Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AssAssynn

addikt

válasz Peterhappy #6166 üzenetére

Szia.

Én is csak most találtam ide, de rizsfőző témában úgy ahogy tapasztalt vagyok, mivel kb. 10 éve napi rendszerességgel használom.
    Az első, hogy szinte mindegy, milyet veszel. Inkább csak a térfogatra figyelj oda. Nekem volt már a legolcsóbbtól kezdve Tefal meg minden, de mind ugyanazt tudta. Ami említésre méltó, hogy lezárt tetővel mind kiforral valamennyi vizet (buborékokat).... talán más rizs-víz aránnyal ez javítható, de ahogy én használom, úgy mind eljátszotta ezt. Szóval vagy ferdén teszem rá a tetejét egy fakanállal megakadályozva, hogy a helyére csússzon, vagy rá sem teszem, de úgy meg több víz kell, hogy ne száradjon ki. Na igazából ezzel el is mondtam az egyedüli hátrányát, vagy nehézségét, mert ezen kívül pofonegyszerű. Megfelelő rizs-víz arányt belelököd, bekapcsolod, aztán kikapcsol, ha kész. Én még azt szoktam, hogy nem hagyom rajta a langyosan tartó funkción, hanem egyből kikapcsolom és leveszem, mert az egy idő után kiszárítja.

A kérdések:
    - lencsét még nem főztem, de hajdinát és egyebeket igen. Egy próbát megérhet.
    - rizsfőző edénybe csak sima vizet teszel, felé a párlóedényre pedig a zöldséget
    - a zöldséget én mindig hozzáadom a legelejétől kezdve, ami mirelit, fagyasztott zöldség. Tökéletes szokott lenni a főzés végére, nincs szétfőve.
    - sót mindig, más fűszert ritkábban szoktam beletenni. Eddig még nem maradt semmi benne, de erősebb fűszerrel nincs tapasztalatom.

Kimosni különben langyos víz alatt egy sima szivaccsal, pofonegyszerű, egyszer végighúzód rajta és kész is.
    Na, ezek az én tapasztalataim.

Új hozzászólás Aktív témák