- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
Abszolút nem értek veled egyet. Hangoztatjátok többen (főleg akinek semmi érzéke vagy türelme nincs hozzá), hogy a raw rossz meg hülyeség, mert időpocséklás. Arra nem gondoltok, hogy rajtatok kívül van olyan a közel 10 millányi magyarból, akit érdekel a raw fotózás? Ne legyetek már annyira egoisták...
Ha valaki ilyen formában akar képet alkotni, húzzon a vérbe? Honnan fogja megtudni melyik mobil alkalmas az ilyen jellegű fotózásra? Mert nem mindegyik telefon!
Mi van, ha valaki életszerű, részletes fotót akar készíteni, nem cseppkőbarlangot vagy éles vonalak halmazát?
Messze nem az effektekről van szó, én sem használok egyet sem a dng-imen, egyszerűen azt szeretné reprodukálni a juzer, amit látott, nem amit az automata látni vélt...
Szóval szerintem baromira megfér itt a raw, majd talán én is leszokom róla (vagy nem), ha lesz a Pixeleken kívül olyan masina, ami életképes, minőségi fényképeket lő automatában.
Privát véleményt hallottunk. -
psajti
aktív tag
Nagyrészt egyet értek, viszont szerintem a RAW-nak is van létjogosultsága, mert ha jól ki van dolgozva és természetesnek hat, nincs agyoneffektezve akkor nagyon jól be tudja mutatni a telefonból kihozható valós minőséget. Nyílván ehhez kell egy kis hozzáértés is (ami sajnos nekem még nincs meg
) de szerintem bőven elférnek itt. Viszont a mára már mindennapossá vált vitázás és márkaelfogultsággal való dobálózás már valóban kezd igen unalmas lenni. Nyilván mindenki pártolja a saját gépét de el kell tudni fogadni, hogy minden gyártónak megvan a maga szoftvere, a maga képi világa és a maga hiányosságai. Szerintem az itt gyakran megforduló készülékek közül már semmivel nem lehet rosszul választani, mindenki vegye azt ami neki kell... 10sec/30 sec/automata/manuális stb... kinek mire van szüksége és hagyja élni a másikat akinek más kell.
-
Drakmusz
addikt
Persze egyértelmű hogy mindenki a saját portékáját védi,ez nagyjából mindig is így volt.Az ezzel kapcsolatos háborúk viszont már unalmasak.Az egész jelenlegi mobilos palettát figyelembe véve,szinte teljesen mindegy hogy melyik modellt választod.
Pont a kamera képességeknél vannak a legkisebb különbségek az egyes gyártóknál.
Ha mondjuk valaki mostanában vesz egy Honor 8-at,nagyjából mindent meg tud vele valósítani a fényképezés terén.És még pénze is marad.
kdavid94 Hát nem finomkodnak,viszont ez csak előreviszi az embert.Legalábbis szerintem. -
akooos
veterán
Nem csak itt és nem csak tőled olvastam, direkt nem neveztem meg senkit, mert általánosságban gondoltam. Nincs közöm hozzá, hogy ki mit vár el és gondol egy telefon kamerájától, csak a véleményemet írtam le. Jó az S9+, szó se róla. Főleg ha egy 2-3 éves telefont vált, nem pedig az S8-at vagy valamelyik 2017-es csúcsot
-
ForRedGlory
félisten
Pedig ha belemész a részletekbe (100%-os nagyítás), akkor elég durva különbségeket lehet látni a Samsung előnyére. Csak példa:
4-es kép: asztallap részletei
8-as kép: bal hátsó növény elég érdekes a Mate 10 Pron, míg ugyanezen a képen az ülőlapok oldalánál kb nulla részlet van a Mate 10 Pron a Samsunghoz képest.Nem néztem alaposabban az összes képet, leginkább laikusként okoskodom, viszont számomra összességében egyértelműen jobb az S9+, részletben és színhelyességben is. (Csak a folyosó az, aminél egyértelműen színhelyesebb a Mate). Napsütésben is valamiért sötétebbek a Mate képek, pedig elég világos volt, az azért látszódik.
Low light-hoz sötétebb is kell, hogy legyen.
Csak tegnap óta van meg. Ma a Westendnél majd lövöldözök még estefelé.
(#76180) Sn00k: Mert jobb is.
-
Aryon87
félisten
Note 8-al probaltam csillagokat fotozni a Normafan, az eredmeny nulla lett. Ellenben a P9 ugyanott, ugyanakkor sokkal jobban csinalta meg a kepet. Nyilvan a Samsung mas elmeletet kovet a zaridot illetoen, de azert nem esne le a gyuru az ujjukrol ha megkapna azt az aprosagot
Haesz ra modom, a M10Poval megismetlem -
törölt tag
Ma lehet meg tudom ismételni ezt a képet, vagyis hasonlót készíteni! Igaz a teló sem ugyanaz már, de túl nagy különbség nincs. Ilyen sötétben nagyon meg lehet izzasztani egy telefont, sok minden kiderül ilyenkor, pl. mennyire hajlamos a hot pixelekre a hosszú záridő miatt.
Az S9 az f1.5 ellenére is elvérezne maximális ISO800 mellett is. 20sec-el már lehetne mit kezdeni, jó alapot adna. De a 10sec-et nem gondolhatták komolyan...tényleg sok felhasználót nem érdekel a sötétben való fotózás, de sokakat igen, ők meg nem az S8, S9 és Note 8 közt fognak választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest