- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
válasz
#24889344 #1064 üzenetére
Az igazság az, hgy töpörtyűset anya szokott készíteni. Én csak sajtosat szoktam sütni. A receptekkel pedig úgy vagyok, hogy sokszor szeretem átformálni, miután kipróbáltam. Gondolom, te is kitapasztaltad már, hogy nem kell mindent úgy elkészíteni, ahogy a nagykönyv írja
.
-
ladybug
őstag
válasz
#24889344 #1016 üzenetére
Töpörtyűs pogácsa
Hozzávalók:
1 kg liszt
30 dkg sertéstöpörtyű
1 kávés evőkanál őrölt bors
15 dkg margarin
5 evőkanál fehérbor
2 evőkanál só
2 db tojás
2 dl tejföl
2,5 dl tej
5 dkg élesztő
2 db kockacukorElkészítés: Langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
Keverőtálba elmorzsolom a lisztet a margarinnal, közepébe öntöm az élesztőt, bort, sót, 1 db tojást, tejfölt és jól összekeverem.
A tésztát nyújtódeszkára borítom, jól kidolgozom, nyújtófával kinyújtom, és rákenem a már korábban ledarált vagy apróra összevágott töpörtyűt, megszóróm őrölt borssal.
20 percenként háromszor hajtogatom.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, tetejét megkenem tojással.
Meleg helyen pihentetem fél órát, forró sütőben sütöm, ameddig a teteje szép piros lesz.Vagy:
Leveles töpörtyűs pogácsaHozzávalók:
25 dkg törpörtyű
50 dkg liszt
10 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 dl cukros tej
2 dl tejföl
csipet só
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1 kávéskanál őrölt köménymagElkészítés: A töpörtyűt ledaráljuk, összedolgozzuk a liszttel, aztán beledolgozzuk a cukros tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, az őrölt borsot, az őrölt köményt. Fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk és rákenjük az olvasztott margarin egyharmadát. További fél órán át pihentetjük, majd kinyújtva, ismét megkenjük a második harmad margarinnal. Újra fél óra pihentetés következik, majd a maradék margarin rákenése után szépen összehajtogatjuk.
A hajtogatást tízperces időközönként háromszor megismételjük és a tésztát újabb fél órán át pihentetjük.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, forró késsel 2x2 cm-es kis kockákat metszünk ki belőle, tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük tojással.
A tepsiben megint fél órát pihentetjük, majd közepesen forró sütőben pirosra sütjük Sütési ideje kb. negyed óra. -
ladybug
őstag
válasz
#24889344 #1005 üzenetére
Én készítettem már. Igaz nem chiliset, hanem fokhagymásat és rozmaringosat. Megmosva (vizet leitatni róla), frissen tettem bele az üvegbe, és ráüntöttem az olajat. Szerintem nyugodtan beletheted szárazan is, mert az olaj egy idő után úgyis megpuhítja és átveszi az aromáját.
Bármilyen erős aromájú fűszerrel ki lehet próbálni.
-
Ildika
tag
válasz
#24889344 #1005 üzenetére
Én se csináltam még, de olvastam valahol róla. Ha frissen teszed bele szurkáld meg a csilit hogy átjárja jól az olaj.
Itt van pár dolog a fűszerolajokról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest