- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
Na megvan!
Ne haragudjatok, hogy ilyen sokáig tartott, az előbb jutott eszembe elkérni.
A csülköt felkészítjük pörköltnek, majd 45-50 perc főzés után hozzáadjuk az előzőnap beáztatott babot. (Utána még fűszerezhető.) Mielőtt készre főzzük, 20 perccel előtte hozzáadjuk a lebbencs tésztát, majd összerotyogtatjuk.
Ennyit írt, szerintem vagytok annyira jártasak a konyhában, hogy ennyiből is meg tudjátok csinálni.
-
dodopek
addikt
A tésztába kell, a tetejére nem...
-
szumoo
senior tag
De furcsa nekem ez a fajta aranygaluska.
Azért is mert nálunk a családi körben az aranygaluska lényegében tejbegrízből szaggatott galuskák hada. A tejbegrízt keményre főzünk és kanállal galuska formájúra szaggatjuk egy jénaiba. Ezt pirított zsemlemorzsával szórjuk meg és utána percek alatt elfogy.Sz.
-
Archanon
őstag
Eehj, de ennék már egy jó omlós élesztős kenyeret én is. Bár mi a teljes kiőrlésű liszt hívei vagyunk - itthon a jó kis házimalom, a frissen őrölt tönkölybúzaliszt roppant egészséges, hasznos, és finom dolgokat lehet belőle sütni; már ha épp van alapanyag hozzá. Az élesztő viszont nálunk sajnos tabu dolog ("egészségügyi" okokból - amúgy senkinek nem lenne vele problémája, csak édesanyám mizériája, hogy "nem, az rossz"), ezért mi rendszerint szódabikarbónával emeljük meg a tésztát. Más lesz, "kicsit" tömörebb, de ugyanúgy finom.
Illetve az utóbbi 2 hónapban kipróbáltam a kovászt. Úgy második próbálkozásra már sikerült is, nagyon jó. Elképzelni sem tudtam volna, hogy ez ilyen jó... ez az enyhén savanykás ízvilág nekem nagyon bejött (természetesen a család többi tagjának is), így elhatároztam, hogy fogok még párszor ilyet sütni. Egyedül az elkészítése igényel sok időt, és odafigyelést... mondjuk én is random dobálom össze a cuccokat, nem méregetek grammokat, aztán lesz amilyen lesz.
Van itt még valaki, aki próbálta már a kovászos kenyeret? Tapasztalatok, vélemények?
-
PindurAnna
Közösségépítő
Egyszerű és gyors csemege..leveles tészta baconnal átkötve és megsütve
Rii én nem tudom te hogy csinálod, hogy önteni akarod rá vagy miért írtál szűk szájú edényt? Én a fűszereket olajjal elkeverem és egyesével egy nagy ecsettel bekenem a husikat. Nem lepi el és nem tocsog az olajos fűszerben. 2-3 napra előre megcsinálom, de naponta megforgatom a felsőt az alatta levővel. Folpackkal szoktam betekerni, hogy a szag ne járja át a hűtőt és így jobban puhítja a keverék a húst. De lehet tejjel és kefírrel is pácolni, ami még jobban puhítja a húst!
-
-
mormota
senior tag
ahogy elnézem: baconnel átkötött leveles tészta...
a másik: éccsanyámtól kaptam, ők is kísérleti jelleggel csináltak:
kisméretű jénait kibéleljük baconnel vagy szalonnával, majd beleszórunk pirított, vagy akár nyers darabolt (kockára) pulykamedaliont. tojást tejföllel, és egy kis sajttal elkeverjük, majd az egészet meglocsoljuk vele, és behajtogatjuk a kilógó bacon és vagy szalonnadarabokat.
sütőben megsütjük, hidegen csodásan vágható.
-
Timocicu
senior tag
Tegnap épp ilyet készítettem:
Kekszes-tejfölös süti
Hozzávalók:
60-70 dkg szögletes háztartási keksz
2 nagy pohár tejföl (450 gr)
9 púpos evőkanál cukor
3 cs. vaníliás cukor
1 evőkanál kakaóporElkészítés:
Az egyik pohár tejfölt kiborítjuk egy tálba, amiben meg lehet keverni. Hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és 2 cs. vaníliás cukrot. Jól elkeverjük.
A másik tejfölt is kiborítjuk és hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezt is jól elkeverjük.
Egy közepes méretű tepsibe (20x30) lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, majd rárakunk egy sor kekszet, erre ráöntjük a kakaós tejföl 2/3-át és ismét egy sor kekszet teszünk rá. Erre ráöntjük a maradék tejfölöket, és óvatosan szétkenjük, hogy befedje a kekszet. Villával vagy fogpiszkálóval összekeverjük, amitől hullámos mintát kap. Ezután legalább 12 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Utána megpróbáljuk keksz méretűre szeletelni, vagy ahogy sikerül.Nagyon finom és mutatós süti.
Gyors, könnyen elkészíthető, egyszerű, cukrász tudomány sem kell hozzá, sem sütés. Pont olyannak is megfelelő, akinek kevés ideje van.
Köszi.
7 hónapos és elkapta a nagyobbtól a bárányhimlőt.
-
Timocicu
senior tag
Ezt ki is fogom próbálni. Kisfiam a bárányhimlő miatt lemaradt a farsangról, így az ovis fánkozásról is
De bepótlom Neki és a család többi tagja is szereti a nasit.
Rum nem kell bele? Azt hallottam, azt azért teszik bele, bár nem kell csak egy kevés, hogy ne szívjon sok olajat be a tészta magába a sütés során.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hobby rádiós topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest