- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
SOAD19 #112552 üzenetére
Nem sok a difi, de jobban tetszik nekem is a gcam.
#112553Thom! Nem azért mert nem tudnának, mert a hardver elég jó már, csak nem akarnak.
Ez tetszik jobban a Samsung-os közösség nagyobb részének.
Ha sokáig nézed, megszokja a szemed..
Nem olyan rossz az, nézd meg a pixel 7 pro-s összehasonlítást, azért a pici különbségért nem érdemes eldobni a jobb zoomot, jobb videót, jobb kijelzőt, gyorsabb hardvert, jobb aksit, nagyobb tudást..stb.
Amennyivel drágább, annyival jobb is szerintem, de ha a szerinted legjobb fotós kell, akkor miért nem veszel egy pixelt és megoldva.Az is kb tökéletes már mindenre, ha jól láttam megy már a VoLTE is.
-
-
novinyul
veterán
válasz
SOAD19 #111196 üzenetére
Csak akkor vedd a GT2-t ha játszani is akarsz minden durva játékkal. Amúgy a GT2-Pro-Neo3-9Pro+ főszenzor ugyan az(IMX 766+OIS) eltérés a procik miatt lehet a feldolgozásban, de eget rengető különbség nincs. Eltérés a segéd szenzorokban van:GT2-Neo3-9Pro+ 8Mpx ultra széles+ 2Mpx makró. GT2 Pro 50Mpx ultra széles, 150 fokos látószög+ 3Mpx mikroszkóp kamera. Procik: GT2 Pro Snapi Gen1, Neo3 Dimensity 8100, GT2: Snapi888, 9Pro+ Dimensity 920
-
Ricardo
titán
válasz
SOAD19 #89939 üzenetére
Én a saját telefonomon (Pocophone F1), nem láttam jelentős torzítást a panoráma képeken. Jó lenne látni egy egy képet a p9-től, és mi8 -tól is. Ha nem is egyidőben, és azonos helyen készültet, de mondjuk hasonló témában készüljenek. Pl mindkettővel utcaképet, tájképet, vagy beltéri képet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
SOAD19 #47188 üzenetére
1/250 másodperces záridő és ekkora látószög, felbontás mellett nem mozdul be amiatt. Ha ez így lenne, akkor a legdrágább tükrös géppel sem lehetne fotózni a fákat.
(#47187) sixpak: Tudom, hogy csak egy kattintás. De nemcsak emiatt az egy kattintás miatt lett ez a szabály meghozva és elfogadva a topiklakók által.
Párszor már volt szó róla és ki lettek fejtve az okok is szerintem eléggé érthetően.
Az eredeti méretűt ugyanúgy tudod linkelni, mint a mostani kicsiket, csak értelemszerűen az URL az eredeti méretű kép URL-je legyen.
Az összefoglalóban le van írva minden ezzel kapcsolatos szerintem, illetve innen a 2. fejezet lehet még érdekes. -
cigam
titán
válasz
SOAD19 #43552 üzenetére
A hivatkozás kérése a onedrive-on belül rántja be, hiába jpg a vége, nem direkt link.
-
TTommi
aktív tag
válasz
SOAD19 #43483 üzenetére
Az más! Én nem feltétlenül a technikai részletek általános észrevételét, elemzését kifogásolom, hanem az észrevételek és elemzések egysíkúságára próbálok rámutatni. Ez a kettő nem ugyanaz. Az említett felhős fotó erre nagyon jó példa, mert a fotó nagyon jó, de nem azért, mert a kamera minden technikailag fontos szempontból csúcs szuper, hanem azért, mert pl jól kezeli a színeket és nem hülyül meg a felhők közül előbújó napsugaraktól és aminek eredménye, hogy a fényviszonyok nagyon szépen kivehetőek.(Legalábbis szerintem) Részletgazdagság és élesség szempontjából viszont nem az igazi, sőt..
Másrészről egy ilyen témájú kép pont akkor jó, ha a színek és a fény játékok átjönnek és nem azért, mert belenagyítva megfigyelheted a fűszálakon a kabócák életét.
Más a helyzet, ha egy épület díszítő elemeit fotózod 50 méterről. Ott pont nagyon fontos a részletgazdagság és a vonalélesség.
Mellesleg makro módban nagyon ritka, hogy bármelyik mobil kamera elvérezzenSzerintem
-
pikszel
addikt
válasz
SOAD19 #42477 üzenetére
Ezt akartam írni. A féleségem most vett egy Lumia 640-est amin van ilyen szoftver. Tulajdonképpen egy expósorozat csak nem a zársebességgel játszik, hanem a fókusztávolsággal. Olyan semmire sem jó valami, de van aki lerakja tőle az arcát és hülyeségeket beszél...
(#42481) B-L-A-C-K: igen és még azért is, hogy a mókusok szeme világa véletlenül se maradjon ép
-
-
-
-
-
akooos
veterán
válasz
SOAD19 #38399 üzenetére
Gyönyörű ez a jószág
Nem gondolom, hogy túl sok jóember menne be egy éjszakai kirámolásra, ha látják őt
Ezen felbuzdulva, elvittem sétálni ma a kutyámat. Készült videó is, fénykép is
Minden LG G2-vel készült
Videó. UHD módban készítettem, de a youtubera feltöltve 2k lett belőle. Nem nagy cucc egyébként, csak egy kis szaladgálás
Hátulról
Fejkép
Boldogság
Figyelés
Figyelés 2.Más témájú képek:
-
válasz
SOAD19 #37644 üzenetére
Jaa,nem ! csak gondolom, nem tépkedem nem vagyok hülye
Anno adott haver egy román lej-t ( gyűjtő ) és mondta hogy tépjem szét...ez kb 10 éve volt.
Akkor láttam életemben elsőnek és mondtam is neki,hogy így tele vagy ? röhögött és mondta,hogy csak bátran...hát meglepődtem,hogy tépem és semmi...Program módban, 20x zoom-al.
Nem tudom,de nekem nem tetszik
tiszta mosott meg minden egyveleg...
Ezen látszik,hogy egy laikus kézzel készült kép -
törölt tag
válasz
SOAD19 #36583 üzenetére
Örülök az általad betett képeknek, így legalább láthatja az átlagember is, mit tud majd nála állítgatás nélkül a készülék. Ezzel együtt egy rendszeresen fotózó embernek érdemes a gép tudását jobban kihasználnia, ügyelve az alapvető kompozíciós szempontokra is.
Ugyanakkor azt sem árt figyelembe venni, hogy a technikának is határai vannak. A Nokia 1020 immár hagyományosnak mondható módon rontja el a nagy dinamikatartományú jeleneteket. Mivel nem tud HDR-módot nyújtani, a lehetőségei eleve beszűkültek. Az automatikus funkciói közül a fehéregyensúly gyakran hibás, a színei is természetellenesek (nem csak az elbökött fehéregyensúly miatt), a fénymérés pedig egy rosszul megírt algoritmus alapján történik. Ezeket a funkciókat a legnagyobb versenytársak (Apple, Samsung, LG) sokkal jobban tudják. A Hotel Lyciuméhoz hasonló jeleneteknél a 1020 soha nem fog jó lenni, ahhoz dinamikatartományban egyszerűen nem tud eleget. Ez van. A világos épületfalról egy-két képen eléggé a kamera felé tükröződnek a szórt fények, míg az előtte levő, a házfalnál jóval sötétebb növényzet árnyékban van. Vannak olyan fotók, amelyeknél el kell dönteni, mi akarsz mindenképpen megmutatni és mit nem. Ez is ilyen. Az épület a téma annak kell jól látszódnia. Ennél a képnél például szerencsésebben helyezkedtél el a fények beesési szögéhez képest, így az épület sem égett be, a homlokzati struktúrája jól kivehető. Azzal kevésbé kell foglalkoznod, hogy előtte a virágok nem látszanak, hiszen a téma maga az épület volt. Szerencsésebb fényviszonyok mellett (másik időpontban) jobb képet lőttél volna ugyanonnan.
Lakótelep és történelmi tévedés
Mindkettő S4-gyel
-
legiaap
félisten
válasz
SOAD19 #36573 üzenetére
Két dolgot nem fogok megérteni ebben a topikban.
1. Miért olyan nagyon nehéz betenni direkt linket?
2. Az ilyen képek láttán minek egy komoly fényképezős telefon annak, aki csak lövi a témátlan képeket?
Látszik, hogy nem érdekel komolyan a topik, mert akkor megtisztelnél minket azzal, hogy úgy linkelsz ahogy kéne és látszik, hogy a fényképezéssel sem annyit foglalkozol, mint amit egy ilyen telefon érdemelne. -
törölt tag
válasz
SOAD19 #35985 üzenetére
"Nyilván nem vártam, hogy több száz ezres kütyüvel felvegye a versenyt, csak nem volt tapasztalatom még, nem volt sose fényképezőm"
Nézd meg ezt a képsorozatot, egy 55 ezer forintos kompakt géppel (Samsung WB100) hasonlítottam össze a Samsung Galaxy S4-et. A telefon rendesen elporolja.
Na de mutatok egy riasztó összehasonlító példát az előbbi református templomról. Tegnap lőttem (Sony NEX-5N vs. telefon), nap sehol, az idő erősen borult. Kíváncsi voltam, hogy az androidos alap kamera alkalmazás mire képes. Az S4-gyel a beállításokat alapértéken hagyva gyakorlatilag semmire, ehhez hasonlóan rossz képet ez a telefon még sosem készített. Ne kérdezzétek meg, melyik a telefon, látjátok majd.
Másik jelenet:
Sony NEX-5N
S4 alap androidos kamerával, beállítás nélkül
És beállítássalItt már persze óriási a fényképezőgép előnye, 20-szor akkora szenzorral, jó objektívvel, erősen borús időben gyakorlatilag lemossa a telefont.
-
törölt tag
válasz
SOAD19 #35964 üzenetére
Azért ne ebből indulj ki, ez egy nagy felbontású objektív egy szaksajtó által elismerten jó fényképezőgépen. Hasonlóan nagy felbontású objektívet Carl Zeiss logóval 300 ezer forintért lehet venni. Ilyen erősen borús időben erre a képminőségre a mobiloknál egy ideig azért még várni kell.
Mutatok viszont mást. A kertünkben csináltam összehasonlító fényképeket a Samsung Galaxy S-gyel és ugyanezzel a fényképezőgéppel, egy átlagos tudású kitobjektívvel szerelve. Íme az eredmény:
Samsung Galaxy S4 vs. Sony NEX-5N
Ilyen képeknél viszont még hosszú tanulmányozás után sem fedez fel szóvá tehető különbséget egy átlagember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Autós topik
- Crypto Trade
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest