Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Netfone
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új fülhallgatók is érkeztek a CMF kínálatába
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltip
őstag
válasz
scarabaeus #2099 üzenetére
Van. Csak mint kiderült az új felület kell hozzá, amin engedélyezni tudod. Ezt szépen lassssssssan mindneki megkapja.
Tehát az új felülettel van SMTP, és van IMAP. -
scarabaeus
őstag
válasz
zsoltip #2098 üzenetére
1. Nincs IMAP, nincsenek szinkronizált mappák. A POP3 letölti a beérkezettet, aztán annyi. Nincsenek elküldöttek (hacsak nem bcc-zed automatikusan minden elküldött e-mailedet, és egy szabállyal átteteted ezeket az elküldöttek közé), nincs kuka, nincs spam, semmi sincs, csak beérkezettek.
2. Nincs SMTP, rá van bízva az emberre, mivel oldja meg. Csakhogy mivel saját SMTP nincs, a többi e-mail szolgáltató pikkel a levelezőprogrammal más SMTP-jével elküldött e-mailekre, késleltetik ezeket, esetleg növelik a spam valószínűséget. (Mobilos SMTP-t nem állítottam be rá, nem tudom, mik a helyi szokásaik a mobilszolgáltatóknak.) -
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak.
A Gmail alkalmazásban van két kérdésem.
1) Google accountban törölt levelet simán vissza lehet helyezni a kukából beérkezettek közé.
Erre nem találok lehetőséget freemail fiókom beállítása esetén. Sőt nem is szinkronizálja az app a kukába helyezett levelet a webes felület kukájával.
Utobbiból/ban vissza lehet helyezni a levelet.2) Levélküldés. Freemail accountra milyen Smtp beállítás alkalmazható? (nem a Google fiókban aliasként szeretném használni, mert akkor csak a Gmail-ben lesz az elküldött példány, nem lesz a freemail-ben.)
Marad a szolgáltató beállítás? Ha nincs más opció mi a setup Telenorra és Vodára?Köszönettel,
zsoltip -
malvin2
újonc
válasz
malvin2 #2095 üzenetére
Ha már használni nem tudom a fiókomat, olvasgatom a freemail "Általános Szerződési Feltételek" c. dokumentumát. És mit találok:
A Tag vállalja, hogy haladéktalanul értesíti a [freemail] ügyfélszolgálatát (telefon: 06-1-372-4952, e-mail cím: info@freemail.hu) adatainak bármilyen illetéktelen felhasználásáról illetve a biztonság egyéb módon való megsértéséről.
Gondolom, a fiók feltörés tipikus "illetéktelen felhasználás".
Viszont az értesítésre csak annyit tesz, hogy azt válaszolja, hogy "tegyek rendőrségi feljelentést".
Persze "könnyen beszél", mivel közvetlenül ez után az következik:
A New Wave Media Group Kft. nem vonható felelősségre a Tagnak az egységes beléptető rendszerhez ([freemail] belépés) tartozó azonosító (e-mail cím) és jelszó párosának illetéktelen felhasználásából eredő bármiféle kárért.Hát ez a [freemail] csapata
-
malvin2
újonc
Na ezt már "visszaegyzerűsítették":
Örömmel tudatjuk veled, hogy a jelszavak megerősítése mellett leegyszerűsítettük a kliensek (külső levelezőprogramok) beállításának folyamatát is. ...Viszont az új jelszó / biztonsági kérdés "policy" jól betett nekem
Arra kérünk Benneteket, hogy a szeptember 28-tól számított első bejelentkezést követően felugró ablakban változtassátok meg a postafiókotok belépési jelszavát. ...
Na erről én nem tudtam, lévén hogy pop3-at használok.
Aztán október 6-án reggel nem ment a freemail (sem a pop3, sem a web).
a [freemail] csapata azt állítja, hogy október 5-én jelszót változtattam. Pedig felé sem néztem a web-es felületnek! Ezt próbáltam browser-history-val bizonyítani, de erre meg azt mondják, hogy akkor "feltörték a fiókomat, és tegyek rendőrségi feljelentést".Nem igazán hiszem (20 év után "éppen most"?), szerintem valahogyan inkább a fejlesztés áldozata lettem. De ha mégis, akkor most ott van egy fiók, ahová érkezhetnek szenzitiv adatokat is tartalmazó levelek, még akkor is ha nem használom (20 évre visszamenőleg minden forrást lehetlen megszüntetni), nem is beszélve a freemail által tárolt személyes adataimról amihez akkor mos "vki" hozzáfér (szerencsére anno jóval kevesebbet kellett megadni mint manapság).
A jelszó változtatás (emlékeztető) persze nem működik, mert "valahogyan született" egy biztonsági kérdés: Hány órakor születtél? (ilyet én biztosan nem adtam meg, mivel fogalmam sincs róla)
Hát most itt tartunk.
-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus #2093 üzenetére
Durva volt amúgy, mire a sok-sok tucat fiókot, regisztrációt, szolgáltatást, ami nem gmail stb. címhez, hanem a freemailesekhez volt kötve, átkötögettem. Nem hiába nem akartam belekezdeni (akárcsak a saját Win újratelepítésébe és a kismillió felhasználói program aprólékos beállítgatásába utána - négy éve abba sem kezdtem).
Mondjuk most hozzájött az is, hogy az új címeknél már használható IMAP protokollt annál a szolgáltatónál a The Bat nem jól kezelte, a törölt levelek a szerver mappájából nem tűntek el, csak megjelentek a kukában is, ezért be kellett lakni egy új levelezőprogramot (eM Client). De ha már IMAP, felmásoltam a szerverre 21 év majd 200 ezer e-mailjét, mappastruktúrástul, így már online is megvannak együtt. -
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus #2069 üzenetére
Mondjuk ez adta meg a végső lökést ahhoz, hogy a 21 éves címet használó dolgokat átállítsam (no nem a 12 éve használt gmailre, mert azt pedig utálom, bár van).
Áttérés közben csak úgy küldtem egy tesztet az egyik új címre.
38 óra 40 perc.
-
törölt tag
válasz
tomcsi23 #2087 üzenetére
A kérdések közül hiányoltam, hogy kire szavaztam, stb...
Amúgy ha ezt is a tréé csinálta, akkor nem kell meglepődni, ha text file-ban tárolták a jelszavunkat a főkönyvtárban jelszó.txt névenAmúgy még mindig lehet regelni a már nem használt neveket 3 hónap után?
Nagyon rég meg akartam szüntetni a freemailt, de ebből adódóan volt egy kis para. -
laszlohu
addikt
Nálam is volt kötelező jelszóváltoztatás.
-
tomcsi23
veterán
Mi a fa ez a kötelező jelszóváltoztatás
Mint valami nasa szintű fiók.
Meg igen szellemes biztonsági kérdés. Még a végén ip-t is szűr. -
Robaj
addikt
Hehe, lejárt a freemail.hu SSL tanúsítványa és nem töltődik be a freemail.hu
Remélem mihamarabb generálnak egy újat.
-
Ez most be van halva? próbálok belépni, de végeláthatatlan homokóra...
-
zsoltip
őstag
válasz
#73820095 #2077 üzenetére
A Gmail, amennyiben beállítod rá, igenis küld és fogad is freemail címet használva.
Előző válaszod még mindig teljesen értelmetlen. Semmi köze a felvetett kérdéskörhöz.
Ki beszélt itt neked a Messenger-ről, vagy egyéb külső appról? A Gmail app-ban beálllítandó, külön freemail fiókra vonatkozó, SMTP beállítás a kérdés.
Olvass mielőtt beszélsz... -
törölt tag
válasz
zsoltip #2076 üzenetére
Mert nem lopja az adataidat, amihez smi köze. Megnézted te, h mihez kér hozzáféréseket???!!! Na, ott vágtam ki a francba...
Nekem egyébként nem ez a legnagyobb bajom a freemaillel, hanem h sok egyéb rendszer úgy csinál, mintha nem létezne. A szaros gmail pl nem fogadja a fríméles leveleket. Nem, nem spambe teszi. Nem is értesít vissza, h nem kézbesíti a leveledet. És ezt random, de nagyon gyakran elköveti. És néha a frímél se fogad bizonyos leveleket, amiket pl jelszómódosításhoz küldenek, de ez ritkább.
-
scarabaeus
őstag
Általatok használt fiókból is késleltetéssel érkezik pl. gmailre e-mail? Ugye, PFC ellenőrzés, az internet szolgáltató SMTP-je pedig nem állítja, hogy ő a freemail.hu SMTP-je lenne, így aztán akár több órás késést iktat be a gmail...
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak,
Van valami fejlemény [freemail] account Androidon történő beállítására, levélküldés fronton?
A neten már magyar és külföldi oldalakat is keresztül kasul kutattam... Nem sikerült eddig megoldanom.
Ki milyen beállítással járt sikerrel?Köszönettel,
zsoltip -
Vertigo18
addikt
A kétlépcsős azonosítást hol is tudom beállítani, ha nincs a"Beállítások" menüpont alatt olyan, hogy "Biztonság"?
-
karlkani
aktív tag
válasz
Mikiller #2064 üzenetére
Lehet. Ezt a kliens dolgot is elfelejthetnék. Ha feltörik a fiókot, törlik az eszközt a kliensek közül, akkor ugyan ott van az ember (nem tud csatlakozni). Most van egy jelszavam, amivel már csak a webes felületen tudok belépni, és van egy generált kód, ami a Thunderbirdnek kell, örülök...
-
karlkani
aktív tag
Úgy néz ki, valamit bütykölhettek, Thunderbirdben visszaállítottam az SSL/TLS titkosítást a fiókoknál, csatlakozik mindhárom a kiszolgálóhoz...
-
karlkani
aktív tag
válasz
Mikiller #2061 üzenetére
Sajnos, az "újítás" nélkül már nem tudom letölteni a leveleket. Miután hozzáadtam délután egy eszközt, külső program már kizárólag a generált, eldobható jelszóval hajlandó működni. Ha törlöm a klienseknél az eszközt, akkor a Thunderbird ugyan azt a hibaüzenetet dobja, mint többeknél, ha a titkosítás be van kapcsolva. Hagytam volna titkosítás nélkül, az eredeti jelszót használva...
-
karlkani
aktív tag
válasz
Mikiller #2059 üzenetére
Fura. Megnéztem két másik fiókot is, azoknál olyan a felület, mint nálad, ellenben az előzőleg linkelt profilban ilyen. Csak itt látható a kliensek menüpont. Thunderbirdben kikapcsoltam a titkosítást, szépen lehúzta a leveleket. Beléptem a webes felületen (sose használom), a kliensek menüben hozzáadtam az eszközt, ekkor felugrott egy lap a beállításhoz szükséges adatokkal. Kitöltöttem Thunderbirdben az adatokat, erre CSAK titkosítás nélkül megy, persze az előzőleg generált jelszóval (nem lehet módosítani).
-
Bela2
csendes tag
válasz
scarabaeus #2054 üzenetére
Bingó. A titkosítást kikapcsolva nálam is működik. Azért küldhettek volna egy köremailt előre ezzel az üzenettel: Kedves felhasználó kapcsold ki a titkosítást különben holnaptól nem kapod meg a leveleidet.
-
karlkani
aktív tag
válasz
scarabaeus #2056 üzenetére
Nálam ott van a kliensek menü. Titkosítás nélkül működik az összes fiók, új eszközt hozzáadva KIZÁRÓLAG a generált jelszóval működik a fiók (régi jelszóval már nem fog), de csak titkosítás nélkül. Ha bekapcsolom a titkosítást a Thunderbirdben, nem tud csatlakozni a kiszolgálóhoz...
-
Mikiller
aktív tag
válasz
scarabaeus #2054 üzenetére
Köszi, tényleg az volt a baj, hogy ssl/tls volt beállítva. Most kikapcsoltam és egyből jöttek a levelek.
-
Bela2
csendes tag
válasz
scarabaeus #2051 üzenetére
A neten ezt találtam:
"Kedves Felhasználónk!
A freemail új felületén szigorítottunk a POP3-mas elérésen, így már csak oly módon lehet lekérni a leveleket, ha a webes felületen hozzáadja a felhasználó a készülékét a fiókjához, és az ott generált egyszer használatos jelszót állítja be a kliensben. (Ez a korábban beállított POP3-mas eléréseket nem befolyásolja, azonban ha megszakad a szinkronizáció - pl. jelszómódosítást követően -, el kell végezni ezeket a lépéseket.)Kérjük, lépjen be a fiókjába webes felületen, majd a Beállítások/ Kliensek menüpont alatt, tetszőleges névvel, adja hozzá eszközét a fiókjához. Végezze el az ott leírt lépéseket, s a generált, eldobható jelszót állítsa be a kliensében.
Amennyiben a beállítás során problémát tapasztalna, kérjük, jelezze válaszlevelében.
Üdvözlettel,
a [freemail] csapata"A dolog szépséghibája hogy nekem a beállításokban nincsen Kliensek menüpont így nem tudok belelépni.
-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus #2050 üzenetére
(Ja, korszerű rendszer alatt a freemailt értettem, nem a WIn10-et, minden kliens, ami TLS-t használt, problémázik, anélkül megy)
-
Mikiller
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom mi lehet a baj, de tegnap óta nem tudok Thunderbird-el belépni Freemail-re. Felugrik egy üzenet az óra fölé, hogy a kapcsolódás sikertelen volt. Weben keresztül meg megy. Átállítottak valamit az eléréshez? -
laszlohu
addikt
Adathalász Telekomos számlát kaptunk a freemail - re, kamu MT ügyfélazonosítóval.
-
k_petya
tag
mi a bubánat kell ahhoz hogy a hagyományos felület jöjjön be és ne ez a szar szimpla? akármit csinálok csak a szimpla jön be.
-
Firehand
tag
-
laszlohu
addikt
válasz
Corleone33 #2040 üzenetére
Adblock - ot próbáltad letiltani, mert nálam rendkívül gyorsan keres chrome - al.
-
Corleone33
senior tag
A freemail csak nálam ilyen rohadt lassú/tart félévig betöltenie kulcsszavak alapján emaileket? már amikor egyáltalán betölti és nem dob ki kommunikációs hibaüzenetet...
-
TomBond
aktív tag
Mozilla Thunderbird-el nem tudom letölteni a leveleimet. Ezt írja: A(z) freemail.hu levelezőkiszolgáló válasza: system error, try again
A webes felületen megy. Nálatok minden rendben? -
kispx
addikt
Már megint érkeznek a spamek
Ezek sosem fognak normális rendszert csinálni. -
LanyUs
senior tag
Jó lenne ha fejlesztenék a biztonsági kérdést és a PH-n feloldanák a kizárt mail szolgáltatókat. Nem ismerem a csalás alapjait, de esetleg nem lett volna megoldás ezeknél a szolgáltatóknál a PH-n belül az elfelejtettem a jelszó funkció tiltása?
-
luciferk
senior tag
Nem rég jött az alábbi levél,,,,,,,,
Kedves xxxxx
Az utóbbi időben nagy csend volt a [freemail] körül, de ez idő alatt szépen, halkan dolgoztunk a háttérben.
Mivel a [freemail] 20 évvel ezelőtt indult, ezért fontosnak tartottuk, hogy az elmúlt időszakban a technológia megújítására fordítsunk nagyobb hangsúlyt. Így, munkánk eredményeként most már sokkal biztonságosabb és megbízhatóbb szolgáltatást tudunk biztosítani.
A fejlesztések alatt időnként előfordultak kimaradások, lassulások, de törekszünk arra, hogy a jövőben ezek már ne jelentsenek problémát. Az okozott kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérünk!
Mostantól kezdve havonta tervezünk információt megosztani magunkról és a [freemail]-ről, hogy mindenki lássa, épp mivel foglalkozunk.
Mivel sok felhasználó jelezte felénk, hogy igényt tart mobil alkalmazásra, így ezt a kérést igyekszünk most teljesíteni. Részleteket kicsit később küldünk.
Köszönjük a közel 2,5 millió aktív felhasználónknak az elmúlt 20 évet!
Szeretettel,
A [freemail] csapataLétezik, hogy közel 2.5 millió aktív felhasználója lenne a freemail-nak
-
MájMekk
tag
Kedves Felhasználónk!
Karbantartási munkálatok miatt a [freemail] jelenleg nem elérhető.
A karbantartás ideje alatt érkezett levelek a munkálatok végén kerülnek kézbesítésre a fiókokba.
A felmerülő kellemetlenségekért szíves elnézésedet és türelmedet kérjük!
Üdvözlettel,
a [freemail] csapata -
LanyUs
senior tag
Sziasztok!
Kettő freemail címem közül megszüntetem az egyiket. Viszont a ph nem engedi megváltoztatni a reget freemail-ről freemail-re
40 regen sikerült végigvinnem a változást és a ph fórum miatt kell meghagynom az elvileg törölni kívánt mail címem?
-
törölt tag
válasz
dethroner #2027 üzenetére
Szerintem itt: http://gephaz.freemail.hu/irj-nekunk/ vagy az info kukac freemail.hu címen lehet elérni őket. Volt rá példa, hogy válaszoltak is.
-
laszlohu
addikt
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Később vettem észre ezt a topikot, de szerintem itt gyorsabban választ kaphatok. Van ötletetek erre ? -
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus #2019 üzenetére
Eddig tartott, most már megint vannak To: sorok a forrásban, a fejlécben.
-
scarabaeus
őstag
Nálatok is eltűnt este óta a To: mező a levelek forrásából?
(Akik a webmailt nézik, azoknak nincs Címzett az Érkezettben, úgyhogy ott a Forrás gombra jön elő, hogy nincs To:, akik valamilyen levelezőprogramot használnak, azoknál egyszer csak megszűnik a kapott levelekben a címzett.) -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nem. A gmail fiókba visszakapok egy levelet, hogy letiltva, tehát a freemail fiókba semmiféle formában nem érkezik meg.
Köszönöm a sgítséget, de készült közben egy gmail-fiók, és az megy rendesen.
Köszi még egyszer! -
-
4Grider
nagyúr
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
adott egy videó (344MB, telefonnal készült, .MP4). Ez fel van töltve a Google Drive-ba, és erről a linket szerettük volna elküldeni egy (később egy másik) freemail-es címre, de minden próbálkozás kudarcba fulladt, mert a levél le lett tiltva. Gmail-es címre rögtön megérkezett.
Milyen hiba csúszhatott a tervbe? Miért tiltotta le a freemail a levelet, amiben a link van? Mert a link nélküli levél megérkezett...
Előre is hálásan köszönöm a segítséget! -
ugri77
csendes tag
Van még olyan kinek az ÚJ freemail felülete van ?
Mert engem áttettek az új felületre de azóta nem kapom meg az emaileimet …
Írtam nekik .. ezután kb napi 2 öt kaptam megaddig egyet sem
MAGYARUL LEÍRVA -SZ@R lett de nem kicsit .
-
tomcsi23
veterán
Jól érzékelem, hogy az átirányítás egyáltalán nem működik az új rendszer óta
-
laszlohu
addikt
Nálam ma írja a karbantartási munkálatokat.
-
MájMekk
tag
Karbantartási munkálatok miatt a [freemail] jelenleg nem elérhető.
-
scarabaeus
őstag
válasz
Vangelis #2000 üzenetére
Az van, hogy én kapom mindet.
20 éve elég volt a vezetéknevemmel regisztrálni egy címet, aztán ha valamiért a webmailen nézem meg, a közösség mappában látom a sok-sok tucat FB megerősítő kód, FB fiók helyreállítási kód, Twitter fiók megerősítés kód stb. e-maileket... nem tudom, miért nem képesek a névrokonok normálisan megadni a címüket. De ez mondjuk elég elterjedt dolog, a levelezőprogramból látható beérkezettben is fel-feltűnnek amúgy a névrokonoknak küldeni próbált e-mailek, azoknál mondjuk küldök egy választ a tévedésről.
Szerk.:
A fent említett közösség mappa nem látható levelezőprogramból. Webmailbe kell bejelentkeznie, hogy lássa.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Vangelis #2002 üzenetére
A gond az, hogy a freemail spamszűrő rendszere vagy bazi sok külső spam-et beenged, vagy marha nagy fals pozitív értékkel dolgozik. A kettő közötti állapotot meg képtelenek megoldani.
Ott kell hagyni őket, ha fontosak a beérkező e-mailek. Mondom ezt úgy, hogy még a C3 alapítványnál regisztráltam a freemailes e-mail címemet, de kitartó munkával már mindenkit sikerült róla másra átszoktatnom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- BMW topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Horgász topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest