- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
dabadab
titán
Az a baj, hogy Unixnak a C az anyanyelve, igy aztan utana kell jarnod, hogy Pascal alatt hogy neznek ki a dolgok, mindenesetre az outb/outw/../inb/inw/.. stb fuggvenyekkel tudod kozvetlenul a portokat olvasni (elotte meg a az ioperm v az iopl segitsegevel adhatsz erre jogosultsagot, ha nem kernelbol, hanem userspace-bol csinalod (vszinuleg ezt akarod).
Sajnso bovebben nem tudok nyilatkozni, regen volt az mar, amikor en kozvetlenul a biteket hekkeltem, es az inkabb C64-en :), a PC-s dolgok mar csak homalyosan derengenek.
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
Van a Free Pascal ([L]http://www.freepascal.org/[/L]), azt nezd meg.
Viszont ugy nezem, hogy vmi low-level dolgot akarsz irni, az viszont total maskeppen mukodik DOS alatt (ahol nem volt semmi driver modell, mindenki azt csinalt kozvetlenul a HW-vel, interruptokkal, miegyebbel, amit akart, raadasul az egesz real mode-ban futott) meg Linux alatt (az elobbieknek pont az ellentete)) -
kukuc
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek.
Tpascalban nyomultam eddig DOS alá, 48port-os I/O kártyát vezéreltem.
Át kellene ültetni a progit Linux platform alá, de sajna nincs Linux-os fejlesztői tapasztalatom.
Hol kezdjem?
Suse 7.0-van telepítve.
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest