- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
azzio
aktív tag
válasz
Warlock_42 #26 üzenetére
Az egy olyan kipróbálós verzió, hogy nem kell (sőt nem lehet
) feltelepíteni a gépre, a cd-ről fut. Eccer én is kipróbáltam, csinált egy pár megás fájlt a vinyóra, hogy megmaradjanak a beállításai, de egyébként a rendszar cd-ről futott.
Az a manual, ami nekem megvan, ugyanaz, mint a php.net, csak egyben
6 megás html fájl (tömörítve mondjuk csak ~800K lett...) -
azzio
aktív tag
válasz
Darth_Revan #24 üzenetére
Elküldtem mélben a php-manualt. Nincs teljesen magyarra fordítva, remélem nem baj.
Igen, mindenképpen jobb, ha magadtól is meg tudod írni az ilyeneket, hogy egyrészt egyéni legyen, másrészt azt csinálja, amit TE akarsz, és ne azt, amit más kitalált -
azzio
aktív tag
szívesen. egyébként az érdekes az, hogy nekem sem állt szándékomban ilyenekkel foglalkozni, csak már rég konyítottam hozzá valamennyit (kényszerből úgymond), mire rájöttem, hogy ez neme mennyire tetszik
azóta: http://bontott-alkatresz.hu/ (lépten-nyomon dicsekszem vele)
-
azzio
aktív tag
nagy hülyeséget nem írtál, illetve nem írtál hülyeséget. php-val szinte minden web-alapú alkalmazás megírható, bármi megoldható, amit eddig az interneten láthattál. úgyhogy ez is, bár nem egyszerű, főleg nem egyszerű biztonságosra megcsinálni.
a legegyszerűbb és legbiztonságtalanabb (úgy is mondhatnám: leggagyibb) módszer mondjuk korlátlan tárhellyel az, hogy amikor egy user regisztrálja magát (regisztrál magának egy ''tárhelyet''), akkor létrejön a nevével egy könyvtár a webrootba, apache-nál alapból a htdocs az (pl. userneve), amit mondjuk úgy érhet el, hogy www.szerveredneve.hu/userneve.
írsz hozzá egy egyszerű fájlfeltöltögetős ''modult'', ami a bejelentkezett user saját könyvtárába pakolja a feltöltött fájloklat (pl. index.html-t stb.)
ez csak egy példa, de előbb írjál egy ''hello, world'' progit, aztán egy vendégkönyvet -
azzio
aktív tag
egy haveromnak már vagy 4 éve fut otthon egy FreeBSD 3.x alapú házi router-web-ftp-samba-email-telnet-megamitakartok szerver, átlag 150-200 napos uptime-okkal (azok a fránya áramszünetek
), és tényleg pöpec kis rendszer. bár én félek tőle, inkább linux
(ha már szerver)
ja! Darth_Revan!
én mandrake 8.2-t használok webszervernek, igaz nem lát ki a netre, csak az itthoni hálózatról látszik, és weblapok (php-cuccok) tesztelésére használom. amire kell, azt gyakorlatilag 3 kattintással el lehetett intézni, a telepítés villámgyors és egyszerű. de valszeg bármelyik linux-disztrib alkalmas kisebb webkiszolgálónak, javaslom a legegyszerűbbet használni -
azzio
aktív tag
válasz
Darth_Revan #13 üzenetére
ha nem vagy jártas a php-ben, akkor sehogy!
egyébként pedig regisztráció alkalmával jöjjön létre egy könyvtár az usered nevével és jogaival, a kvótákat php-n keresztül is be tudod állítani stb. stb.
de javaslom, hogy ne php-nuke-kal kezdj. ilyeneken inkább akkor gondolkodj, ha már a notepad-del írt php-scripted azt csinálja, amit Te akarsz!
én is így kezdtem, aztán mostmár hogy, hogy nem pénzt is keresek vele
egyébként a php-biblia (köznapi nevén manual) megvan? ha kell, elküldöm neked emilben (tömörítve 2 mega) -
azzio
aktív tag
van routerem, ráadásul dhcp-s, meg ''örökbefogadott'' vmware-em is van, úgyhogy szerintem minden alapom megvan ahhoz, hogy kipróbáljam. na, holnap sem fogok túl sokat dolgozni (különben is f@520m dolgozzon vasárnap
)
a vasaimat pedig elég, ha én kedvelem, a sun-nak semmi köze hozzájuk
köszi a linket, mindjárt rákacsintok... -
azzio
aktív tag
hozzászólásodon felbuzdulva nekiálltam letölteni a solaris 9-et, de nem találtam az általad említett fájlokat, csak egy software_companion_intel.rr.bz2 nevű ~350 MB-os fájlt kezdett el letölteni (na jó, gondolom, ez egy bzip fájl, azt winzippel ki fogom tudni csomagolni, de nincs szükség a telepítéshez mégegy iso image-re?)
[+]
mégis megtaláltam azt a két fájlt, ha valakit érdekel:
http://sigbus.nove.bg/OS/Solaris%209%20u5%20x86/
ide még regisztrálni sem kell...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Előrendelői előzetesen a WUCHANG: Fallen Feathers
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest