- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Na mindjárt elővizsga(holnapután) többek között ebből is a p2p-n belül. Vannak még érdekes dolgok bőven, pl.: Can, Kademlia, Chord, Tapestry, Manet, etc...
-
Drizzt
nagyúr
Csak azért kerestem rá a topicra, mert nem ismertem ezt a dolgot, kiváncsi voltam, használja-e valaki, én előadáson hallottam róla először. Tényleg, mint a második hozzászólásban le van írva, az előnye az, hogy nem lehet megállapítani, hogy mi hol van tárolva, illetve hogy ki kérte az adott tartalmat. Hátrány, hogy nagyon sok a redundancia a rendszerben, emiatt nem használható nagyobb file-ok továbbítására hatékonyan.
-
crab
senior tag
van valakinek újabb élménye vele? ma fel fogom rakni, hogy megnézzem mi változott, de kiváncsi vagyok mások tapasztalataira is.
-
Out
addikt
most tesztelem a dolgot, mire a kezdooldal bejon az is percekbe telik
na de nem adom fel ilyen konnyen
-
crab
senior tag
na ez érdekes, remélem lesz belőle valami, ki is próbálom
-
jakobkacsa
senior tag
koszonjuk a cimvaltoztatast
mar epp nekialltam megnezni a moderatort keresek topicot, hogy megnezzem, mi tortent a cimmel
es valoban maceras es nehezkes, en pedig kivancsi es kitarto vagyok
persze ha nehany het mulva is ilyen szenvedes lesz, akkor lehet, hagyom pihenni, amig nem fejlodik tovabb....
szerk: spelling
[Szerkesztve] -
jakobkacsa
senior tag
meg valami: kezd el nyugodtan hasznalni, ha tetszik a gondolat, de a honlapjukon is figylemeztetnek: eleinte akar perceket is igenybe vehet egy site betoltese...
(mint pl. nalam, ha nem utasitanak el a node-ok es letrejon egyaltalan a kapcsolat)
viszont vannak nagyon vicces siteok is, pl. RIAA gyalazkodas -
vtechun
veterán
ez kielégítő válasz volt, köszönöm....
-
jakobkacsa
senior tag
FreeNet? hmm...
csak hetfon kezdtem el foglalkozni vele, ugyhogy meg keves a tapasztalat, es valszeg nem a legjobb oldalat lattam eddig
ha jol ertem, a FreeNet a WWW alternativaja akar lenni, valojaban egy halozat, ami az internet architekturajat hasznalja, valamilyen BitTorrenthez hasonlo modon mukodik
elsodleges celja, hogy teljes szabadsagot/anonimitast biztositson az internetezoknek
ezt ugy igyekszik elerni, hogy a halozatban talalhato tartalmakathoz nincs egy gep hozzarendelve: az informaciok/fajlok/siteok szet vannak szorva a halozat tagjai kozott, kodolva, vmilyen hash algoritmussal azonositva
minden user felajanl a sajat savszelebol es tarkapacitasabol valamennyit a halozatnak (ezt hivjak NODEnak) de nem tudhatod, hogy a felajanlott tarhelyen mit is tarolsz valojaban (azon kivul, hogy valamit tartalmazo kis blockokat...) - es mivel ezt elvileg senki sem tudja a sajat geperol, igy biztositva van az, hogy a feltoltott honlapok nincsenek IPhez/userhez/szerverhez rendelve
a kapcsolat egy gatewayen keresztul jon letre a halozattal, es webes feluleten lehet kommunikalni vele - pl. FireFox segitsegevel (a keszitok nem javasoljak IE-t)
mivel a siteok nem egy szerveren vannak, nincs ertelme a DNSnek - inkabb egy KEY-nek hivott azonositoval (a hashmarkkal) lehet megtalalni egy oldalt
nincs is kereso a halozaton belul - kulonben valamilyen modon serulne a szabadsag/anonimitas
viszont vannak un. bookmark siteok, amelyek feltoltott siteok linkjeit tartalmazzak, innen lehet elindulni
sajnos eddig en nem jartam tul sok sikerrel - csak egy bookmark site jott be eddig, es az eddig probalt siteok tobbsege nem jon be (nem talalja az azonositot), vagy ha bejon, nagyon hianyosan - pl. csak 1-2 kep latszik a sok kozul, mig a szoveg altalaban megjelenik
ez ugye ertheto, mert a szoveg eleg kis meretu adat, ez gyorsan at is jon, mig a kepet isten tudja hany noderol kell osszeszednie, hogy nalam is megjelenjen
raadasul elegge tul van terhelve a rendszer olyan ertelemben, hogy az allando seederek igencsak foglaltak...
ennek ellenere probalkozom, mert minel tobb siteot nezegetsz, annal tobb nodehoz kapcsolodsz, vagyis a halozatnak egyre nagyobb reszet ''ismeri'' a sajat feltelepitett programod
hogy mire is jo az egesz? na igen, elso ranezesre illegalis tartalmak teritesere optimalis, es ez benne is van a pakliban, hogy a te sajat nodeodon ilyen tartalmak blockjai is lehetnek...
de a valodi lenyege az, hogy _barki_ _barmit_ megtehet, feltolthet, megmutathat, terjeszthet, annelkul, hogy barki korlatozna ebben (illetve a savszeled biztos korlatozni fog)
huhh, na igy elso nekifutasra ennyi
ha esetleg van olyan ember, aki mar regebb ota hasznalja, magkoszonnem, ha atkuldene egy .ref fajlt, nagyon nehez igy 0-rol felterkepezni a halozatot -
vtechun
veterán
Hello! A minap láttam ennek: Bővebben: link a linkjét egy topicban. Érdekelne, hogy mit is jelent ez? mire jó? Meg ilyenek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Subaru topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest