Keresés

Aktív témák

• braincruiser

csendes tag

üdv urak,

szóval újratettem a gépet... megnézegettem amit küldtetek... leszedtem egy virusbuster-t...
    szerintem mindent leírtottam.. mostmár csak egy nem tetszik nekem.... a gép rendszertelen időszakokban egyszerűen fogja magát és ''átváltozik 486DX-é''... azaz.... megfagynak a taskok és úgy viselkedik mintha 8 Mb RAM lenne benne és egy 1 MB-os videokártya...
    hardware-sen tuti jó a gép.. úgy beteszteltem.
    valami progi indulás megfogja olyan szinten a procit, hogy 3-4 task közben 99%-os terheltséget produkál.
    ötlet?

• braincruiser

csendes tag

válasz Picimaci #2 üzenetére

a kerio nekem eddig nagyon bejött.. ilyen szinten... viszont ha hiszed ha nem nem találtam benne olyanra utaló jelet, hogy az ftpupd.exe-t indítsa vagy kérdezzen.. inkább azt vettem észre, hogy ha elindítom az iexplorer-t akkor befagy a gép.. (és szerintem azzal együtt indítódik ez az ftpupd.exe is... és ha letiltom az iexpl...akkor ugye nincs browser ablak... )

nekem most leírtanom kell ezt a mocsadékot (már nem tudom, hogy hívni) nem pedig konfigolni ;-)

• braincruiser

csendes tag

sziasztok, először is elnézést, hogy új topikot nyitok, de a régebbi vírusos topikok hozzászólásainak időpontja azt jeleztette velem: nem biztos, hogy érdemes már oda írni.

szóval... két napja a gépem fagyogat..
    xp, panda antivirus titanium, kerio tűzfal.
    indításkor a panda jelez: C:WINDOWSSystem32FTPUPD.EXE fertőzött.. valamiféle KORGO vírussal. meghogy leírtotta.
    aztán megy a gép egy darabig és egyszer csak elszívódnak az erőforrások és a 2,5 gigás proci elkezd 486-os módjára dolgozni (fagynak az ablakok, nem tudok a taskok között váltani)... és egy idő után teljesen megfagy.
    közben azt is észrevettem, hogy a feltöltési sávomat is elég komolyan befogja ez a valami (10-12 K/s - 768/128-nál)

gondoltam egyet:

- safe mod - kitöröltem az ftpupd.exe fájlt.
    - újraindítom..újra jelzi a panda, hogy megtalálta ezt a file-t és vírustalanította.. megnézem a rendszerben.. nincs is ilyen file-om!!! ???

beidegeltem:
    reinstall..
    közel 40 perc suxx után mindent visszaállítottam a régi állapotba... akár hiszitek akár nem.. még az ftpupd.exe file-t is... pedig csak egy panda frissítést szedtem le..semmi mást.

szeretnék kérni tanácsot a következőkre:

- mit kell tenni ezzel az ftpupd.exe szívással.. illetve ezekkel a KORGO valamikkel?

- tud-e valaki ajánlani egy biztos vírusírtót (védelmet) amivel végre megszabadulhatnék (kizárhatnám) ezeket a behatolásokat (vagymiket)
    - ugyanez a kérdésem érvényes még a tűzfalprogira meg esetlegesen egy SPYkillerre (vagy védelemre)

nagyon köszönöm.
    bc.

[Szerkesztve]

Aktív témák