- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drakmusz
addikt
válasz
pergabb #90301 üzenetére
A készülékekben rejlő potenciált számszerűsítik, a képminőség náluk másodlagos.
Legalábbis szerintem.
Az ősrégi Nexus 6P 73 pontos, a képminőségre egy hajszállal gyengébb 1-es Pixel 90.Ugyanaz a lencse elől és hátul, csak a HDR+ algoritmusa változott.
A HTC U11 szintén 90 pont egy Huawei Mate 10 Pro 97.....
A képeiket látva inkább fordított sorrendet tudnék elképzelni.
De vannak még érdekességek a listájukon.Mondjuk már egy ideje teljes méretű képeket használnak, információnak jó.
Persze már a gyártók is rájuk hivatkoznak, annyira felkapott lett az oldal.
Ha jól emlékszem valamelyik Xiaomi dobozára még a pontszáma is rá volt írva. -
Quqesz
nagyúr
válasz
pergabb #77408 üzenetére
Bocs, de te is lyukra futottál ezzel a megosztással. A képek itt is nem valós méretűek, 10mp-sek(3648x2736). Ilyen szenzor nincsen a telefonban(mint az előző hsz-ben). Lementettem gépre több képet is és mindnél ez az arány fogadott....szal fars, ez nem a valóságot tükrözi.
szóvál srácok érdemes ellenőrizni mielőtt véleményt nyilvánitotok
Drakmusz
van egy IMX380 is ilyen mérettel, de nincs infó miben van...a kép mérete más 4096x3040(imx378 meg 4056x3040) -
törölt tag
válasz
pergabb #77408 üzenetére
A jpg képek csalódást keltőek; tipikus Huawei-féle képfeldolgozás, csak talán még jobban túl van tolva minden. Mate 10 pro mintha jobb lenne pro módban.
A raw meg jó lenne, csak nagyon sokat kell vele foglalkozni. Neked kell korrigálni a vignetta hatást, illetve a kép közepe egy picit rózsaszínes, a szélek felé haladva meg zöldes árnyalatú.
Pedig a részletek jók, csak ezeket nem lehet olyan szépen kidolgozni Snapseed-ben, pár csúszka állítgatásával, mint mondjuk a régebbi Huawei-eket, több törődést igényelnek.De ugye se baj, majd kijavítják ezeket hamarosan.
-
törölt tag
válasz
pergabb #76023 üzenetére
A Google Drive előnézeten mindegyik képen van színzaj.
Programban megnyitva azért nem látod, mert alapból van a dng fájlra téve színzaj csökkentés (meg élesség is, mint a legtöbb esetben).Nem nyúltam hozzá, az általad linkelt képen ilyenek ezek a beállítások alapból. Ha ezeket visszaveszed 0-ra, akkor megjelenik a színzaj is.
-
zseko
veterán
válasz
pergabb #68457 üzenetére
Erre a legjobb szemléltető példa ez a videó
-
-
Aryon87
félisten
válasz
pergabb #68130 üzenetére
Szerkesztettem az elozot, linkelve van a raw.
Amugy gyanitom hogy valami só (
), akarom mondani hiba csuszhatott a kamera frissitesbe, ugyanis visszakerestem a korabbi Nemzeti Szinhazas kepemet, amikor a P9-el vetettem ossze a telot, ott nincs jelen ez a feher szemcsezes.
Szerencsere a kamera a Playbol frissul, igy konnyeden el tudom tavolitani a frissiteset, amit meg is tettem. Ma megcsinalom ezt a kepet ujra, kivancsi vagyok, van e valtozas. -
G-Guts
aktív tag
válasz
pergabb #68097 üzenetére
A legröhejesebb szerintem az, amikor valaki megnéz egy kb. 50k-ba kerülő digit fényképezőgépet és azt mondja, hogy "Na igen! Ez a 20 megapixeles fényképezőgép sokkal jobb fotót csinál, mint bármelyik mobil, mert ennek hatalmas nagy optikája van, szemben a tűhegyni mobil optikával!" Csak azt nem tudja, hogy a hatalmas lencse mindössze akkora képérzékelőre gyűjti be a fényt, mint amely némelyik mobilnak is van.
Aryon87: Várj! Azt gondoltam én is, hogy égbolt fotózását csakis alacsony ISO-val lehet megoldani, mert a zaj ugyebár. De úgy látszik tévedtem. Végül is mi a fene van akkor, ha egy kicsit zajosok lesznek a fehér pöttyök (csillagok)?! Itt inkább a kép egészét kell nézni. Tehát úgy gondolom, hogy elfér itt a magasabb ISO.
-
Lacy6
senior tag
válasz
pergabb #68089 üzenetére
Persze meg kell próbálni meg mit lehet kihozni belőle.
Az biztos, hogy aki ért normálisan a kép szerkesztéshez az 1000-szer jobb képet tud összehozni szerkesztéssel még a mobilos képekből is. Úgyhogy itt én azzal próbálkoznék hogy megfelelő eredményt kapjak.(#68091) no more : Nem beszélek össze vissza, mert ez a témához kapcsolódik. A csillag meg tejút fotózás nem egyszerű még komoly fényképezőkkel sem hogy szép legyen a végeredmény. Én csak leírtam hogy véleményem szerint erre inkább már fényképező kell és nem mobil. Hiába mobilos fotó fórum, csak megérted hogy vannak határok egy mobilos kamerának.
-
Lacy6
senior tag
válasz
pergabb #68065 üzenetére
Szerintem a normális minőségű csillagfotózást nem igen lehet kivitelezni egy mobillal.
Nem tudod olyan nagy záridővel fotózni mivel akkor bemozdul a kép.
Fényerős optika és olyan gép kell aminek a szenzora bírja az ISO emelését.
Mobilokban már 1600 vagy max 3200-as ISO tönkreteszi a képet az aprócska szenzor miatt.
Egy Sony A7S2 már alkamas erre.
A videó elején egy Iphone 6 által készített videó, majd utána ugyanolyan fényviszonyok mellet a Sony fényképező. Hát ez az ami kell hozzá. -
gerner1
nagyúr
válasz
pergabb #67377 üzenetére
Igen a Cortex nagyon jó, főleg low-light, vagy éjszakai képeknél ! Megvolt nekem is 6S -en, most megvettem droidra is. A droidos verzió, picit puritánabb az almásnál, de az eredmények itt is jobbak vele. Kicsit érdekes méretű képek készülnek vele (😃), de ez nem zavar ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyéni arckép OFF
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest