupd.exe-t indítsa vagy kérdezzen.. inkább azt vettem észre, hogy ha elindítom az iexplorer-t akkor befagy a gép.. (és szerintem azzal együtt indítódik ez az ftpupd.exe is... és ha letiltom az iexpl...akkor ugye nincs browser ablak... )
nekem most leírtanom kell ezt a mocsadékot (már nem tudom, hogy hívni) nem pedig konfigolni ;-) -
Picimaci
tag
Szia!
Nekem volt ezzel problémám, és egy tűzfal megoldást jelent.
Jól meg kell nézni a tűzfalat és ott valahol meg fogod találni, hogy melyik progi az ami iszonyat forgalant és sok kapcsolatot generál. Ott kell próbálkozni, minden forgalmat tilts le, és jól nézd meg, hogy utána mit kell feltétlenül kiengedni és csak azokat engedd. -
braincruiser
csendes tag
sziasztok, először is elnézést, hogy új topikot nyitok, de a régebbi vírusos topikok hozzászólásainak időpontja azt jeleztette velem: nem biztos, hogy érdemes már oda írni.
szóval... két napja a gépem fagyogat..
xp, panda antivirus titanium, kerio tűzfal.
indításkor a panda jelez: C:WINDOWSSystem32FTPUPD.EXE fertőzött.. valamiféle KORGO vírussal. meghogy leírtotta.
aztán megy a gép egy darabig és egyszer csak elszívódnak az erőforrások és a 2,5 gigás proci elkezd 486-os módjára dolgozni (fagynak az ablakok, nem tudok a taskok között váltani)... és egy idő után teljesen megfagy.
közben azt is észrevettem, hogy a feltöltési sávomat is elég komolyan befogja ez a valami (10-12 K/s - 768/128-nál)
gondoltam egyet:
- safe mod - kitöröltem az ftpupd.exe fájlt.
- újraindítom..újra jelzi a panda, hogy megtalálta ezt a file-t és vírustalanította.. megnézem a rendszerben.. nincs is ilyen file-om!!! ???
beidegeltem:
reinstall..
közel 40 perc suxx után mindent visszaállítottam a régi állapotba... akár hiszitek akár nem.. még az ftpupd.exe file-t is... pedig csak egy panda frissítést szedtem le..semmi mást.
szeretnék kérni tanácsot a következőkre:
- mit kell tenni ezzel az ftpupd.exe szívással.. illetve ezekkel a KORGO valamikkel?
- tud-e valaki ajánlani egy biztos vírusírtót (védelmet) amivel végre megszabadulhatnék (kizárhatnám) ezeket a behatolásokat (vagymiket)
- ugyanez a kérdésem érvényes még a tűzfalprogira meg esetlegesen egy SPYkillerre (vagy védelemre)
nagyon köszönöm.
bc.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest