- Magisk
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- MIUI / HyperOS topik
- Ennyibe kerülnek a Huawei Pura modellek Európában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Képeken az egyik kameráját elvesztő Sony Xperia 10 VI
- Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Képeken az egyik kameráját elvesztő Sony Xperia 10 VI
ma Részletes anyag került fel az internetre a Sony idei középkategóriás telefonjáról, három helyett két hátlapi kamera várható.
-
Letartóztatták a bitcoin-Jézust
it Amerikai adókerülés vádjával, Spanyolországban tartóztatták le a bitcoin-Jézusként ismert Roger Vert.
-
Ilyen lesz a SteamWorld Heist II
gp A folytatás a tervek szerint a nyár folyamán, pontosabban augusztus elején érkezik.
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ildika
tag
Nem tudom erre gondoltál-e :
Szezámmagos csirkesaláta (kínai)
Hozzávalók (4 sz.): 3 csirkemell, 2 ek szójaszósz, ½ kk só, ½ ek ötfûszer-keverék, 2 petrezselyemgyökér, 1 ek szezámolaj, 1 ek olaj, ¼ kk gyömbérpor, 1/8 kk bors, 1,5 liter víz.
A szezámmagot pirítsa serpenyõben szárazon 5-8 percig, aranybarnára. A csirkét 1 ek szójaszósszal, a sóval és ötfûszerrel tegye a vízbe, fedõ alatt forralja fel, majd vegye lejjebb a hõt és párolja 15-20 percig. Vegye le a hõrõl, hagyja állni 1 órát a lében. Utána vegye ki a csirkét, szárítsa le, csontozza ki és szeletelje kb. 1,5 cm vastagra. Levét tartsa meg. A petrezselymet szeletelje ferdén, tegye a felforralt csirkelébe, fõzze míg megpuhul (1-2 perc), majd szárítsa le. Nagy tálban keverjen 1 ek szójaszószt a két olajjal, gyömbérrel és borssal, tegye rá a csirkét és petrezselymet, jól keverje össze, szórja meg a szezámmaggal és tálalja.
Hát ezt találtam...''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Ma inprovizáltunk egy haverral (McKlod) és naggggyon finom lett. Nem is maradt belőle...
Szóval csirkecombot és pulykamell filét bepácoltam tegnap. Egy részét olajos páccal, egy részét mustáros páccal. No de nem ez a lényeg! Köretnek rizottót készítettük:
Olívaolajon megfuttatunk lilahagymát és fokhagymát. Erre ment 1/2 kg rízs és kockára vágott szalonna, majd egy kicsit később 1 maréknyi francia salátának való fagyasztott zöldség. A rízst kb 1 dl fehérborral és kb 1 l húslével locsoltuk folyamatosan. Mikor a rízs megfőtt tettünk még hozzá 1 kukorica konzervet és főztük még 1 kicsit, majd lezártuk a gázt alatta és hozzá kevertünk kb 10 dekányi füstölt sajtot.
Had ne mondjam ezt négyen el is fogyasztottuk.... és még a desszertnek is maradt hely''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Ez jól hangzik... azt hiszem ki kell próbálnom
Én úgy szoktam tészta-szószt csinálni, hogy mindig ami eszembe jut, azt teszek bele. Így fordult elő a következő: Tesó jött és kérte hogy írjam le neki a múltkori tészta-szósz receptjét... de én még arra sem emlékszem mi lehetett benne Ő elkezdte sorolni, mondtam neki akkor ezeket keverje össze amit felsorolt, erre kiakadt''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Közben eszembe jutott még 1 finom étel, amit a nagymamámtól tanultam: a vadas mártás.
Marhahússal az igazi, de én már csináltam csirkemellből is és így is finom lett.
Szóval: felrakom a húst főni. Teszek hozzá sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát, 2-3 girizd fokhagymát, sót (vagy vegetát) és persze babérlevelet (Szóval mint 1 jó húsleves, csak babérlevéllel és kevesebb vizzel, éppen csak ellepje). Ha ez készre főtt a husit kiveszem, félre teszem, a babérlevelet pedig kidobom. A zöldségeket összeturmixolom, csinálok 1 pici rántást, belekeverem, majd adok hozzá mustárt (ízlés szerint), borsot. Ezt összeforralom, aztán tejfölt keverek hozzá és visszateszem a husit. Ált. csőtésztával szoktam, de zsemlegombóccal az igazi.''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Ma vadast főztem zsemlegombóccal csirkemellből... Úgy tünik jól sikerült, nem maradt belőle semennyi
''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
válasz csirkemano #572 üzenetére
Hasonlót én is szoktam főzni, csak én a tejfölbe teszek egy kis kockára vágott sonkát
De annélkül is finom''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Én ezt a fajtát szoktam lángosból:
60 dkg liszt, 1 tojás, 2 teás kanál só, 1 élesztő, 2 dl tej, 2 dl langyos víz, 1/2 dl étolaj.
A liszthez adjuk a sót és a tojást. A tejet meglangyosítjuk, bele 1 csipet cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Utánna a liszthez öntjük és hozzáadjuk meg a vizet és az étolajat. Kézzel kidolgozzuk, kelesztjük. Majd olajban sütjük. (az sem baj ha nem kel meg rendesen, úgy is finom lesz)''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
válasz burgatshow #610 üzenetére
Ez tök jó lett.. Biztos finom is...
''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Ma vacsira ezt ettük:
Füstölt tarját kicsit megpirítottam, raktam rá csirkemell csíkokat. Ezt kicsit pároltam vegetával és kaporral. Hozzáadtam 2 kisebb kockára vágott cukkinit. Amikor megfőtt a husi tettem hozzá egy kis fokhagymát és tejszínnel engedtem fel. Mindehhez tésztát főztem ki! És nagyon finom lett!!!''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Hááát... Nálunk ez elfogyott volna
Szoktunk szokatlan recepteket kipróbálni... (pl: Jamie Oliver féle Fehér rizottó kakukkfűvel, sonkaszeletekkel és sajtokkal)
Szerintem jól hangzott amit leirtál''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Én másképpen csinálom a vadast. De hát ahány ház, annyi szokás
Marhahússal az igazi, de én már csináltam csirkemellből is és így is finom lett.
Szóval: felrakom a húst főni. Teszek hozzá sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát, 2-3 girizd fokhagymát, sót (vagy vegetát) és persze babérlevelet (Szóval mint 1 jó húsleves, csak babérlevéllel és kevesebb vizzel, éppen csak ellepje). Ha ez készre főtt a husit kiveszem, félre teszem, a babérlevelet pedig kidobom. A zöldségeket összeturmixolom, csinálok 1 pici rántást, belekeverem, majd adok hozzá mustárt (ízlés szerint), borsot. Ezt összeforralom, aztán tejfölt keverek hozzá és visszateszem a husit. Ált. csőtésztával szoktam, de zsemlegombóccal az igazi.''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
válasz Janoska26 #725 üzenetére
Én így csinálom:
1 nagy fej hagymát felkockázok és bő (oliva) olajon megdinsztelem. Rárakok 4-5 paradicsomot kockára vágva, 3 gerezd fokhagymát összenyomva meg fűszereket (kakukkfű, oregáno, bazsalikom, tárkony, curry, pirospaprika, só). Fedő alatt, lassú tűzön főzöm. Kb. 15 perc múlva hozzáadok 1 kis doboz paradicsompürét és még 2 gerezd fokhagymát. Kb. még 20 percig főzöm.''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Én tegnap almás sütit sütöttem. A recepthez képest annyi különbséggel hogy aki vendégségbe jött cukorbeteg, így cukor helyett édesítőt tettem (nem volt otthon por alakban, így süssinát mozsárban megtörtem. A receptet a neten találtam. Íme:
Öntött almás
Hozzávalók:
3 db tojás
30 dkg kristálycukor
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
4-5 szem alma
durvára darabolt dió
fahéj
Elkészítés: Az almákat lereszeljük, és megszórjuk egy teáskanál fahéjjal, jól összekeverjük, állni hagyjuk. Ezután a tojásokat jól kikeverjük a cukorral /fehéredésig/. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. Mikor ezzel készen vagyunk, a tojásos masszába keverjük a lereszelt almát. Ha túl sok levet eresztene, akkor egy kicsit kinyomkodjuk. Ezután apránként belekeverjük a lisztet is. Jól eldolgozzuk. Ne ijedjünk meg, elég sűrű masszát fogunk kapni. Egy közepes nagyságú tepsit kivajazunk, belisztezünk, belesimítjuk a masszát. A tetejére szórjuk a durvára vágott diót. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük /tűpróbáig/. Ha megsült és kihűlt, tetszőleges formákra szeletelve tálalható.
Nagyon egyszerű, gyors és finom.''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Tegnap kipróbáltam 1 új receptet és nagyon finom lett. Íme:
Rakott csirkemell
Hozzávalók:
- nagyobb csirkemell (kb. 50 dkg)
- 20 dkg bacon (angolszalonna)
- 2-3 db alma
- 20 dkg füstölt sajt
- szerecsendió
- 1 dl tej
- 2-3 gerezd fokhagyma
A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit bélelj ki baconnel (néhány szeletet tegyél félre belőle a tetejére), majd tedd rá a tejből kivett, lecsöpögtetett és ezután lisztben megforgatott csirkemelleket. Reszelj rá almát és fedd be füstölt sajttal. Kend meg egy-két evőkanál tejföllel és takard le a maradék baconnel. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül. Köretnek krumplipüré illik hozzá a legjobban.
Időhiány miatt nem áztattam be tejbe, hanem fokhagymasóval megkentem 1 kicsit és így forgattam a lisztbe. És tejföl helyett 1kis főzőtejszínt használtam.
[Szerkesztve]''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Én ezt csinálom 2 éve:
Svéd mézes
1 dl mézet 2 dl cukorral és 1 dl vízzel felmelegíteni, majd kihűteni. 50 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 20 dkg vaj vagy margarin, mézes fűszerkeverék - ezt összedolgozzuk és 24 órát a hütőben pihentetjük. 2 mm vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk és 160 C°-on sütjük 3-4 percig. Pár nap múlva fogyasztható!''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Úgy látom kicsit elkéstem az ebédidőhöz képest
De azért leírom, én így szoktam (általában kuktában):
A szárazbabot előtte este beáztatom. Másnap felteszem főni, bele só, bors, reszelt fokhagyma (2-3 girizd). Ha megfőtt a bab rántást teszek bele: olaj, liszt, 2-3 fokhagyma girizd és pirospaprika. Egyet forr még a rántással és kész. Tetejére lehet hagymát szelni.
( a nagymamám nem csinálja sűrűre és főz ki hozzá metélt tésztát is)''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
válasz #24889344 #1005 üzenetére
Én se csináltam még, de olvastam valahol róla. Ha frissen teszed bele szurkáld meg a csilit hogy átjárja jól az olaj.
Itt van pár dolog a fűszerolajokról.
''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Kitalálta már valaki hogy mit főz karácsonyra? Illetve mit süt?
''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Mindenkinek kellemes Karácsonyt!
Sára, Ildika, Bandus99''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
Sütöttem képviselő fánkot... Azt hittem, nehéz megcsinálni de NEM... Bárki álljon neki nyugodtan. Ezen reci alapján csináltam, csak én főzött vanília krémmel és tejszínnel töltöttem meg. Hát hamar elfogyott
Mandarinos tejszínhabbal töltött képviselöfánk/Tim Mälzer/alchri
4 deka vaj, csipet só, 1 deci víz, 8 deka liszt, 2 tojás, 1/4 tk. sütöpor, 3 mandarin, 2,5 deci tejszín, 1 zacskó habfix, 1 zacskó van.cukor, porcukor
A vízben a vajat a csipet sóval egy lábosban felolvasztottam, amikor forrt, belekevertem a lisztet, kikapcsoltam alatta tüzet és addig kevertem, amíg el nem vált a lábostól a massza. Utána elektromos habverővel egyenként belekevertem a tojásokat és a sütőport. 2 evőkanállal 8 halmot tettem egy sütőpapírral kibélelt tepsire és a sütő legalsó sínén, 220 fokon, 25 percig sütöttem.
Utána rögtön kivettem és egy ollóval kettévágtam. Amikor teljesen kihűltek, megtöltöttem.
Töltelék: a habot a fixálóval és a van. cukorral keményre verni. A mandarinokat meghámozni, cikkekre szedni és a cikkeket félbevágni. A félbevágott fánkokat vastagon megkenni a habbal és pár mandarin cikket belenyomni. Összecsukni és porcukorral megszórni.''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Ildika
tag
A miénk 5000 ft volt és ilyen
''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
Új hozzászólás Aktív témák
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt
- Két kazános Jura Impressa 801 automata kávéfőző Cappuccino fejjel
- Krómozott előlapos Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- Nagyon szép Delonghi Dinamica ECAM 353.15.B automata kávéfőző
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen